Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בלי הוידאו לא ניתן להתייחס, והוא לא זכור לי, אבל מקריאת התגובות בשרשור, אתה יכול לראות שכולם חד משמעית מודיעים לו שהוא אשם, בדיוק כמו במקרה שלך.

אתה מנסה להתלות פרט כתוב אחד שהוזכר שם, מבלי להבין את התמונה כולה.

לפי הודעתו של ישה, במקרה ההוא יש תמרור מפורש שאוסר עקיפה (והנהג השני לא היה באמת בשוליים, אולי זז מעט ימינה, כמוך, אבל שם יש נתיב אחד, לפחו לפי התיאור המילולי). במקרה שלך, כפי שהוסבר, העקיפה במקום חוקית כי כאשר את זזת לנתיב הימני הוא היה יכול לחלוף על פניך באותו כיוון נסיעה. עדיפה בצומת מותרת כשיש נתיבים באותו כיוון, היא אסורה כאשר יש צורך לעבור לנתיב הנגדי.

אחזור שוב, הנהג השני לא עבר כל עבירה מפורשת, כזו שניתן לומר חד משמעית שהוא ביצע (יותר זהיר או פחות זהיר זה ענין לויכוח).

לפני 10 דקות, fatboy1340 כתב:

1.במקרה של פות"ש -יש שני נתיבים בצומת לאותו כיוון נסיעה, כך שלא מדובר בעבירה. יתרה מזאת, אם הרכב השני התכוון לפנות שמאלה, אז זו אפילו לא עקיפה בהגדרה של תקנות תעבורה.

2. 

התבלבת קצת בין בית משפט לחברת ביטוח . חברת ביטוח תמיד תשאף להלביש אשם תורם, כדי להפחית גובה פיצוי או לגרום למבוטח לשלם השתתפות עצמית.

בבית משפט, אם נהג ביצע פרסה/נסיעה לאחור והיה מעורב בתאונה, במרבית המקרים תוכר אשמתו המלאה (או כמעט מלאה). וזאת בשל חובת הזהירות המוגברת בביצוע פעולות אלה

1. לא מדוייק, היתר לעקיפה של רכב הפונה שמאלה מתייחס לעקיפה מימין.

2. ממש לא, נתקלתי במספיק פסקי דין (בטח כאלה של דיני נזיקין שבהם לא מדובר בשופטי תעבורה) שפסקו אחריות תורמת לנהג השני כי אם הוא היה נוסע קצת יותר לאט או טיפה יותר ערני אולי היה יכול למנוע את התאונה, גם אחרי שהוכח שהוא נסע כחוק.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם

1. לא ירדת לסוף דעתי- פות"ש אמר שהרכב ניסה לעקוף אותו (משמאל כמובן) בתוך צומת. כוונתי היא שבצומת הנ"ל, הנתיב המשאלי מיועד גם לפניה שמאלה, כלומר אם הרכב השני התכוון לפנות שמאלה, אז כלל לא מדובר בעקיפה (אף על פי שבמקרה הזה היא מותרת כמובן)

2. אפשר קישור או שניים? להשכלה כללית

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם (נערך)
לפני כשעה, fatboy1340 כתב:

2. אפשר קישור או שניים? להשכלה כללית

אין לי לצערי, סתם מקרים שנתקלתי בהם, בעיקר בפורום. אחד שזכור לי הוא נהג שנדחף לנתיב ונפגע קלות מהרכב שמאחור. נפסק אשם תורם (קטן) שטענה שאם נהג הרכב היה עירני יותר היה בולם ומונע את התאונה. כשלא נקבע שהיה עסוק במשהו אחר.

ולמי שמתעניין,  פסק דין של העליון עם סקירה מלאה של נושא ״אשם תורם״, כולל במשפט האנגלי והאמריקאי.

כרגע רק רפרפתי (אמצע יום עבודה), אבל מעניין למדי:
https://supremedecisions.court.gov.il/Home/Download?path=HebrewVerdicts\18\090\028\e04&fileName=18028090.E04&type=4

זה אולי מסביר את חיבתם של שופטים כמעט תמיד לפסוק אשם תורם. כמעט תמיד יש איזו תקנת זהירות כללית, אפילו בכניסה לצומת בירוק נהג צריך להזהר.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Be roo כתב:

אתה יכול לראות שכולם חד משמעית מודיעים לו שהוא אשם, בדיוק כמו במקרה שלך.

במקרה ההוא, פות"ש היה הנהג שהגיע מאחור ופגע במכונית שעשתה פרסה.

בדיוק הצד השני של הסיפור בשרשור הנוכחי.

