Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2709 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני צריך לעשות טיפול של שנה לרכב קיה חדש שקניתי ב-2018.

הבנתי שכדי לשמור על האחריות של היצרן ממליצים לעשות את הטיפולים במוסך מורשה קיה, אבל אפשר גם בסתם מוסך מורשה של משרד התחבורה (לא של קיה) בתנאי שהם משתמשים בחלקי קיה מקוריים וכיו'.

המוסך של קיה יקר ב-50% בערך מכל מוסך אחר...

למישהו יש ניסיון עם זה? מישהו עשה טיפול במוסך לא של קיה בתקופת האחריות ואז עשו לו בעיות עם האחריות?

תודה!

פורסם

יקר יותר? סביר שכן, אבל ב 50%?

אתה משווה חלקים מקורים בלבד בין שני סוגי המוסכים?

יש לך הצעות מחיר להשוואה כדי שנבין מאיפה הפער?

פורסם

טיפול ראשון לריו במורשה עולה 450 ש"ח. (החלפת שמן ופילטר שמן + בדיקות נדרשות).

קשה לי להאמין שמישהו יעשה טיפול עם שמן סינטטי לפי התקן ופילטר רמקורי, ב 225 ש"ח.

פורסם

ההפרש הוא לא הגיוני. לא מדובר בחלפים מקוריים ושמן בתקן כנראה.

וגם אם כן. תשאל את עצמך האם הכמה מאות שקלים האלה שווים לך את הכאב ראש מול היבואן במידה ותצטרך לתקן תקלה יקרה אצלו במסגרת האחריות.

פורסם

אין שום בעיה לבצע טיפולים במורשה מישרד התחבורה שאינו של קיה...זה לא מוריד מערך האחריות כל עוד הכל מבוצע לפי התקן. קצת לא ברור איך הגעת להפרש כזה..

• אחראי פורום
פורסם

לא מוריד מערך האחריות אבל מוריד מערך הרצון הטוב של היבואן.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מצאת טיפול ב-250₪ לרכב?

אחותי עשתה טיפול לפיקנטו שלה, עלה 500₪ במורשה היבואן.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אין שום בעיה לבצע טיפולים במורשה מישרד התחבורה שאינו של קיה...זה לא מוריד מערך האחריות כל עוד הכל מבוצע לפי התקן. קצת לא ברור איך הגעת להפרש כזה..

בהצלחה לך לבצע טיפול - שניים אצל מוסך מורשה ואז לנסות לנצל אחריות.

הם יוציאו לך את המיץ עם כל השטיקים האפשריים.

פורסם

לא. אם אתה מגיע מסודר עם קבלות בהן רשום בפירוש תקן וצמיגות של שמן מנוע לפי דרישות היצרן, סוג הפילטרים כולל מק"ט, הכל כולל מק"ט מקורי - לא יהיו שום שטיקים.

אם תציג קבלה בה רשום רק "שמן מנוע 5-40" ופילטר שמן מאזדה (לדוגמא), אז כן, יכול להיות שכן יעשו.

פורסם (נערך)
בהצלחה לך לבצע טיפול - שניים אצל מוסך מורשה ואז לנסות לנצל אחריות.

הם יוציאו לך את המיץ עם כל השטיקים האפשריים.

כמו שאמר בוקי...וכך אני גם עושה. הרכב שלי גם כן באחריות, אני בטדק מול המורשה לפני כל טיפול מה מוחלף, קונה את החלקים בעצמי עם פירוט של מקטים מדוייקים בחשבונית הקניה ומבצע את הטיפול איפה שאני בוחר בעסק מורשה מישרד התחבורה וזה חוסך לא מעט כסף , ממוצע של 300 שח מינימום ביחס למורשה בטיפולים הביסיסיים...שלא לדבר על הטיפולים הגדולים שבהם כבר נחסך אל מעל 500 שח בקלות.

לפי תגובתך גם ניתן להבין שאתה אחד מהלקוחות שהמורשה יבואן מצליח לשבות בקיסמם המאיים....

עריכה אחרונה על ידי מאור30
פורסם

הנקודה היא שעל הטיפול הראשיון שעולה כ 450 ש"ח לא נראה הגיוני לחסוך 50%, יותר סביר משהו כמו 20%-30%.

פורסם

גם לי לא ברור איך הוא הגיע להפרש של 50 אחוז. אולי הוא בעצם מישתמש בחלפים לא מקוריים אבל עדיין כאלה שכן עומדים בתקן ואת העבודה עצמה המוסך עושה לו באיזה כמה גרושים..

פורסם

האם אתם יודעים שלרוב היבואנים יש הסכם עם פז והם קונים את השמנים מהם בהנחה גדולה ומחייבים את הלקוחות ב-230 ש"ח על שמן לטיפול. כשאני ביקשתי להשתמש בטיפול בשמן קסטרול אדג סינטטי מלא שלפי דעתי הוא בכמה דרגות יותר איכותי משמן מנוע של פז בקשתי נתקלה בסירוב מוחלט.

פורסם
כמו שאמר בוקי...וכך אני גם עושה. הרכב שלי גם כן באחריות, אני בטדק מול המורשה לפני כל טיפול מה מוחלף, קונה את החלקים בעצמי עם פירוט של מקטים מדוייקים בחשבונית הקניה ומבצע את הטיפול איפה שאני בוחר בעסק מורשה מישרד התחבורה וזה חוסך לא מעט כסף , ממוצע של 300 שח מינימום ביחס למורשה בטיפולים הביסיסיים...שלא לדבר על הטיפולים הגדולים שבהם כבר נחסך אל מעל 500 שח בקלות.

לפי תגובתך גם ניתן להבין שאתה אחד מהלקוחות שהמורשה יבואן מצליח לשבות בקיסמם המאיים....

אהלן

לגביי המחיר, כמו שכתבתם טיפול כזה אמור לעלות 400 ש"ח, ההצעה שקיבלתי מהמורשה היתה 600 ש"ח (50% יותר)

יש לך רכב של קיה? מאיפה אפשר לקנות חלקים מקוריים חדשים? (אגב המוסך של קיה טען שרק הוא יכול להזמין פילטר שמן מקורי)

פורסם

אז אתה מבסס מחירים על השערות?

אל תסמוך על מה שאומרים לך פה שעולה טיפול ותעשה על פי זה חישובים.

תראה את ההצעות שקיבלת בין שני המוסכים ונגיד לך האם שווה את הסיכון.

כך בחשבון שאתה אולי תפספס ריקולים שקטים שאולי יש לרכב שלך, שלא יבוצעו, אלא אם כן תכנס למוסך מורשה יבואן.

• תוכן חדש...