Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פיספסת את ההומור ידידי. אתה כתבת ״בקשת שיוט אדפטיבית״ ואני הגבתי בהתאם... ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

My bad

כפיר הג'ינג'י

• תגובות 419
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני אנסה להסביר קצת את ההרגשה שלי בזמן החלפת רכב (בין אם קניית רכב חדש ובין אם משומש).

אני תמיד דואג שהרכב החדש יהיה טוב יותר מקודמו ובעיקר שירגש אותי לפחות בתחילת התקופה שהוא אצלי.

מאוד קשה לי להיפרד מרכב שאהבתי, אז אם המחליף שלו לא יתעלה עליו, זה לא יקרה.

הנירו נחמדה מאוד ונותנת תמורה מצויינת. אבל הנסיעה בה מאכזבת.

זה מתחיל בתנוחת נהיגה לא מספיק גבוהה. ממשיך בבידוד רעשי כביש גרוע.

יוצא לי ליסוע כנוסע בנירו די הרבה בזמן האחרון. משהו שם מרגיש לא שלם.

התגובה שלך לא שוללת את מה שאמרתי.

יש מכוניות טובות בשוק, כמעט חכולן יש מערכות בטיחות.

חיסכון בדלק זה היתרון היחיד של הדגם הזה (ההיברידית המתאימה ביותר למשפחה).

לדעתי, השיקול הכלכלי הוא העיקרי בבחירה שלך.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
אני אנסה להסביר קצת את ההרגשה שלי בזמן החלפת רכב (בין אם קניית רכב חדש ובין אם משומש).

אני תמיד דואג שהרכב החדש יהיה טוב יותר מקודמו ובעיקר שירגש אותי לפחות בתחילת התקופה שהוא אצלי.

מאוד קשה לי להיפרד מרכב שאהבתי, אז אם המחליף שלו לא יתעלה עליו, זה לא יקרה.

הנירו נחמדה מאוד ונותנת תמורה מצויינת. אבל הנסיעה בה מאכזבת.

זה מתחיל בתנוחת נהיגה לא מספיק גבוהה. ממשיך בבידוד רעשי כביש גרוע.

יוצא לי ליסוע כנוסע בנירו די הרבה בזמן האחרון. משהו שם מרגיש לא שלם.

התגובה שלך לא שוללת את מה שאמרתי.

יש מכוניות טובות בשוק, כמעט חכולן יש מערכות בטיחות.

חיסכון בדלק זה היתרון היחיד של הדגם הזה (ההיברידית המתאימה ביותר למשפחה).

לדעתי, השיקול הכלכלי הוא העיקרי בבחירה שלך.

לדעתי אתה לא כל כך מדייק. היה לי יונדאי טוסון 1.6 ליטר (הג'יפון כמעט הכי פופולרי פה יחד עם קיה ספורטאז'), ואמנם תנוחת הישיבה גבוהה, הרכב טוב, נסיעה נוחה, בידוד רעשים טוב ואהבתי אותו אבל אין לו מערכות בטיחות מתקדמות בכלל, וגם בשדרוג שהיבואן עשה כביכול כאשר הוא מוכר כעת את הרכב עם נפח מנוע שני ליטר באותו מחיר של ה-1.6, עדיין אין מערכות בטיחות. בנוסף לזה הרכב שותה דלק. אז מכרתי אותו והזמנתי את הנירו. יש לו גם בלימה אוטונומית, גם בקרת סטייה מנתיב וגם בקרת שיוט אדפטיבית. לא מכיר הרבה רכבים במחיר הזה שנותנים את זה. והצריכת דלק כאן היא מאוד משמעותית, קטנה בחצי לפחות מאשר בטוסון ודומיו. אז נכון, תנוחת הישיבה יותר נמוכה, אבל עדיין קצת יותר גבוהה מאשר במשפחתית. לדעתי אפשר להתרגל לזה כמו לכל דבר. מעבר לזה היא מרווחת כפי ש-green ציין. בידוד הרעשים לא מצטיין אבל מרגישים את זה בעיקר בנסיעות בינעירוניות, אצלי רוב הנסיעות הן עירוניות. בכל מקרה זה לא היה כל כך נוראי בעיניי, אני גם לא רואה בזה כפרמטר העיקרי בבחירת רכב, יכול להיות שזה עניין אישי. בשורה התחתונה התמורה למחיר הינה גבוהה מאוד. לדעתי רכב זה הרבה עניין כלכלי ורציונלי ולא רק דברים רגשיים של פוזה ומשיכת עיניים.

