Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב אי אפשר להגיד שזה לא היה צפוי, ואני מניח שמצד אחד הוא מייצר איזון מוסרי בין רוב העם משלם המיסים, מהגבוהים בעולם, לבין העשירים שאולי ישלמו יותר על האסטון שלהם, אבל ביננו הם לא סופרים את זה, ומצד שני זהו מהלך מאוד "לא ירוק" ופרמיטיבי.

https://www.themarker.com/dynamo/cars/1.6158915?utm_source=Web_Share&utm_medium=Whatsapp&utm_campaign=Share

Sent from my iPhone using Tapatalk

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה מהלך צודק והיה צריך להכיל אותו גם על רכבים זולים יותר (מסביבות ה 200,000).

זה לא משנה אם מי שישלם את המס הנוסף ירגיש את זה או לא אלא שמדינה שזקוקה להכנסות עדיף שתיקח אותן יותר על דברי מותרות ופחות על מוצרי צריכה בסיסיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

או שלא הבנתי, או שלא הבנתי.

כתוב שכבר יש הוראת שעה שתקפה עד ה30.6, כתוב שמס היוקרה ביחד עם מסי הקניה הרגילים ייחשב כ"מס קניה" וממנו יגזרו הטבות של הייבריד ובטיחות, אז או שאני ממש לא מצליח להבין את ההודעה הזו, או שתהיה תוספת קטנה במחיר הפלאג-אינים שעולים מעל 300K. גרף העמודות בסוף הכתבה מתייחס למכוניות בנזין, ולא פלאג-אין אז הוא לא רלוונטי.

או שלא הבנתי.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

במצב הכלכלי יכנס מעט יותר כסף למדינה

אבל מצד האקולוגי הזיהום זה לא חכם במיוחד לעשות אין לאנשים טעם לקנות אוטו היברידי שהוא יכול להביא אוטו אמיתי באותו מחיר אפילו יותר זול

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

פורסם

לדעתי מה שצריך לקרות הוא הוזלה חדה של רכבים עממיים חשמליים והיברידיים, אבל כמובן שהם לא יעשו זאת למרות שזהו המבחן האמיתי לקידמה של המדינה.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

מה שצריך לעשות זה להפוך את המס לפרוגרסיבי על ידי הסטתו מהרכב לדלק/נסועה.

הווה אומר, הפחתה משמעותית אם לא ביטול בכלל של מס על מכוניות במקביל ליקור הדלק.

מי שנוסע, ישלם.

הבעיה היא שזה צעד מאוד לא פופוליסטי. יפגע בפריפריה,יעודד קאר פולינג, יאלץ אנשים להשתמש בתחבורה ציבורית רחמנא ליצלן.

יותר קל להוציא אנשים עם לפידים לרחובות שידרשו דם של עשירים.

פורסם
היה צריך להכיל אותו גם על רכבים זולים יותר (מסביבות ה 200,000).

לא מסכים. רכב שעולה בין 200 ל-300 אלף זה לא רכב של עשירים, אלא כזה שגם אדם ממעמד הביניים יכול להרשות לעצמו.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
מה שצריך לעשות זה להפוך את המס לפרוגרסיבי על ידי הסטתו מהרכב לדלק/נסועה.

הווה אומר, הפחתה משמעותית אם לא ביטול בכלל של מס על מכוניות במקביל ליקור הדלק.

מי שנוסע, ישלם.

הבעיה היא שזה צעד מאוד לא פופוליסטי. יפגע בפריפריה,יעודד קאר פולינג, יאלץ אנשים להשתמש בתחבורה ציבורית רחמנא ליצלן.

יותר קל להוציא אנשים עם לפידים לרחובות שידרשו דם של עשירים.

להעלות עוד את מחירי הדלק?

מה השלב הבא? לגזור את מחיר הביטוח מהנסועה?

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

בלי קשר למהלך עצמו, כדאי לבדוק איך מגדירים "מעמד ביניים", לראות כמה הוא משתכר, ואז לחשוב שוב איך הוא קונה רכב ב-200,000₪. רמז: הוא לא.

For I am a bear of very little brain, and long words bother me

לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני מסכים איתך

פורסם
מה זה בדיוק "מעמד הביניים" אצלך?

לדוגמה, מישהו שיש בבעלותו דירה/בית ומשתכר באזור ה-15K ברוטו.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
להעלות עוד את מחירי הדלק?

מה השלב הבא? לגזור את מחיר הביטוח מהנסועה?

אחלה רעיון וכן כלכלנים ממליצים להפוך את התשלום על נסיעה לפרוגרסיבי.

אם אני נוהג יום בשבוע מדוע שאשלם כמו מי שנוהג 7 ימים בשבוע? אנחנו לא מייצגים את אותו סיכון מדוע שנשלם את אותו מחיר?

כנ"ל על נסועה (דלק).

ובאמת שאני לא מבין איך אפשר להגיד על מישהו שמשלם במס יותר ממה שרובנו משלמים על כל הרכב - שהוא נהנה ממקלט מס.

תסתכלו על המס בשקלים ולא באחוזים, זה עדיין מס שוד.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם (נערך)
לדוגמה, מישהו שיש בבעלותו דירה/בית ומשתכר באזור ה-15K ברוטו.

אם מישהו כזה קונה רכב ב-200 אש"ח אז הוא חסר אחריות.

לנושא עצמו - הגיע הזמן בשנת 2018 שבה מדינת ישראל היא כבר לא מדינה עניה ונזקקת להפחית את מס הרכישה של רכבים למקובל בעולם המערבי. אבל אני יודע שזה לא יקרה.

הדבר יחיד שיכול להצדיק מס רכישה כ"כ גבוה על רכבים הוא אם יש תחבורה ציבורית מעולה, מה שאין בישראל.

עריכה אחרונה על ידי ETAA

• תוכן חדש...