Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הייתי היום בסוכנות קיה להשלים את עיסקת הרכישה.

באותה הזדמנות בדקתי שוב את הנירו ועל הדרך גם את הספורטג׳.

ההתרשמות שלי מהנירו נשארה זהה למה שרשמתי לפני כן, מלבד כך:

אכן כמו שחבר הפורום ארז ארמו כתב, קו החלונות במושב האחורי די גבוה.

מרווח הרגליים במושב האחורי טוב ומעלה, אבל קצת פחות ממה שחשבתי בהתרשמויות הקודמות.

בספורטג׳ לצורך העניין מרווח הרגליים במושב האחורי גדול יותר בכמה ס״מ טובים (למרות בסיס גלגלים קטן יותר).

המסקנות הנ״ל אליהן הגעתי היו במצב גובה בינוני של המושבים הקדמיים, מצב המאפשר הנחת הידיים על משענת היד האמצעית ועל משענות היד של הדלתות.

בהקשר זה אציין שהמרווח לרגליים במושב האחורי מושפע מגובה המושב של הנהג ו/או הנוסע לידו (בספורטג׳ בגירסה הבסיסית אין כיוון גובה למושב הנוסע, בנירו יש).

ככל שהמושבים הקדמיים הנ״ל במצב גבוה יותר כך, הם מתרחקים אחורה יותר ומצמצמים את מרווח הרגליים ליושבי המושב האחורי וההיפך.

תנוחת הנהיגה בספורטג׳ כמובן גבוהה יותר והרכב מרגיש גדול יותר.

תא המטען בספורטג׳ רדוד יותר אבל ארוך יותר.

מבחינת חומרי הפנים בנירו הם קצת טובים יותר מהספורטג׳ הבסיסי, ריפוד המושבים בנירו טוב בהרבה.

במושב הנהג של הנירו חסרה קצת תמיכה לגב התחתון.

בשורה התחתונה ההרגשה בספורטג׳ היא של ג׳יפון גדול ובנירו ההרגשה היא של רכב האצ׳בק על שמרים.

הפרמטרים של ביצועים וצריכת דלק הבינוניים של הספורטג׳ פחות חשובים במשוואה הזאת לרוב הלקוחות, מכאן ניתן להבין מדוע הביקוש לספורטג׳ גדול בהרבה מהביקוש לנירו.

הנירו צפוי להימסר לי בערך עד ה- 20 לינואר, אני מניח שאחרי שאתחיל להשתמש בו אגיע לתובנות נוספות.

דך אגב הסיאט ארונה על הנייר נראה תחליף מעניין לנירו וקצת הכניס לי מחשבות, הוא זול יותר משמעותית, תא המטען על הנייר אפילו גדול יותר מתא המטען בנירו, לגבי המרווח הפנימי אני לא יודע הוא יגיע רק מחר לאולם התצוגה בחיפה אבל בכתבות ציינו שהוא טוב, אבל רמת החומרים בארונה נמוכה יותר וזהה לאיביזה, מיקום המולטימדיה בארונה נמוך מפתחי המיזוג ובנירו היא נמצאת גבוה ובין פתחי המיזוג, בארונה יש אבזור בטיחות ונוחות שאין בנירו (קילס, זיהוי שטחים מתים ותנועה חוצה) מנגד אין בקרת סטייה מנתיב דבר שמחייב מוביליי ואין פתחי מיזוג אחוריים שיש בנירו. הנירו חסכוני יותר למרות שגם הארנונה צפוי להיות מאד חסכוני בשביל רכב בנזין לא היברידי. הארונה נראה כמו ג׳יפון אופנתי, הנירו כבר ציינתי נראה כמו האצ׳בק מנופח.

בסופו של דבר במכלול השיקולים החלטתי להמשיך עם הנירו ואפילו לא לבדוק את הארונה. אבל נראה שהארונה הוא רכב אטרקטיבי.

ממה שאני ראיתי, קו החלונות בספורטאז' יותר גבוה מאשר בנירו. מושב הנוסע והמושבים מאחורה נמוכים בצורה די משמעותית, זאת בנוסף לקו החלונות הגבוה. אני גם לא בטוח שמרווח הרגליים בנירו הוא פחות מאשר בספורטאז'. מה שכן, הספורטאז' אכן גבוה יותר וארוך יותר.

אז תכלס הסיבה שבחרת בנירו ולא בספורטאז' היא בגלל הביצועים הקצת יותר טובים וצריכת הדלק הטובה בהרבה?

