Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוסטריה עם רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוג מתכננים גיחה לוינה במרץ.

המטרה היא לבלות 2 לילות בוינה ומשם לשכור רכב ולטייל באיזורים שסביב ברטיסלבה (סלובקיה) או ברנו (צ'כיה).

1. הסתכלתי באתרים של מרבית החברות הבינ"ל ולא ראיתי איפה מסמנים שאני מעוניין לצאת מתחומי אוסטריה. האם צפויה הגבלה כלשהי על נסיעה מזרחה?

2. המלצות על וינה / ברטיסלבה / ברנו / מקומות לטיול בסביבתם / טיפים לנהיגה שם וכו' - יתקבלו בברכה

.We apologise for the inconvenience

פורסם (נערך)

לרוב אם אני זוכר למזרח אירופה כן יש עמלה כלשהיא שרוצים שתשלם(לפחות עם SIXT בזמנו) - זה רשום בפנים בתוך התנאים.

לדוגמא בסיקטס כתוב:

"Charges when traveling abroad

For travels into Croatia, Czech Republic, Estonia, Hungary, Latvia, Lithunia, Poland, Slovakia and Slovenia a charge applies. In case of a one-way rental to one of the above mentioned countries, the foreign use charge applies in addition to the one-way fee."

https://www.sixt.com/rental-information/#/

שלא תטעה אותך הגרמנית והתרבות האוסטרית העדינה, האוסטרים חתיכת נהגים חצופים ,ברוטאלים ואפילו קצת עבריינים.

עריכה אחרונה על ידי noknok

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

כנראה שכרגיל מפתים אותך עם מחיר בסיסי זול ואז קורעים אותך בביטוחים. אבל אין ברירה.

בשנה האחרונה אני והבן שלי מצאנו שהעסקה הטובה ביותר היא באוויס דרך האתר הישראלי שלהם, עם הנחת כרטיס אשראי (סדר גודל של 12-15%), והמחיר כולל ביטול השתתפות עצמית שלם. במקרה שלנו עוד בונוס - ניצול הנחת "חבר". כך שכרנו פעמיים באיטליה, פעם בספרד, פעם בשווייץ ודומני שגם כאשר הבן שלי שכר בוינה לצורך נסיעה לסלובקיה. לצורך העניין נרשמנו גם למועדון הנאמנות שלהם, חינם.

אני מניח שגם אצל המתחרים הגדולים (יורופקאר, הרץ) יש אפשרויות דומות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה בין שאלה לגבי שכירת רכב באוסטריה, לבין סיפורך המעייפים על שכירת רכב באיטליה ,ספרד ושוויץ? אתה באמת לא מסוגל לענות פעם אחת ללא דוגמאות אישיות לא רלוונטיות?

סלע

פורסם

ממליץ גם לבדוק בrentalcars.com, שהם אגרגטור דומה ל-booking.com (שייכים לאותה החברה גם, כנראה).

בזמנו הזמנתי מהם, וזה יצא יותר זול מהזמנה ישירה דרך חברות ההשכרה עצמן, וזו הייתה חוויה די טובה. בסוף הטיול אז סיקטס ניסו להפיל עלי תיקון של איזו שריטה ברכב ב-2500 שח, והנציגים של רנטל קארס ענו לי מאוד מהר וניסו לעזור. בסוף פשוט פתרתי את זה מול סיקסט, אבל זה כבר סיפור אחר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אה ולגבי וינה - המרכז ההיסטורי שלה הוא קטן יחסית, כך שאפשר ללכת הרבה ברגל. אם אתם חובבי היסטוריה ומוזאונים - ממליץ לבקר בארמון שונברון. הגנים שליד (והגנים בוינה בכלל, האמת) לא מרשימים, אבל המוזאון נחמד. ליד וינה יש את מנזר מלק, שאני מקווה להגיע אליו גם השנה. לפחות לפי התמונות נראה נחמד, וכנראה גם הנהיגה לשם נחמדה (זה אזור די ציורי). יש בעיר גם מבשלות בירה די טובות. אם זה מעניין אותך, אני יכול לשלוח שמות או כתובות אח״כ.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

מכל מי שאני מכיר והיה בברטיסלבה - הרושם הוא די יחיד - עיר משעממת ולא מרגשת שאפשר לוותר עליה בשמחה. מביקור בהרבה ערים אחרות בסלובקיה (אך לא בברטיסלבה) אני יכול להסכים איתם.

ברנו זה הפתח תקווה של צ׳כיה, עם שעון מרכזי בצורת פינס שמכסים בקונדום בחורף. אמיתי לגמרי.

