Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו נוסעים רק עם הכסאות שלנו, לא סומך על כסאות של חברות ההשכרה. עד עכשיו ילד אחד (בן 4), קנינו כיסוי מבד עמיד לכיסא והוא הגיע עם אפס נזקים על פני עשרות טיסות. באיזשהי נקודה קנינו כיסא פשוט יותר אבל עדיין בטיחותי מאוד רק עבור נסיעות לחו"ל, ולו בגלל שהכסא הקבוע כבד מאוד.

עכשיו יש שני ילדים וטסים עוד חודשיים, מקווה שהאלים יהיו בעזרי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מצד אחד נראה לי סיוט אמיתי להגרר לחו"ל עם כסא (ויותר גרוע כיסאות), במיוחד אם טסים בהרכב מצומצם ולא כחמולה. ועל זה יש להוסיף את הסיכוי לאובדן או שבר.

מצד שני המחיר שחברות ההשכרה גובות הוא מופרך והתמורה מפוקפקת. מילא כיסאות מטונפים וה"תענוג" להתקין לבד כסא שמעולם לא פגשת לאחר טיסה מייגעת, אבל בנסיעה האחרונה קיבלנו את הזכות לבחור בין סלקל לבין כסא פשוט שבפשוטים (יצרן אנונימי, ללא איזופיקס, ניתן להרכבה רק עם כיוון התנועה, וללא קליפס באזור החזה. כמובן ללא כוונונים כלשהם. סטייל 129 ש"ח בפיראט השעשועים). מאחר והקטנה עברה בקצת את גיל שנה ויתרנו על הסלקל ולקחנו שני כיסאות. המשמעות הייתה ישיבה שלה עם פנים לכיוון התנועה. לגדול (3 וקצת) הרצועות החליקו מהכתפיים למרות שהיו מהודקות.

לא מדובר בחברה מפוקפקת אלא באוויס/באדג'ט אוסטריה. ביקשתי לקבל כיסאות מתאימים ולקחו אותי לחדר ענקי שמכיל מלאי ענקי שמורכב אך ורק משני הסוגים הללו.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן לאחר הטיול.

איך שמישהו אמר, היה פצצה, הקושי שם לא היה שונה מהותית מהקושי כאן, למרות ההרבה סידורים וארגונים, לא הרגשתי קושי יוצא דופן (יותר איטי, הרבה שירותים, יותר סבלנות להעמיס, לפרוק, וכו') אך מאוד שמח שנסעתי איתם לטיול כזה ולא לבטן גב (התכנון המקורי של המשפחה דווקא בגלל "שיהיה קשה עם הילדים").

עלינו למטוס, לרכבלים, עלינו מעל העננים, הילדים ראו וזרקו כדורי שלג, עשינו רכבות אלפיניות, טיילנו, היינו בגן חיות, עברנו 4 מלונות, אכלנו גלידות, דונר, נקניקיות, אוכל מקומי, עשינו שופינג ואפילו היינו באוקטוברפסט (הילדים בכו כשהלכנו !).

הילדים כבר מבינים, מתלהבים, נהנים, למדו כמה מילים בגרמנית ושאלו מתי עוד פעם נוסעים לגרמניה.

לדעתי, כל מי שנמנע מלקחת את הילדים לחו"ל בגיל הזה (3-3.5) בגלל "קושי" עושה טעות - כמובן שזה תלוי אופי הילדים, אבל יכול להגיד שהילדים שלי קשים, ועדיין, הייתי עושה את זה שוב פעם בכיף.

אישית, הייתי צריך את הטיול הזה כמו אוויר לנשימה ואני מרגיש שחזרתי טעון מצברים (בניגוד לבטן-גב שעשינו בגיל שנה, שם הרגיש לי עבודה נוספת).

אנחנו לקחנו לחו"ל לילד בן 3 בוסטר מתקפל של mifold, הוא ממש קטן ואפשר לקחת אותו בתיק.

הזמננו באמזון וזה היה ממש נוח, בתוך כמה שניות חיברנו אותו לכל המוניות שנסענו בהן.

לקחת כיסא בטיחות שלם זה נראה לי מסורבל ומציק מידי.

