Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, Pika007 כתב:

למי איכפת מהמחיר פה? קח.

https://www.ebay.com/itm/LG-V60-ThinQ-5G-128GB-6-8-in-P-OLED-Display-8GB-RAM-Triple-Camera-Smartphone/284094300941?epid=15037603279&hash=item422557030d:g:mO0AAOSwIFBf6uLT

אתה גם יכול לחכות לאחרי ההשקעה של ה S21, המחיר יצנח בכמה עשרות דולרים כנראה. 

לא יודע עד כמה אפשר לסמוך על GSMArena בנוגע לאמינות הפרטים, אך ה V60 בגירסתו האמריקאית חסר את התדרים שצריך לדור 4 כאן בארץ.

פורסם
בתאריך 2.1.2021 בשעה 09:53, Night Driver כתב:

סט מזוודות Samsonite Cosmolite. עלו 800 יורו לשלוש (עליה למטוס, בינונית וגדולה) ב2013 בצרפת, ונותנות עבודה בלתי פוסקת. 

בגלל שהן קלות מאוד, יש הרבה פחות מקרים בהן אנחנו במשקל יתר. העמידות שלהן מרשימה ואחת אפילו עפה לי מהאוטו במדרון באלפים ואחרי שהידרדרה שלוש מאות מטר ועפה מהכביש בעיקול, חוץ משריטות קלות לא נגרם נזק. 

בסוף איזיג'ט הצליחו לשבור לי גלגל אחד, סמסונייט שלחו לי חליפי בחינם. 

• רעיון טוב! 1

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אני למדתי שעל איכות משלמים.
בביגוד אני מסתכל על איכות המרכיבים ועל ארץ הייצור.
לפני 9 שנים בערך קניתי נעליים של Salvatore Ferragamo בכ$500, הרגיש לי מוזר לשלם כל כך הרבה על זוג נעליים, מאז כבר רכשתי כ15 זוגות נעליים גם במחיר כפול, הנעליים ההם אגב, עדיין נראות ומרגישות מצויין, תפר בסנדל של החברה נפרם בערך 4 שנים אחרי שימוש אינטנסיבי, מסרתי לחנות וכעבור שבועיים הוחזר אלי הסנדל מתוקן.

אותו הדבר עם חליפות וביגוד בכללי, מבחינתי ההוצאה הכלכלית משתלמת וחליפה של Zegna לדוגמא תהיה איכותית בכמה רמות מחליפה של $300.

לגבי אוזניות, אני מאוד אוהב אוזניות חוטיות ולפני כמה שנים רכשתי אוזניות של porsche design/Kef, הם החליפו אוזניות של bose שנתתי לחבר ששכח את האוזניות שלו בשדה במהלך ביקור אצלי, כשלא מצאתי את הKef קניתי אוזניות אלחוטיות, B&O H8 ואז מצאתי את החוטיות.
אוזניות זה משהו שבאמת האיכות באה לידי ביטוי במיידי, מה שמאוד קשה להעריך עם מוצרים אחרים.

Sent from my SM-G975U1 using Tapatalk

haters will hate

פורסם

ב 2005 קניתי משקפי ריי באן, מסגרת פלסטיק, סטייל "מן אין בלאק", ב 600 ש"ח בערך.

זה היה בקצה העליון של המחירים אז. 

המשקפיים יושבות קבוע באוטו, חורף, קיץ. 

הפלסטיק והעדשות כמו ביום שארזו אותם במפעל. 

איכות מדהימה של עדשה. 

כל כך נוח איתם שהרבה פעמים אני נכנס הביתה כשהמשקפיים עלי, אני פשוט לא מרגיש שהם שם.

ואם כבר מדברים על פלסטיק איכותי, איך אפשר בלי לגו... 

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אני חושב שמה שאני בעיקר לומד מהשרשור הזה, שמוצר יקר יהיה יותר טוב באופן מורגש ממוצר אחר זול יותר. 

הבעיה העיקרית היא לדעת איזה מוצר יקר לקנות.

