Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שימוש ברב- קו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2714 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ברב קו עם סכום צבור. עולים לאוטובוס שחוצה אזורי חיוב, האם החיוב יהיה כאילו נסעתי עד לתחנה האחרונה, או מה שיותר הגיוני הוא, שהחיוב יהיה סמך עדכון הנהג על תחנת יעד.

בעמדת מכירה של כרטיסי רב- קו פגשתי לצערי פקיד שרמת הידע שלו בעניין, היתה מעט יותר משלי, בעיה.

הסבר ואולי הפנייה לאתר עם הנחיות ברורות יעזור מאוד.

פורסם

קצת מסובך. אם אתה רוצה קוד שלמעבר בין אזורים אתה אמור ללחוץ על איזה כפתור לפני העברת הרב קו ולבחור בקוד. הבעיה היא שצריך להכיר את הקודים מראש.

למשל כאן

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אשאל אחרת, נוסע שעולה לאוטובוס בין עירוני (אשקלון-תא), עם רב קו ערך צבור, לנסיעה קצרה בין שני אזורים

(רחובות-ראשלצ), האם הנוסע אמור לבקש מהנהג להקיש את קוד היעד שלו לפני הנחת הכרטיס לתיקוף. השאלות בענין הרב קו עולות לטובת מבוגר ואני פשוט חסר נסיון בעניין ובכל זאת רוצה לעזור, באמצעותכם.

עריכה אחרונה על ידי ד ו ד
פורסם

אתן לך דוגמא מהאיזור שלי, בחודש האחרון חזרתי לנסוע באוטובוסים מדי יום:

אני נוסע מבית אל (קודX, בעלות 7.4 ש"ח) לירושלים. הרב קו שלי מכיל כרטיסיית נסיעות בקוד X של בית אל. בתוך ירושלים הקוד משתנה ל-62 - קוד פנימי כללי של ירושלים בעלות של 5.9 ש"ח.

התוקף של קוד X הוא בנסיעה רצופה בין בית אל לירושלים, כאשר בירושלים יש מספר תחנות שבכל אחת מהן אתה יכול לרדת, אבל לעלות לא ניתן באותו קוד, כי אתה צריך קוד 62 ובאת בקוד X שפג תוקפו בכניסה לירושלים.

לגבי ערך צבור: הנהג שואל לאן אתה צריך ומחייב בהתאם. ירדת לפני? זבש"ך. ירדת אחרי? אתה עלול לקבל דו"ח על נסיעה ללא כרטיס נסיעה מתאים.

נוסע לא אמור להתעסק בקודים, לכל היותר הוא אמור לבחור בקוד המתאים מבין מספר קודים התקפים לקו הרלוונטי.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

שיטת האזורים בכל העולם מחייבת את הנוסע להתעסק בקודים. זה יכול להיותב רכישת כרטיס יחיד או יומי או תקופתי אחר שמתאים לאזורים שבהם הוא מתכוון לעבור. כיצד זה מתבצע - יש וריאציות שונות במדינות שונות, אבל העקרון זה..

דוגמא מהארץ: בעבר בנסיעות לת"א הייתי קונה כרטיס רכבת הלוך ושוב חיפה ת"א. כיום עם "רב קו" הכרטיס הוא "חופשי יומי חיפה גוש דן" שמאפשר לי נסיעה כרצוני בכל אמצעי התחב"צ המקבלים רב קו (רכבת, אוטובוס, מטרונית, כרמלית) בין גוש חיפה (מנהריה עד חדרה) לבין גוש דן. כל זה במחיר 40 ש"ח, שזה פחות משני כרטיסי רכבת בין חיפה לת"א (ולאשתי - עם הנחת אזרח ותיק - זה 20 ש"ח).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אשאל אחרת, נוסע שעולה לאוטובוס בין עירוני (אשקלון-תא), עם רב קו ערך צבור, לנסיעה קצרה בין שני אזורים

(רחובות-ראשלצ), האם הנוסע אמור לבקש מהנהג להקיש את קוד היעד שלו לפני הנחת הכרטיס לתיקוף. השאלות בענין הרב קו עולות לטובת מבוגר ואני פשוט חסר נסיון בעניין ובכל זאת רוצה לעזור, באמצעותכם.

בנסיעה בערך צבור, אתה תשלם כביכול מחיר מלא דרך החוזה הזה, כי משום שאת ההנחה אתה מקבל בזמן הטענה כתוספת כסף (לצורך הדוגמה, פנסיונר מקבל תוספת של 50% לדעתי, כלומר הפנסיונר שילם 100 ש"ח בפועל הכרטיס נטען ל-150 ש"ח).

אבל ישנם חוזים שתקבל הנחה בתוספת תשלום אישית, כלומר אם הפנסיונר רוצה לנסוע מתל אביב לרחובות דרך הרכבת, ולחזור באותו היום, כדאי לו לשלם על חוזה הלוך חזור ולקבל הנחה במעמד קנית החוזה.

