Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1787 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, colauti 9 כתב:

לא יודע מבחינת מה עדיף- שיוכר לך אשם תורם או מלא ואין לי מושג מה קורה במקרה של אשם תורם בהשתתפות העצמית -על זה יוכלו לענות אחרים.

אני אשלם השתתפות עצמית וזהו, אחרי התאונה די אמרתי תודה שלפחות הרכב שלי לא ניזוק קשה (באמת שהופתעתי מהנזק המזערי, לפי המכה הייתי בטוח שאצא ואראה את כל צד שמאל-אחורה מעוך). בהתחלה חשבתי ללכת למשפט כי אמרתי אולי יש עוד סיכוי שאזכה אבל לאור הניתוח כאן נראה שלא. לא נעים, לא נורא :)

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

אתה ממש בוגר.

אחרים מנסים לסחוט זיכוי בפורום, אם לא בבימ"ש....

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם

@yonisiהאם לקחת את הרכב שלך לבדיקה במוסך? כי אם לרכב האחרנזק משמעותי יתכן שלך יש נזק נסתר. ממילא אתה תובע את הביטוח ומשלם השתתפות עצמית ועלית פרמיה, אז תקן גם את רכבך באותו כסף.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש לו ביטוח צד ג' בלבד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)
לפני 48 דקות, sperial כתב:

@yonisiהאם לקחת את הרכב שלך לבדיקה במוסך? כי אם לרכב האחרנזק משמעותי יתכן שלך יש נזק נסתר. ממילא אתה תובע את הביטוח ומשלם השתתפות עצמית ועלית פרמיה, אז תקן גם את רכבך באותו כסף.

כן, כבר עשיתי מאז טיפול והרכב היה על ליפט ולא היה משהו חריג. וכן יש ביטוח צד ג' בלבד. מניח שהרכב עולה בפועל היום פחות מ 30K ולא גניב ומקיף עליו זה באזור ה 5K (כולל הכל כמובן), לא חושב שכדאי להשקיע.

לפני 16 דקות, WE988244 כתב:

איזה רכב יש לך שהוא שרד כל כך יפה?

שברולט סוניק RS 2014, לא חושב שהוא בטיחותי במיוחד אבל לא יודע, יצא טוב מהתאונה הזאת.

עריכה אחרונה על ידי yonisi

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לא מסכים עם קודמי, לדעתי אם תלך למשפט השופט יפסוק שכל אחד אחראי על הנזק שלו.

זו נסיעה בתוך העיר, איטית, פות"ש רוצה לבצע פרסה שמותרת לו.

הרכב מאחור צריך לשמור מרחק הגיוני.

כנראה שנסע מהר מדי ועם קצת מדי סבלנות.

פורסם
לפני כשעה, Morningstar כתב:

לא מסכים עם קודמי, לדעתי אם תלך למשפט השופט יפסוק שכל אחד אחראי על הנזק שלו.

כנראה שנסע מהר מדי ועם קצת מדי סבלנות.

המממ... יש משהו במה שאתה אומר, האמת שגם חשבתי על זה מבחינת מהירות, אני מניח שהוא היה נסע די מהר ודי צמוד אלי (הרחוב גם יחסית בירידה בכיוון הנסיעה מה שבטח לא עזר להימנע).

השאלה היא מה קורה אם הלכתי למשפט והשופט פסק נגדי. כמה יכול לצאת לי לשלם מעל ה 1500 שאני יכול לשלם עכשיו ולסיים עם הענין. מישהו יודע\מכיר מנסיון או משהו?

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Morningstar כתב:

1. גם כשפרסה מותרת, החוק קובע שאוסר לבצעה אם היא גורמת להפרעה לתנועה או סיכון. עבירה ראשונה (כי גם ללא התאונה, הנהג השני היה צריך להאט = הפרעה)

2. שמירת מרחק מתייחסת לרכב שלפניך באותו נתיב. פות״ש לא נסע לפניו אלא סטה ימינה (עבירה שניה) כדי לסטות שוב שמאלה (עבירה שלישית). נהג סביר יניח שנהג שסוטה ימינה מתכוון לפנות ימינה, ואין שום מניעה לחלוף לידו בנתיב הסמוך.

כן, בבית משפט הכל יכול להיות, אבל פות״ש עבר על מספר תקנות ברורות וחד משמעיות, ואילו הנהג השני אולי היה יכול להיות יותר זהיר.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • רעיון טוב! 1
פורסם

זאת לא תאונה אחור-חזית, זאת תאונה שהנזק הוא בפינות הרכבים, שמאל ברכב הקדמי וימין ברכב האחורי. כלומר ככל הנראה הם היו בנתיבים שונים והרכב מקדימה התחיל בפניית פרסה והתאונה אירעה כשפות"ש היה בנתיב השני, שוב, ללא צילומים לא ניתן להוכיח כלום, אבל לפי הנזק קשה לי להאמין שהשופט יילך לטובת פות"ש כי הוא סטה מנתיבו מבלי להסתכל אחורה באופן מספק.

