Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לחבר יש טויוטה ישנה מתחילת שנות ה 90 שלאחרונה המנוע שלה עבר שיפוץ כללי ובין היתר הוחלפו גם הבוכנות לבוכנות oversize הגדולות ב 0.5 מ"מ מהבוכנות המקוריות.

לאחר השלמת העבודה, החלה להידלק נורת check engine כאשר הרכב מגיע ל 1,700 סל"ד ומכאן ואילך המחשב עובר ל limp home mode. בספרות מצויין כי רק באיזור סל"ד זה המחשב מתחיל להתייחס לסיגנל שהוא מקבל מחיישן הנקישות.

הוצאת קוד התקלה באמצעות ג'אמפר העלה שמדובר בקוד 52, חיישן נקישות סורר, ובספרות רשום שיש לבדוק את החיווט או להחליף את החיישן.

מאחר והחיווט נבדק ונמצא תקין ב 100%, החיישן הוחלף בחיישן מקורי אחר, וגם כאן התקבל אותו קוד תקלה ובאותם תנאים.

החיישן הוחלף בשלישית וגם כאן אותו קוד תקלה.

הוחלף גם חיישן רביעי אך הוא לא היה מקורי של טויוטה ועשה רושם של תקול מההתחלה.

כל ארבעת החיישנים נבדקו ואין בהם קצר פנימי. לשלושת החיישנים המקוריים חובר סקופ בכניסה למחשב הרכב שהראה מתח כאשר מכים בבלוק המנוע עם מברג, החיישן הרביעי והלא מקורי לא הראה כל סימני חיים.

לשאלות:

1. האם הגדלת הבוכנות שינתה את תדר הנקישות ולכן המחשב מדווח על קוד תקלה?

2. האם קבלת סיגנל (מתח) מחיישן נקישות מעידה על כך שהוא תקין או שבחיישן פיזואלקטרי יכול להיווצר מצב של חיישן מזייף ששולח מתח נמוך או גבוה מדי?

3. האם נקישות הורגות חיישן נקישות? ההצתה ברכב מכוונת "לפי הספר" - 10 מעלות לפני.

לציין שחיישן חדש ומקורי אין בארץ ובחו"ל החיישן עולה 180$, ובעוד שחבר שלי משוכנע שהאשם נמצא בו אני כבר לא כל כך בטוח.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

רעשים פנימייים בתוך המנוע עלולים לגרום לתקלה של חיישן נקישות.

עובדה שהוחלפו כמה וכמה חיישנים וכי התקלה החלה אחרי שיפוץ המנוע, כי הכוון הוא המנוע עצמו.

האם נשמע רעש חריג מהמנוע?

האם בשיפוץ מנוע בוצע שטח לראש המנוע? לבלוק? למשטח עליון של הבוכנות?

נבדקו המצתים? הדלק?

פורסם

נתחיל מהקל לכבד.

מתדלק 98 בתחנה קבועה, עד היום לא היו איתה בעיות. בתדלוק האחרון (אתמול) החליף תחנה בשביל הבדיקה.

מצתים מקוריים, עברו כמה אלפי קילומטרים בלבד.

הראש עבר שטח, הבלוק נבדק ולא היה צריך (בלוק ברזל). בוכנות חדשות.

לטענתו אין רעשים חריגים אחרי השיפוץ.

הוא טוען בתוקף שנסיעה עם הצתה מוקדמת מדי (13-14 מעלות) ובוכנות מוגדלות הרגה את החיישנים. האם זה אפשרי?

הוא בטוח שחיישן חדש ומקורי + הצתה לפי הספר (10 מעלות) והכל יעבוד פיקס.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם (נערך)

תנסה לאחר מעט את ההצתה דרך המפלג לשם בדיקה. אם הבעיה עדיין קיימת משמע התערובת ניצתת לפני ההצתה( הצתה עצמית) כתוצאה מיחס דחיסה גבוה מידי או שחרטו את הצילינדר במידה לא נכונה והבוכנה יוצרת רטט.

או השחיזו יותר מידי משטח הראש.

קיימים אטמי ראש במידת oversize עבים יותר למצבים כאלה.

בדוק קומפרסיה לוודא שהיא לא גבוהה מידי.

בדוק עם מכשיר 4 גזים את ערך הלמדה לבדיקת תערובת דלק תקינה.

באם תתברר התקלה מכאנית במנוע ניתן לעקוף אותה ע'י שינוי מיקום החיישן נקישות זה הפתרון האפשרי אומנם לא מקצועי אחרת צריך לפתוח מנוע ולתקן את הבעיה.