לגבי הטיול עצמו, צריך להבין שכל הטיול סובב סביב הילדים, הולכים רק למקומות שמעניינים אותם ובשעה 9 יש כיבוי אורות ולא יוצאים לבלות בלילה.

בסוף נלקחו הכיסאות בטיחות מהרכב הראשי, כבדים ומסורבלים אך בטיחותיים ונוחים (רציתי בהתחלה לקחת את הכיסאות הקלים יותר), קשה לסחוב כמות כזאת של ציוד, ללא עזרת המשפחה אין לי מושג איך הייתי עושה את זה לוגיסטית אך שמח שלקחתי אותם.

נתן לי שקט נפשי מבחינת בטיחות, לא עשו בעיות והכיסאות נמסרו ונלקחו מ "כבודה חריגה".

נגיעה לגבי אופי הטיול - אני דווקא זה שלחצתי על טיול "מלא" יותר ולא איזי, חוץ מיום אחד שהלכנו ללגו-לנד בשביל הילדים, לא היה דברים ספציפיים לילדים, אלא דברים שכל המשפחה, גדולים כקטנים נהנת מהם, וגם הילדים נהנו. בזמני השופינג תודה לאבא שלי שהסתובב איתם ושמר עליהם, וגם לאיפד שסיפק לילדים קצת תעסוקה ולנו קצת שקט.

על הרכב,

הוזמנו 3 רכבי קטגורית פאסט מאופרן, 2 היו ביורופקאר אבל הרכב שלי (אני מנחש שבגלל שביקשתי בהתחלה שריון של כיסאות) היה בבאג'ט.

בשדה במינכן לקיחת הרכב מבאג'ט/אוויס (אותו דלפק) הייתה זוועתית, חיכיתי בתור ארוך כשעה, בחיים לא היה לי תור כזה ארוך להשכרת רכב.

ביורופקאר לוקחים מספר, יוצאים להסתובב/לאכול וקוראים לך, אבל בבאג'ט היה תור עד לשירותים, וכל אדם בדלפק לוקח כ 10-15 דקות. כל המשפחה חיכתה לי והתייבשה עד שיצאנו משם.

אבל לפחות קיבלתי 508 סטיישן מאובזרת דיזל ידנית עליה עשיתי 858 ק"מ ומילאתי קרוב ל50 ליטר, ALL IN ALL, הדיזל יצא לי זול יותר באולי 10 יורו לעומת הבנזין הרגיל שהיה ב2 הרכבים האחרים.

רכב נוח וכיפי, אך היה לנו מאוד צפוף, הרבה מזוודות, קניות ועגלת תאומים לא השאירו כמעט מקום לתמרן ונאלצתי להתעסק יותר מדי עם העמסות וסידורים ברכב ולמסור מזוודה אחת להורים.

גם גיליתי שמערכת KEYLESS+הנד-ברקס חשמלי+גיר ידני זה פשוט מעצבן בטירוף.

כשהרכב נכבה הוא לא מתניע חזרה, הוא דורש רגל על הברקס (גם הורדה של הנד-ברקס דורשת את זה), וכשהוא מתניע חזרה ולא בתזוזה הוא מתניע עם הנד-ברקס מורם!

זה פשוט חירפן אותי וזה גורם לנהג להיות כפוף לרצונות הרכב ולא להיות חופשי כמו שגיר ידני אמור להיות!

פורסם

קודם כל - יופי שנהניתם, עם דגש על הילדים. סימן לטובות הבאות.

הפסקה הלפני אחרונה מחזקת את מה שכתבתי בהרבה שרשורם דומים: בהרכב של 5 אנשים - ובמיוחד עם הסירבול של מושבי בטיחות וציוד לילדים - לוקחים מיניואן!! הבחירה שלכך הלתה צריכה להיות לא 508 אלא 5008 (או זאפירהה, או אספאס, או כל רכב אחר בקטגוריה. אולי אפילו ואן בגודל מלא עם 3 שורות מושבים + תא מטען).