לדעתי חלק לא מבוטל מהמוצרים היקרים, הם יקרים סתם כי אפשר או כי המותג מאפשר את זה. 

ציטוט

אוזניות זה משהו שבאמת האיכות באה לידי ביטוי במיידי, מה שמאוד קשה להעריך עם מוצרים אחרים.

כבר נתקלתי לא מעט באוזניות יקרות שבאמת לא היו שוות הרבה. ביטס למשל. 

• אהבתי 1
פורסם

אני מסכים לגבי הביטס.

וכן, יש הרבה מקרים שבהם אתה משלם על השם ולא מעבר לזה.
אישית אני מנסה להמעיט רכישה של מוצרים תוצרת סין ועדיין קניתי וולבו XC90.

Sent from my SM-G975U1 using Tapatalk

haters will hate

פורסם
לפני 28 דקות, SurfHigh כתב:

ב 2005 קניתי משקפי ריי באן, מסגרת פלסטיק, סטייל "מן אין בלאק", ב 600 ש"ח בערך.

זה היה בקצה העליון של המחירים אז. 

המשקפיים יושבות קבוע באוטו, חורף, קיץ. 

הפלסטיק והעדשות כמו ביום שארזו אותם במפעל. 

איכות מדהימה של עדשה. 

כל כך נוח איתם שהרבה פעמים אני נכנס הביתה כשהמשקפיים עלי, אני פשוט לא מרגיש שהם שם.

ואם כבר מדברים על פלסטיק איכותי, איך אפשר בלי לגו... 

אגב, סתם לסבר את האוזן, ריי באן שייכים לקונצרן לוקסוטיקה, שאחראי לייצור של חלק גדול ממשקפיים היום. והוא ידוע בהפקעת מחירים ומונופוליות. לכן, לא בטוח שהרייבאן שקנית עלו לייצר בהרבה יותר מאשר מאשר קרולינה למקה הסיניות... 

• אהבתי 1
פורסם

זה כבר עניין של ניסיון לדעת מה מוצר איכותי ומה פחות. מי שקונה נעליים יקרות לאורך כל כך הרבה שנים מספיק עבורו (אני ) לגעת בנעל עוד לפני שאני נועל אותה לדעת על איזו איכות עור וגימורים מדובר. בבגדים זה יותר קשה, אבל אפשר לראות את התפירה בפנים ומסביב (אומר הרבה) סוג הבד ורק לאחר מבחן הכביסה אפשר לדעת עד כמה הבד איכותי. אבל זה תמיד לא נכון  כי יכול להיות אותו מותג, איכותיות שונות - קרה לי כמה פעמים ברשת Billabong. (חלק מהטריקו היו ממש באיכות גבוהה, חלקן ממש פחות = ייצור ממדינות שונות, או איכות בד משתנה ממפעל אחר)

לגבי אוזניות, זה כבר עניין של טעם אישי לחלוטין. יש אוזניות אודיופיליות ששמעתי בעשרות אלפי דולרים ופחות אהבתי. והיו פחות יקרות שכן קלעו לטעם שלי. (זה עולם שלם, של סאונד עם באס מודגש, מידים שולטים, גבוהים מפורטים, סגורים, פתוחים, עיצוב, נוחות, גודל, ומגבר שמשודך אליהם)

חוץ מזה, שם לפעמים עולה כסף. (לא תמיד בצדק)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

במוצרי חשמל צריך לקרוא ביקורות. בדברים כמו ריהוט מספיק לשבת ולגעת באולם תצוגה כדי להבין אם זה זבל זול עם שם מפוצץ או משהו איכותי שיחזיק שנים.