• אחראי פורום
פורסם

אני באמת מתקשה להבין על איזה רעשים נוראיים אתם מדברים.

או שהסטנדרטים שלי נמוכים או שנק' הייחוס שלכם זה לקסוס LS.

יש רעשי כביש, כן. לא בולטים במיוחד ולא יוצאי דופן.

אולי כשבחלק מהזמן המנוע כבוי אז מה שנבלע ברכב רגיל,

מקבל פה יותר ביטוי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
אני באמת מתקשה להבין על איזה רעשים נוראיים אתם מדברים.

או שהסטנדרטים שלי נמוכים או שנק' הייחוס שלכם זה לקסוס LS.

יש רעשי כביש, כן. לא בולטים במיוחד ולא יוצאי דופן.

אולי כשבחלק מהזמן המנוע כבוי אז מה שנבלע ברכב רגיל,

מקבל פה יותר ביטוי.

אני חושב שהרעשים מתרחשים דווקא במהירויות גבוהות כאשר מנוע הבנזין כן עובד. אבל גם אני חושב שזה לא נוראי במיוחד ואפשר לחיות עם זה. כמה זמן יש לך את הנירו? בסך הכל אתה מרוצה מהרכב?

• אחראי פורום
פורסם

יש לנו אותו שנה ואני לא חושב שיכולתי לקנות יותר טוב מזה,

לצרכים ובתקציב הנתונים.

פורסם
לדעתי אתה לא כל כך מדייק. היה לי יונדאי טוסון 1.6 ליטר (הג'יפון כמעט הכי פופולרי פה יחד עם קיה ספורטאז'), ואמנם תנוחת הישיבה גבוהה, הרכב טוב, נסיעה נוחה, בידוד רעשים טוב ואהבתי אותו אבל אין לו מערכות בטיחות מתקדמות בכלל, וגם בשדרוג שהיבואן עשה כביכול כאשר הוא מוכר כעת את הרכב עם נפח מנוע שני ליטר באותו מחיר של ה-1.6, עדיין אין מערכות בטיחות. בנוסף לזה הרכב שותה דלק. אז מכרתי אותו והזמנתי את הנירו. יש לו גם בלימה אוטונומית, גם בקרת סטייה מנתיב וגם בקרת שיוט אדפטיבית. לא מכיר הרבה רכבים במחיר הזה שנותנים את זה. והצריכת דלק כאן היא מאוד משמעותית, קטנה בחצי לפחות מאשר בטוסון ודומיו.

אם נושא הבטיחות כ"כ חשוב לך, למה רכשת טוסון ולא ספורטאז'? (גם אני ובמיוחד אשתי אוהבים יותר את העיצוב של היונדאי. אבל בחרנו בקיה בגלל נושא הבטיחות).

בכוונה לא הזכרתי את עניין העיצוב של הנירו כשציינתי את מגרעותיו. עיצוב זה עניין סובייקטיבי.

רשמת שאינני מדייק אבל למעשה אתה רושם את אותם דברים שכתבתי.

הנירו מהווה קניה מצויינת ביחס של עלות מול תועלת.

והוא בעיקר בטיחותי וחסכוני מאוד בדלק.

אבל עדיין, אני לא חושב שהוא מחליף ראוי ל-cx5.

זו דעתי.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
אם נושא הבטיחות כ"כ חשוב לך, למה רכשת טוסון ולא ספורטאז'? (גם אני ובמיוחד אשתי אוהבים יותר את העיצוב של היונדאי. אבל בחרנו בקיה בגלל נושא הבטיחות).

