Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2883 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בהסתכלות צרה הרכבת לאילת היא רעיון פופוליסטי.

בהסתכלות רחבה, רכבת מאילת לתל אביב/ חיפה יכולה לשנע מטענים שיחסכו לאוניות מהמזרח את העיקוף לכיוון מערב (בכדור הארץ, לא במדינה). ישראל תהפוך לציר מרכזי שיכניס לה המון כסף.

תראה. לאורך שנים אני מתעצבן כשמתפרסמות כתבות קנטרניות בתקשורת המיינסטרימית התוקפות את הפיתוח הרכבתי (התמחות של טמקא במיוחד), ואת פיתוח קווי ה"פריפריה" (מונח ששנוא עליי בפני עצמו) בפרט. ובאמת האמנתי ואני מאמין ב-"if you build it, they will come". אבל בנקודה מסויימת אין ברירה אלא לבצע חישוב קר של עלות-תועלת.

נניח שיש תקציב של 5 מיליארד ש"ח "מסומן באוזן" לטובת הפיתוח הרכבתי. היכן נכון יותר להשקיע אותו? בקו רכבת שישרת 100K תושבי הערבה ואילת (בהגזמה) + תיירי פנים בעיקר, או בשיפור נוסף של עמוד השידרה של המערכת הרכבתית באזור גוש דן, שמשרתת אזור עם אוכלוסיה של 2-3 מיליון? דעתי היא שכרגע המצב כל כך אקוטי שהשקעה בתחבורה בגוש-דן קודמת לכל דבר אחר.

מעבר לכך, כבר כתבתי שאני לא מתנגד לרעיון של מסילת מטענים + נוסעים "איטית". יכול להיות שהיא גם תצדיק את עצמה כלכלית. לגבי הנושא של פריקת אוניות באילת ושטעון בנמלי הים התיכון, נשמע לי די מופרך שחברות הספנות יעדיפו לעשות זאת, במקום לעבור בתעלת סואץ. אולי זה יתאים במקרים מאוד ספציפיים. בטח לא באופן גורף. מה עוד שפה אנחנו גם מסתבכים עם המצרים, לא לשכוח שהם ממש תלויים לפרנסתם בהכנסות מהתעלה.

חזיר דיזל

פורסם

זה ממש לא קו שמשרת 100k.

שים לב כמה טיסות יוצאות לאילת כל יום וכמה אוטובוסים. על זה תוסיף מטענים וכל זה מתייחס לאילת עצמה ולא לחיבור ירוחם ומצפה רמון למדינת ישראל.

אתה יכול להילחם באסון שנקרא גוש דן על ידיפיתוח עוד ועוד פתרונות תחבורה ואתה יכול להילחם גם על ידי יצירת תנאים שמאפשרים לגור מחוץ לגוש דן ועדיין להיות נגיש אליו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לצערי, קו נוסעים לאילת לדעתי לא יענה על הקריטריון "יצירת תנאים שמאפשרים לגור מחוץ לגוש דן ועדיין להיות נגיש אליו".

כמו כן, בכל מקרה הקו המתוכנן לא מתקרב בכלל לירוחם ומצפה, אלא יימתח (בין אם בתוואי מטענים "איטי" או במנהרות/גשרים) מהנקודה הדרומית-מזרחית ביותר שאליה מגיעה המסילה כיום - מפעלי צין - לכיוון חצבה, ומשם דרומה לאורך הערבה.

חזיר דיזל

פורסם

אין לי מושג מה הקו המתוכנן.

תחבורה טובה ויעילה עוזרת לפיזור אוכלוסייה. תראה מה הרכבת לנתיבות ושדרות עשתה לאנשים שם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ירוחם, דימונה, ערד, והסביבה רחוקות מדי כדי לשמש עורף לחגורת יוממים לגוש דן. ולא משנה מה, אין טעם לפתח רכבות מחוץ לגוש דן לפני שאתה פותר את בעיית הcapacity בגוש דן. אם תעשה את זה תגיע לקרב צעקות שיש כבר היום בין כל מיני ערים...

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תוכן חדש...