Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2536 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי יונדאי i30cw מודל 2011 צורה ישנה סביב 120k.

אני מביא את החלפים למכונאי.

קונה כנראה באוטו סטור כמו בפעם הקודמת.

הרכב עושה כ15-20k בשנה ומסיע את משפחתי היקרה.

אשמח להמלצות !

מה על הפרק הפעם -

ברקסים אחורים - רפידות בטוח צריך אולי גם צלחות, לא הוחלפו המון זמן כי היו תקינים.

יש באוטוסטור רפידות של רמסה master advanced line ב87שח וצלחות Brembo ב310שח. האם מומלץ?

ברקסים קדמיים - רפידות בוודאות גבוהה, יתכן שגם צלחות (הכל הוחלף לפני שלוש שנים לתוצרת לא סינית). תוצרת מומלץ ומחיר משוער?

שמן מנוע - הדרישה היא API SL/SM ACEA A3. קניתי בפעם הקודמת kixx Paolo 5-30 בתקן API SN ACEA C3-12.

מתלבט אם לקחת יורול PLX סטנדרטי,

Champion New energy או kixx g1 gold. יש מה להשקיע יותר?

רצועת מנוע - נראית במצב סביר עבור רכב בן 8 עם 120, השאלה אם לא שווה להחליף כטיפול יזום. לממטב הבנתי אין מותחן אבל יש גלגל שאפשר להחליף -

252862B010 Idler - drive belt 25287I

מקט רצועה -

252122B020 Ribbed v-belt 25212A

נוזל קירור - אולי צריך קצת להשלים, הוא באמצע בין מקס למינ. כנראה אחליף השנה, הוחלף לפני שלוש שנים למשהו כחול?? אקנה מקורי, האם שווה לשטוף את המערכת עם מים? איך נפטרים מהכחול הזה? ואז את הירוק לערבב אותו ביחס 1:1 או 2:3 והאם עם מים מזוקקים או עם מים רגילים או מים מבריטה?

יש קצת ריח מהמזגן, יש חומר חיטוי מומלץ?

אני אחליף פילטר מזגן, פילטר שמן, פילטר אוויר שכולם הוחלפו לפני שנה.

אעשה שוב רוטציה בצמיגים שהוכיחה את עצמה.

נוזל שמשות מומלץ - sonax תרכיז קטן?

עשיתי החלפת שמן ממסרת חלקית לפני שנה סביב 100k כאשר היתה עוד החלפה חלקית ב60k, נראה לי מספיק לבינתיים. הרכב מעביר הילוכים כמו חמאה. מעולם לא פתחתי את התיבת להחלפת פילטר, אבל אני מניח ש99.9% מהרכבים האלה מעולם לא החליפו שמן גיר בכלל ולא מוכרים כשלים בגיר.

תודה על הסבלנות לחפירה שלי !

פורסם

מתמצת -

האם להחליף יזום רצועת אביזרים (מים, מזגן, אלטרנטור) אחרי 8 שנים ב120k?

איזה מים צריך להוסיף לנוזל קירור יונדאי ירוק מקורי?

יצרן איכותי במחיר סביר של בלמים רפידות ודיסקיות אחוריות?

רפידות קדמיות איזה תוצרת במחיר סביר?

פורסם

רצועת אביזרים אם היא במצב תקין אל תיגע בה חבל על הכסף. נוזל קירור ירוק כמו זרקס או פרסטון או המקורי שהוא גם לא יקר. לגבי בלמים אחוריים אם מדובר בצלחות אז ברמבו מצויינים כ 300 שח לזוג ורפידות אתה יכול לשים בראש רגוע hi-q שעלותם כ 70 שח לזוג גם בקידמיים. גם רמסה בסדר גמור. יש כאלה שניתקלו ברמסה מרעישים לי אישית לא יצא להיתקל. מה שכן לגרז כמובן לפני ההתקנה.

• תוכן חדש...