Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

ברשותי טויוטה קורולה 2010 אוטומטית.

לפני כ-3 שבועות הרכב נלקח לטיפול שנתי, שבסופו של דבר הגיע לחשבון של למעלה מ-3,000 שקלים, על החלפה של דברים שונים שהיו הכרחיים.

מיום הטיפול ועד היום הרכב לא נסע כמעט בכלל, ולפני כמה ימים שעלה הצורך להשתמש בו, התגלתה בריכה של שמן מתחתיו.

בהתחלה חשבתי שמדובר היה בשמן מנוע, אך המדיד אינו מראה שינוי וצבע השמן על הרצפה מוכיח אחרת.

לאחר שהתקשרתי למוסך, שניים מנציגיו הגיעו אל הבית ודרשו להניע את הרכב ולקחת אותו אל המוסך, זאת משום שלטענתם מדיד שמן המנוע מלא, וזאת על אף שעל הרצפה שלולית די גדולה של שמן.

למזלי, לא נתתי להם לעשות זאת, משום שלאחר שהלכו, בדקתי את השמן בעצמי, ושמתי לב שמעבר להיותו כמעט שחור, יש לו גם גוון ורדרד-אדמדם, דבר המתאים לשמן תיבת ההילוכים (גם מיקום מרכז הנזילה, בצד שמאל של הרכב, יתמוך בסברה זו), ייתכן שבנסיעה זו היה נגרם נזק שאינו הפיך לגיר.

כעת עליי למצוא דרך כלשהי להביא את הרכב למוסך, אך משום שזה חונה בחניון תת קרקעי עם גג נמוך, שירות הגרירה שאליו אני מנוי מתוקף הביטוח אומר שהדרך היחידה שהוא מוכן להוציא את הרכב (חילוץ, ליתר דיוק) הוא באמצעות כבל הנקשר לרכב.

למען האמת, בהתחשב במספר הקומות הגדול ומבנה החניון, איני מעוניין בפתרון הזה, משום שאני חושש שנזק נוסף עלול להיגרם לרכב בזמן הגרירה באופן הזה.

לכן שאלותיי למי שמבין הן:

1. האם ייתכן שבזמן הטיפול, למרות שלא נגעו למיטב ידיעתי בגיר עצמו, גרמו נזק לאגן השמן או למחזיר השמן כך שהוא נפרץ בצורה כ"כ פתאומית? אני חושב על כך משום שבטיפול עצמו ולפני כן לא היה כל רמז לנזילה של שמן מתיבת ההילוכים, והיד של המוסך הייתה חופשית בהחלפה של רכיבים שונים, מה שהתבטא בסופו של דבר בעלות הטיפול.

2. האם אתם מכירים שירותי גרירה שמותאמים לחניונים יחסית נמוכים הפועלים באיזור חיפה, ומה העלות האפשרית של חילוץ וגרירה או חילוץ בלבד שכאלה?

3. האם ניתן בכל זאת, תוך נהיגה עדינה מאוד, להוציא את הרכב מהחניון בעצמי, ומשם לגרור אותו, והאם אין סכנה בהרס טוטאלי של הגיר?

יש לציין כי הרכב מטופל בצורה מעולה, וללא כל חיסכון, ככה שלא סביר שמדובר באיזה תקלה שהטיפול בה נדחה עד לרגע זה שבו היא התפרצה.

תודה מראש!

עריכה אחרונה על ידי imprezadude
פורסם

מה עשו בטיפול, החליפו אולי מחזיר שמן?
תשלח תמונה של כמות השמן בתחתית הרכב.
לגיר יש כמות גדולה בהרבה משמן מנוע אז אם זאת לא כמות גדולה, להוציא את הרכב מחוץ לחניון בכדי שהגרר יוכל לגרור אותו.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

פורסם

תודה על התגובה, לא החליפו מחזיר שמן או כל דבר שקשור לגיר. החליפו אטם מכסה שסתומים, אטם מותחן טיימינג, בולם ושאר דברים שלא קשורים.

אני לא יודע כמה זמן השמן שכב שם, לכן אני לא יודע כמה בדיוק נזל.

התמוה בעיניי, משום שאני מנסה להבין מה גרם לזה ולא חלילה להאשים את המוסך מיד, זה איך ניתן להגיע ממצב שאין רמז לנזילה, לנזילה די מסיבית כמו שתראה בתמונה. האם לא מדובר בתהליך הדרגתי?