בכוונה לא הזכרתי את עניין העיצוב של הנירו כשציינתי את מגרעותיו. עיצוב זה עניין סובייקטיבי.

רשמת שאינני מדייק אבל למעשה אתה רושם את אותם דברים שכתבתי.

הנירו מהווה קניה מצויינת ביחס של עלות מול תועלת.

והוא בעיקר בטיחותי וחסכוני מאוד בדלק.

אבל עדיין, אני לא חושב שהוא מחליף ראוי ל-cx5.

זו דעתי.

כי בעבר נושא מערכות הבטיחות המתקדמות היה פחות קריטי עבורי, היום כן. אני גם רוצה להוסיף לגבי הנירו שזה לא רק מערכות הבטיחות והחסכון בדלק. הנירו רכב די זריז ממה שראיתי, יותר מהספורטאז' 1.6. אני רואה שלך יש את ה-2.0, יש קצת הבדל ביניהם. בכל מקרה אם הספורטאז' היה פחות בזבזני בדלק אולי הייתי לוקח אותו.

אני רק מקווה לגבי הנירו שרעשי הכביש הם באמת משהו נסבל לאורך זמן.

פורסם
בתור בעלים של נירו (עוד שבועיים בן שנה, 23 אלף ק"מ), אתייחס לכמה נקודות שהעלת:

1. הגיר. טיפה סלט אבל הנקודה הבסיסית נכונה, שכשמעבירים למצב ידני אז רואים קודם S במצב ההילוכים ולא מספר.

מצד שני, מה משנה לך מספר ההילוך? אתה אמור להשתמש בו על עיוור, אם זו ירידה ואתה מרגיש שהוא רץ מהר מדי, תוריד אחד.

הרי אם מצב הסל"ד לא יאפשר לך הילוך 2 למשל, התיבה לא תגיב גם ככה לניסיון ההורדה.

אם הוא תקוע על הילוך נמוך ולא מאיץ מספיק, תרים אחד. זה הכל. מוכרח לציין שגם באיזור ההררי שאנחנו גרים בו,

כולל ירידות ארוכות, אין ממש צורך בשימוש ידני בתיבה. הטעינה מהבלמים תמיד "מחזיקה" את האוטו מלטוס בירידות.

2. הבלמים. מעייפים? כן יש צורך ללחוץ חזק יותר על הדוושה אבל לא מדובר בעניין מעייף, רק שמצריך התרגלות.

3. hill holder עובד מצויין, אין לך שום סיבה לחשוש או להצטרך את בלם הרגל.

מסכים שהוא די מטופש וארכאי, כמו גם ההנעה עם מפתח.

4. לא חושב שהמנוע מרעיש, כן יש רעש מבתי הגלגלים.

5. רמת החומרים אכן לא אחידה. בזמן שהפלסטיקה וריפודי המושבים עשירים ונעימים, ציפוי ההגה וידית ההילוכים נראים דקים.

בפועל הם לא נפצעים גם אחרי שנה די אינטנסיבית.

בשורה התחתונה אני חושב שזה אחד הדילים הכי מוצלחים היום. איכות, מרווח, חיסכון, בטיחות, מותג חזק.

בקרוב אעלה כתבת "שנה ראשונה" ואפרט יותר.

תתחדש.

כמה צריכת הדלק שהגעת איתה?

כפיר הג'ינג'י

פורסם
עוצמת הטעינה נראית בטווח של ה-charge.

כשהיא בחלק העליון שלו, הטעינה נמוכה.

כשאתה בולם, השעון יורד למטה לכיוון הטעינה הגבוהה יותר.

ה-hill holder פועל רק בעליות.

לא קראתי את הספר והמלצות יכולות להיכתב, בסוף תוואי

הנסיעה ואופי הנהיגה שלך הם שיקבעו כמה חסכוני תהיה.

אנחנו לא עושים התאמות מיוחדות בנהיגה איתו ועדיין בתוואי

לא ממש סלחני הוא צורך 20-21 קמ"ל על פני שנה.

