Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היוש.

אני מחפשת פורסטר ונתקלתי בפורסטר שנת 2015.

הבעלים מתנהל בצורה שקופה לחלוטין. מיד בתחילת השיחה אמר שהמחיר נמוך משמעותית מהמחירון בגלל תאונה שקרתה לפני חודשיים.

הוא אומר שהרכב תוקן כולל תקנה 309. אומר גם שיש אחריות על התיקון - ובכלל הרכב טופל תמיד וגם תוקן בסוכנות המורשית בירושלים.

שתי שאלות, אחת עקרונית ואחת פרקטית:

1. בארץ תמיד אומרים לבדוק שאין פגיעות בשלדה. האם זה חד משמעי? פגיעה בשלדה לא קונים? אז מה קורה עם כל הרכבים שעברו תאונה ויש בהם פגיעה בשלדה?

2. אם זה לא חד משמעי אלא כל מקרה לגופו, אודה לייעוץ: האו שלח לי את דוח השמאי, מצרפת אותו כאן. זה הדבר היחיד שאני צריכה כדי להבין מה קרה לאוטו וכמה הפגיעה חמורה? איך מבינים מזה האם יש סכנה בטיחותית?

אני רוצה לדעת אם יש לי טעם להתקדם ולסוע לראות את הרכב וכו וכו.

המחיר המבוקש הוא 84,000 ש"ח.

אודה לייעוץ, מצ"ב דוח שמאי.

המון תודה!!!

דוח שמאי.pdf

פורסם

בס"ד

משום מה אני לא מצליח לראות את הדוח, אבל בתור עצה, אם מדובר בקצה שילדה מינורי והמחיר נמוך משמעותית מהמחירון כך שלא תספגי הפסד כספי רציני במכירה (אין לי מושג מה רמת המחירים של הפורסטר).

אני בכל אופן לא רואה סיבה לפסול, בייחוד שהרכב מטופל וגם ישנה ניירת מסודרת.

אם מדובר בשילדה עצמה, פה נכנס האלמנט הבטיחותי, החוזק המבני של הרכב נפגע ולעיתים גם היישור שמבוצע לשילדה, לא כל כך ישר, מומלץ מאוד להתרחק מהרכב, למרות שחוץ מזה הכל טוב.

ישנו אספקט נוסף והוא האספקט הפסיכולוגי "מכה בשילדה" ולכן כשתירצי למכור את הרכב, תאלצי להוריד משמעותית מהמחירון, לכן כתבתי למעלה, שזה עניין של מיקום הפגיעה מול המחיר המבוקש (מול מחיר השוק).

שיהיה בהצלחה

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

כללית, נגיעה בקצה שילדה זה דבר אחד.

אבל החלפת חלקים מהשלדה + ירידת ערך של 14.5% מעיד על תאונת חזית קשה.

אישית קשה לי להאמין שהתיקון הביא את האוטו למצב בטיחותי כפי שהיה שיצא משער המפעל.

לכן, לו הייתי אני את, לא הייתי קונה רכב שעבר תאונה שכזו קשה ולו רק מהחשש להיבט הבטיחותי.

רק מסקרנות, עד כמה משמעותית המחיר נמוך מהמחירון (באחוזים)?

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

קשה מאוד למכור רכבים כאלה. אם את מתכוונת להחזיק ברכב עשר שנים, אולי מדובר במציאה ושווה לשקול אותה.

בכל מצב אחר עליך לקחת בחשבון את נושא המכירה שלו בעתיד.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

• אחראי פורום
פורסם

יש שם פעולת ישור של שני מרכיבים משמעותיים.

זה לא שאי אפשר לעשות את זה טוב - אבל הסיכוי שזה נעשה טוב הוא נמוך.

ומעבר לעניין המסחרי, אוטו לא ישר הוא אוטו עם בטיחות לקויה, נקודה. הוא לא יבלום כראוי, ישחוק צמיגים, לא יסע ישר.

אני הייתי יורד מזה גם אם המחיר הוא 10,000 ש"ח.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
כללית, נגיעה בקצה שילדה זה דבר אחד.

אבל החלפת חלקים מהשלדה + ירידת ערך של 14.5% מעיד על תאונת חזית קשה.

אישית קשה לי להאמין שהתיקון הביא את האוטו למצב בטיחותי כפי שהיה שיצא משער המפעל.

לכן, לו הייתי אני את, לא הייתי קונה רכב שעבר תאונה שכזו קשה ולו רק מהחשש להיבט הבטיחותי.

רק מסקרנות, עד כמה משמעותית המחיר נמוך מהמחירון (באחוזים)?

מחיר המחירון הוא 112000 אם לא היתה תאונה והוא רוצה 84000. זה 25 אחוז פחות.

פורסם

לפי דוח השמאי שהיה לפני כחודשיים המחירון של הרכב היה 117,000 .

בפועל יש לרכב ירידת ערך של 14.5 אחוז, כלומר בעל הרכב קיבל מזומן לכיס כ-17,000 שח (אולי קצת פחות כי יש 1.5 אחוז השתתפות עצמית בירידת ערך).

