Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2904 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי לכולם, לאחרונה עזבתי את בית הוריי ועברתי לדירה לבדי, והתחוור לי שהמון דברים שלקחתי כמובנים מאליהם לא פשוט מופיעים בבית בין לילה אלא צריך לקנות אותם, חלק מהדברים כבר קניתי אך נשארו כמה פריטים יקרים שאני לא רוצה לקנות בחיפזון אלא להשקיע פעם אחת ולקנות משהו טוב, אציין שאני אוהב מוצרים איכותיים ולגמרי מוכן לשלם בהתאם, לא מפריע לי לשלם ביוקר אך חשוב לי שהתמורה תהיה איכותית, חשוב לציין שאין לי בעיה להזמין מהאינטרנט - אמזון,איביי וכו', רשימת הדברים שכרגע אני צריך לקנות הם:

1) סט מצעים מלא 160X200 - אני מעדיף 100% כותנה ולא סאטן, כותנה סרוקה, כותנה מצרית וכו', הייתי בורדינון שם סטים נעו בין 300 ל800 ש"ח לסט מלא הכולל סדין, ציפה לשמיכה ושתי ציפות לכריות, לא מצאתי סט לטעמי, הייתי בכיטן שם סטים נעו בין 200 ל500 ש"ח לסט מלא אך גם שם לא מצאתי סט לטעמי, חנויות מומלצות לסט איכותי?

2) סט סכיני מטבח איכותי - כבשלן חובב אני מחפש סט סכינים למטבח שיכלול בין השאר סכין לחיתוך בשר, סכין לחיתוך וקציצת ירקות, סכין לפילוט וכו', נצפו כמה סטים בסולתם רדד, איך האיכות של הרשת, יש פירמות מומלצות?

3) מחבת לטיגון "גריל", מחבת ווק, מחבת קטנה לחביתות ושני סירי בישול, קטן ובינוני - מאילו חומרים כדאי שהסירים והמחבתות יהיו? המלצות מיוחדות למותגים מסוימים? גם כאן ראיתי כמה פריטים בסולתם רדד במחירים של כמה מאות שקלים כתלות בפריט, שווה?

4) סט סכו"ם - סט של 20\24 יחידות, מכיל, סכין, מזלג כף וכפית, גם כאן נצפו סטים בסולתם רדד בין 250 ל500 ש"ח.

5) מערכת שמע לסלון - בסלון הבית יש מזנון ועליו TV בגודל 49', הסלון לא גדול כיאה לדירה קטנה ואני מחפש מערכת שמע בתצורת 2.1 לחבר לTV, אני מעוניין ב2.1 כי אין אפשרות להריץ כבלים נסתרים לגב הסלון על מנת לקבל תצורת 5.1 ואני לא אוהב חוטים חשופים\מחופים, עוד אפשרות שעלתה היא לקנות סאונד בר במקום מערכת רמקולים, מה ההמלצות בנושא? סאונד בר יכול להחליף מערכת רמקולים? האם כל מערכת רמקולים זקוקה למגבר? אני לא אודיופיל כלל ולא מחפש משהו HIGH END.

6) סט רמקולים למחשב 2.1 - כאן אני מחפש סט איכותי לפינת המחשב, שוב בתצורת 2.1, בטווח מחירים של עד 1000 ש"ח, דגמים מומלצים? תודה.

7) מגבות איכותיות - פשוט ככה, מגבות פנים וגוף איכותיות, איפה אפשר למצוא?

לסיכום, אני מתחיל לחוות את החיים בכוחות עצמי וסביר להניח ששכחתי לא מעט דברים שכנראה יעלו בהמשך, מעבר להמלצות על המוצרים למעלה אני אשמח לשמוע כל עצה או משהו שהייתם ממליצים מנסיון חייכם, תודה מראש.

עריכה אחרונה על ידי Charge

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

למזלך, החגים בפתח ואיתם מבצעים רלוונטיים. בגולף תוכל למצוא מבצעים טובים על מצעים, מגבות וציוד מטבח (הירשם לקבלת עדכונים בסמס). סולתם רדד טובים מאד בסכום, צלחות וקערות תקנה של קורנינג, זה יקר אבל יחזיק שנים.

