Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2561 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הכי חכם תרים טלפון למורשה תבקש הצעת מחיר ופירוט ושחק אותה מתעניין בלהגיע אליהם. תוך מספר שעות תדע מה אתה צריך להחליף בדיוק. לך תקנה חלפים ומצא מי שירכיב. נוזל קירור אם חסר מעט תשלים במיים מזוקקים.

פורסם
הכי חכם תרים טלפון למורשה תבקש הצעת מחיר ופירוט ושחק אותה מתעניין בלהגיע אליהם. תוך מספר שעות תדע מה אתה צריך להחליף בדיוק. לך תקנה חלפים ומצא מי שירכיב. נוזל קירור אם חסר מעט תשלים במיים מזוקקים.

הם לא נותנים פירוט מדוייק

בכל מקרה תודה

פורסם

אולי לא נותנים בטלפון, אבל כן נותנים הצעת מחיר מפורטת ומודפסת למי שבא פיזית למוסך ( לפחות בחולון ובבני ברק נתנו לי ).

ויש הפרשי מחיר בין מוסכי רשת לאותו הטיפול בדיוק.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש לי רק תהייה רצינית.

אתה קונה רכב ב100+- אלף שקל, ורוצה לחסוך עליו בטיפולים שוטפים את ה300-400 שקל? זה תמוה.

פורסם

אולי הוא מעדיף שמן מנוע לא של "פז" אלא מחברה בעלת של עולמי.

ואם זה גם עולה פחות משמן של פז, אז למה לא?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
יש לי רק תהייה רצינית.

אתה קונה רכב ב100+- אלף שקל, ורוצה לחסוך עליו בטיפולים שוטפים את ה300-400 שקל? זה תמוה.

הלוואי והיה מדובר רק ב 300-400 ש"ח והמילה "לחסוך עליו" מבטאת שכאילו מחסירים משהו מהרכב בזה שלא הולכים למורשה יבואן.

אז אני לא רואה ככה את הדברים, אני רואה שרכשתי רכב ב 135,000 ש"ח או פותח השירשור רכש רכב 0 ק"מ מליסינג ב 117,000 ש"ח.

מתכוון להחזיק ברכב ב 6 שנים הקרובות.

וצריך לבחור... האם ללכת כמו שאתה מציע לזרוק עליו עוד 15,000 ש"ח ב-6 שנים טיפולים במורשה יבואן.

או לעשות 6 טיפולים בעלות של 3,000 ש"ח בלבד.

ולדעתי האישית ... אין שום הבדל באיכות הטיפולים , ואם בטעות נפלת בסטטיסטיקה והלך מנוע או הלך הגיר..

אז במקרה הטוב היבואן יסכים לעשות לך הנחה של כמה אלפי שקלים אם תעשה את ההחלפה אצלהם ועדיין זה יהיה מחיר כפול ממחיר השוק.

ולפותח השירשור .. מצורפת היסטורית טיפולים של קורולה 2013 עם 92,000 ק"מ שטופלה במורשה יבואן.

בעל הרכב לא חסך כלום.. וכל מה שיועץ השירות המליץ הוא אמר כן..

התשובה שלו תמיד הייתה אני סומך עליכם .. תעשו מה שצריך לרכב.

אז כל החלפה של רפידות הכניסו לו גם צלחות חדשות - 6 טיפולים ב-6 שנים . 4 מתוכם כללו צלחות ורפידות.

בטיפול האחרון אפילו פינקו אותו בחנקן לצמיגים (כי קנו מערכת חנקן חדשה וצריך להחזיר את העלויות

אפילו פינקו אותו בבדיקת פורט - כי יש לנו פה מכונה , חבל זה 15 דקות ואנחנו רק בודקים שהכל בסדר (שים לה שזה רק בדיקה לא עשו כיוון כי לא היה צריך).

הטיפול האחרון עלה 3500 ש"ח , לדעתי יש 4 טיפולים כאלה ועוד 2 קטנים זולים יותר.