השלולית עם הצבע האדמדם היותר מובהק נמצא מתחת לרכב ולא נראה בתמונות.

20200415_221526.jpg

20200415_221537.jpg

פורסם

זה ממש מוזר גם ם נפגע צינור של השמן גיר שהולך לרדיאטור לקירור לא היה צריך לנזול כמות כזו.
מחר בבוקר כנס מתחת לאוטו תרים אותו עם ג'ק ותראה מאיפה נוזל ותצלם לנו.
אם נזל לך (להערכתך) ליטר ליטר וחצי אתה יכול להזיז את הרכב אין בעיה ,ותמיד תוכל לקנות שמן להוסיף ואם הנזילה כזו מסיבית מייד אתה תראה מאיפה נוזל.

Sent from somewhere...

פורסם

כשאתה מוציא את המדיד של הגיר, יש משהו על המדיד?
אם כן, תניע את האוטו ותוציא החוצה. אם לא, תשלים שמן ותוציא אותו.
לאחר מכן הייתי עושה החלפה לשמן גיר.

פורסם

זהו, שאני לא יודע אם אפשר להעריך על פי התמונות בלבד כמה נזל, מעריך שלפחות ליטר, אבל יכול להיות שעבר הרבה זמן, כי הרכב עמד בחניון כמה שבועות עד שקלטתי את זה.

אנסה לצלם בכל מקרה את הנזילה שוב, אבל אני מנסה כרגע למצוא גם פתרון איך להוציא אותו מהחניון עם מינימום נזק.

תודה,

אבדוק את המדיד, טרם בדקתי אותו.

כשאתה אומר החלפה, האם אתה מתכוון להחלפה מלאה או חלקית? האוטו עבר למעלה מ180 אלף קמ, ואני חושש מהחלפה מלאה.

פורסם

זה אחרי שניגבת את המדיד ובדקת שוב?
אם כן, לדעתי אין בעיה להניע ולהוציא את הרכב מחוץ לחניון( כמובן שאינני לוקח אחריות אם קורה משהו אך זאת דעתי וזה מה שהייתי עושה).

פורסם

כן, לאחר שהוצאתי ובדקתי שוב. אני מחפש רק עצה, השאיפה שלי היא לא להזיז את האוטו מילימטר ולמצוא איזה סילברדו עם עגלה שיוכל לקחת את האוטו למוסך.

פורסם

אם יש לך ביטוח גרירה מהביטוח, יש סעיף של חילוץ רכב מחניון תת קרקעי. בדוק את הפוליסה שלך.
אם זה רשום, אתה יכול לפנות לשירות שאתה מנוי אליו, לציין שהרכב בחניון תת קרקעי והם ישלחו גרר מתאים.
אתה לא צריך לשבור את הראש בנושא הזה.

פורסם (נערך)

יש חילוץ, דורשים עליו אקסטרה של כמה מאות שקלים אבל זה לא העניין, רק הבעיה היא שהם רוצים להעלות אותו מספר קומות כשהוא קשור עם כבל לגרר, לא עם עגלה. נראית לי דרך לא חכמה בהתחשב בחניון שלי, האם יכול להיגרם נזק כמו שיעקרו את הפגוש או משהו בסגנון?

מדובר בחניון גדול, וכמה קומות לעלות כשהדרך רצופה באמפרים ופניות, לא מבין איך זה רעיון ישים, אבל אולי אני לא מכיר.

עריכה אחרונה על ידי imprezadude
פורסם

לפי דעתי לא נזל הרבה שמן ,תסתכל מתחת לרכב כי לפי זה תוכל לדעת בקלות מאיפה בדיוק נזילה.

לפי דעתי זה מפקק שלא סגור טוב או יש נזילה של מחזיר שמן של חיבור ציריה לגיר אבל דורש בדיקה.

אין בעיה להניע ,לא יקרה שום נזק לגיר, כי לא חסר הרבה

פורסם

אני לא הייתי נותן לגרר לגרור את הרכב עם כבל כשיש לי אופציות אחרות.

אני עדיין בדעה להניע ולהוציא את הרכב מהחניון.

• תוכן חדש...