Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפסח הקרוב אנחנו נוסעים לשבועיים לויאטנם (בעיקר בצפון). ואני רוצה לקנות כמה פרטי ציוד צילום - חצובה, פילטר ND ועדשת טוקינה 16-28. את השניים הראשונים אפשר למצוא במה שנראה כמו מחירים נורמליים באיביי (כ-300 וכ-100 ש"ח בהתאמה) והעדשה נמכרת במחירים סבירים בארץ (כ-270-2800 ש"ח). השאלה שלי היא האם יש בערים הגדולות בויאטנם חנויות צילום שאפשר למצוא בהן ציוד צילום במחירים שיכולים להתחרות באיביי או שאין טעם ואפשר כבר להזמין עכשיו and be done with it?

תזכו למצוות ושנה טובה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בלי להכנס לעניין העלויות, האם לא עדיף לרכוש את הציוד, בעיקר העדשה, קודם, על מנת להכיר אותה לפני הטיול?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים עם ספריאל. רק אחרי כמה שעות צילום אני לומד לעבוד עם עדשה, וגם אז לא למצות אותה.

מה גם שכשבדקתי ראיתי שברוב המקומות בעולם המחיר לא משמעותית יותר נמוך, אם בכלל.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

מה יש להכיר את העדשה? היא בדיוק כמו כל העדשות האחרות שלי, רק שרואים בה יותר.

הציוד האחר על אחת כמה וכמה. ND נותן לי חשיפות יותר ארוכות, אין מה להכיר שם. חצובה, היא בדיוק כמו החצובה שיש לי, רק קלה וקטנה יותר.

"להכיר את הציוד" זה אובר-רייטד.

פורסם

אכן אובררררייטד.

לדעתי האישית אין טעם, תזמין עכשיו וזהו, המחירים לעדשות בארץ סבירים.

בנוגע לחצובה - אם אתה קונה משהו קליל ופשוט, גם אז אולי עדיף בארץ. בטווח המחירים הזה אין דברים איכותיים בכל מקרה.

חצובות טובות יותר יהיו גם כבדות בהרבה, לא משהו שבאופן אישי הייתי סוחב לטיול בחו״ל.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
מה יש להכיר את העדשה? היא בדיוק כמו כל העדשות האחרות שלי, רק שרואים בה יותר.

הציוד האחר על אחת כמה וכמה. ND נותן לי חשיפות יותר ארוכות, אין מה להכיר שם. חצובה, היא בדיוק כמו החצובה שיש לי, רק קלה וקטנה יותר.

"להכיר את הציוד" זה אובר-רייטד.

לכל עדשה שהייתה לי היה אופי, לטוב ולרע. סוויט-ספוטס של אורך מוקד, של צמצם, באיזה מרחק האובייקט והרקע צריכים להיות בשביל בוקה נעים וכו'.

לי הדברים האלה לקחו זמן

מה חתימה? תתפשטי!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ספייר, התנשקת כשכתבת את ההודעה? (בול ב12 :-D)

פורסם

ספייר, קצת OT-

חברה מהעבודה מתכננת לטייל שם לקראת הקיץ למשך כחודש- אפשר לקבל את התכנון שלכם לטיול?

תודה מראש.

Opel Astra K 2018 1.4T Enjoy

פורסם (נערך)

אל תקנה שם, תקנה בארץ ותקבל אחריות טובה ומה גם שהמחירים יהיו פחות או יותר זהים. ערים גדולות ? חוץ מהנוי אין ממש וגם שם לא תמצא. אני יכול להגיד לך שאני השארתי ציוד מקצועי והלכנו עם טלפון, לא להיסחב עם ציוד שיגנבו וגם בטלפון יצאו תמונות טובות.(עם טיסות, רכבות ואוטובוס שינה) היינו שם 3 שבועות ובקמבודיה שבוע.

הבחירה בצפון מצויינת, גם יפה וגם אנשים נחמדים, בדרום ערסים. ממליץ לקפוץ לקמבודיה(מלפני 4 שנים)

עריכה אחרונה על ידי vogel
פורסם

vogel - תעתי שונה, לטיול מיוחד לוקחים מצלמה. יותר מזה - אני, למשל, קצתת מצטער שלא התחדשתי במצלצמה חדשה לקראת הטיול לאיסלנד. יש לי SDLR בת 8, לא סלחנית, והעדשה שבה השתמשתי משך מספר שנים (זום בסיסית שנתנה תוצאות סבירות) התקלקלה, הסתפקתי בעדשת הקיט הישנה והבינונית מאד. הבן שלי התחדש לפני מספר חודשים ב-M3/4 מודרנית עם טווח דינמי יותר טוב ו-3 עדשות. ההבדל בתוצאות היה מובהק.

ל-city breaks אני מסתפק בטלפון. אבל, האמת, זו פשרה די כואבת.

ואת זה כותב אדם שממש לא מתעמק ב-tehnicalitis, מצלם רוב הזמן ב-P, פה ושם ב-A.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מסכים, יחד עם זאת, מבחינתי כשהולכים למדינת עולם שלישי אז באסה להיסחב עם ציוד מקצועי בטראקים ולהישמר מגנבים במלון ובדרכים. בטיול לויאטנם היינו ברכבות לילה של 12 שעות עם שותפים בחדר, באוטובוס שינה גם וקשה לשמור על זה כשאתה ישן.

היו כאלה בעיקר אירופאים שנסחבו עם זה. אני העדפתי שלא ולהנות מהטיול.

מגניבה ה M3:-D

פורסם

זה היתרון של M4/3 - עם פנקייק זה פחות או יותר בגודל של מצלמת כיס. כמובן שיש עדשות שמגדילות את העסק.

פורסם

ל-4/3 יש גם חיישן של טלפון :wink: אין מצב שאני נוסע לכזה מקום ולא לוקח איתי מצלמה נורמלית ולפחות 2 עדשות שיכסו לי את הטווח של בין אולטרא רחב לזום בינוני. ישנתי בתחבורה ציבורית כשהיה עלי רובה, אני אתמודד עם לישון כשיש עלי מצלמה. זה גם לא טיול-אחרי-צבא. אנחנו לא הולכים להתכלב או לטרק כמו משוגעים. טיול די ציווילי בסך הכל. יש לנו (עד כמה שאני זוכר) אולי נסיעת לילה אחת של כמה שעות, ואנחנו מתכננים להישאר במלונות טובים.

ספייר, קצת OT-

חברה מהעבודה מתכננת לטייל שם לקראת הקיץ למשך כחודש- אפשר לקבל את התכנון שלכם לטיול?

תודה מראש.

אין לי מושג. היא אמרה "בוא", אני בא. מה שכן, הבנתי שהיא קיבלה מחברה שלה איזה קובץ עם תכנון מוקפד והכל, אני יכול לבקש ממנה אבל אני לא אחראי על מה יש שם.

פורסם

ספייר - קצת הגזמת. ל-M4/3 יש crop factor של 2. למצלמות טלפון זה בסדר גודל של 5 ויותר. נכון שהפרופורציות שלו קצת שונות, אבל הוא יותר קרוב למצלמות DSLR crop מאשר למצלמות כיס או טלפונים. כמובן שמצלמה כזו היא פשרה על גודל המצלמה והחישן, אבל, בינינו - גם FF היא פשרה - מקריבים נוחות לטובת איכות התמונה.

• תוכן חדש...