Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נגן סטראיו פשוט לא עובד

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2068 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי באמזון ארהב מכשיר פשוט משהו בסגנון של 30 דולר, חיבור לחשמל בארץ עבד שלוש שניות סבבה ומאז אין תגובה.

אממ החלטתי לשחק את הטכנאי הצעיר ולפרק לראות מה נשרף ואם אני יכול לתקן אותו.

פה נתקלתי מול שוקת שבורה כי פשוט אין לי את הידע לעשות דיאגנוזה חשמלית בכלל.

חשבתי בכללי לקחת אבומטר לבדוק קצר ולדלג מהכבל וכל פעם לחפש נקודה שלא תצפצף עד שאמצא את הרכיב התקול (לא יודע אם בכלל זה אפשרי, לא לקטול אין ידע) בקצרה הכבל לא מצפצף נקודת החשמל של הבטריות (אצבע AA(

מצפצפות מהלוח אבל לא מהמיקום של הבטריות.

בקצרה יכול להיות שכל מה שכתבתי קש וגבבה אשמח אם יש דרך להסביר לי איך לאמת תקלה ובמידה ואולי אפשר להשמיש זה יהיה הקסם הכי גדול פחות קטע של כדאיות כלכלית.

IMG_20201008_212922.jpg

IMG_20201008_212928.jpg

IMG_20201008_213025.jpg

IMG_20201008_213032.jpg

פורסם (נערך)

אם ידעת שהמכשיר מיועד למתח של 120VAC למה חיברת אותו ל-230VAC ?

היית צריך לחבר שנאי מוריד מתח מ-230VAC ל-120VAC בהספק מתאים לצריכת הזרם של המכשיר.

בכול מקרה חפש אם קיים פיוז הגנה אשר נמצא בדרך כלל לפני כניסת המתח לשנאי או במקום אחר במעגל המודפס.

ייתכן גם שהשנאי שסימנתי לך בתמונה נשרף.

1.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

יש שלוש נקודות שונות שעל פניו המתח נכנס לבורד.

העיכול הכחול מהסוללות העיגול השחור והלבן מהשנאי

איך אני בודק אם קיים פיוז הגנה

IMG_20201008_222128.jpg

פורסם (נערך)

חפש פיוז באחת מהצורות המופיעות בתמונות המצורפות. ייתכן גם שמדובר בפיוז המולחם ישירות למעגל המודפס.

תעקוב אחרי החיווט החל מהחיבור לרשת החשמל והלאה.

בדרך כלל מופיעה הכיתוב FUSE או F1 או F2 וערך הפיוז.

SMD-Fuse-Axial-fuse.jpg

fuse-selection-electronics-world-august-1965-1.jpg

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם (נערך)

30 דולר? זרוק לפח. שכר לימוד.

בפעם הבאה תקנה מגבר דיגיטלי כלשהו עם ספק נפרד בסגנון ספק של מחשב נייד - שמתאימים ב-99 אחוז מהמקרים גם ל-110 וגם ל-220 וולט.

או שתזמין מאמזון אירופה.

או מעליאקספרס...

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 4 דקות, r.e.g.e.v כתב:

עברתי עכשיו ולא מוצא משהו שנראה כמו פיוז

מכיוון שבדיקה מקיפה יותר מצריכה חיבור של הנגן לרשת החשמל דרך שנאי מוריד מתח וביצוע בדיקות תחת מתח מסוכן אני מציע שתעזר במישהו שמבין באלקטרוניקה ולא דרך התכתבות או סרטונים ביוטיוב.

פורסם
120 שכחתי לציין.
חובר עם מתאם כנראה שלא עשה את שלו

מתאם או שנאי?
מתאם לא משנה מתחים...

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...