יש לנו ספה ענקית שנרכשה בדרום ת"א ב3000 שקל, ולידה יש כורסת יחיד עם הדום לרגליים שעלתה פי 2.5 ונקנתה בחנות רהיטים רצינית. אחרי שנתיים הספה הגדולה כבר חורקת והכריות שלה רופסות כמו ספוג לשטיפת כלים שהשתמשו בו יותר מדי. לעומתה, הכורסה הקטנה נראית, מרגישה ועובדת (יש בה מנגנוני כיוון וסיבוב) כמו חדשה. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הזכרתם לי באמת בנושא נעליים:

בלנדסטון - שימשו אותי 5 שנים בעבודות סיזיפיות עם הרבה שעות על הרגליים, ועלו לא הרבה כסף. החלפתי אותן ברדבק ואני מרגיש שהרדבק הרבה יותר נוחות לי

נעלי NB שקניתי ב800-900 שקל לפני משהו כמו 6 שנים, אחרי 4 שנים נאלצתי להפרד מהן כי התחלתי לשים מדרסים שלא יכלו לעבוד עם הנעל.

החלפתי אותן בנעלי מיזונו היפניות באיזור ה500 ש"ח, אני אמביוולנטי לגביהן. מצד אחד היו הכי נוחות שאי פעם נעלתי. 

מצד שני - כבר שרוך אחד נפרם לי ובנוסף שלחתי אותן אחרי כמה חודשים לסנדלר שידביק איזו חתיכה בקדמת הנעל שהחלה להתרופף.

בהקשר הזה, קניתי באותה הזדמנות נעלי עבודה בנגה עינת, היכן שרכשתי את המיזונו, לצערי הנעל פשוט חתכה לי את הרגל, והשירות לקוחות שלהם לא הסכים לזכות אותי אפילו חלקית (את הנעל קניתי רק בעקבות המלצה אסרטיבית של המוכרת). מכרתי אותן בפייסבוק למרבה במחיר.

פורסם
לפני 17 שעות, Night Driver כתב:

מייבש כביסה בטכנולוגית heat pump.

עלה כמעט 2000 שקל כשמייבש רגיל עולה כ 700 אבל על 850 וואט הוא מייבש בשעה וחצי מכונה מלאה.

מייבש ממוצע צורך 2500 וואט (בוא נחמיר ונניח שמייבש צורך את ההספק ברציפות למרות שלא כך הדבר, גוף החימום פועל לסרוגין). המייבש שלי אלקטרולוקס 2200 וואט מייבש 7 ק"ג (אני דוחס יותר) בשעה וחצי גם כן (נקנה כמשומש ב-300 ש"ח). יש לי מד צריכת זרם, מבטיח לחפש אותו ולמדוד צריכה מעשית להפעלה.

מחיר קוט"ש הוא כ-50 אגורות. מייבש קונבנציונאלי צורך לכן כ- 2.5*1.5*0.5=1.875 ש"ח להפעלה

מייבש משאבת חום 0.85*1.5*0.5=0.6375 ש"ח להפעלה.

חסכון של 1.2 ש"ח להפעלה. צריך 1083 הפעלות כדי להחזיר את הפרש המחיר. בממוצע של הפעלה אחת ביום מדובר בכמעט 3 שנים.

נוסיף את אורך החיים ועלות התיקון של המכשיר למשוואה (מייבש רגיל הוא מוצר "טיפש" ופשוט, שעלות התיקון שלו נמוכה, או ההחלפה בחדש, לעומת משאבת חום שעולה הרבה יותר לתקן).

המסקנה שלי היא דוקא שהיקר לא משתלם. 

:turn-l:
פורסם

אתה יוצא מנקודת הנחה של מכונה אחת ביום. אצלי הממוצע זה 2 ומעלה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני כשעה, davemustaine87 כתב:

הבעיה העיקרית היא לדעת איזה מוצר יקר לקנות.

אם כבר, המגמה שאני שמתי לב אליה זה:

מוצר זול - יחזיק כמה חודשים

מוצר במחיר בינוני - יחזיק כמה שנים

מוצר יקר - שלוש אופציות:

א) יהיה סופר איכותי ויחזיק עשרות שנים.

ב) ידרוש שגרת אחזקה יקרה ומסורבלת, שבלעדיה הוא ימות תוך כמה חודשים.

ג) אתה משלם בעיקר על המותג, ובפועל הוא לא ממש שונה ממוצר בדרג ביניים, או אפילו זול של אותו תאגיד.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...