Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא לגמרי בקיא בעלויות באיזור שלך, אני יכול להגיד לך שבאיזור שלי (נהריה-חיפה-קריות)

כל ההוצאות על דירה (בלי רכב, רק דירה עצמה וההוצאות עליה כולל קניות הביתה) זה סדר גודל של 5-6 אלף שקל בחודש,

תלוי בדירה, תלוי מה וכמה קונים בסופר וכו׳...

לכן באיזור שלכם הייתי מעריך בשקט בשקט 10000 שקל בחודש כולל אחזקת הרכבים וכסף בצד לבלתמים

• תגובות 80
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דרך אגב, פאלו - קשר סטטיסטי אינו בהכרח קשר סיבתי. קבוצה אחרת.

.

יש התייחסות לזה בהודעה המקורית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

לדעתי, אם במצבך היום אתה מצליח לחסוך 5-6 כשתעברו לדירה משלכם תקווה שתצליח לחסוך 2-3 .

אם וכאשר תצאו מההורים שניכם תבינו מה המצב במדינה וסדר העדיפויות שלכם ישתנה.

עריכה אחרונה על ידי Dimo

פורסם

אין לי יכולת לחסוך יותר מ 5-6 אלף ש"ח לחודש בשלב הזה, כאשר היא לא מצליחה לחסוך בכלל (להערכתי היא לא מצליחה בגלל בזבוז יתר).

אולי אני נאיבי אבל אני מאמין שאם נעבור לגור ביחד נוכל להוריד את הבזבוזים החודשיים. להערכתי מתוך התקציב של 15 אלף שדיברתי עליו בהתחלה, עדיין אוכל לחסוך כמעט 5 אלף ש"ח חודשי.

אתה לא בכיוון חביבי.

כמה עלה לך האוטו? כמה עלה המחשב? כמה עלתה הטלויזיה? בוא נהמר על סכום כולל של 150 עד 200 אלף ש"ח.

אף אחד מהרכיבים האלה לא יחזיקו לך 5 שנים.

לכן אם היית במקומם רוכש מוצרים בסיסיים היית יוצא עם חשבון של כ-50 אלף ש"ח (רכב משומש, מחשב גנרי וטלויזיה פשוטה). שים לב, לא אמרתי לך לא לצרוך, אלא רק לצרוך כמו בנאדם סביר במעמדך.

פער של 150 אלף (200 אלף פחות 50 אלף) ש"ח על 5 שנים נותן לך חיסכון של 2500 ש"ח בחודש.

עכשיו תסביר לנו, האם לראות טלויזיה במסך הטוב ביותר בשוק, לנסוע ברכב עם ריח של חדש ומחשב עם יכולות לפרוץ לפנטגון מצדיק את זה.

12 אלף שכוללים רכב אחד נשמע לי המון.

הוא כתב 2 רכבים ולי זה נשמע סביר מאוד כי אני במצב דומה עם ילד אחד עומד על איזור 15.

ההוצאה הכי כבדה בכלב זה האוכל (בתנאי שמדובר בכלב בלי בעיות בריאות). ככל שהכלב גדול יותר וכתוצאה מכך הוא אוכל יותר אז האחזקה שלו תעלה יותר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אין לי יכולת לחסוך יותר מ 5-6 אלף ש"ח לחודש בשלב הזה, כאשר היא לא מצליחה לחסוך בכלל (להערכתי היא לא מצליחה בגלל בזבוז יתר).

בו. זה לא שאתה דן חסכן.

איש, הוצאת עשרות אלפים על אלקטרוניקה בידורית ( או צעצועים), ואתה שם אותה מעל הצורך להיות עצמאי. עזוב צורך - חובה.

אתה מדבר על להתמסד עם בת זוג (זה אומר גם ילדים) וסדרי העדיפויות שלך עדיין ילדותיים.

אם היית אומר, צ'מע, ההורים שלי טחונים, מעבירים לי 10K כל חודש לחשבון... הייתי מבין ומקבל את זה יותר מלחיות כמו טינאייג'ר שמתחבא מהעולם. אני מבין את החיבה לצעצועים, גם לי יש את שלי, אבל הגיע הזמן להתבגר.

אתה עובד, מרוויח יפה, אתה לומד, אתה רציני במערכת היחסים שלך... בן אדם עם יכולות.

יאללה. עזוב אותך משטויות. צא מהבית!

לך תחיה את החיים שלך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הסבר נא מה זאת אומרת בזבוז יתר? נשמע שאתה מחושב והיא פזרנית.

מוציאה בחודש את כל מה שמרוויחה ולא מצליחה לחסוך.

לא יתכן לדעתי שסטודנט שחי עם ההורים יוציא בסוף הכל את כל המשכורת שלו.

לדעתי, אם במצבך היום אתה מצליח לחסוך 5-6 כשתעברו לדירה משלכם תקווה שתצליח לחסוך 2-3 .