אני גם עומד להשלים את ההזמנה של הנירו, קצת מתלבט אם ללכת בכיוון של המראה של הרכב והפוזה או בכיוון של צריכת הדלק הטובה.

אגב, אני לא כל כך בטוח שזה שהספורטאז' מאוד פופולרית זה טוב. כי השוק של המשומשות מוצף ברכב הזה ואם רוצים למכור אותו לאחר כמה שנים, צריך להתפשר יותר במחיר כי יש הרבה ממנו ואם מישהו לא יקנה ממני, הוא בקלות ימצא מישהו אחר לקנות ממנו את הרכב.

• תגובות 419
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא הבנתי. איזה פוזה יש בספורטז׳?

Sent from my iPhone using Tapatalk

הוא נראה כמו ג'יפון, תחושת הנהיגה כזו, והוא יפה. אתה לא מסכים?

פורסם (נערך)

ככל שהמושבים הקדמיים הנ״ל במצב גבוה יותר כך, הם מתרחקים אחורה יותר ומצמצמים את מרווח הרגליים ליושבי המושב האחורי וההיפך.

תיקון ניסוח:

ככל שהמושבים הקדמיים במצב גבוה יותר כך הם מתקרבים קדימה לכיוון ההגה, אבל שלא באמצעות מנגנון המסילות שמתחת למושבים ומחייבים לכן הזזה אחורה של המושבים על גבי המסילות שמתחת למושבים, דבר שגורם לצמצום מרווח הרגליים ליושבי המושבים האחוריים ולהיפך.

במילים אחרות למושבים הקדמיים יש טווח הזזה מסוים בציר האורך, גם כאשר הם נמצאים במיקום קבוע על המסילות שמתחתיהם, כאשר כיוון וטווח ההזזה האורכי תלוי בכיוון וטווח הגובה שלהם.

ייתכן שהמושבים הקדמיים לא ממש זזים קדימה ואחורה אלא שהזווית שלהם משתנה ומרחיקה או מקריבה את הנהג בציר האורך עקב כך.

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם
ממה שאני ראיתי, קו החלונות בספורטאז' יותר גבוה מאשר בנירו. מושב הנוסע והמושבים מאחורה נמוכים בצורה די משמעותית, זאת בנוסף לקו החלונות הגבוה. אני גם לא בטוח שמרווח הרגליים בנירו הוא פחות מאשר בספורטאז'. מה שכן, הספורטאז' אכן גבוה יותר וארוך יותר.

אז תכלס הסיבה שבחרת בנירו ולא בספורטאז' היא בגלל הביצועים הקצת יותר טובים וצריכת הדלק הטובה בהרבה?

אני גם עומד להשלים את ההזמנה של הנירו, קצת מתלבט אם ללכת בכיוון של המראה של הרכב והפוזה או בכיוון של צריכת הדלק הטובה.

אגב, אני לא כל כך בטוח שזה שהספורטאז' מאוד פופולרית זה טוב. כי השוק של המשומשות מוצף ברכב הזה ואם רוצים למכור אותו לאחר כמה שנים, צריך להתפשר יותר במחיר כי יש הרבה ממנו ואם מישהו לא יקנה ממני, הוא בקלות ימצא מישהו אחר לקנות ממנו את הרכב.

הספורטג׳ לא היה בלקסיקון שלי לרכבים פוטנציאליים לרכישה (היום רק על הדרך בדקתי אותו).

ראשית דבר אני ממש לא אוהב את העיצוב החיצוני שלו- למעשה מה שמפריע לי זה בתי הגלגלים הקטנים ומרווחי הפח הגדולים מעליהם וכל החלק הקדמי הבולבוסי שלו, החלק האחורי דווקא יפה (את הנירו אני עוד מסוגל לסבול את הספורטג׳ לא).

שנית הספורטג׳ עם יחידות הנעה מיושנות והדבר אכן מתבטא רק בביצועים סבירים ב- 1.6 ליטר ובינוניים ב- 2 ליטר (כך קראתי לא נהגתי) וצריכת דלק בינונית.

הספורטג׳ גם מאד המוני (הוא והפיקנטו הרכבים הכי נמכרים בישראל) וגם זה לא מושך אותי, אבל אני לא חושב שעלול להיווצר קושי במכירה עתידית מאחר והביקוש הגבוה צפוי להיות גם לרכבים משומשים ולתאום את ההיצע שיהיה (כמות הרכבים הגדולה לא משנה אלא מה שמשנה זה היחס בין ההיצע לביקוש).

