Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2035 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיצובישי ספייס סטאר, דצמבר 2014, כמעט 150,000 ק״מ.

בהתחלה הייתי עושה לה טיפול אצל יבואן פעם בשנה, אחרכך עברתי למוסך פרטי פעם בחצי שנה.

צריכה לעבור שוב טיפול. רוצה שהוא יהיה מקיף, אז מה כדאי לעשות בטיפול הקרוב לפי כמות הקילומטרים והשנתון? 

מעבר לזה, כדי לנסות ולמנוע תקלות עתידיות, שלא יתחילו לצוץ אחת אחרי השנייה, יש פעולות מניעה שכדאי לעשות? בדיקות כאלה ואחרות, דברים שהמוסכניק כדאי שיתייחס אליהם ויסתכל? 

תודה רבה 🙂

עריכה:

לפני יומיים הרכב לא הניע, סטרטר עבד, הזמנתי ניידת שירות של שגריר. בסוף הניעו את הרכב אחרי המון ניסיונות הנעה ולחיצה על הגז במקביל, טענו שהייתה חסימת דלק או משהו. התחיל לצאת גם עשן לבן מהאגזוז, לא יודע אם היה קודם. מה דעתכם? 

פורסם

אמור היות בספר רכב. תפתח ותחפש מה בדיוק אתה אמור לעשות בטיפול 150K או 10 שנים (כי זה 15K או שנה לטיפול). 150K דהיינו הרכב אמור לעבור טיפול של 10 שנים.

יכול להיות מאוד שמיצובישי ישראל לא פירסמו את מרווחי הטיפולים, ככה זה לפחות בספר רכב באאוטלנדר

לגבי ההנעה: נשמע כמו שסתום משאבת דלק אבל כמובן יכול להיות דברים אחרים.

Spacestar_HEB_S2015-resize.pdf

פורסם
לפני 11 שעות, dotan123 כתב:

אמור היות בספר רכב. תפתח ותחפש מה בדיוק אתה אמור לעשות בטיפול 150K או 10 שנים (כי זה 15K או שנה לטיפול). 150K דהיינו הרכב אמור לעבור טיפול של 10 שנים.

יכול להיות מאוד שמיצובישי ישראל לא פירסמו את מרווחי הטיפולים, ככה זה לפחות בספר רכב באאוטלנדר

לגבי ההנעה: נשמע כמו שסתום משאבת דלק אבל כמובן יכול להיות דברים אחרים.

Spacestar_HEB_S2015-resize.pdf 4.51 MB · 2 downloads

חיפשתי בספר ולא מצאתי אודות הטיפולים עם פירוטים מסודרים, אולי פיספסתי

פורסם
לפני 7 שעות, dotan123 כתב:

למיטב זכרוני בגירים הרובוטיים האלו ההחלפה היא כל 4 שנים או 60 אק"מ. השמן לא זול בכלל.

איך קבעת, שבספייס סטאר יש גיר רובוטי?

פורסם (נערך)
לפני 12 דקות, yossiaviel כתב:

איך קבעת, שבספייס סטאר יש גיר רובוטי?

רציף

תיקון טעות

תודה על תשומת הלב

עריכה אחרונה על ידי dotan123
פורסם
בתאריך 14.12.2020 בשעה 10:44, dotan123 כתב:

למיטב זכרוני בגירים הרובוטיים האלו ההחלפה היא כל 4 שנים או 60 אק"מ. השמן לא זול בכלל.

א.זה גיר רציף ולא רובוטי.

ב.יש שמן גיר מיוחד ולא כדאי לשים שום דבר שאינו שמן מקורי וכמו כן,יש לבדוק האם קיים מסנן שמן גיר שיש להחליפו.

ג.גם אם אין מפרט טיפול 150K,יש אפשרות שהוא  זהה לחלוטין לטיפול 5 שנים או 75K (כך לפחות זה אצלי במפרט רשום בספר הרכב בהונדה סיוויק).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
בתאריך 14.12.2020 בשעה 17:58, dotan123 כתב:

רציף

תיקון טעות

תודה על תשומת הלב

תוקן לפני שלושה ימים. תודה.

לפני 2 דקות, colauti 9 כתב:

יש שמן גיר מיוחד ולא כדאי לשים שום דבר שאינו שמן מקורי וכמו כן

יש שני סוגים: J1, J4. צריך את ה-J4 שהוא החדש יותר. 

הוא צריך את זה: https://www.justmotor.co.il/product/שמן-גיר-mitsubishi-cvt-fluid-eco-j4--4l

ולא את זהhttps://www.justmotor.co.il/product/שמן-גיר-רציף-מיצובישי-diaqueen-cvt-j1

ההחלפה היא חלקית כמובן, יצאו בערך 2.5-2.6 ליטר

לפני 5 דקות, colauti 9 כתב:

יש לבדוק האם קיים מסנן שמן גיר שיש להחליפו.