מבחינתך הרכב במחירון שווה 112 פחות 14.5 אחוז.. כי זה מה שתקבלי מהביטוח אם יגנבו את הרכב מחר בבוקר.

אם רכבים נקיים (ללא תאונה) ובמצב דומה נמכרים ב 100,000 אז הוא לא באמת נותן הנחה בגלל התאונה.

לדעתי - אין ממש טעם לקחת למכון בדיקה , כי הם רק ירשמו שיש תאונה מקדימה.

אפשר לקחת לשמאי פרטי או למוסך שסומכים עליו (ויש לו מחלקת פחחות ) , שיבדוק באמת מה מצב הקורות .

• אחראי פורום
פורסם

פחח רק יאשר שהחליפו חלקים.

האוטו הזה צריך להיבדק לפחות במכון כיוון פרונט.

לא שאני מבין למה להתעקש על הספציפי, כבר שמעתי על כמה מוכרי פורסטר שהאוטו פשוט נתקע אצלם.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
מחיר המחירון הוא 112000 אם לא היתה תאונה והוא רוצה 84000. זה 25 אחוז פחות.

מחירון לא מעניין לא אותי ולא אותך, פתחי יד 2 ותגלי שה 84 שהוא דורש זה מחיר שוק!

בלי שום הנחה!!!

הנה סתם דוגמא:

https://www.yad2.co.il/s/c/94m9v4

מעבר לזה, עניינית:

1. הרכב אכל פצצה בפינה הקדמית שמאלית עד לרמה של יישור קורות, בפעם הבאה שהוא יאכל שם פצצה, הרכב הפוגע פשוט יעבור דרך הרכב שלך, את בטוחה שאת רוצה לנהוג ברכב כזה ולהסיע בו את הילדים?

2. למרות שרכב שמתוקן בתקנה 309 אמור לחזור תקין לחלוטין לכביש, גם שם לא חסרות קומבינות. מצד אחד, הרכב עשה תאונה שדיי צפוי שכריות אויר ייפתחו. מצד שני, אין לזה שום איזכור, אם בכל זאת החלטת מסיבות לא הגיוניות להתקדם עם הרכב, הייתי בודק ומוודא שאכן יש כריות בכלל ברכב.

3. אישית, גם בשביל חצי ממה שהוא דורש לא הייתי רוכש.

4. מה זה נוזל קרור ב 443 שקל לא כולל מעמ???:shock:

או משאבת ווישרים שעולה 1338 שקל ללא מעמ??

5. רכב קיבל פצצה בחזית, החליפו כל חלק חזית אפשרי, החליפו נוזל קרור אבל אף מילה על רדיאטור, אני הייתי בודק היטב (זא לא הייתה בודק כי לא הייתי חושב בכלל על הרכב, אבל במידה ותחליתי שאת כן...) שהמנוע תקין ולא עבר איזה אפיזודה של התחממות.

אני וואללה, יש לי אף של כלב ציד (גם נראה דומה...), כל הדוח הזה לא מריח לי טוב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

די נו הרגת אותי עכשיו! הרכב בקישור ששמת? זה האוטו הזה!!!!!

מחירון לא מעניין לא אותי ולא אותך, פתחי יד 2 ותגלי שה 84 שהוא דורש זה מחיר שוק!

בלי שום הנחה!!!

הנה סתם דוגמא:

https://www.yad2.co.il/s/c/94m9v4

מעבר לזה, עניינית:

1. הרכב אכל פצצה בפינה הקדמית שמאלית עד לרמה של יישור קורות, בפעם הבאה שהוא יאכל שם פצצה, הרכב הפוגע פשוט יעבור דרך הרכב שלך, את בטוחה שאת רוצה לנהוג ברכב כזה ולהסיע בו את הילדים?

2. למרות שרכב שמתוקן בתקנה 309 אמור לחזור תקין לחלוטין לכביש, גם שם לא חסרות קומבינות. מצד אחד, הרכב עשה תאונה שדיי צפוי שכריות אויר ייפתחו. מצד שני, אין לזה שום איזכור, אם בכל זאת החלטת מסיבות לא הגיוניות להתקדם עם הרכב, הייתי בודק ומוודא שאכן יש כריות בכלל ברכב.

3. אישית, גם בשביל חצי ממה שהוא דורש לא הייתי רוכש.

4. מה זה נוזל קרור ב 443 שקל לא כולל מעמ???:shock:

או משאבת ווישרים שעולה 1338 שקל ללא מעמ??

5. רכב קיבל פצצה בחזית, החליפו כל חלק חזית אפשרי, החליפו נוזל קרור אבל אף מילה על רדיאטור, אני הייתי בודק היטב (זא לא הייתה בודק כי לא הייתי חושב בכלל על הרכב, אבל במידה ותחליתי שאת כן...) שהמנוע תקין ולא עבר איזה אפיזודה של התחממות.

אני וואללה, יש לי אף של כלב ציד (גם נראה דומה...), כל הדוח הזה לא מריח לי טוב.

פורסם

אני לא מתכוון להיכנס לכיס שלך וגם לא לשיקולים האחרים שלך. אך ברשותך אני רוצה להגיד את דעתי בכנות.