אני מניח שאפשר לתבוע ממך אובדן ימי עבודה בעקבות המשפט

פורסם

נזכרתי בשרשור הזה, שם פותח השרשור היה זה שפגע ברכב שניסה לבצע פרסה:

הוידאו כבר מזמן לא קיים, עד כמה שאני זוכר הרכב שלפני הבחור ירד לשוליים, אותת שמאלה מתוך כוונה לעשות פרסה ואז פגע ברכב של הבחור שעקף אותו.

במקרה ההוא הבחור (שהיה בסיטואציה של הנהג שפגע בך) נדרש לשאת בחלק מהנזק.

יכול להיות שגם לך יש איזשהו קייס להעביר חלק מהאשמה לנהג השני, כך שלא תצטרך לשאת בכל הנזק.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 37 דקות, פינדר כתב:

להיות שגם לך יש איזשהו קייס להעביר חלק מהאשמה לנהג השני, כך שלא תצטרך לשאת בכל הנז

אין כל עניין.

אם יש לו ביטוח צד ג' והוא אשם ברוב האחוזים, הוא יכול להודות באשמה.  אם חברת הביטוח שלו תרצה, היא יכולה לגלגל חלק מהאשמה על הנהג השני, אך אין לכך כל משמעות לגבי פות''ש

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני כשעה, פינדר כתב:

עד כמה שאני זוכר הרכב שלפני הבחור ירד לשוליים, אותת שמאלה מתוך כוונה לעשות פרסה

לצערי שופטים אוהבים להשתמש ב״חובת הזהירות״ כדי לצאת בסדר עם כולם, גם כאשר נהג אחד ביצע עבירות ברורות, ואילו השני אתרע מזלו להקלע למקום באותו רגע ולא טרח לנסוע ב-5 קמ״ש פחות מתוך ציפיה שמישהו יעשה משהו לא חוקי ולא סביר.

קמת בבוקר ויצא מהבית? יש לך אחריות תורמת לתאונה גם אם לא ביצעת אף עבירה והנהג השני פעל באופן לא סביר.

לכן לעולם לא ניתן לנחש מה יפסוק בית המשפט, וכן, יש סיכוי שפות״ש יצליח לחסוך כמה שקלים, אבל מבחינת לשון התקנות היבשות ולדעתי האישית, האשמה כולה שלו.

פורסם
לפני שעתיים, פינדר כתב:

נזכרתי בשרשור הזה, שם פותח השרשור היה זה שפגע ברכב שניסה לבצע פרסה:

הוידאו כבר מזמן לא קיים, עד כמה שאני זוכר הרכב שלפני הבחור ירד לשוליים, אותת שמאלה מתוך כוונה לעשות פרסה ואז פגע ברכב של הבחור שעקף אותו.

במקרה ההוא הבחור (שהיה בסיטואציה של הנהג שפגע בך) נדרש לשאת בחלק מהנזק.

יכול להיות שגם לך יש איזשהו קייס להעביר חלק מהאשמה לנהג השני, כך שלא תצטרך לשאת בכל הנזק.

מעניין... במקרה שלי אין וידאו מנקודת של צד ג' אבל בהחלט אני סקרן לדעת איך זה נראה משם. דווקא בשרשור שם כן הזכירו בצורה מוחלטת את הקטע של עקיפה בצומת שזו עבירה בפני עצמה. הכנסתם אותי לדילמות ואני לא אוהב דילמות, אני בד"כ חותך מהר 🤦‍♂️

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

פורסם

1.במקרה של פות"ש -יש שני נתיבים בצומת לאותו כיוון נסיעה, כך שלא מדובר בעבירה. יתרה מזאת, אם הרכב השני התכוון לפנות שמאלה, אז זו אפילו לא עקיפה בהגדרה של תקנות תעבורה.

2. 

לפני כשעה, Be roo כתב:

לצערי שופטים אוהבים להשתמש ב״חובת הזהירות״ כדי לצאת בסדר עם כולם, גם כאשר נהג אחד ביצע עבירות ברורות, ואילו השני אתרע מזלו להקלע למקום באותו רגע ולא טרח לנסוע ב-5 קמ״ש פחות מתוך ציפיה שמישהו יעשה משהו לא חוקי ולא סביר.

קמת בבוקר ויצא מהבית? יש לך אחריות תורמת לתאונה גם אם לא ביצעת אף עבירה והנהג השני פעל באופן לא סביר.

לכן לעולם לא ניתן לנחש מה יפסוק בית המשפט, וכן, יש סיכוי שפות״ש יצליח לחסוך כמה שקלים, אבל מבחינת לשון התקנות היבשות ולדעתי האישית, האשמה כולה שלו.

התבלבת קצת בין בית משפט לחברת ביטוח . חברת ביטוח תמיד תשאף להלביש אשם תורם, כדי להפחית גובה פיצוי או לגרום למבוטח לשלם השתתפות עצמית.

בבית משפט, אם נהג ביצע פרסה/נסיעה לאחור והיה מעורב בתאונה, במרבית המקרים תוכר אשמתו המלאה (או כמעט מלאה). וזאת בשל חובת הזהירות המוגברת בביצוע פעולות אלה

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• תוכן חדש...