באיזורים שסביב וינה מה ששוה זה הטבע, אבל מרץ יכול להיות גם מזג אויר מדהים וגם מזג אויר גרוע. קצת קשה לתכנן. יכול להמליץ על עיירה ליד וינה בשם באדן, יש שם מתחם ספא וסאונות נהדר, שעובד מעולה ומתאים לכל מזג אויר..

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

לא מסכים.כמי שהיה בברטיסלבה, עיר נחמדה שבהחלט שווה ביקור, במיוחד העיר העתיקה.מול העיר העתיקה יש ארמון יפה עם גנים מטופחים, ובתור בונוס זו נקודת תצפית יפה על העיר והנהר.

סלע

פורסם

אין הגבלה אבל יש תשלום נוסף על יציאה לסלובקיה, התשלום נעשה במקום ולא מראש. (אאל"ט זה היה 7 יורו ליום או משהו כזה)

בנוסף אחרי מעבר בגבול אתה צריך לעצור בתחנת דלק ולשלם (10 יורו לשבוע) על נסיעה בכבישים מהירים בסלובקיה

עשיתי את זה בקיץ עם הילדים: לקחתי רכב בשדה התעופה בוינה ונסעתי לטייל בהרי הטטרה (לא הייתי בברטיסלבה)

אם יש לך עוד שאלות אתה מוזמן.

פורסם

כמו שאמרתי, לא הייתי בברטיסלבה, אבל זה מה שהבנתי מאנשים. בוא נגיד שלא הייתי בונה עליה טיול (יום כדי לראות הייליטס סבבה, אבל לא יותר). מצד שני סלובקיה מדינה עם טבע מדהים ומחירים זולים. למי שאוהב טיולי טבע ונופים מאוד מומלץ לבקר.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

סלע, אתה מעייף אותי.

רוצה להדגים ששכירת רכב באמצעות האתר הישראלי של חברה בינלאומית הוא בעל יתרונות, ושהם חלים בהרבה מקומות. אבל אני מציע לך לדלג על ההודעות שלי, כך שהרעננות שלך לא תפגע.

לעצם העניין - וינה יכולה לספק מספר ימי ביקור מהנים על בסיס הליכה רגלית ותחבורה ציבורית (שיש המדרגים אותה בשפיץ של הצמרת העולמית), למעשה מומלץ לא לבזבז זמן וכסף עם רכב בעיר. עדיף לשכור רכב רק לימים בהם אתה מטייל מחוץ לעיר.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מעייף אותך? :-) אז תנוח.כל פוסט חו"ל אתה מטרחן בדוגמאות אישיות מטיולך הפרטיים שלא מעניינים אף אחד, ואני מעייף? שמע, מודעות זה לא הצד החזק שלך.

סלע

פורסם
כנראה שכרגיל מפתים אותך עם מחיר בסיסי זול ואז קורעים אותך בביטוחים. אבל אין ברירה.

במקרה שלנו עוד בונוס - ניצול הנחת "חבר".

לפני שלושה שבועות שכרתי רכב באוסטריה מאוויס. מאחר שיש לי הנחת "חבר"- חשבתי שיצא יותר בזול. ההפרש יצא הנחה בשיעור של 39 (שלושים ותשע) ש"ח. הוסבר לי שההנחה של חבר ניתנת ממחיר בסיס גבוה יותר מאשר המחיר שאוויס גובים באתר באמצעות כרטיס אשראי.

מעבר לכך - הקביעה של חבר פורום אחר שהנהגים האוסטרים "חצופים" לא יודע מאין לקח אותה. זו לא היתה הפעם הראשונה ולא השניה שלי באוסטריה. הנהגים אדיבים, מאפשרים להשתלב בתנועה. הלוואי עלינו תרבות נהיגה כזאת. (מקווה שלא עייפתי את סלע).

פורסם

הנחת חבר ניתנת במעמד החיוב, וכיון שלא מדובר בכרטיס שלי איני יכול לראות מה הסכום האמיתי.

לגבי ההנחה בכרטיסי אשראי - היא אינה זהה בין הכרטיסים השונים, הפרשים בסדר גודל של 1-3%. את ההנחה הזו רואים בהזמנה, אב, כאמור, אין לי הכלים להשוות בין הנחת חבר בכרטיס אחד להנחת כרטיס בכרטיס אחר. עם זאת, עד כמה שהבנתי מבני (והבחור הזה חזק במציאת מציאות ובאיתור עיזים), כיון שהנחת חבר ניתנת במעמד החיוב היא ניתנת על המחיר הסופי שאתה רואה בהזמנה.

• תוכן חדש...