אני מעריך שה 6 שנים האלה עלו לבעל הרכב מעל 15,000 ש"ח .

אצלי הקורולה 2015 , עם 70,000 ק"מ .

חוץ מ 2 טיפולים בתקופת האחריות שעלו לי 300 ו 500 ש"ח במורשה יבואן.

אני לא חוסך על הרכב .. הוא מקבל כל 10,000 ק"מ שמן מנוע ופילטר שמן - 130-200 ש"ח (היו 4 כאלה עד כה)

עד כה החלפו רפידות מאחורה - רפידות מקדימה - צלחות מקדימה שעלו - 100 , 160 ו 180 ש"ח

פילטר מזגן סיני כל שנה... לא כדאי אפילו לרשום את המחיר.

ופילטר אויר פעמיים 150 ש"ח.

סה"כ כ 2200 ש"ח , אם תהיה בעיה במנוע או בגיר .. מאור יסדר לי גיר או מנוע מפירוק ב 3000 ש"ח..

היטורית טיפולים 2013.pdf

פורסם

צודקים קצת לקחתי את זה רחוק כשתפסתי 'חליפי' בתור איכות זבל.

אני תמיד בעד לצמצם עלויות אבל כל עוד שומרים על חלקים שעומדים בתקנים שקבע היצרן כמובן.

פורסם
יש לי רק תהייה רצינית.

להפך.

בגלל שאני לא רוצה לחסוך על האוטו ואני אוצה לשמור עליו ולתת לו את הטיפול הטוב פתחתי שירשור

בכדי שאנשים ימליצו לי על החלקים.

אם הייתי רוצה לחסוף הייתי קונה שמן ב50 שקל מאיזו תחת דלק.

דבר נוסף בגלל שאני לא סומך על מוסכים וכו אני מעדיף לקנות את החלקים בעצמי ושלם למישהו לעשות את העבודה (למרות שזה יכול לצאת יקר יותר)

אז לא בגלל זה שאלתי על חלקים.

בנוסף לכל זה כמו שמישהו כאן כתב, זה לא משנה אם X מחליף לי את הפילטר שמן או Y על עוד הפילטר שמן הוא הפילטר המקורי

כנל לגבי שאר החלקים ברכב.

פורסם
הלוואי והיה מדובר רק ב 300-400 ש"ח והמילה "לחסוך עליו" מבטאת שכאילו מחסירים משהו מהרכב בזה שלא הולכים למורשה יבואן.

אז אני לא רואה ככה את הדברים, אני רואה שרכשתי רכב ב 135,000 ש"ח או פותח השירשור רכש רכב 0 ק"מ מליסינג ב 117,000 ש"ח.

מתכוון להחזיק ברכב ב 6 שנים הקרובות.

וצריך לבחור... האם ללכת כמו שאתה מציע לזרוק עליו עוד 15,000 ש"ח ב-6 שנים טיפולים במורשה יבואן.

או לעשות 6 טיפולים בעלות של 3,000 ש"ח בלבד.

ולדעתי האישית ... אין שום הבדל באיכות הטיפולים , ואם בטעות נפלת בסטטיסטיקה והלך מנוע או הלך הגיר..

אז במקרה הטוב היבואן יסכים לעשות לך הנחה של כמה אלפי שקלים אם תעשה את ההחלפה אצלהם ועדיין זה יהיה מחיר כפול ממחיר השוק.

ולפותח השירשור .. מצורפת היסטורית טיפולים של קורולה 2013 עם 92,000 ק"מ שטופלה במורשה יבואן.

בעל הרכב לא חסך כלום.. וכל מה שיועץ השירות המליץ הוא אמר כן..

התשובה שלו תמיד הייתה אני סומך עליכם .. תעשו מה שצריך לרכב.