כדי לכוון את ההצתה בדוק בספרות כיצד לבצע זאת כי לזכרוני לפני שנוגעים בכיוון של המפלג יש צורך לגשר פינים בשקע הדיאגנוזטיקה( מצב זה מכניס את המחשב למצב לימוד וגורם להצתה להיות על ערך קבוע ללא התייחסות מהחיישנים מסביב) ולכוון את המפלג על ערך כיוון בסיסי בחלק מהמכוניות זה 0 מעלות ובחלק זה יכול להיות 5 או 10 וכד לפני נ.מ.ע.

.בדוק את תקינות חיישן טמפ' יניקת אוויר אשר משפיע גם על תזמון הצתה.

עריכה אחרונה על ידי ba323f
פורסם

כמו כן חשוב להדק את החיישן בהתאם להוראות היצרן עם ידית מומנט מכויילת. הידוק יתר = רגישות יתר.

לטישטוש הרגישות של החיישן ניתן להכניס בינו לבין המנוע שייבת "פלסטיק" (אקולון).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
שלום לכולם.

כל ארבעת החיישנים נבדקו ואין בהם קצר פנימי. לשלושת החיישנים המקוריים חובר סקופ בכניסה למחשב הרכב שהראה מתח כאשר מכים בבלוק המנוע עם מברג, החיישן הרביעי והלא מקורי לא הראה כל סימני חיים.

החיישן אמור להציג התנגדות מסויימת שנעה בין 500K ל-1 מגה אוהם.

לשאלות:

1. האם הגדלת הבוכנות שינתה את תדר הנקישות ולכן המחשב מדווח על קוד תקלה? - לדעתי זו לא הסיבה מכיוון שמחשב הרכב יודע לנפות רעשים שאינם מכילים מידע לגבי רעש של נקישות. במחשב ניהול מנוע קיים BPF (מסנן מעביר תחום תדרים מסויים) שזה בדיוק תפקידו אם בצורת מעגל אנלוגי או תוכנתי או שניהם יחד.

2. האם קבלת סיגנל (מתח) מחיישן נקישות מעידה על כך שהוא תקין או שבחיישן פיזואלקטרי יכול להיווצר מצב של חיישן מזייף ששולח מתח נמוך או גבוה מדי? -

בהחלט חיישן פיאזו' עלול לזייף והמתח המתפתח עליו עלול להיות גבוה/נמוך בתדר הנקישות.

3. האם נקישות הורגות חיישן נקישות? ההצתה ברכב מכוונת "לפי הספר" - 10 מעלות לפני. -

התכונות הדיאלקטריות של החיישן משתנות במהלך השנים וגם התכונות האלקטרומכניות של החיישן משתנות כתוצאה מוויברציות (נקישות) לכן מתח המוצא עלול להשתנות. בדרך כלל מחשב הרכב יודע להתמודד עם התיישנות החיישן בגלל שזה נלקח בחשבון בתהליך התכנון כמובן עד גבול מסויים.

לציין שחיישן חדש ומקורי אין בארץ ובחו"ל החיישן עולה 180$, ובעוד שחבר שלי משוכנע שהאשם נמצא בו אני כבר לא כל כך בטוח.

אני מציע בשלב ראשון לבדוק את התנגדותו של חיישן מקורי שנעה בדרך כלל בין 500-1000 קילואוהם ולחבר לקונקטור נגד באותו ערך במקום החיישן ולבדוק האם קוד התקלה חוזר על עצמו. לדעתי הבדיקה הפשוטה הזו יכולה לעזור בהמשך.

איזה כייף לי :)

פורסם

רק יכול לספר שבפעם האחרונה שנגעתי במנוע עם בוכנות מוגדלות - היה צורך להחליף מיקום לחיישן נקישות .

הועבר לצידו השני של המנוע והתקלה נפתרה .

ואכן הסיבה הייתה "רעשי מנוע" .

פורסם

איך הצלחת למצוא את המיקום המתאים לחיישן ? האם ביצעת את שינוי המיקום על-ידי ניסוי וטעייה או קראת באינטרנט על מישהו שכבר ביצע את השינוי והמליץ על מקום מסויים בבלוק שבו יש צורך למקם את החיישן ?

באיזה מנוע ביצעת את השינוי ?

איזה כייף לי :)

פורסם

היה מדובר במנוע z22se סופרצארג'ר , הכל בא ממדריך באינטרנט בפורום רוסי Drive2 .

אני ממש לא זוכר את התהליך, מלבד זה שנאלצתי להתחבר לחיווט של החיישן הקיים.

בוצע לפני "שנדלקה" נורת תקלה . כך שאין לי מושג אם היה "יעיל" .

אחפש באינסטגרם , אמור להיות לי תמונות שם של התהליך...

פורסם

תודה.

נכון להיום ולאחר הידוק החיישן ל 44NM והחלפת תחנת הדלק התקלה לא חזרה. אעדכן.

• תוכן חדש...