לגבי אבזור הרכב - Keyless זה נהדר. ברקס חשמלי משגע פילים, לוקח הרבה זמן להתרגל אליו. אני נתקלתי בו לראשונה ב-5008 לפני 8 שנים, עדיין לא מבין איך הסתדרתי אתו בזינוקים של אוסטריה ושויצריה.

ועכשיו - קדימה לתכנון הטיול הבא!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מעדכן לאחר הטיול.

איך שמישהו אמר, היה פצצה, הקושי שם לא היה שונה מהותית מהקושי כאן, למרות ההרבה סידורים וארגונים, לא הרגשתי קושי יוצא דופן (יותר איטי, הרבה שירותים, יותר סבלנות להעמיס, לפרוק, וכו') אך מאוד שמח שנסעתי איתם לטיול כזה ולא לבטן גב (התכנון המקורי של המשפחה דווקא בגלל "שיהיה קשה עם הילדים").

עלינו למטוס, לרכבלים, עלינו מעל העננים, הילדים ראו וזרקו כדורי שלג, עשינו רכבות אלפיניות, טיילנו, היינו בגן חיות, עברנו 4 מלונות, אכלנו גלידות, דונר, נקניקיות, אוכל מקומי, עשינו שופינג ואפילו היינו באוקטוברפסט (הילדים בכו כשהלכנו !).

הילדים כבר מבינים, מתלהבים, נהנים, למדו כמה מילים בגרמנית ושאלו מתי עוד פעם נוסעים לגרמניה.

לדעתי, כל מי שנמנע מלקחת את הילדים לחו"ל בגיל הזה (3-3.5) בגלל "קושי" עושה טעות - כמובן שזה תלוי אופי הילדים, אבל יכול להגיד שהילדים שלי קשים, ועדיין, הייתי עושה את זה שוב פעם בכיף.

אישית, הייתי צריך את הטיול הזה כמו אוויר לנשימה ואני מרגיש שחזרתי טעון מצברים (בניגוד לבטן-גב שעשינו בגיל שנה, שם הרגיש לי עבודה נוספת).

בסוף נלקחו הכיסאות בטיחות מהרכב הראשי, כבדים ומסורבלים אך בטיחותיים ונוחים (רציתי בהתחלה לקחת את הכיסאות הקלים יותר), קשה לסחוב כמות כזאת של ציוד, ללא עזרת המשפחה אין לי מושג איך הייתי עושה את זה לוגיסטית אך שמח שלקחתי אותם.

נתן לי שקט נפשי מבחינת בטיחות, לא עשו בעיות והכיסאות נמסרו ונלקחו מ "כבודה חריגה".

נגיעה לגבי אופי הטיול - אני דווקא זה שלחצתי על טיול "מלא" יותר ולא איזי, חוץ מיום אחד שהלכנו ללגו-לנד בשביל הילדים, לא היה דברים ספציפיים לילדים, אלא דברים שכל המשפחה, גדולים כקטנים נהנת מהם, וגם הילדים נהנו. בזמני השופינג תודה לאבא שלי שהסתובב איתם ושמר עליהם, וגם לאיפד שסיפק לילדים קצת תעסוקה ולנו קצת שקט.

על הרכב,

הוזמנו 3 רכבי קטגורית פאסט מאופרן, 2 היו ביורופקאר אבל הרכב שלי (אני מנחש שבגלל שביקשתי בהתחלה שריון של כיסאות) היה בבאג'ט.

בשדה במינכן לקיחת הרכב מבאג'ט/אוויס (אותו דלפק) הייתה זוועתית, חיכיתי בתור ארוך כשעה, בחיים לא היה לי תור כזה ארוך להשכרת רכב.

ביורופקאר לוקחים מספר, יוצאים להסתובב/לאכול וקוראים לך, אבל בבאג'ט היה תור עד לשירותים, וכל אדם בדלפק לוקח כ 10-15 דקות. כל המשפחה חיכתה לי והתייבשה עד שיצאנו משם.

אבל לפחות קיבלתי 508 סטיישן מאובזרת דיזל ידנית עליה עשיתי 858 ק"מ ומילאתי קרוב ל50 ליטר, ALL IN ALL, הדיזל יצא לי זול יותר באולי 10 יורו לעומת הבנזין הרגיל שהיה ב2 הרכבים האחרים.