הנירו קצת פחות מרווח, נפח תא המטען קצת יותר קטן, תנוחת הישיבה נמוכה יותר והמראה החיצוני פחות ג׳יפוני ובולבוסי (אבל לא מכוער יותר לדעתי).

מנגד לנירו יחידת הנעה מתקדמת, אני מעריך שהביצועים של הנירו טובים יותר בפועל משני המנועים של הספורטג׳, לכל הפחות דומים לגירסת ה- 2 ליטר והוא הרבה יותר חסכוני בדלק. הוא גם פחות המוני.

הספורטג׳ כאמור לא היה רלבנטי כלל אבל לצורך הדיון התיאורטי, יוצא שאני מעדיף את היתרונות הנ״ל של הנירו על פני היתרונות של הספורטג׳, בוודאי שיחסית לספורטג׳ הבסיסי עם מנוע ה- 1.6 שתואם לו במחיר.

אבל אני בהחלט יכול להבין את מי שיעדיף את הספורטג׳, זה עניין של העדפה, אין מנצח ומפסיד.

פורסם
הוא נראה כמו ג'יפון, תחושת הנהיגה כזו, והוא יפה. אתה לא מסכים?

האמת היא שלדעתי מבחינה עיצובית הספורטאז׳ מחוויר קצת בהשוואה לאחות מבית יונדאי, שלא לדבר על ה3008 למשל.

ונניח שהיה הרכב הכי יפה בקבוצה, מרוב שהוא נפוץ זה כבר היה הולך לאיבוד שזה בדיוק מה שקרה לדגם הקודם שללא ספק כשיצא היה הרכב היפה בקטגוריה.

אבל עדיין לא הבנתי מה פוזה בו.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

למעשה אף אחד מהדגמים בקישור.

לארץ מגיע דגם ה ex אומנם. אבל ללא מפתח חכם או חימום מושבים/מראות.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

הייתי היום בסוכנות ראשלצ.

הדגם של 2018 יגיע עם מסך אינץ וwaze (כבר ידעתם). השוס- תהיה גם כניסה והנעה ללא מפתח

כפיר הג'ינג'י

פורסם

גם כניסה והנעה ללא מפתח? יפה. בסוכנות בתל אביב לא אמרו לי על זה. הרכב הזה הופך להיות מעניין עבורי, אבל אני מוטרד מאוד מכך שרבים מציינים את רעש הכביש המאוד משמעותי ברכב. האם זה באמת כך? אני נסעתי נסיעה קצרה ברכב כנוסע ליד הנהג ולא הרגשתי משהוא חריג......יכול להיות שצריך נסיעה ארוכה יותר או כביש רועש. אשמח לעוד חוות דעת בנושא ממשתמשים ברכב.

• אחראי פורום
פורסם (נערך)

אני מתייחס לזה פעם אחרונה לפני שאחשד כמקבל טובות הנאה ישירות מדרום קוריאה.

אין רעש מיוחד, נקודה. לדעתי הוא די שקט.

יש רעשי גלגלים (או מבתי הגלגלים) אך זה ברמה סטנדרטית לחלוטין ומן הסתם כשהמנוע ניעור פתאום אחרי הדממה החשמלית, זה רעש שמתווסף במכה ואולי נשמע מפתיע וחזק מהרגיל.

אנשים נכנסו פה ממש להיסטריה כאילו מדובר בחיפושית מודל 71.

הוא לא רועש בצורה מיוחדת ואני מוכן לנדב את הפרטי שלי למבחן דציבלים.

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם (נערך)
הייתי היום בסוכנות ראשלצ.

הדגם של 2018 יגיע עם מסך אינץ וwaze (כבר ידעתם). השוס- תהיה גם כניסה והנעה ללא מפתח

עכשיו כבר שנת 2018, האם הדגמים כבר כוללים כניסה ויציאה ללא מפתח? לי לא אמרו על זה כלום למרות ששאלתי במפורש אם יהיו עוד שינויים מלבד מערכת המולטימדיה החדשה.

בסוכנות בחיפה יש בתצוגה את הדגם המעודכן עם מערכת המולטימדיה החדשה ועם אנטנת סנפיר כריש במקום האנטנה המיושנת שהייתה עד כה, אבל אין כניסה ויציאה ללא מפתח (מצד שני גם על השינוי באנטנה לא אמרו כלום).

עריכה אחרונה על ידי green

• תוכן חדש...