מה שכן, הנהג ההוא היה ידוע (לפי כתיבתו בפורום) בנהיגה חסרת זהירות באופן כללי.

עריכה אחרונה על ידי פינדר

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לפי הבנתי את הלך הרוח בשרשור ההוא, היה נתיב אחד וכאן (לפחות בצומת עצמה) - 2

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)
לפני 45 דקות, פינדר כתב:

במקרה ההוא, פות"ש היה הנהג שהגיע מאחור ופגע במכונית שעשתה פרסה.

בדיוק הצד השני של הסיפור בשרשור הנוכחי.

זה ידוע, כי כל מקרה לגופו ואין העובדה שמדובר על מקרים דומים לקבוע שבשניהם האשם הוא הרכב הפונה או הרכב שמגיע מאחור.

ההקבלה היתה לכך שגולשי הפורום תמימי דעים לגבי האשמה. והעובדה שפעם זה הנהג הפונה ופעם הנהג מאחור מעידה על כך שההבדל נעוץ בנסיבות המדוייקות (מספר נתיבים, מהירות, סטיה מנתיב לפני הפניה ועוד....), ולכן הנסיון של פות״ש להתלות בנקודה כזו או אחרת מהמקרה ה״מקביל״ לא יעזור לו.

פורסם

למה שפות"ש ירצה לפנות ימינה כשמטר וחצי לפני יש לו פניה יעודית ימינה?

למען האמת, לפי Google Street בכלל אסור לו לפנות ימינה בצורה שכביכול הנהג מאחורה חשב.

אני הייתי הולך למשפט. 

ועוד משהו - אני בכלל לא חושב שזה שני נתיבים, לדעתי זה נתיב אחד שלא מחקו את החיצים כמו שצריך ברגע שצולמה התמונה ב Street View

image.thumb.png.d4e31bada5d41cd0cf1e0170cf898448.png

פורסם

כיוון שלא ברור מתי החלה הסטיה ימינה כדי לפרסס אז הנהג מאחורה יכול היה לחשוב שהוא מתכוון לפנות / פונה ימינה

המלצתי נשארת  בעינה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לפני 6 שעות, Morningstar כתב:

למען האמת, לפי Google Street בכלל אסור לו לפנות ימינה בצורה שכביכול הנהג מאחורה חשב.

אני הייתי הולך למשפט. 

ועוד משהו - אני בכלל לא חושב שזה שני נתיבים, לדעתי זה נתיב אחד שלא מחקו את החיצים כמו שצריך ברגע שצולמה התמונה ב Street View

אף אחד לא אמר שהוא פנה ימינה, אלא נסע בחלק הימני, בנתיב נפרד לכאורה ובאמצע החץ הכחול שלך פות"ש לקח ימינה כדי לפרסס ואז קרתה התאונה(בזמן שפות"ש חדר לנתיב מקביל)

יש פה בבירור 2 נתיבים, הימני לישר בלבד, השמאלי לישר ופנייה שמאלה/פרסה

פורסם
לפני 7 שעות, Morningstar כתב:

אני הייתי הולך למשפט. 

אכן, הסטיה שלי ימינה בוודאי לא נראתה כאילו אני הולך לפנות ימינה בצומת, האזור של הצומת והפניה החופשית שלפניו יחסית רחב (הייתי אומר אפילו רחב בהגזמה), יותר מהרחובות שלפניו ואחריו (שכוללים כל אחד מהם נתיב אחד בפועל כי הנתיב הימני לא בר נסיעה, יש תמיד מכוניות חונות) ככה שאין סיכוי שהוא חשב שאני מתכוון לפנות ימינה, והאמת כשאני חושב על זה יותר, למרות מה שנאמר פה בדיון (עם כל הכבוד אתם לא מכירים את הצומת או הרחוב) אין שום סיבה הגיונית במצב שהייתי בו לעבור לנתיב ימני בצומת כי מילא אם היה רכב שרוצה לפנות שמאלה לפני והוא היה תקוע שם מחכה לבאים ממול אז אוקיי, אבל לא היה שום רכב רק אני והוא בכביש ובצומת. כמו כן אני אותתתי שמאלה וגם אם סטיתי ימינה בשביל הפרסה, זה לא אמור להראות כמו "מעבר נתיב" אלא בצורה יותר אלכסונית כמו רכב שרוצה לקחת פרסה רחבה קצת יותר (ואני חושב שכולנו מכירים את זה שכאשר רכב שפונה שמאלה לוקח פרסה אז הוא "גונב" קצת מהנתיב הימני אליו, באופן אינסינטקטיבי ברמזור כולנו כבר אוטומטית מבינים את זה ולא ממהרים לנסוע במקרה כזה כי רואים שהוא הולך לפרסס).

