Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איבוד שליטה בכיכר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2584 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
קודם כל בדקתי את זה הבולמים חוזרים ישר למקום ולא מתנדנדים.. בעליה על פסי האטה קורה לי משהו מוזר.. הרכב בירידה חוזר ישר למקומו בלי להתנדנד כמו שצריך להיות, אבל בעלייה אני מרגיש דחיפה חזקה של הבולמים הקדמים כמו בריחת אויר כזאת מוזרה וכמו שחיקה של הגלגל הימני הקידמי במשהו למעלה לא יודע במה... אגב זה אותו גלגל שהרגשתי שהג'אנט נגע בכביש.. הלכתי לאלף אנשים כולם לא רואים בעיה, אבל אני בטוח שיש אני עם הרכב כבר שנתיים אני מרגיש שמשהו לא תקין אבל אני לא מבין בזה ואני לא יודע מה.. יכול להיות שבאמת הלכו לי הבולמי זעזועים ובגלל זה החלקתי?, אני גם מרגיש התנדנדות כזאת בפניות שמאלה לפעמים..

שוב פעם עד פה זה באמת נראה ESP וABS אבל תנסה לבדוק את המתלים כמו שהסברתי לך. אני אף פעם לא אוהב "לקפוץ" למסכנות לפני שאני מבצע משהו בפועל או שיש לפני נתונים מלאים.

בריחת אוויר מהבולמים לא יכול להיות כי הם פועלים על ידי לחץ שמן ככה שהסיכוי שיש לך אוויר בבלמים הוא קלוש אך לא בלתי אפשרי (שיהיה אוויר בבלמים, בדרך כלל נכנס אוויר כששוטפים את המערכת אבל גם אז מבצעים פינוי אוויר), במקרה כזה (שיש אוויר בבלמים) הבלמים שלך לא היו פועלים בכלל או מאוד חלש - וזה ממש לא המקרה כאן.

ושוב פעם, לקפוץ למסכנות לפני שבודקים זה הכי קל. בוא תנסה לבצע את מה שאמרתי לך תכתוב בדיוק מה הרגשת שנענעת (תרתי משמע) את הרכב ובדקת האם הגלגלים פוגעים בפח כשאתה מסובב את ההגה עד הסוף ימינה או שמאלה (ובדרך אגב זה אף פעם לא הכי טוב לסובב את ההגה עד הסוף ימינה ושמאלה אלא תמיד להשאיר מרווח קטן ביותר).

יכולים להיות מיליון ואחד סיבות (טוב, פחות...) ובנתיים ESP וABS נשמע עד כה הכי הגיוני. אבל לגבי רעידות הבלם אין ספק שזה ABS ככה הרכב מונע נעילת גלגלים (זה למה הבלם רועד, כי הוא משחרר את האחיזה שלו מהבלמים (דוושת בלם עולה כלפי מעלה) והרגל שלך דוחפת אותו כלפי מטה, מה שגורם לדוושה "לרעוד") וכל עוד ולא נדלקה לך נורת ABS המצב טוב.

שוב פעם, תנסה את מה שאמרתי לך עם נענוע הרכב (תרתי משמע) לא חזק מדי ולא בעדינות מדי ותרגיש אם הרכב יותר מדי קל (מרחף) הרמת הרכב ופתיחת גלגלים יכולה לתרום לנושא באם באמת מדובר במתלים אבל אני מאוד מאוד לא ממליץ לעשות זאת מבלי לדעת איך לבטח את הרכב שלא ינוע ולא יקרוס - בטיחות קודמת לכל.

אם אתה נוהג לנסוע על 35-40+ קמ"ש על גבי פסי האטה (ויש כאלו אנשים) זה יכול לגרום לשחיקה מהירה של המתלים ואף לשבר ואז הרכב בכלל לא בטיחותי...

עריכה אחרונה על ידי Uria3402
פורסם
שוב פעם עד פה זה באמת נראה ESP וABS אבל תנסה לבדוק את המתלים כמו שהסברתי לך. אני אף פעם לא אוהב "לקפוץ" למסכנות לפני שאני מבצע משהו בפועל או שיש לפני נתונים מלאים.

בריחת אוויר מהבולמים לא יכול להיות כי הם פועלים על ידי לחץ שמן ככה שהסיכוי שיש לך אוויר בבלמים הוא קלוש אך לא בלתי אפשרי (שיהיה אוויר בבלמים, בדרך כלל נכנס אוויר כששוטפים את המערכת אבל גם אז מבצעים פינוי אוויר), במקרה כזה (שיש אוויר בבלמים) הבלמים שלך לא היו פועלים בכלל או מאוד חלש - וזה ממש לא המקרה כאן.

ושוב פעם, לקפוץ למסכנות לפני שבודקים זה הכי קל. בוא תנסה לבצע את מה שאמרתי לך תכתוב בדיוק מה הרגשת שנענעת (תרתי משמע) את הרכב ובדקת האם הגלגלים פוגעים בפח כשאתה מסובב את ההגה עד הסוף ימינה או שמאלה (ובדרך אגב זה אף פעם לא הכי טוב לסובב את ההגה עד הסוף ימינה ושמאלה אלא תמיד להשאיר מרווח קטן ביותר).

