Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרכב שלי יש צורך בשמן 5W 30

לחברת קסטרול יש את סדרת האדג', ואת סדרת המגנטיק

מה ההבדל בין הסדרות?

במגנטיק יש או A5 או C3

כ"כ, באדג' יש C3 או LL (אני לא בטוח שה-LL מתאים לרכב שלי)

מה המשמעות של זה? ומה ההבדלים?

תודה

פורסם

המגנטק מיועד לרכב שעובר הרבה התנעות ביום ונסיעה מנהלתית, ה EDGE מתאים לרכבים שעובדים בסל"ד גבוה.

אישית אני משתמש במגנטק לרכבים שלי, רכבים סטנדרטיים בנסיעות מנהלתיות ללא משהו חריג.

לגבי A5 C3 וכו' -

עניין של תקנים, על איזה רכב מדובר? שנה? דגם ונפח מנוע?

פורסם

אדג' זאת הסדרה היקרה ומגנטק זאת הסדרה הזולה.

A5 משתמשים בעיקר ברכבים אטמוספרים פשוטים, שמן לונג לייף שמיעוד לחסכון בדלק. בדרך כלל לא מתאים לרכבים עם טורבו. זה מה שאתה צריך.

C3 מתאים למסנן חלקיקים דיזל רגיש ומנועי טורבו.

יש גם A3 שזה כמו הC3 אך לא מתאים לדיזל.

לרכב שלך הכי מתאים ilsac gf5 להחלפות של 10 אלף או a5 להחלפות של 15 אלף.

אבל כל שמן אחר, c3 או a3 מתאימים.

פורסם
אדג' זאת הסדרה היקרה ומגנטק זאת הסדרה הזולה.

A5 משתמשים בעיקר ברכבים אטמוספרים פשוטים, שמן לונג לייף שמיעוד לחסכון בדלק. בדרך כלל לא מתאים לרכבים עם טורבו. זה מה שאתה צריך.

C3 מתאים למסנן חלקיקים דיזל רגיש ומנועי טורבו.

יש גם A3 שזה כמו הC3 אך לא מתאים לדיזל.

לרכב שלך הכי מתאים ilsac gf5 להחלפות של 10 אלף או a5 להחלפות של 15 אלף.

אבל כל שמן אחר, c3 או a3 מתאימים.

מה הכוונה שאדג זו הסדרה היקרה ומגנטק הסדרה הזולה?

מבחינת המחיר, אני רואה שגם מגנטק A5 וגם אדג' A5 באותו מחיר. (באזור ה-160 ש"ח ל5 ליטר)

יש עדיפות למי מהם לרכב פרטי רגיל בשימוש רגיל?

תודה

פורסם

הכוונה שעם טכנולוגיית אדג' מייצרים גם שמנים יקרים יותר, ולא את הזולים. אתה לא תמצא שמן אדג' זול, אבל מגנטק כן.

שני שמנים עם ביצועים A5 שנוצרו בעזרת טכנולוגיות שונות, במנוע אלה שמנים עם ביצועים דומים. לכן, באופן כללי, לא משנה אם זה יהיה אדג', מגנטק או כל שמן אחר.

למרות שאני בכלל מעדיף לא להשתמש בקאסטרול בגלל שלטעמי השמנים האלה רועשים יותר, וחבר התלונן על מגנטק שהוא רואה צריכת שמן גבוה יותר איתו. אבל אלה כבר דעות אישיות, עדיין מדובר בחברה טובה ומוכרת.

פורסם

ההבדל בין אדג' למאגנטק זהו ייעוד אופן הפעילות של הרכב ומבחינת ההרכב - רק התוספים שנותנים פונקציונאליות שונה בהתאם.

לגבי תקנים: A5 ו C3 מתאים לרכבים שרשום בוודאות בספר הרכב שאפשר להשתמש בהם.

בשימוש לא נכון הם פוגעים בהגנה ארוכת טווח על המנוע. במנועים שמתוכננים להשתמש בהם אין שום בעיה.

הזול עולה ביוקר

פורסם
ההבדל בין אדג' למאגנטק זהו ייעוד אופן הפעילות של הרכב ומבחינת ההרכב - רק התוספים שנותנים פונקציונאליות שונה בהתאם.

לגבי תקנים: A5 ו C3 מתאים לרכבים שרשום בוודאות בספר הרכב שאפשר להשתמש בהם.

בשימוש לא נכון הם פוגעים בהגנה ארוכת טווח על המנוע. במנועים שמתוכננים להשתמש בהם אין שום בעיה.

בלוח אחזקה של אוריס 2013 אין התייחסות ספציפית ל -A5 או C3

מה שכתוב זה :

API SL, SM, SN

ובהערות:

08880-83389 (SN 5W30)

פורסם
הכוונה שעם טכנולוגיית אדג' מייצרים גם שמנים יקרים יותר, ולא את הזולים. אתה לא תמצא שמן אדג' זול, אבל מגנטק כן.

שני שמנים עם ביצועים A5 שנוצרו בעזרת טכנולוגיות שונות, במנוע אלה שמנים עם ביצועים דומים. לכן, באופן כללי, לא משנה אם זה יהיה אדג', מגנטק או כל שמן אחר.

למרות שאני בכלל מעדיף לא להשתמש בקאסטרול בגלל שלטעמי השמנים האלה רועשים יותר, וחבר התלונן על מגנטק שהוא רואה צריכת שמן גבוה יותר איתו. אבל אלה כבר דעות אישיות, עדיין מדובר בחברה טובה ומוכרת.

בטיפולים האחרונים השקעתי בקסטרול גם בגלל המלצות כלליות, וגם מתוך תקווה שהמנוע יהיה שקט יותר, אבל לתחושתי זה אולי אפילו רועש יותר.

אני לא יודע אם בגלל השמן, או שזה הרעש של האוריס בנזין (הוא רכב רועש יותר מהרגיל משום מה).

על איזה שמן אתה ממליץ למשל?

תודה

פורסם

אין קשר בין רעש לאיכות השמן או הביצועים שלו.

בדרך כלל שמנים שקטים יותר אלה שיש בהם הרבה תוסף מולי (moly).

לדוגמא Liqui moly Molygen new generation או Kixx G1

בסופו של דבר זה עיניין של ניסוי וטעיה, אולי בעלי אותו מנוע יוכלו להגיד איזה שמנים היו שקטים יותר.

פורסם (נערך)

זה יתאים לך - מצאתי שמתאים לטויוטה

http://www.autostore.co.il/%D7%A9%D7%9E%D7%9F-Motul-8100-X-clean-FE-5W30-5L.html

וגם אתה יכול למצוא מידע

https://blog.toyota.co.uk/find-the-right-oil-for-your-toyota

https://www.toyota.co.uk/owners/service-mot-maintenance/oil

עריכה אחרונה על ידי kobi_g

קובי

:-)

• תוכן חדש...