אני עדיין בודק את הענין ומתכוון להתייעץ עם עו"ד שמכיר קצת דיוני תעבורה. ממה שהבנתי גם אם אלך למשפט ואפסיד אז מקסימום אשלם את ההשתתפות העצמית וימי עבודה של התובע. נראה אני עוד שוקל את צעדיי. תודה.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם (נערך)

גם רכב שגונב מהנתיב שלידו, ופוגע בדרך ברכב שנמצא בנתיב לידו - אשם בפגיעה.

אין דרך אחרת להסתכל על זה.

אתה בעצם רוצה לבוא ולומר - אני עשיתי משהו שלא מותר בתקנות, והוא היה צריך להתחשב בי ולאפשר לי לעשות את זה

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

גם רכב שגונב מהנתיב שלידו, ופוגע בדרך ברכב שנמצא בנתיב לידו - אשם בפגיעה.

אין דרך אחרת להסתכל על זה.

אתה בעצם רוצה לבוא ולומר - אני עשיתי משהו שלא מותר בתקנות, והוא היה צריך להתחשב בי ולאפשר לי לעשות את זה

שמע, אני לא נוהג יומיים וחצי וכשאחד שנוסע מהר יחסית, אני עושה את זה רק איפה שאפשר. הכביש הזה הוא כביש גם ככה מועד לפורענות, ילדים חוצים, מכוניות חונות שלא רואות רכב שמגיע בגלל עיקול וכאלה. זה כביש שאני לא עובר בו את ה 40. אין לי ספק שהנהג שנכנס בי נסע מהר, אני הייתי מהמר על 60 וצפונה אבל אין לי איך להוכיח את זה. אם זה היה הפוך כנראה שלא הייתי נכנס בו...

חוץ מזה, בקשר ללגנוב נתיב, מה קורה אם סמי-טריילר נכנס לכיכר דו-נתיבית ורכב נכנס יחד איתו לכיכר ונפגע, מי אשם במקרה כזה? לסמי-טריילר או אוטובוס אין דרך אחרת לעשות את הכיכר ונהג שנכנס פנימה במצב כזה הוא אדיוט למרות שהוא צודק לפי החוק היבש...

ודבר שלישי - איפה נכנס כאן בדיוק הקטע של האיתות שמאלה שלי? הרי כל אחד שנוסע אחרי רכב ורואה איתות אמור לפחות לפתוח את העיניים ולהאט.

חוץ מזה שים לב, לא שאני טוען שאני חף מאשמה, אבל בוודאי אני לא האשם היחיד כאן, וזה מה שמעניין אותי כרגע.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

ממה שהבנתי, אתה כנראה בונה על מזלך, שבבית משפט תהיה פסיקה , שכל אחד יהיה אחראי כספית על הנזק שנגרם לרכבו, ובזה תחסוך 1500₪ השתתפות עצמית.

אז יכול להיות שזה מה שיקרה בסוף, ויכול להיות שהשופט יפסוק אחרת. 

קצת צורם לי שחברת הביטוח לא איתך בסיפור הזה . 

לא משנה מה האנשים יגידו לך כאן  בפורום, זה לא ישפיע על החלטת בית משפט, ואי אפשר לדעת מראש בוודאות מה יפסוק השופט ( יחלק את האשמה בצורה כזאת או אחרת ).

בהצלחה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, Morningstar כתב:

אני הייתי הולך למשפט. 

סבבה, אז לא לפנות ימינה, אלא סתם לעבור לנתיב הימני ולהמשיך ישר.

העובדות הן שהוא סטה ימינה ולאחר מכן שמאלה, לתוך נתיב שהיה בו רכב אחר.

נתיב הוא כל מקום שרכב יכול לעבור בו, ומיקום הפגיעה בפינות הרכבים, בניגוד לחזית אחור, מוכיחות שיש שם מספיק מרווח לשני רכבים, וגם כפי שרואים בתמונה, יש מספיק מקום (גם אחרי הצומת).

לפני כשעה, yonisi כתב:

ודבר שלישי - איפה נכנס כאן בדיוק הקטע של האיתות שמאלה שלי? הרי כל אחד שנוסע אחרי רכב ורואה איתות אמור לפחות לפתוח את העיניים ולהאט.

האיתות זו נקודת האור היחידה לזכותך.
לטעמי היא קטנה, כי בסופו של דבר אתה ביצעת שתי פעולות שמוגדרות בתקנות ככזו שאסור לבצע תוך יצירה הפרעה וסיכון.

אם על זה אתה רוצה להמר, לך על זה. כסף שלך, זמן שלך.

• תוכן חדש...