יכולים להיות מיליון ואחד סיבות (טוב, פחות...) ובנתיים ESP וABS נשמע עד כה הכי הגיוני. אבל לגבי רעידות הבלם אין ספק שזה ABS ככה הרכב מונע נעילת גלגלים (זה למה הבלם רועד, כי הוא משחרר את האחיזה שלו מהבלמים (דוושת בלם עולה כלפי מעלה) והרגל שלך דוחפת אותו כלפי מטה, מה שגורם לדוושה "לרעוד") וכל עוד ולא נדלקה לך נורת ABS המצב טוב.

שוב פעם, תנסה את מה שאמרתי לך עם נענוע הרכב (תרתי משמע) לא חזק מדי ולא בעדינות מדי ותרגיש אם הרכב יותר מדי קל (מרחף) הרמת הרכב ופתיחת גלגלים יכולה לתרום לנושא באם באמת מדובר במתלים אבל אני מאוד מאוד לא ממליץ לעשות זאת מבלי לדעת איך לבטח את הרכב שלא ינוע ולא יקרוס - בטיחות קודמת לכל.

אם אתה נוהג לנסוע על 35-40+ קמ"ש על גבי פסי האטה (ויש כאלו אנשים) זה יכול לגרום לשחיקה מהירה של המתלים ואף לשבר ואז הרכב בכלל לא בטיחותי...

אנסה כבר מחר, וכן אני גר במושב יש מלא במפרים...

בכל זאת תודה לכל מי שענה.

פורסם

הבחור נוסע על פיאט אונו 92.

איזה ABS? איזה בקרת יציבות? על מה אתם מדברים?

יום טוב גם לך

פורסם (נערך)
הבחור נוסע על פיאט אונו 92.

איזה ABS? איזה בקרת יציבות? על מה אתם מדברים?

ABS קיים כבר מסוף ה80 ESP הוכנס בחוק לאחר 2009 אך ייצור של רכבים עם ESP קיימים כבר כמעט 2 עשורים.

כך או כך מאיפה אתה מביא את הדגם, מודל ושנתון? הוא לא ציין פה את זה בשום מקום

גם ברכבים 92 יש ABS אך לא ESP. וקשה לי להאמין שיש רכבים של 97 ומטה שעדיין נמצאים על הכביש ולא הורידו אותם תכף תגיד שבגלל שזה גם 92 אין כריות אוויר שהומצאו בשנות ה50...

ואם פותח האשכול אמר שהוא יודע מה המערכות הללו (בסבירות שהוא יודע כי כל אדם שלומד לתיאוריה כבר לומד את זה) ולא אמר שאין לו את המערכות הללו, קצת 'מצחיק' שנכנסת לאשכול והחלטת לקבוע עובדות שאפילו פותח האשכול לא הכחיש...

עריכה אחרונה על ידי Uria3402
פורסם

קודם כל, אנחנו לא יודעים שהתיאור של פתוח השרשור את מה שעבר על הרכב מדויק: במצבי קצה אנחנו הרבה פעמים לא רואים דברים כהוויתם.

דבר שני, כל השיח הזה בהודעות האחרונות שעניינו לחפש תקלה טכנית ברכב שהיא הגורם לעניין - בעוד שזה כמובן שווה בדיקה - מסיר את הזרקור מהאפשרות הסבירה ביותר והיא שפותח השרשור נכנס מהר מדי למעגל תנועה והחליק/הפעיל בקרה כלשהי וזהו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

פותה"ש נוסע כנראה כבר שנתיים עם צמיגים סינים עלומים. ויתכן שגם עם חישוקי אפטרמרקט, סביר מאיכות דומה.

מצד שני, הוא מעיד על שינוי בהתנהגות בתקופה האחרונה.

לפי הודעות עבר נוספות מדובר באופל אסטרה 1.4T 2013.

צריך לטעמי לגשת למוסך מתמחה ולבדוק את מצב הבולמים, כריות הבולמים, ושאר החיבורים/מפרקים/וכד' באזור מתלה הגלגלים ולשלול שאכן יש שם בעיה.

מציע לבדוק מחדש גם את איזון הגלגלים (לא פרונט). גלגל לא מאוזן יפגע ברמת האחיזה.

יכול להיות מאוד גם שהצמיגים הסינים פשוט עשו את שלהם כבר.

פורסם

כך או כך מאיפה אתה מביא את הדגם, מודל ושנתון? הוא לא ציין פה את זה בשום מקום

...

בדיוק

שירשור באורך שני עמודים ואיש לא חשב לשאול

יום טוב גם לך

פורסם

מציע לבחון את העניין במוסך שמתמחה ברכב שלך, כפי שצויין המון משתנים שכדאי לבדוק את מצבם.

מעבר לזה מזמין אותך ואת כלל חברי הפורום לימי אימון במסלול פצאל.

הקרוב מתקיים ב25.5, החל מ6:30 בבוקר ועד 12:30 (מוגבל ל28 נהגים) בדיוק המקום ללמוד ולהכיר את הרכב, לשפר את הנהיגה וכמובן לא פחות חשוב להנות!

אנו מספקים שירותי הדרכה לפי בחירה בימים הללו.

אם אין בעיה מבחינת מנהלי הפורום אצרף גם לינק להרשמה, לבינתיים מוזמנים לשלוח הודעה בפרטי ואשלח את כלל הפרטים.

יום נהדר!

פורסם

הרכב אופל אסטרה 2013, וכן שאלתי בעבר לגבי צמיג סיני שקניתי..

חברה תודה על התשובות, אני אלך למורשה ואבדוק את כל הבעיות שאני מרגיש מ רכב נראה מה יגידו ומה הזנק

• תוכן חדש...