בתמונה הנל - מה זה הECO וה-POWER?

untitled.png

כפיר הג'ינג'י

• אחראי פורום
פורסם

ב-eco אתה נמצא רוב זמן הנסיעה, ב-power בזמן לחיצה חזקה.

פורסם (נערך)

הייתי היום בסוכנות קיה להשלים את עיסקת הרכישה.

באותה הזדמנות בדקתי שוב את הנירו ועל הדרך גם את הספורטג׳.

ההתרשמות שלי מהנירו נשארה זהה למה שרשמתי לפני כן, מלבד כך:

אכן כמו שחבר הפורום ארז ארמו כתב, קו החלונות במושב האחורי די גבוה.

מרווח הרגליים במושב האחורי טוב ומעלה, אבל קצת פחות ממה שחשבתי בהתרשמויות הקודמות.

בספורטג׳ לצורך העניין מרווח הרגליים במושב האחורי גדול יותר בכמה ס״מ טובים (למרות בסיס גלגלים קטן יותר).

המסקנות הנ״ל אליהן הגעתי היו במצב גובה בינוני של המושבים הקדמיים, מצב המאפשר הנחת הידיים על משענת היד האמצעית ועל משענות היד של הדלתות.

בהקשר זה אציין שהמרווח לרגליים במושב האחורי מושפע מגובה המושב של הנהג ו/או הנוסע לידו (בספורטג׳ בגירסה הבסיסית אין כיוון גובה למושב הנוסע, בנירו יש).

ככל שהמושבים הקדמיים הנ״ל במצב גבוה יותר כך, הם מתרחקים אחורה יותר ומצמצמים את מרווח הרגליים ליושבי המושב האחורי וההיפך.

תנוחת הנהיגה בספורטג׳ כמובן גבוהה יותר והרכב מרגיש גדול יותר.

תא המטען בספורטג׳ רדוד יותר אבל ארוך יותר.

מבחינת חומרי הפנים בנירו הם קצת טובים יותר מהספורטג׳ הבסיסי, ריפוד המושבים בנירו טוב בהרבה.

במושב הנהג של הנירו חסרה קצת תמיכה לגב התחתון.

בשורה התחתונה ההרגשה בספורטג׳ היא של ג׳יפון גדול ובנירו ההרגשה היא של רכב האצ׳בק על שמרים.

הפרמטרים של ביצועים וצריכת דלק הבינוניים של הספורטג׳ פחות חשובים במשוואה הזאת לרוב הלקוחות, מכאן ניתן להבין מדוע הביקוש לספורטג׳ גדול בהרבה מהביקוש לנירו.

הנירו צפוי להימסר לי בערך עד ה- 20 לינואר, אני מניח שאחרי שאתחיל להשתמש בו אגיע לתובנות נוספות.

דך אגב הסיאט ארונה על הנייר נראה תחליף מעניין לנירו וקצת הכניס לי מחשבות, הוא זול יותר משמעותית, תא המטען על הנייר אפילו גדול יותר מתא המטען בנירו, לגבי המרווח הפנימי אני לא יודע הוא יגיע רק מחר לאולם התצוגה בחיפה אבל בכתבות ציינו שהוא טוב, אבל רמת החומרים בארונה נמוכה יותר וזהה לאיביזה, מיקום המולטימדיה בארונה נמוך מפתחי המיזוג ובנירו היא נמצאת גבוה ובין פתחי המיזוג, בארונה יש אבזור בטיחות ונוחות שאין בנירו (קילס, זיהוי שטחים מתים ותנועה חוצה) מנגד אין בקרת סטייה מנתיב דבר שמחייב מוביליי ואין פתחי מיזוג אחוריים שיש בנירו. הנירו חסכוני יותר למרות שגם הארנונה צפוי להיות מאד חסכוני בשביל רכב בנזין לא היברידי. הארונה נראה כמו ג׳יפון אופנתי, הנירו כבר ציינתי נראה כמו האצ׳בק מנופח.

בסופו של דבר במכלול השיקולים החלטתי להמשיך עם הנירו ואפילו לא לבדוק את הארונה. אבל נראה שהארונה הוא רכב אטרקטיבי.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...