Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האופציה היא חלק מהחוזה. לרוב בחוזה גם תהיה התייחסות לתום תקופת השכירות או האופציה, המאוחר מביניהם.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם
חידשתם.

עדיין נשמע לי תמוה שאופציה היא סעיף מחייב. ההגיון אומר שהחוזה מחייב עד תאריך מסויים, ומעבר לו, לא.

אתה מבין שלפי זה אין שום משמעות לאופציה...

פורסם

17 תגובות שטוחנות מים.

מדובר פה בהרבה כסף. עשיתם את הטעות הראשונה כשהוספתם סעיף בכתב יד בלי להבין את המשמעות שלו. עכשיו אתם עושים את הטעות השנייה כשאתם לא מתייעצים עם עו"ד לפני קבלת החלטה. יש סיכוי טוב שהיה יותר זול להאריך להם את החוזה בעוד שנה מכל הסיפור הזה שאם האבא שלה באמת עורך דין רוב הסיכויים שיגיע לבית דין לתביעות קטנות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תודה על התגובות חברים. העברתי את הדברים הלאה, אם יהיה צורך נתייעץ עם עו"ד. כרגע המצב הוא שהיא יוצאת מהדירה כפי שסוכם.

בחוזה עצמו כתוב בכתב יד "לשוכר אופציה לשנה נוספת החל מה-__ עד ה-___" ( = תאריך סוף החוזה ושנה אחריו). אין שום התייחסות נוספת לנושא האופציה.

בנוסף, מסתבר ששיחת הטלפון בה היא קיבלה את הבקשה לפינוי היתה חודשיים וחצי לפני סוף החוזה ולא 3 חודשים.

קראתי בנושא, כולל מספר פס"ד, על פניו נראה שבכלל אין לה קייס. מזכיר שבשום שלב היא לא אמרה מפורשות (וגם לא-מפורשות) שהיא רוצה להשאר. האיומים של אבא שלה לא תופסים כי הוא לא צד בעניין (מעבר לעובדה שגם הוא לא אמר שהיא רוצה להישאר בדירה, ובלי קשר שבכלל אין תיעוד לכל השיחה הזאת).

בהיעדר התייחסות ספציפית בחוזה, החוק מחייב אותה להודיע 60 יום מראש ובכתב (הודעת וואטסאפ תופסת במקרה זה) על הרצון לממש את האופציה. היא לא עשתה זאת. גם אחרי ההודעה על הפינוי, היא לא דרשה לכבד את החוזה כי היא רוצה להישאר. כל מה שהיא אמרה זה שעכשיו, חודש אחרי ההודעה וחודש לפני הפינוי, "הדבר מסב לה נזק". איך משתמע מזה שהיא רצתה לממש את האופציה? ואולי היא מנסה "לרכב" על המצב המשפטי שנוצר, בכלל לא התכוונה לממש את האופציה, אבל רואה ש*לכאורה* יש לה עילה כלשהי לתביעה, אבא'לה עו"ד, אז יאללה למה לא (זה מסתדר יפה מאוד אגב - היא בעצמה בשיחת הטלפון הסכימה ולא הביעה שום התנגדות, אבא שלה הוא זה שעשה את הבלאגן כמה ימים אחרי, וגם בהודעה שהיא שלחה השבוע ניכר שנגעה היד של אביה/עו"ד. הודעה מאוד עילגת אגב, אם זו הרמה שלו אני לא מודאג כלל)?

מזכיר שלאורך התקופה היו לה המון תלונות על הדירה, כולל הודעות מתועדות בסגנון "אני לא יכולה לגורה לגור פה ככה" (וזו, אגב, אחת הסיבות לשיפוץ).

פורסם

כפי שאמרתי קודם, לא חושב שניתן לייחס משמעות גדולה מדי לכך שהיא לא שלחה להם הודעה על מימוש האופציה כאשר הם כבר הודיעו לה על ביטול האופציה. מה היו התוכניות המקוריות שלה עכשיו כנראה לעולם לא תדע. הודעות כמו "אני לא יכולה לגור פה ככה" - יכולות אולי להצביע על סיכוי נמוך יותר שרצונה היה להמשיך, אולם יכולות להוות גם טענות נוספות כמו למשל - לא רק שהמשכיר לא מילא את מחויבותו לפי חוק השכירות והשאילה וסרב לתקן את המזגן בשיא הקיץ, אלא גם ביטל את האופציה שלא כדין. הכל תלוי בנסיבות.

לדעתי לפחות פגישת ייעוץ עם עו"ד.

פורסם

אופציה צריך שיהיו בה שני דברים לפחות

הראשון המנגנון להפעלתה

השני מה תנאי ההסכם בתקופת ההארכה כמו גובה שכר הדירה. אם לא סוכם על גובה שכר הדירה הרי אני המשכיר מסכים להארכה בתנאי שתשלם לי 10000 ש"ח לחודש במקום 3000 ש"ח ששולם לחודש בתקופת ההסכם הראשונה.

אם מה שנכתב בהסכם זה מה שהעלית , אין בו לא את הראשון ולא את השני.

עדיין הסכם צריך לקיים בתום לב, וקשה לראות בית משפט שיפסוק לטובת השוכרים במקרה הזה.

הייתי מציע להם חודש שכירות נוסף ללא תשלום.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, חוק השכירות והשאילה מטפל בנושא. סעיף 25יב.

בכל הקשור לתנאי האופציה, כיוון שהסעיף שותק לדעתי פרשנות סבירה היא שמדובר באותם תנאים, שאחרת הסעיף מרוקן מתוכן.

פורסם

לגבי מה בדיוק כתוב בחוזה (בתשובה גם ל-Nemesis) - אצטרך לבדוק את זה. אני מניח שלא צויין בו חלון זמן ספציפי, ובגדול נשמע שהסעיף הזה צורף "כדרך אגב". ההורים שלי, עם עבר השכרות ארוך, אף פעם לא הכניסו סעיף כזה (הדיירים העלו את זה לראשונה בפגישת החתימה, אבא שלי התנגד בתוקף, בסוף אמא שלי השתכנעה ושכנעה גם אותו, שניהם לא ידעו מה ההשלכות החוקיות/משפטיות של סעיף כזה וחשבו שכל תכליתו היא להבטיח לשוכר ששכר הדירה לא יעלה בשנת האופציה).

לגבי המודגש:

מבחינת בימ"ש זה בדיוק הפוך!

כלומר לא מדובר בסעיף נחבא, בתוך חוזה ארוך, אלא בסעיף שנכתב והוסף במיוחד, ולכן חזקה על המשכיר (הוריך) שלקח בחשבון את מימושה של האופציה.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
ישה, חוק השכירות והשאילה מטפל בנושא. סעיף 25יב.

בכל הקשור לתנאי האופציה, כיוון שהסעיף שותק לדעתי פרשנות סבירה היא שמדובר באותם תנאים, שאחרת הסעיף מרוקן מתוכן.

מכיר את החוק היטב

מכיר גם את שופטי ישראל שהם בעד פשרות

לכן כדי למנוע הליכה לבית משפט ( יש לשוכרים עו"ד בחינם ). אני מנסה להציע להם משהו כדי לסיים את השכירות בטוב.

או באידיש מדוברת

רוצה להיות חכם ולא רוצה להיות צודק.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...