רכב נוח וכיפי, אך היה לנו מאוד צפוף, הרבה מזוודות, קניות ועגלת תאומים לא השאירו כמעט מקום לתמרן ונאלצתי להתעסק יותר מדי עם העמסות וסידורים ברכב ולמסור מזוודה אחת להורים.

גם גיליתי שמערכת KEYLESS+הנד-ברקס חשמלי+גיר ידני זה פשוט מעצבן בטירוף.

כשהרכב נכבה הוא לא מתניע חזרה, הוא דורש רגל על הברקס (גם הורדה של הנד-ברקס דורשת את זה), וכשהוא מתניע חזרה ולא בתזוזה הוא מתניע עם הנד-ברקס מורם!

זה פשוט חירפן אותי וזה גורם לנהג להיות כפוף לרצונות הרכב ולא להיות חופשי כמו שגיר ידני אמור להיות!

נשמע כמו אחלה טיול.

יש אפשרות שתוכל לשתף לגבי המסלול: טיסות, אזורי טיול וכו'?

.We apologise for the inconvenience

פורסם

בגדול, טיסות מ/אל מינכן

יום 1+2, נסיעה ממינכן אל גרמיש + אוברמרגו - 2 לילות שכללו סיור במדרחוב, קניות, רכבל (בעליה, בירידה רכבת אלפינית) KOLBENSATTEL באזור

יום 3,4,5 לאחר מכן 3 ימים בקמפטן, משם גיחות ללגו לנד, פוסן, יום חופשי (קניות),

יום 6 נסיעה חזרה למינכן, טיול בעיר - מאריאןפלאץ

יום 7 גן חיות במינכן + אוקטוברפסט

באחד הימים איני זוכר איפה היה רכבל נוסף + רכבת אלפינית נוספת.

פורסם

דיברו כאן על הקושי של לסוע עם 2 ילדים, כשהם בני שנה, זה עבודה.

זה לדאוג להם לפעילות, ג'ימוברי, לרדוף אחריהם שלא יקרה להם כלום, חיתולים, וכו'.

אישית בחו"ל אני אוהב לטייל, אני לא נח מהרגע שאני נוחת, דווקא כשאני נח (בטן גב) אני מרגיש ששמתי את כספי על קרן הצבי.

לנוח אני יכול בבית מול הטלויזיה או באיזה צימר.

פורסם

phpclub, לא שמת כספך על קרן הצבי, הרי לא הימרת. בחרת מראש בחופשת בטן גב.

לעצם העניין - אני לגמרי אתך. עם הקוצים בישבן שלי, ועוד יותר של אשתי (וגם של הבנים) - יציאה לחו"ל אינה מהנה אם לא מנצלים אותה לחוויות. מי שיקרא את השרשורים שפתחתי בשנים האחרונות על הטיולים שלי יגלה נהיגה של מאות או אלפי קילומטרים והליכה של הרבה עשרות קילומטרים בכל טיול. מה שנכון הוא שטיול עם ילדים שונה מטיול עצמאי, וכמובן שהטיולים הותאמו לגיל ולאופי של הכנופיה, אבל החווייה של נסיעה כמשפחה היא דבר בריא ומהנה מאד.

לפני כמה שעות חזרתי מעוד טיול, הפעם מאורגן, הפעם רק עם אשתי (מחירי הטיסות לטיול עצמאי הפכו את האפשרות ללא הגיונית). אז הפעם מדובר ברכיבה של איזה 1000 ק"מ ואולי יותר באוטובוס + 10000-15000 צעדים על הפולאר בכל יום. הרעיון של איזה חופשת בטן גב כלל לא עלה על הפרק. ומה שמעניין היה שלמרות שהקבוצה היתה מבוגרת (רוב המשתתפים מעל גיל 50, כמה אפילו נושקים ל-80, ולא כולם בריאים) - לכולם יש הרבה רצון לראות עולם ומוכנות להתאמץ לצורך זה. והנוזא של בחירת יעדים ותכנון טיולים עתידיים היה חם מאד במהלך כל השבוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...