Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סובארו XV 2016 מנוע 1600

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2172 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. אני שוקלת לקנות סובארו XV 2016. מנוע 1600.

השאלות -

1. מה צריכת הדלק שלו ( כמובן, יחסית למכוניות אחרות במחיר דומה , כגון טויוטה קורולה 2015 ).

2. האם סביר לטפל בו במוסך לא מורשה. אני מבינה שבמוסך מורשה הטיפולים הם יקרים.

3.  מה העלות הממוצעת של תחזוקה שנתית - טיפולים ותיקונים ? 

4. מה החסרונות שלו והאם הוא בסהכ הכל מומלץ כרכב אמין? יש לו בעיות? 

תודה 

פורסם

1. ה XV 1600 צורך בין 1:8 בעיר ועד 1:12 בבין עירוני, תלוי באופי הנהיגה, דומה למקובל בקבוצה (וצריך להשוות לג'יפונים, לא לקורולה).

2. בכל רכב 2016 וגם בחדשים יותר סביר ביותר לטפל באיזה מוסך שבא לך, יש לך אמון בו ואת מרוצה מרמת השירות. זה לא חייב להיות מוסך היבואן.

3. לא יודע.

4. החסרונות המרכזיים : מנוע חלש יחסית, לא לשטח של ממש מעבר לשבילים +, אבל גם זה הרבה יותר מכמעט כל הג'יפונים האחרים - אפשר לטייל איתו בכיף במקומות רבים מאוד שכלי רכב אחרים לא יוכלו להגיע אליהם.
מבחינה טכנית זו סובארו אימפרזה מוגבהת למיטב ידיעתי, רכב ללא בעיות מיוחדות ואמין בסה"כ. אם אי פעם תצטרכי להחליף צמיג - צריך את כל הרביעייה בגלל 4X4 קבוע, וזה מייקר את העסק.

ראי גם סקירה פה 

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם (נערך)
לפני כשעה, אילנה שואלת כתב:

2. האם סביר לטפל בו במוסך לא מורשה. אני מבינה שבמוסך מורשה הטיפולים הם יקרים.

לא סביר, ויותר מכך, לא חוקי.

ברור לי שאת קצת מפספסת את המינוח.

מוסך מורשה יבואן - הוא מוסך בעל רשיון משרד התחבורה אשר משתייך לרשת היבואן. יתרונו הוא התמחות ברכבי אתו יבואן, המצאות ציוד ייעודי של היצרנ(ים) הרלוונטי(ים), השתלמויות מקצועיות לעובדים לגבי חידושי אותו יצרן וכו'. החסרן - בדרך כלל נחשב יותר יקר.

מוסך מורשה - הוא מוסך בעל רשיון מטעם משרד התחבורה. כמובן שאפשר לטפל במוסך כזה, אבל מומלץ לבחור במוסך שמתמחה ברכבי אותו יצרן או באותו דגם.

"מוסך שאינו מורשה" הוא גוף שעובר על החוק (בפורום מקובל לכנותו "מוסך מדרכה") - עם אלה אל תתעסקי.

לגבי הבדלי מחירים - לא תמיד הם גדולים. אחד הבנים שלי ביצע לאחרונה טיפול די גדול לרכב שלו, ההפרש בהצעות המחיר בין מוסך "כללי" לבין מוסך מרשת היבואן היה כ-15%, אז הוא בחר במוסך היבואן. אבל, החשוב ביותר, הוא לבחור במוסך שאת נותנת בו אמון, הן מבחינה מקצועית והן מבחינת יושרה, כזה שלא "ידחוף" טיפולים מיותרים או יחייב אותך על עבודות שלא בוצעו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הי,

יש לי את הרכב הנ"ל, יד ראשונה 2015.

1. צריכת דלק ממוצעת היא 1/10 - נסיעות שלנו כ 50% עירוני והשאר נסיעות בין עירוניות קצרות בעיקר בתוך גוש דן

צריכת דלק בנסיעה עירונית בלבד יכולה להגיע גם ל 1/8.

2. אני מטפל במוסך מורשה של סובארו. אכן טיפולים קצת יותר יקרים בהשוואה למאזדה 2 שיש לי, אבל לא משהו חריג

למוסכים מורשים.

4. חסרונות:

-  חוסר כח. בנסיעת מישורית אין בעייה. ברגע שהוא מריח עלייה כבר קשה לו לסחוב. לא ברמה של להוציא

רגל מהדלת ולדחוף - אבל קשה.

-   קצת מרעיש בתחילת הנסיעה בגלל התיבה הרציפה.

-   צריכת שמן מוגברת. בעייה שדי נפתרה לאחרונה לאחר שבמוסך החליפו את סוג השמן. בין טיפול לטיפול כרגע  לא צריך

להוסיף שמן או פעם אחת וגם לא הרבה. (ברגע שחסר שמן, נדלקת התראה בלוח שעונים).

-  סה"כ רכב טוב, אין בעיות אמינות מיוחדות (חוץ מהשמן). אני לא יודע בדיוק איזה רמות אבזור קיימות אבל תנסי לחפש רכב

ברמת אבזור גבוהה יותר. אצלי הרמת אבזור היא רמת "ליסינג" כלומר אין מה שנקרא אבזור "נוחות".

בהצלחה.

Fiat Punto Evo 1.4 Multi-Air, 2010 - Sold

Mazda 2 Pure White, 2016

פורסם
לפני 4 שעות, elibaba כתב:

1. ה XV 1600 צורך בין 1:8 בעיר ועד 1:12 בבין עירוני, תלוי באופי הנהיגה, דומה למקובל בקבוצה (וצריך להשוות לג'יפונים, לא לקורולה).

2. בכל רכב 2016 וגם בחדשים יותר סביר ביותר לטפל באיזה מוסך שבא לך, יש לך אמון בו ואת מרוצה מרמת השירות. זה לא חייב להיות מוסך היבואן.

3. לא יודע.

4. החסרונות המרכזיים : מנוע חלש יחסית, לא לשטח של ממש מעבר לשבילים +, אבל גם זה הרבה יותר מכמעט כל הג'יפונים האחרים - אפשר לטייל איתו בכיף במקומות רבים מאוד שכלי רכב אחרים לא יוכלו להגיע אליהם.
מבחינה טכנית זו סובארו אימפרזה מוגבהת למיטב ידיעתי, רכב ללא בעיות מיוחדות ואמין בסה"כ. אם אי פעם תצטרכי להחליף צמיג - צריך את כל הרביעייה בגלל 4X4 קבוע, וזה מייקר את העסק.

ראי גם סקירה פה 

תודה רבה ! 

• תוכן חדש...