מערכת סאונד לסלון זה שרשור נפרד, כנל למחשב.

בהצלחה.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

מזל טוב. מהלך שמצריך התארגנות.

קיבלת עצות טובות.

כמובן שהכלבו לדברים האלה הוא: איקאה! שמות אקזוטיים, מחירים סבירים, ולא כואב אם נשבר. קונים עוד אחד.

עצה קטנה - לא לעשות את הטעות הרגילה של רווקים, שקונים רק כלי אורל בודדים או זוגות. קנה לפחות רביעיה ורצוי שישיה.

סירים - כל חנות כלי בית מהשכונתית עד הכלבו. לדעתי רצוי להשקיע בסירים תומכי אינדוקציה, כיון שהם יתאיממו לכל סוג כיריים, ולא יקרה לך מה שקרה לי, יש לי בבית איזה 50 סירים שלא מתאימים לכיריים (לא כולל כלי פסח). סירים קונים איכותיים מפלב"מ, מחבתות אפשר גנריות שכן ממילא צריך להחליפן כל חצי שנה - שנה. מה שיותר חשוב הוא התחזוקה, לודא שאינך שורט את הציפוי בכלים מצופי PTFE (כלומר, לא תוכל להמנע משריטות, רק השתדל שיקרו בתדירות נמוכה). סירים של סולתם - גם כאלה שאינם מיקנעם - מחזיקים עשורים.

סכום מפלב"מ 10/18. או זולים ו(כמעט) חד פעמיים, שלישיות בחנויות הסטוק.

מה מצבך מבחינת ריהוט וציוד חשמלי לדירה?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בעניין סכיני מטבח- אין דבר כזה סט "איכותי". יש או סט, או איכותי.

"סט איכותי" מרכיבים סכין אחרי סכין בעיקרון (חוץ מיוצאי דופן שיגיעו בשלשה איכותית פה ושם...), לבשלן החובב בבית סט של נעמן או משהו בסגנון סטייל מה שנותנים למתחרי משחקי השף יספיק.

מחבת- יש לא מעט דברים דווקא ברשתות השיווק (שופרסל וכדומה) בזול ובאיכות טובה. יש לנו בבית כמה מיציקה עבה עם גימור אבן, שום דבר לא נדבק, תענוג לעבוד ועוד יותר תענוג שהשטיפה אחרי זה לוקחת 20 שניות. עוד מעט אבדוק איזה בדיוק ואערוך את ההודעה עם שם המותג.

רמקולים למחשב- זה יותר לסרטים או מוזיקה? או שמא בכלל יוטיוב וכדומה? 1000 ש"ח זה תקציב מכובד מאוד ל 2.1, תוכל למצוא מערכות טובות לרוב השימושים גם בחצי מזה.

פורסם

מחבתות מומלץ של tefal. יש להם ציפוי איכותי שקל מאוד לנקות.

סירי נרוסטה איכותיים של כל חברה ידועה עם תחתית כפולה.

בעיניי תמיד עדיך מכסה זכוכית. ככה קל לראות אם האוכל מוכן ללא לפתוח כל שניה.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

פורסם (נערך)

בגדול, הכי פרקטי זה לסגור הכול בביקור יחיד באיקאה, תצא משם תוך כמה שעות עם ה-כול.

לתפרנים בעלי סבלנות:

מחבתות, סירים וכיו"ב - אוספים מהפח.

יש לי סטים שיתאימו ל-2 משפחות לפחות, רק מסירים/מחבתות תקינים לגמרי.

אפשר להשיג סטים שלמים של סכו"ם וצלחות שלא נפתחו מעולם באתר "אגורה" או בקבוצות מקומיות של פייסבוק / ווצאפ.

סכין - קנה סכין מטבח/שף אחת ויחידה ב-300 ₪ ותוסיף לה סכין משוננת קטנה ורב שימושית. לא צריך יותר מזה, חוץ מללמוד להשחיז (תחביב שעלול לעלות יותר מהסכין...)

מצעים/מגבות היום אפשר לקנות בזול בשלל מקומות.