אם וכאשר תצאו מההורים שניכם תבינו מה המצב במדינה וסדר העדיפויות שלכם ישתנה.

בדיוק בגלל שינוי סדר העדיפויות אני חושב שעדיין אצליח לחסוך קרוב ל 5.

אני חושב שאם היא תעבוד קצת יותר (עובדת היום פחות מחצי משרה) ותהיה יותר מחושבת בהוצאות יחד נוכל לחסוך יותר.

אתה לא בכיוון חביבי.

כמה עלה לך האוטו? כמה עלה המחשב? כמה עלתה הטלויזיה? בוא נהמר על סכום כולל של 150 עד 200 אלף ש"ח.

אף אחד מהרכיבים האלה לא יחזיקו לך 5 שנים.

לכן אם היית במקומם רוכש מוצרים בסיסיים היית יוצא עם חשבון של כ-50 אלף ש"ח (רכב משומש, מחשב גנרי וטלויזיה פשוטה). שים לב, לא אמרתי לך לא לצרוך, אלא רק לצרוך כמו בנאדם סביר במעמדך.

פער של 150 אלף (200 אלף פחות 50 אלף) ש"ח על 5 שנים נותן לך חיסכון של 2500 ש"ח בחודש.

עכשיו תסביר לנו, האם לראות טלויזיה במסך הטוב ביותר בשוק, לנסוע ברכב עם ריח של חדש ומחשב עם יכולות לפרוץ לפנטגון מצדיק את זה.

הוא כתב 2 רכבים ולי זה נשמע סביר מאוד כי אני במצב דומה עם ילד אחד עומד על איזור 15.

ההוצאה הכי כבדה בכלב זה האוכל (בתנאי שמדובר בכלב בלי בעיות בריאות). ככל שהכלב גדול יותר וכתוצאה מכך הוא אוכל יותר אז האחזקה שלו תעלה יותר.

עלו סביבות ה 130 אלף, אבל אתה צודק בגדול, הדברים האלו נקנו לפני 2-3 שנים כשעוד הייתי ללא בת הזוג והראייה הייתה שונה.

פורסם

גם כשלא הייתה בת זוג מלכתחילה המחשבה הזו עקומה וצריך לשים גבולות.

ויש לי דוגמא מאוד טובה לזה, במקרה אחי בן 26, גר אצל ההורים ולומד (אחותי הקטנה גם לומדת וגרה במעונות, ככה שאחי לבד בבית עם ההורים שלי)

הוא עוזר במה שנדרש ממנו במטלות הבית, ז״א לעזור עם הגינה, לסדר כלים במדיח/להוציא מהמדיח וכו׳ בקיצור כל מה שההורים שלי צריכים ומבקשים ממנו עזרה הוא עוזר בשמחה. בנוסף עובד בחצי/רבע משרה (תלוי בעומס המשתנה).

לפני שנה הוא החליט לקנות אוטו, הלך וקנה רנו קליאו יד 2 ב40-45 אלף שקל בידיעה שהרכב הזה צריך להחזיק לו לפחות עד סוף הלימודים, לא השתולל וקנה רכב חדש.

נכון שאין לו בת זוג אבל מהשחרור מהצבא הוא הספיק לטייל בדרום אמריקה 4 חודשים ועדיין לחסוך מעל 200 אלף שקל (בלי קשר לקניה של הרכב) אז נכון התחביבים של אחי מסתכמים בלראות/לעשות ספורט והוא לא בזבזן גדול אבל הוא גם לא חוסך מעצמו דברים (וזה עם משכורת שאפילו לא קרובה למה שאתה מרוויח הרבה פחות מזה גם בתקופה שעבד במשרה מלאה)

פורסם
מוציאה בחודש את כל מה שמרוויחה ולא מצליחה לחסוך.

לא יתכן לדעתי שסטודנט שחי עם ההורים יוציא בסוף הכל את כל המשכורת שלו.

כן, את המשמעות המילולית הבנתי, רק שים לב שאתה שם לזה סוף כשאתם מאחדים משק בית.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אשתי גם ככה הייתה, הרוויחה משכורת אך איכשהוא תמיד החשבון היה במינוס.

כשנה טרם החתונה, אפילו טרם הצעתי נישואין, גררתי את אשתי לבנק והכרחתי אותה לפתוח חשבון בנק משותף, ללא כ"א ללא צ'קים.

לחשבון זה כל חודש הפקדנו סכום קבוע שווה בשווה כל אחד, ללא קשר להוצאות השוטפות.

כלומר, חוסכים את הכסף מההתחלה ולא ממה שנשאר בסוף.

