Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מחירון לא מעניין לא אותי ולא אותך, פתחי יד 2 ותגלי שה 84 שהוא דורש זה מחיר שוק!

בלי שום הנחה!!!

הנה סתם דוגמא:

https://www.yad2.co.il/s/c/94m9v4

מעבר לזה, עניינית:

1. הרכב אכל פצצה בפינה הקדמית שמאלית עד לרמה של יישור קורות, בפעם הבאה שהוא יאכל שם פצצה, הרכב הפוגע פשוט יעבור דרך הרכב שלך, את בטוחה שאת רוצה לנהוג ברכב כזה ולהסיע בו את הילדים?

2. למרות שרכב שמתוקן בתקנה 309 אמור לחזור תקין לחלוטין לכביש, גם שם לא חסרות קומבינות. מצד אחד, הרכב עשה תאונה שדיי צפוי שכריות אויר ייפתחו. מצד שני, אין לזה שום איזכור, אם בכל זאת החלטת מסיבות לא הגיוניות להתקדם עם הרכב, הייתי בודק ומוודא שאכן יש כריות בכלל ברכב.

3. אישית, גם בשביל חצי ממה שהוא דורש לא הייתי רוכש.

4. מה זה נוזל קרור ב 443 שקל לא כולל מעמ???:shock:

או משאבת ווישרים שעולה 1338 שקל ללא מעמ??

5. רכב קיבל פצצה בחזית, החליפו כל חלק חזית אפשרי, החליפו נוזל קרור אבל אף מילה על רדיאטור, אני הייתי בודק היטב (זא לא הייתה בודק כי לא הייתי חושב בכלל על הרכב, אבל במידה ותחליתי שאת כן...) שהמנוע תקין ולא עבר איזה אפיזודה של התחממות.

אני וואללה, יש לי אף של כלב ציד (גם נראה דומה...), כל הדוח הזה לא מריח לי טוב.

אני מכבד את דעתו של ידיד bagira אבל חושב אחרת ממנו.

אני רוצה להוסיף זווית אחרת לעניין:

א. מי אמר שהיתה מכה בחזית ? לפי הדו"ח שמאי - לדעתי האישית זו לא מכה בחזית... ובכל מקרה, זה לא משנה איפה היתה בדיוק ה"מכה בחזית", הפגוש יוחלף בכל מקרה כי הוא ניזוק בין אם במכה באמצע או בצד ימין או בצד שמאל. כמו כן, יש תאונות "חזית" (אפשר לקרוא להן "פינה") שבהן לא נפגע הרדיאטור.

שימו לב - גם לא נפגע המעבה, התושבות של הרדיאטור\מעבה וכד'.

לא התעסקו כלל עם מערכת המיזוג, היא לא נפגעה.

כמו כן לא התעסקו עם המשולשים\תותבים וכד'.

ב.רוב התיקון מתרכז בצד שמאל - ולדעתי מישהו נכנס ברכב בצד שמאל בכנף (וזו הסיבה לדעתי שכריות האויר לא נפתחו והנזק הוא דיי נקודתי)

השפה שבה רשומים החלקים לא תמיד מובנת, אבל אפשר לחתור לכיוון הנכון. למשל: "סופג זעזועים" (לא ברור אם מדובר בבולם זעזועים - או בכרית בולם או אפילו ב"משולש", אבל לדעתי זה אחד מהשניים האלו כי לאור העובדה שהתומכים של המגן רשומים כ"תומכים" ו"פנימי לפגוש קדמי" [שזה בעצם סופג את זעזועים מתחת לפלסטיק היפה של המגן] אז מה שנותר לי להסיק הוא שסופג זעזועים עלול להיות בולם זעזועים או כרית בולם... לדעתי המחיר משקף כרית בולם ולא בולם זעזועים מקורי [או משולש] -אלא אם תוקן בחלקים תחליפיים.).

כמו כן הוחלפו: פנס ראשי שמאלי, כנף שמאלית ומגן בוץ שמאלי. גם כאן לא ברור אם מגן בוץ זה אותו החלק שאנחנו מכירים (הקטן מפלסטיק מתחת לכנף) או שמה ה-ביטנה לגלגל (שגם היא שוות ערך למגן בוץ....) אך ללא ספק כל התיקון מתרכז באיזור הכנף השמאלית.

ג. מחירי החלפים (נוזל קירור, משאבת מתזים בלחץ גבוה) לא מטרידים אותי. ככה היבואנים עושים את הכסף שלהם בתאונות של המכוניות. נעים מאוד להכיר - ישראל 2019.

לדעתי - אם מתכוונים להחזיק את הרכב הזה עד יומו האחרון, תציעי לבחור 50,000 ש"ח ושיגיד תודה (אל תשכחי שהרכב בן סה"כ 4 ועשה כבר מעל 83K ק"מ, שזה לא ממש מעט [אבל גם לא ממש המון] או במילים אחרות: כ 21,000 קמ לשנה)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מה הטעם להציע 50 אלף שקלים למישהו שמבקש 84 אלף₪?