לא מחליפים

לפני 7 דקות, colauti 9 כתב:

גם אם אין מפרט טיפול 150K,יש אפשרות שהוא  זהה לחלוטין לטיפול 5 שנים או 75K (כך לפחות זה אצלי במפרט רשום בספר הרכב בהונדה סיוויק).

ברוב ספרי הרכב שנתקלתי בהם (עיברית) לאחר טיפול 6 שנים/90K או 7שנים/ 105K וכיו"ב, שגרת הטיפולים תתחיל להתחלה, להוציא חריגות מסוימות נניח שמן גיר ב-SX4 שמוחלף כל 11 שנים או 165K לדוגמה וזה מצוין בשגרת הטיפולים

פורסם
Just now, dotan123 כתב:

ברוב ספרי הרכב שנתקלתי בהם (עיברית) לאחר טיפול 6 שנים/90K או 7שנים/ 105K וכיו"ב, שגרת הטיפולים תתחיל להתחלה, להוציא חריגות מסוימות נניח שמן גיר ב-SX4 שמוחלף כל 11 שנים או 165K לדוגמה וזה מצוין בשגרת הטיפולים

אצלי יש מפרט עד 150000 ק"מ ומ 165000 חוזרים לטיפול 1 וכן הלאה.

• אהבתי 1

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
לפני 16 שעות, colauti 9 כתב:

אצלי יש מפרט עד 150000 ק"מ ומ 165000 חוזרים לטיפול 1 וכן הלאה.

המהנדסים של הונדה יודעים שהיא תחזיק עד לק"מ גבוה 😉

פורסם
לפני 19 שעות, dotan123 כתב:

תוקן לפני שלושה ימים. תודה.

יש שני סוגים: J1, J4. צריך את ה-J4 שהוא החדש יותר. 

הוא צריך את זה: https://www.justmotor.co.il/product/שמן-גיר-mitsubishi-cvt-fluid-eco-j4--4l

ולא את זהhttps://www.justmotor.co.il/product/שמן-גיר-רציף-מיצובישי-diaqueen-cvt-j1

ההחלפה היא חלקית כמובן, יצאו בערך 2.5-2.6 ליטר

לא מחליפים

למה לא להחליף פילטר? אם הוא כבר שם ברור שלהחליף.

כמו שאין שמן לכל החיים אין פילטר לכל החיים ולא משנה מה היצרן אומר זה העולם.

אפשר לקנות שמן גיר כמו motul CVTF שעומד בהרבה מאוד תקנים כולל הj4 וכנראה דיהיה איכותי יותר מהמקורי וזמין.

פורסם
בתאריך 18.12.2020 בשעה 13:17, Shab00 כתב:

למה לא להחליף פילטר? אם הוא כבר שם ברור שלהחליף

זה לא כ"כ מדויק. לא בכל הרכבים מחליפים פילטר שמן גיר לפחות ככה אני מכיר.

בדרך כלל הוא שוכן בתוך אגן הגיר, ולכן אינו חלק מתהליך הטיפולים לרכבים השונים, בגלל שזה דורש לעיתים פירוק של הגיר , הסרת איטום האגן ולאחר מכן איטום מחדש.

לעיתים, החלפת פילטר שמן גיר תעשה רק אם הגיר גוסס.

בכל אופן, אצלנו ברכבים במשפחה (שאני אמון על שגרת הטיפולים שלהם) לא הוחלף לעולם פילטר שמן גיר (תיבות פלנטריות) אלא רק שמן גיר לפי הוראות יצרן, וטפו טפו טפו יש גירים עם מעל ל-250K והכל בסדר.

בתאריך 18.12.2020 בשעה 13:17, Shab00 כתב:

אפשר לקנות שמן גיר כמו motul CVTF שעומד בהרבה מאוד תקנים כולל הj4 וכנראה דיהיה איכותי יותר מהמקורי וזמין.

בוודאי. רק חשוב להקפיד שיהיה תואם לתקן. 

פורסם
בוודאי. רק חשוב להקפיד שיהיה תואם לתקן. 
תאמת שנכון שכחתי לרגע שלא בכל גיר צריך לפרק את האגן שלו כדי להחליף שמן (תודה רבה פורד 4f27e) אז זה סתם הרבה עבודה בשביל פילטר.
יצא לי להסתכל בפילטר שלי אחרי 85 אלף קילומטר והוא היה מאוד נקי אז אולי אין הרבה פואנטה בזה באמת.

Sent from my SM-G970F using Tapatalk

• תוכן חדש...