פורסם

לא רוצה להיות הפסימי אבל 26 זה עוד צעיר מאוד תסיים ללמוד תחייה קצת לבד תתנסה בחיים עצמאיים כן גם בנשים ותהנה ואחרי זה תחשוב על חתונה רבים וטובים נפלו . 25 נטו לשניכם אתה חי בסרט של הסרטים בשביל זוג שעתיד להקים משפחה .25 זה כבר אחרי שהילדים די גדולים ואתם בשיא קריירה בשביל סכום כזה שניכם תצתרכו להיות 24/7 בעבודה ואז אין חיים וכל החבילה תתפרק .גם ני ברווקות עבדתי 24/7 אחרי שיש קשר רציני ועוברים יחד יש ירידה משמעותית בתפוקה . חתונה זה ילדים ילדים זה כפל הוצאה וירידה משמעותית בהכנסה. מה גם שבשביל הנטו שאתה מדמיין לא תהיה בכלל בבית אם יהיו ילדים אישתך כבר לא תעבוד כמו שאתה מדמיין . הוצאות ללא עזרת הורים 3500-4500 דירה בראשון 1200 חשבונות 1500 סופר בלי ילדים, ילד ראשון זה תוספת 1000 בקניות שגרה ללא הגנים וללא ציוד וביגוד.

פורסם

דני - אני חולק עליך.

אתה לא מכיר את הזוג, לא מכיר את הקשר ביניהם, לא מכיר את כושר הפרנסה - יש מי שמגיע להכנסות נאות בגיל יחסית צעיר. הבחור לומד ועובד (כלומר צובר כבר ניסיון חיוני), יש סבירות טובה שיתפרנס היטב. ובת הזוג תסיים את לימודיה וסביר שגם הפרנסה שלה תשתפר עם קבלת התואר. כמובן שיכולה להיות תקופה קשה של "בין עבודות", אבל בלי להכיר את הנפשות הפועלות אין לדעת מה הצפי הסביר לעתיד.

ודרך אגב - הבחור לא מדבר על חתונה מחר אלא לאחר התנסות במגורים משותפים, כלומר בגיל 26-28. יחסית צעיר, אבל ממש לא קיצוני. ובודאי שעדיין אינו מדבר על ילדים. הבחור מבין את התחשיבים, גם אם הוא נוטה קצת לפזרנות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כן, את המשמעות המילולית הבנתי, רק שים לב שאתה שם לזה סוף כשאתם מאחדים משק בית.

איזה סוף הוא כבר יכול לשים? ביחס למשרה שלה (חצי\רבע) היא גם ככה מרוויחה גרושים,אז מה הוא יעשה? ימנע ממנה את המינימום שהיא מבזבזת?

אם זו הייתה משרה מלאה והיא הייתה מרוויחה סכום נאה יותר - יש בוודאי על מה לדבר.

מחזק את איציק,תמצאו יחידה עם הכל כלול,ואז תקבלו רעיון על הוצאות כלליות חישובים וחסכון בצד.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

ולמה שלא ימנע ממנה?

("ימנע" נשמע שובניסטי להחריד, אבל לשבת ולהסביר לה שהכסף ניזקק עבור משק הבית ולא עבור קישקושי בזבזנות).

בוא נגיד והיא מרוויחה בחצי משרה הזאת שלה 3000 ש"ח, נשמע לך הגיוני שבחורה צעירה כשהיא בזוגיות עצמאית (גרים לבד) תפוצץ 3000 שח בחודש?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בתור מישהו שמגיל 22 גר עם הבת זוג (היום היא אשתי והיום אני בן 30) אני אמליץ כמה שאפשר תשאר אצל ההורים במיוחד אם זה נוח!

למרות המשכורות שהינן יפות במיוחד לזוג ללא ילדים בישראל הרשימה שלך עדיין בזבזנית ולהוסיף על זה עוד זה יכביד למרות השכר היפה!

1000 ש''ח על אוכל? כנראה שיהיה יותר! ואיפה היציאות? בזבוזים וכו'? איפה החלק הכי חשוב, שהוא החסכון לבית?

אם קנית רכב בתשלומים למרות השכר היפה אני רק מעריך שאין לך חסכון גדול בצד הרי אדם הגיוני היה מעדיף לקנות רכב במזומן מאשר לשלם ריבית על הלוואה.

עוד ציינת שאתה גם ככה לא נמצא בבית אז למה?

בשורה התחתונה תחסוך כסף, תשאר אצל ההורים לפחות בנתיים עד שתסיים לימודים.

בהצלחה.

Sent from my MI 9 using Tapatalk

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

• אחראי פורום
פורסם

לא מצליח להבין למה זוג צעיר (אבל לא מאוד), חרוץ, עם הכנסה יפה לגילם, צריכים להישאר בבית.

לא בא לכם עצמאות?

לא בא לכם להיות גדולים?

מה כ"כ מפחיד בחוץ?

צאו מהאינקובטור, תהיו אדונים לעצמכם, תתבגרו כבר.

אז תחסכו פחות. רוב האנשים בגילכם לא חוסכים בכלל.

אז תתפנקו פחות. אלה החיים.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...