Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2447 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פחית של "שמן רובים" מריקושט (תרסיס). הפחית כבר ישנה וכמעט גמורה.

WD לא מתאים להרבה מהשימושים שאני צריך (גורם לחלודה, מתאדה תוך זמן קצר וכדומה).

אני פחות בקיא בכימיקלים כאלו לתעשייה, כך שאשמח להמלצות.

רוב תודות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

כמעט כול שמן או גריז שיוצר שכבת הגנה בין החלק המתכתי לאוויר/מים מגן במידה מסויימת בפני התפתחות קורוזיה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני אוהב להשתמש בספריי גריז. נוזלי כמו WD40 אבל משאיר שכבת הגנה ושימון לאורך זמן רב. כנ"ל שמן סיליקוני לשימון נשק.

:turn-l:
פורסם
המונח תחזוקה כללי מידי. כל השמנים האלו אינם מתאימים להגנה מפני חלודה.

נכון. פה הבעייה שלי.

תצטרך להסביר על אתה אתה רוצה לשמור ומפני מה.

שמני שימור הם עולם ומלואו. תסביר בדיוק את הצרכים.

לדוגמא (שהעלתה לי את הצורך): שימון מנעול רב-בריח. צריך שמן שלא מתאדה.

לדוגמא, שמן שיתאים לשימון סכינים מתקפלות (לזה אני דווקא משתמש בשמנים אחרים, כמו שמן של מכונת תפירה בבקבוקון טיפטוף, אבל הצורך בשמן זהה- שמן שלא מתאדה וממשיך לשמן את האיזור).

אני אוהב להשתמש בספריי גריז. נוזלי כמו WD40 אבל משאיר שכבת הגנה ושימון לאורך זמן רב. כנ"ל שמן סיליקוני לשימון נשק.

אשמח לדוגמא ל"ספריי גריז" המדובר, אני לא מכיר מוצר שכזה.

בורלוב- ניתן למצוא בארץ? זה לא משהו תעשייתי, שמגיע בגלונים?

פורסם

שמן מכונות תפירה יתאים גם לסכינים וגם לרב בריח. אל תשבור את הראש, לא צריך משהו יותר מתוחכם (או מתחכם) מזה לשימושים שציינת. יש עוד שימושים?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האנס, נכון, אבל אני מחפש שמן שמגיע בתרסיס למען נוחיות השימוש.

שמן בטפטפת לשימון מנעול ובריחים זה מאד לא כיפי. אולי לעליון בלבד זה עוד סביר.

פורסם (נערך)

לרוב תרסיסי השמן יש אלמנט חדירה, אבל אני מניח שכמות החומר החודר ביחס לשמן משתנה ממוצר למוצר. על חלק מהמוצרים מצויין במפורש מתאים לכלי נשק (שכמובן WD40 לא מתאים בשום אופן).

אין כמעט את הדברים האלו איפה שהיינו מצפים לראות אותם - הום סנטר/אייס.

חברות ומפעלים מזמינים אותם ישירות מהספקים הרלוונטיים (וירט, לוקטייט, פוקס ועוד).

דווקא באתר של אבי חלקי חילוף יש מגוון רחב:

לוקטייט 8201

סונקס sx90

על שני אלה מצויין שהם כוללים גם אלמנט חדירה.

עבור שימון נטו, יותר נהוג להשתמש בתרסיס שימון ייעודי. יש תרסיסי שמן עם טפלון, ויש תרסיסי גריז. הרעיון הוא שיישאר חומר דבוק למשטחים הנעים וייצור שכבת החלקה.

פורש לשרשרת עם טפלון

ספריי גריז

לשימושים העדינים אני נוהג להשתמש בשמן עם שכבת טפלון, ולצירים מסיביים מרוחקים שם ספריי גריז.

אופציות לא חסר...

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם
האנס, נכון, אבל אני מחפש שמן שמגיע בתרסיס למען נוחיות השימוש.

שמן בטפטפת לשימון מנעול ובריחים זה מאד לא כיפי. אולי לעליון בלבד זה עוד סביר.

אז אין ברירה, תמשיך לחפש (מניח שבסוף תמצא). אולי תצטרך לבצע ניסוי ותהייה/תעייה, עד שתמצא את המתאים לדרישותיך.

לדעתי המון דברים בשביל פעולת שימון פשוטה.

איציק צודק - שמן מנוע. כפי שכבר כתבתי כאן בעבר באחד השרשורים: יש לי בבית משמנת טובה (בזה כדאי להשקיע) עם שמן מנוע פשוט. הכי זול, הכי אפקטיבי ולסכינים שאני ייצרתי בזמנו - עבד מצוין, כולל למתקפלות שיש לי עכשיו. טוב לכל דבר. אז נכון, לא תמיד הכי נוח אבל בד"כ כן!

גם לשימון מנעולי דלת ומנעולי תלי - עובד אצלי מצוין. לדעתי האישית - ספריי הוא בזבזני.

תחפש באתר של טקסמה, ליוגב ופלסאן סאסא.

בהצלחה!

• תוכן חדש...