אז כל החלפה של רפידות הכניסו לו גם צלחות חדשות - 6 טיפולים ב-6 שנים . 4 מתוכם כללו צלחות ורפידות.

בטיפול האחרון אפילו פינקו אותו בחנקן לצמיגים (כי קנו מערכת חנקן חדשה וצריך להחזיר את העלויות

אפילו פינקו אותו בבדיקת פורט - כי יש לנו פה מכונה , חבל זה 15 דקות ואנחנו רק בודקים שהכל בסדר (שים לה שזה רק בדיקה לא עשו כיוון כי לא היה צריך).

הטיפול האחרון עלה 3500 ש"ח , לדעתי יש 4 טיפולים כאלה ועוד 2 קטנים זולים יותר.

אני מעריך שה 6 שנים האלה עלו לבעל הרכב מעל 15,000 ש"ח .

אצלי הקורולה 2015 , עם 70,000 ק"מ .

חוץ מ 2 טיפולים בתקופת האחריות שעלו לי 300 ו 500 ש"ח במורשה יבואן.

אני לא חוסך על הרכב .. הוא מקבל כל 10,000 ק"מ שמן מנוע ופילטר שמן - 130-200 ש"ח (היו 4 כאלה עד כה)

עד כה החלפו רפידות מאחורה - רפידות מקדימה - צלחות מקדימה שעלו - 100 , 160 ו 180 ש"ח

פילטר מזגן סיני כל שנה... לא כדאי אפילו לרשום את המחיר.

ופילטר אויר פעמיים 150 ש"ח.

סה"כ כ 2200 ש"ח , אם תהיה בעיה במנוע או בגיר .. מאור יסדר לי גיר או מנוע מפירוק ב 3000 ש"ח..

באיזה מוסך נעשה הטיפול?

פורסם

מוסך מורשה יבואן ברשת טויוטה.

קיבלת ממני את לוח האחזקה והטיפולים שטויוטה ממליצים

קיבלת תיעוד מלא של 6 שנים של רכב זהה לשלך שעשה 92,000 ק"מ וטיפל באופן סדיר במורשה יבואן.

אתה אתן לך סיכום קצר.

כל 15,000 ק"מ או שנה (תהיה נדיב ואפילו תרד ל 12 או 10)

שמן 5W-30 בתקן API-SN סנטטי מלא ופילטר שמן.

פילטר עולה 80 ש"ח (יש חנויות שמוכרות ב 25 ונשבעות שזה המקורי) - שמן KIXX 4 ליטר ב 50 ש"ח, צימפיון 5 ליטר 70-90 ש"ח

וכמובן יש עוד מלא שמנים עד 120 ש"ח איכותיים ולא יגרמו שום נזק לאוטו.. אתה לא צריך שמנים של 200 ש"ח ומעלה.

פילטר מזגן - מחליפים לבד לפי החשק.. אפשר לקנות ב ebay במחירים מצחיקים - או במוסך 60-80 ש"ח

פילטר אויר למנוע - טויוטה אומרים כל 4 שנים או 60,000 ק"מ , גם פה המחיר של המקורי לא מצדיק חיפוש תחליפי

פלגים - כל 90,000 ק"מ - הכי בטוח לקנות ישירות במוסך טויוטה - יעלה לך כ-600 ש"ח , או חנות חלפים שאתה ממש סומך עליה , יצא 400 , או בebay ב 200

ממוכר אמין שאולי ימכור לך סינים שהסינים מוכרים ב 60 ש"ח .. לדעתי רק רכישה ב 600 ש"ח במורשה תבטיח לך שלא מדובר בפלגים סינים של 60 ש"ח.

נוזל קירור - מחזיק 10 שנים ו 150,000 ק"מ ..

נוזל גיר - היום בדקתי אצלי - 70,000 ק"מ ו -4 שנים.. רואים עדיין צבע אדום של הנוזל אבל הוא לא צלול .. לדעתי צריך לבצע החלפות מידי פעם..

• תוכן חדש...