טלוויזיה / קולנוע ביתי - לא באיקאה, נדרש שרשור נפרד.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לרוע מזלך, בדיוק לפני 4 ימים נגמר באיקאה סייל.

למזלך, בזמן הסייל היית יוצא משם בעיקר בעצבים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני סגרתי את רוב ענייני המצעים, כריות, שמיכות וכו' בורדינון.

צלחות מקורנינג ללא ספק זה הפתרון האיכותי שמחזיק שנים. איקאה בהחלט מספיק לרווק שגר לבד, רק לקחת בחשבון שאחת ל-X חודשים תלך צלחת או כוס, תלוי בהסתברות שנוהגים להפיל אותן או לדפוק אותן בשפת השיש.

חכה שתגלה שחשמל ומים אשכרה עולים כסף... והכביסה, מעשה שטן, כבר לא מתקפלת מעצמה...

חזיר דיזל

פורסם
לרוע מזלך, בדיוק לפני 4 ימים נגמר באיקאה סייל.

למזלך, בזמן הסייל היית יוצא משם בעיקר בעצבים.

אני דווקא יצאתי עם שתי כורסאות (שהגיעו בהובלה למחרת בשעה 8 בבוקר) וכמה פיצ'יפקעס.

אישית לא הייתי משקיע יותר מדי, הרי יש סבירות משמעותית שבאיזה שלב לא רחוק (כן, גם אם מדובר בעוד 2-3 שנים זה לא רחוק) תאחד משק בית עם מישהי, שגם היא תביא את הנדוניה שלה. אני, למשל, הכרתי את אשתי כאשר היה לה משק בית מצויד לא רע, הכלים שהבאתי מדירת הרווקים שלי נותרו די מיותמים. והמחסן שלנ מלא ציוד שממתין שהבנים שלנו יצאו לדרכם העצמאית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כאחד שעבר לפני 3 שנים מבית הוריו לדירה הראשונה: צלחות וסכו"ם נקנה באיקאה. כוסות קטנות (בגודל של כוס קפה שחור) נקנה בחנות מסוימת במחיר מוזל.

אף סכום לא החליד. צלחת אחת נשברה (מתוך סט אחד). 2 כוסות נשברו.

מצעים: ראיתי מבצע בשופרסל דיל אקסטרא.

נ.ב.

אחרי הוצאת קיטור, תגלה כמה עולה אוכל בסופר. גם זה לא דבר זול.

פורסם

ממליץ לבדוק במשפחה אצל דודות וכאלה. תתפלא כמה אנשים מחזיקים סרוויסים שהם לא השתמשו בהם מעולם ורק מחכים להעיף את זה מהמזנונים.

פורסם

אני מונחה קולינריה עצלה™. המשמעות היא מחבת וסיר וחצי לשימוש רב פעמי - כל הסכו"ם, לרבות הצלחות, כוסות שתיה (חמה וקרה) - חד"פ.

בזבזני? יתכן. אבל הנוחות, הו הנוחות.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

בנוגע לכלים חד"פ, אולי זה יותר נח, אבל אווירה של סעודת מצווה באזכרה בבית כנסת בכל ארוחה. אם אתה גר לבד או עם שותפ/ה זה לא נורא. אין לך ערמות כלים לשטוף ואתה מרגיש שאתה אוכל בבית ולא שיצאת למילואים.

גם כוסות, אין כמו לשתות את הקפה/תה של הבוקר בכוס המיוחדת שלך. כוסות ליין זה חובה וכמובן גם כוס לבירה שנמצאת קבוע במקפיא.

חוץ מזה, כלים חד פעמיים בכל ארוחה ואתה יוצא לזרוק זבל כל יום כי הפח מתמלא מהר מאד.

קיבלת עצות טובות פה. איקאה זה המקום להתחיל וגם לסיים.

יש סירים ומחבתות מעולים דווקא בשופרסל, קוראים לזה גלי הום או משהו כזה. סיר עבה שממש קל לנקות. קח בחשבון שאם זו דירה שכורה ואתה לא מתכוון לגור שם לתקופה ארוכה במיוחד, אל תשקיע ברהיטים יקרים שיידפקו ויתפרקו אחרי כמה הובלות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...