Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבין את הכעס של אנשים כלפי התשלום של חברות השילוח, אבל כפי שנכתב - חברת השילוח לא עובדת חינם כמו שאף אחד מכם לא עובד חינם.

כאשר מזמינים מוצר, בד"כ המוכר מוסיף את עלויות המשלוח.  זה שיש צורך לבצע גם שחרור מהמכס ולשלם מיסים - זה לא נכלל בסכום שנגבה, ולכן חברת השילוח גובה מכם את המיסים על המוצר + עמלה שלה עבור פעולות אקסטרה שהיא מבצעת (כל פעולה מעבר להעברת חבילה מנקודה א לנקודה ב, היא פעולה אקסטרה שעליה חברת השילוח דורשת תשלום, ובצדק).

זה שאנשים לא מבינים את נושא השילוח הבינלאומי ואח"כ מתפלאים (וגם מתמרמרים) שהם נדרשים לשלם תשלומים נוספים - זאת בעיה שלהם.

במשלוח בינלאומי יש כל מיני סוגים של משלוחים (הגדרות/ חוקי INCOTERM).  אמאזון בחרה באופציה שהיא נושאת בכל נטל העלויות עד לבית הלקוח.  חברות אחרות בוחרות באופציות אחרות של סוג משלוח, וזה גורר עלויות נוספות למקבל.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תוספת לתגובתי הקודמת : במידה ותבחר לא לשלם את התשלומים של חברת השילוח, היא לא מחזירה את החבילה למוכר אלא החבילה מוכרזת כנטושה (אלא אם תשלם עלות משלוח חזרה למוכר).

למיטב זכרוני במצב שחבילה מוכרזת כנטושה, היא עוברת לרשות המכס שמחליט האם להשמיד אותה או למכור את תוכנה במכרז.

בנוסף, עלתה כאן הצעה לשלם את כל העלויות למעט ימי אחסנה - אני בספק אם חברת השילוח תסכים לכך.  אם הם כבר שילמו את המיסים עבור החבילה אולי הם יגלו גמישות ויהיו מוכנים לוותר לך העלות הנ"ל, אך אני בספק (כמדומני שהם משלמים לממ"ן עבור ימי אחסנה, ואז הם חייבים לכסות את ההוצאה הזאת)

פורסם
לפני 20 דקות, misterb כתב:

התעלמת מהתגובה שלי - פדקס החזירו את החבילה לשולח ללא חיוב שלי.

נו בסדר

ועכשיו תצטרך לשלם שוב דמי משלוח

וזה כבר לא משתלם

עמילות עולה סביב 300 שח

בין אם החבילה שווה 2000$ ובין אם שווה 80$

במידה והבאת אותה בים יכול להיות יותר יקר

לפני כשעה, guya72 כתב:

תוספת לתגובתי הקודמת : במידה ותבחר לא לשלם את התשלומים של חברת השילוח, היא לא מחזירה את החבילה למוכר אלא החבילה מוכרזת כנטושה (אלא אם תשלם עלות משלוח חזרה למוכר).

למיטב זכרוני במצב שחבילה מוכרזת כנטושה, היא עוברת לרשות המכס שמחליט האם להשמיד אותה או למכור את תוכנה במכרז.

בנוסף, עלתה כאן הצעה לשלם את כל העלויות למעט ימי אחסנה - אני בספק אם חברת השילוח תסכים לכך.  אם הם כבר שילמו את המיסים עבור החבילה אולי הם יגלו גמישות ויהיו מוכנים לוותר לך העלות הנ"ל, אך אני בספק (כמדומני שהם משלמים לממ"ן עבור ימי אחסנה, ואז הם חייבים לכסות את ההוצאה הזאת)

כשהחבילה כבר בארץ

צריך לשחרר אוהת כמה שיותר מהר בשביל להמנע מתשלומים נוספים

לשלוח אותה בחזרה לחול זה מטומטם כי משלוח שוב לישראל עולה כסף

אם אתה לא מתכוון לבקש שישמידו את זה תשחרר את זה ותסיים עם הסיפור

פורסם

כרגיל - לא קראת..

דמי המשלוח שהפסדתי הם סה"כ 20 יורו, ובכל מקרה לא הייתה לי אופציה אחרת כי משרד התחבורה לא אישר לשחרר את החבילה, בלי קשר לתשלום.

אז בסופו של דבר הזמנתי דרך חברת שילוח מתווכת, ועם ה-20 יורו שהפסדתי יצא לי עדיין זול בכמה עשרות ש"ח מהאופציה של לשלם לפדקס מראש.

ושוב מדגיש - הייתי מוכן לשלם ולחסוך את הכאב ראש הזה אם הייתה לי אופציה, אבל לא הייתה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, misterb כתב:

התעלמת מהתגובה שלי - פדקס החזירו את החבילה לשולח ללא חיוב שלי.

מתנצל, פספסתי את ההודעה הנ"ל 

עריכה : עכשיו קראתי עוד פעם את ההודעה שלך, ואכן פספסתי את הנקודה של ההחזרה היזומה.

נשמע לי מוזר, אבל מאמין שיש הגיון כלשהו מאחורי זה.  ההסבר היחיד שכרגע עולה בראשי הוא שהמוכר בחר באפשרות שילוח הכוללת נטילת אחריות כוללת לכל התהליך (בסגנון של אמזון), ומאחר והייתה בעיה בשחרור מהמכס, אז החבילה הוחזרה לשולח.

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • תוכן חדש...