Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1948 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כי בכל זאת יש כשל שדומה לכשל של מנועי theta שיוצרו במפעל של יונדאי, רק שאלה של יונדאי "מתו" מוקדם יותר. 

מכיוון שאצלך המנוע כבר עבר 147 אלף קילומטר וכבר חי "יפה" 6 שנים כמעט, הסבירות שזה מכשל ביצור נמוכה, כי היו רואים שבבי מתכת בשמן בזמן ההחלפות. 

אתה יד 1? אם לא יש מצב שהרכב טופל עם שמן לא נכון, פילטרים לא מתאימים ומשהו שגרם להרעבה של מנגנון השימון של מיסבי הטלטל. 

אל תיבהל מפתיחה של אגן השמן והורדה שלו על מנת להגיע למיסבי הטלטל ומהסרת הראש על מנת לבדוק את מצב הצילינדר ( וגם הוצאת הבוכנה הפגומה)  אם המנוע לא התחמם אז גם אין צורך בשיפוץ ראש רק בהחלפת החלקים ואטמים חדשים 😊 

זה אמנם לא סימפטי ולא נעים לראות את המנוע ככה, אבל זו לא משהו מפחיד כמו שנוטים לעשות מזה, אלא אם אתה טכנופוב ומכאנופוב אמיתי. 🙂

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 23 שעות, Gsl כתב:

על שיפוץ 24,000 ₪ 

החלפת מנוע 22,000 ₪ 

האמת שגם מאוד מעניין אותי האם מישהו נתקל במצב כזה 

והאם זה יכול להיות כשל של היצרן במנוע ?

רק לי נמשע מחיר מופקע ומופרך?!

לדעתי כך הצעת מחיר ממוסך רגיל ולא מהיבואן למנוע מפירוק או יבוא.. לא יודע אם תגיע לחצי מהמחיר הזה

בהצלחה

פורסם

אם הייתה אחריות הבחור שלנו לא היה פותח שרשור, הרי טוען שטיפל בצורה מסודרת במוסכים מורשים של קיה. 

השאלה לאיזה רמה כבר נפתח המנוע במוסך כדי לאשר שצריך החלפת מנוע. אולי יש לך תמונות של הכשל? 

פורסם

חבל, אך אולי עוד לא אחרת את הרכבת.

אפשר היה להביא מנוע מושלם מיבואן מנועים כמו איתי מוטורס או שלמה נאור בעלות שפויה יותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בעיקרון מנוע פורק כמעט לגמריי עד שהבינו שאחד הטלטלים שבור ובשלב זה החליטו שיש שתי אופציות החלפת מנוע או שיפוץ מנוע 

פורסם

טלטל עקום עשוי לגרום לעיוות בתנועה של הבוכנה מעליו ולחרוץ את הצילינדר , שבר בטבעת המיסב עשוי לגרום לפגיעה בגל הזיזים. לכן השיפוץ עשוי לכלול גם גל זיזים חדש/משופץ כמובן מייסבים בוכנה וחריטה של הצלינדר. כל זה כולל שעות עבודה ועבודות חוץ (חריטה) עשוי להגיע לסכום המדובר.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לא יודע איך גל זיזים נפגע מעיקום בטלטל. אין קשר. 

בכל מקרה הכל דיבורים, לא ראינו את המנוע ולא יודעים לתת הערכה. 

• אהבתי 1
פורסם

^^^

לשיטתך, גל זיזים שמסתובב והחלק שאמור להיות מחובר אליו עם מיסב, כשהמיסב או שבור או שאינו "יושב" טוב לא עשוי להישחק?  אולי אתה צודק. אני הייתי מבקש לבדוק בכל זאת את מצב הגל זיזים לאיתור שחיקה אפשרית.

אבל זה רק אני. 

והנה אחד שמתקן לבד את הנזק שנגרם מחיכוך המיסב הפגוע בגל הזיזים 😉

וכדאי אולי לקרוא את זה :

https://dannysengineportal.com/crankshaft-damage-diesel-engines-are-way-more-prone-to-damage/#:~:text=When an engine has a,and have to be replaced.&text=The crankshaft can bend severely or even break in some cases.

פורסם

איi לי שום שיטה' רק יודע ומכיר איך מנוע נראה אין סייד אאוט, איך עובד ושלל חלקיו המגוונים.

אני שוב שואל. מה הקשר לגל זיזים? הכשל הוא מיסב טלטל. חלק תחתון של המנוע ולא חלק עליון.  

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, danniel כתב:
אי לי שום שיטה רק יודע ומכיר איך מנוע נראה אין סייד אאוט, איך עובד ושלל חלקיו המגוונים.
אני שוב שואל. מה הקשר לגל זיזים? הכשל הוא מיסב טלטל. חלק תחתון של המנוע ולא חלק עליון.  

בעית תרגום - קרנק שפט
צודק לא השתמשתי במינוח הנכון

גל ארכובה

ככה זה כשמשתמשים במינוחים עבריים למושגים טכנולוגיים 🥴  מוציאים דברים מהקשרם. 

למה לכל הרוחות מתעקשים לעברת כל מונח 😬 אני נזכר עכשיו בספרי לימוד באלקטרוניקה שתירגמו flip-flop לדלגלג  וצמתי PNP לחשח ו NPN לשחש .

עריכה אחרונה על ידי zaf

• תוכן חדש...