Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי את הוולוו 144 שלי לפני 12 שנה.

המצבר הראשון שקניתי הורכב לאחר שהמכונית עמדה 3 שנים, והחזיק 3 שנים.

המצבר הבא היה פיאם שהחזיק 5 שנים בדיוק.

גם המצברים האחרים החזיקו 3 שנים לערך, וזה הגיוני.

לפני שנה הלך המצבר לבלי שוב, וקניתי שוב פיאם.

לאחר שבועיים המכונית לא הניעה, והסתבר שהלך המצבר.

הוחלף ללא אומר ומילה בפיאם אחר.

השני החזיק חודש וחצי, ושוב הלך.

טעינה נבדקה ועומדת על 13.2 וולט, ואין שום צרכן "כבד".

הוחלף לקוויק סטארט, וזה החזיק 10 חודשים, ושוב הלך.

הפעם נבדק בעומס והגיע ל 4V בלבד, משמע תא מת.

נבדקו זליגות, ואין שום צרכן פעיל.

ייתכן שהמכונית מחסלת מצברים בשיטתיות או צירוף מקרים נדיר ?

יש מצב שמשהו במערכת החשמל יכול לגרום לתא במצבר למות?

אני יודע שלא, אבל רוצה להיות בטוח.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ייתכנו מספר דברים שגורמים למצבר למות טרם זמנו והם:

1. מתח הטעינה שציינת של 13.2 וולט באיזה תנאים הוא נבדק ? האם ביצעתם את הבדיקה כפי שמומלץ על-ידי ייצרן הרכב קרי תחת עומס ובסל"ד של 1500-2000 סיבובים לדקה ?

2. כאשר המצבר מוחלף במצבר חדש הייבואן לא מתחייב להתקין לך מצבר חדש לכן מאוד ייתכן שכאן קבור הכלב.

3. אני מציע לך לחבר רב מודד פשוט באופן זמני ישירות לקטבי המצבר ולנטר את מתח הטעינה למשך מספר ימים בנסיעה. תכניס את רב המודד לתא הנוסעים ותניח אותו על הדשבורד.

איזה כייף לי :)

פורסם

מתח הטעינה כמעט קבוע, ובסל"ד די גבוה מגיע ל 13.2 וולט.

כשכל הצרכנים פועלים - אורות, מאוורר פנימי ומגבים, מתח הטעינה יורד ל 13 וולט, ועל פניו זה נראה תקין.

איישם את הרעיון שלך, נשמע הגיוני.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם (נערך)

כשכל הצרכנים פועלים - אורות, מאוורר פנימי ומגבים, מתח הטעינה יורד ל 13 וולט, ועל פניו זה נראה תקין. - קצת נמוך מידי אבל מאוד תלוי בסל"ד המנוע וצריכת הזרם של הצרכנים.

חשוב לבצע את הבדיקות כאשר המצבר טעון ב-100 אחוז אחרת התוצאות עלולות להיות לא נכונות.

בסל"ד של 2000 סיבובים לדקה ללא עומס מתח המוצא צריך להיות סביב 13.8-14.5 וולט. תחת עומס של הפעלת צרכנים כגון: אורות+מפוח במהירות בינונית המתח לא צריך לרדת מתחת ל-13.2-13.4 וולט.

לא קראתי בהודעה שלך שמדדתם מתח של לפחות 13.8 וולט באף בדיקה.

* אתה יכול לחסוך לעצמך את כול הבדיקות במידה ואתה מבצע את הבדיקה אצל חשמלאי רכב שיש בידיו ציוד מתאים לבדיקת ביצועי האלטרנטור תחת עומס. חשוב שהבדיקה תעשה לפני נתוני הייצרן.

** מצורף קובץ עם הנחיות לביצוע הבדיקה בעזרת ציוד ייעודי.

Battery & Alternator Load Tester.pdf

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...