ושיגיד תודה?

וכל זה אחרי שלל התובנות על הנזק המינורי אשר נגרם לרכב בתאונה.

אם הוא היה מוכן לשחרר את הרכב תמורת 50 אלף, הוא כבר היה מוסר אותו לסוחר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אנחנו לא עושים את החשבונות של המוכר, אנחנו עושים את החשבון של מי שבאה להתייעץ.

לרכב כבר הוכרזה ירידת ערך של 14.5%, לרוב זה בטל בשישים לעומת המחירים הריאליים שרכבים כאלה נמכרים.

להציע הצעה לא עולה כסף, שתנסה. מקסימום תרוויח.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מחזק את הדוברים מעלי. לגבי העסקה הנדונה:

במילה אחת - השתגעת?

בשתי מילים - לא לגעת !

בשלוש מילים - למה סתם להסתכן?

....

פורסם
אני מכבד את דעתו של ידיד bagira אבל חושב אחרת ממנו.

איציק,

אותו כנל , מכבד מאוד את דעתך, ולא חושב שאתה טועה במה שאתה אומר.

אני בסה"כ מעלה ספקולציות.

עכשיו, מאחר ואני חשדן מטבעי במקרים כאלה (וכידוע, זה שאתה היפוכונדר, לא אומר שלא עוקבים אחריך) ומאחר ומכיר בחלקן את כל הקומבינות שבתחום, אז מבלי לרמוז כלום על הרכב הזה הספציפי, כשאני חסר לי בפגיעה משהוא מהותי (רדיאטור) ופתאום צצים לי בדוח סעיפים הזויים שאני יודע בוודאות שנוזל קרור לא עולה 500 שקל לפני מעמ ומשאבת וישרים מקורית לא עולה 1500 שקל (לא כולל מעמ),גם לא במוסך המרכזי של היבואן, אז חשדן שכמוני, מיד מדמיין את השיחה בניהם איך "מעלימים" את החלפת הרדיאטור אבל עדיין מקבלים על זה תשלום מחברת הביטוח.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מה הטעם להציע 50 אלף שקלים למישהו שמבקש 84 אלף₪?

ושיגיד תודה?.

או שלא יגיד תודה.

אם ממש רוצים את הרכב, ואין בעיה להסתכן, אפשר פשוט להציע 50 אלף take it or leave it

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

המון תודה!!!

אמ;לק: לא לגעת.

להסבר מפורט יותר,

עזבו יהיה קשה למכור, לא יהיה קשה למכור, כן מחיר טוב, לא מחיר טוב, כן תוקן, לא תוקן.

יעל, במקומך הייתי מתרחק מהרכב מסיבה אחת פשוטה:

היצרן תכנן וייצר את שלדת הרכב כדי שהרכב יתנהג בצורה מסויימת על הכביש/בשטח/וגם במקרה של תאונה חו"ח.

במקרה שת תאונה, הרכב (כל רכב) תוכנן ויוצר כך, שעד מהירות מסויימת גם אם הרכב יושבת לגמרי, הפרונט יקרוס, או שהאוטו יתהפך, הנוסעים עדיין יוכלו לפתוח את הדלתות ולצאת בלי פגיעות רציניות (בתנאי שיושבים במקומות וחגורים כמו שצריך.

בשביל זה מהנדסי היצרן השקיעו המון זמן, מאמץ ומשאבים כדי לבחור את החומרים המתאימים, צורה מתאימה, נקודות חיבור, וכו'.

כל שינוי (כמו עיקום/קריעה/שבירה) בעצם משנה את תכונות אותם החומרים והם כבר יתנהגו בצורה שונה מכפי שהמהנדסים תכננו אותם.

עכשיו כאשר הרכב עובר תאונה שפוגעת בשלדה, זה בעצם מעקם את השלדה, והרכב כבר לא יתנהג כמו שהתנהג קודם.

גם כשהרכב משוקם, ומיישרים את הקורות שלדה, הן עדיין "זוכרות" את הצורה המקורית שלהן לפני יישור, ובמיוחד אם מנסרים ומרתכים חלקים, במקרה של פגיעה הם עלולים להתנתק בנקודות ריתוך, או שהחלקים שרותכו כבר לא יהיו מאותו חומר עם אותם תכונות.

שורה תחתונה, הרכב כבר לא יתנהג באותה צורה כמו שהוא אמור להתנהג, סיכוי טוב שלא בכביש, ובטח ובטח לא במקרה של תאונה, כאשר זה עלול לגרום לפגיעות חמורות בנוסעי הרכב (לדוגמא החלק הקדמי לא יקרוס כמו שתוכנן, אלא ייכנס לתוך הסלון, ויפגע בנוסעים מקדימה).

בקיצור, לא לגעת.

• תוכן חדש...