פורסם
בנסיעה בערך צבור, אתה תשלם כביכול מחיר מלא דרך החוזה הזה, כי משום שאת ההנחה אתה מקבל בזמן הטענה כתוספת כסף (לצורך הדוגמה, פנסיונר מקבל תוספת של 50% לדעתי, כלומר הפנסיונר שילם 100 ש"ח בפועל הכרטיס נטען ל-150 ש"ח).

אבל ישנם חוזים שתקבל הנחה בתוספת תשלום אישית, כלומר אם הפנסיונר רוצה לנסוע מתל אביב לרחובות דרך הרכבת, ולחזור באותו היום, כדאי לו לשלם על חוזה הלוך חזור ולקבל הנחה במעמד קנית החוזה.

כל אדם מקבל הנחה של 20% - כלומר בטעינה של 100 ש"ח יעמדו לזכותו 125 ש"ח. סטודנט יקבל 33%, כלומר בטעינה של 100 ש"ח יעמדו לרשותו 150 ש"ח. אזרח ותיק (אשה מעל גיל 60 וגבר מעל גיל 65) יקבל הנחה של 50%, כלומר בטעינה של 100 ש"ח יעמדו לרשותו 200 ש"ח.

כמוכן ההנחה מתבטאת בחוזים אחרים, כפי שהזכרתי לגבי החופשי יומי.

פורסם
אתן לך דוגמא מהאיזור שלי, בחודש האחרון חזרתי לנסוע באוטובוסים מדי יום:

אני נוסע מבית אל (קודX, בעלות 7.4 ש"ח) לירושלים. הרב קו שלי מכיל כרטיסיית נסיעות בקוד X של בית אל. בתוך ירושלים הקוד משתנה ל-62 - קוד פנימי כללי של ירושלים בעלות של 5.9 ש"ח.

התוקף של קוד X הוא בנסיעה רצופה בין בית אל לירושלים, כאשר בירושלים יש מספר תחנות שבכל אחת מהן אתה יכול לרדת, אבל לעלות לא ניתן באותו קוד, כי אתה צריך קוד 62 ובאת בקוד X שפג תוקפו בכניסה לירושלים.

לגבי ערך צבור: הנהג שואל לאן אתה צריך ומחייב בהתאם. ירדת לפני? זבש"ך. ירדת אחרי? אתה עלול לקבל דו"ח על נסיעה ללא כרטיס נסיעה מתאים.

נוסע לא אמור להתעסק בקודים, לכל היותר הוא אמור לבחור בקוד המתאים מבין מספר קודים התקפים לקו הרלוונטי.

קטע באדום

למעשה עונה על השאלה העיקרית. מכאן עלות נסיעה בקו בין אזורי תהיה על פי תחנת העליה ונקודת הירידה בפועל, שתמסר לנהג לפני תיקוף .

קטע בכחול

האם יש מצב בו המשתמש ברב קו ערך צבור, אמור להתעסק עם קוד כל שהוא ואיך זה מתבצע

פורסם

חפש ברשת, יש הסבר על כך, כולל תלונות על מכשירי התיקוף של אגד.

כיום בחלק גדול מהמדינה הנהג לא מתעסק בתיקוף אלא יש לבצע עצמאית. אישית לא עשיתי זאת מעולם, אבל יש הסברים לא לגמרי מלאים ברשת. משום מה באתרי הרב קו ההסברים הם כמעט רק לגבי טעינה ולא לגבי שימוש.

פורסם
כל אדם מקבל הנחה של 20% - כלומר בטעינה של 100 ש"ח יעמדו לזכותו 125 ש"ח. סטודנט יקבל 33%, כלומר בטעינה של 100 ש"ח יעמדו לרשותו 150 ש"ח. אזרח ותיק (אשה מעל גיל 60 וגבר מעל גיל 65) יקבל הנחה של 50%, כלומר בטעינה של 100 ש"ח יעמדו לרשותו 200 ש"ח.

כמוכן ההנחה מתבטאת בחוזים אחרים, כפי שהזכרתי לגבי החופשי יומי.

דווקא הפרטים האלה מפורטים וברורים ונמצאים בהרבה אתרים. לעומת זאת החלק היותר מעשי כיצד להשתמש בערך צבור ביום - יום , די בעייתי. עד כמה שהצלחתי למצוא, ההסברים הם קצרים ולחלוטין ומשאירים הרבה שאלות פרקטיות ללא מענה

פורסם

וזה בדיוק מה שכתבתי: מסבירים כיצד לטעון אך לא כיצד להשתמש.

אני ממעט להשתמש בשירותי אוטובוס, אבל לא זכור לי שבתחנות האוטובוס בישראל מצויינים אזורי התיקוף וגבולותיהם.

פורסם

לפני שאסבך את הגמלאי בשימוש לא נכון בכרטיס, החלטתי שאקנה רב קו ואלמד את השיטה "על רטוב".

נראה שהנושא מוצה, המון תודות למגיבים.

• תוכן חדש...