אני לא מבין בכלל איך את מוכנה לשקול רכב כזה עם פגיעה כזו משמעותית בשלדה. ה20 אלף ש"ח הפרש או אפילו 200 אלף ש"ח לא יחזירו לך את הבריאות ולא ליקירייך במקרה של תאונה. זה אוטו שהמרכב והחוזק שלו נפגעו קשות, ושאף אחד לא יחרטט אותך, זה אף פעם לא חוזר למצב שבו יצא מהמפעל, במיוחד לא בארץ המאעכרים שלנו.

ב84K שקל את יכולה לקנות רכבים אחרים, אולי לא SUV, אך עדיין לא פחות טובים והכי חשוב הרבה הרבה יותר בטוחים (פולקסווגן גולף, פאסאט.. או אפילו איזה מאזדה 6).

אם הייתי במקומך, אפילו במחיר של שקל לא הייתי נוהג באוטו הזה.

פורסם

תודה.

לא אמרתי שאני שוקלת או לא שוקלת. שאלתי מה משמעות המידע בדוח השמאי כי לא הבנתי אם מדובר בפגיעה רצינית או לא - זה הכל.

אני לא מתכוון להיכנס לכיס שלך וגם לא לשיקולים האחרים שלך. אך ברשותך אני רוצה להגיד את דעתי בכנות.

אני לא מבין בכלל איך את מוכנה לשקול רכב כזה עם פגיעה כזו משמעותית בשלדה. ה20 אלף ש"ח הפרש או אפילו 200 אלף ש"ח לא יחזירו לך את הבריאות ולא ליקירייך במקרה של תאונה. זה אוטו שהמרכב והחוזק שלו נפגעו קשות, ושאף אחד לא יחרטט אותך, זה אף פעם לא חוזר למצב שבו יצא מהמפעל, במיוחד לא בארץ המאעכרים שלנו.

ב84K שקל את יכולה לקנות רכבים אחרים, אולי לא SUV, אך עדיין לא פחות טובים והכי חשוב הרבה הרבה יותר בטוחים (פולקסווגן גולף, פאסאט.. או אפילו איזה מאזדה 6).

אם הייתי במקומך, אפילו במחיר של שקל לא הייתי נוהג באוטו הזה.

פורסם
די נו הרגת אותי עכשיו! הרכב בקישור ששמת? זה האוטו הזה!!!!!

איזה קטע! :shock::lol:

בכל מקרה, זו סתם דוגמא, יש עוד לא מעט פורסטרים מפורסמים בשוק ובמחיר כזה את לא צריכה רכב עם עבר בעייתי וסיכויי מכירה (שלך) גרועים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אמ;לק: לא לגעת.

להסבר מפורט יותר,

עזבו יהיה קשה למכור, לא יהיה קשה למכור, כן מחיר טוב, לא מחיר טוב, כן תוקן, לא תוקן.

יעל, במקומך הייתי מתרחק מהרכב מסיבה אחת פשוטה:

היצרן תכנן וייצר את שלדת הרכב כדי שהרכב יתנהג בצורה מסויימת על הכביש/בשטח/וגם במקרה של תאונה חו"ח.

במקרה שת תאונה, הרכב (כל רכב) תוכנן ויוצר כך, שעד מהירות מסויימת גם אם הרכב יושבת לגמרי, הפרונט יקרוס, או שהאוטו יתהפך, הנוסעים עדיין יוכלו לפתוח את הדלתות ולצאת בלי פגיעות רציניות (בתנאי שיושבים במקומות וחגורים כמו שצריך.

בשביל זה מהנדסי היצרן השקיעו המון זמן, מאמץ ומשאבים כדי לבחור את החומרים המתאימים, צורה מתאימה, נקודות חיבור, וכו'.

כל שינוי (כמו עיקום/קריעה/שבירה) בעצם משנה את תכונות אותם החומרים והם כבר יתנהגו בצורה שונה מכפי שהמהנדסים תכננו אותם.

עכשיו כאשר הרכב עובר תאונה שפוגעת בשלדה, זה בעצם מעקם את השלדה, והרכב כבר לא יתנהג כמו שהתנהג קודם.

גם כשהרכב משוקם, ומיישרים את הקורות שלדה, הן עדיין "זוכרות" את הצורה המקורית שלהן לפני יישור, ובמיוחד אם מנסרים ומרתכים חלקים, במקרה של פגיעה הם עלולים להתנתק בנקודות ריתוך, או שהחלקים שרותכו כבר לא יהיו מאותו חומר עם אותם תכונות.

שורה תחתונה, הרכב כבר לא יתנהג באותה צורה כמו שהוא אמור להתנהג, סיכוי טוב שלא בכביש, ובטח ובטח לא במקרה של תאונה, כאשר זה עלול לגרום לפגיעות חמורות בנוסעי הרכב (לדוגמא החלק הקדמי לא יקרוס כמו שתוכנן, אלא ייכנס לתוך הסלון, ויפגע בנוסעים מקדימה).

בקיצור, לא לגעת.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...