Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אג"ח ממשלתי

Benor
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3198 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קראתי כמה מאמרים ואני הולך לקרוא שוב, מהסולידית והתמונה הגדולה ועדיין לא ממש הצלחתי להבין איך המכשיר הזה עובד.

בשביל לאזן את תיק ההשקעות, כרגע חלק מסויים מושקע בקרן שמחקה את מדד האג"ח הישראלי הממשלתי. (לא כולל קונצרני).

כל העניין של צמוד מדד/ לא צמוד וחלוקת ריביות לא מובן ולא ברור לי.

מה גם, ראיתי שבמשבר של 2008 אמנם הוא לא קרס כמו המניות אבל הוא לא סיפק צמיחה של ממש...

מצד אחד - רוצה מכשיר שלא יצלול למטה בזמן משבר.

מצד שני - רוצה מכשיר שיפצה, ויעלה קצת למעלה בזמן שיש משבר כלכלי.

הקרן הזו היא פשרה. היא לא תנודתית יותר מדי, אבל אין לי מושג עד כמה היא תוכל לתת פיצוי בזמן קריסה...

פורסם

זה כמו אג"ח רגיל אבל מונפק על ידי ממשלת ישראל, כך שסיכון האשראי (הסיכון שהמנפיק לא יוכל לשלם את הכסף) הוא אפסי (לפחות כיום...). בגלל סיכון האשראי הנמוך הריבית והתשואה נמוכות מאוד. אתה יכול לראות את התשואה הנוכחית במח"מים השונים באמצעות גרף שנקרא עקום התשואה:

http://www.bizportal.co.il/bonds

מופיע בעמוד הזה בביספורטל בצד שמאל- האג"ח הלא צמוד, השחר, נותן קצת פחות מ- 2% לשנה במח"מ 10 שנים.

המשתנה העיקרי שמשפיע על אג"ח ממשלתי הוא ציפיות הריבית במשק- אם צפוי שהריבית יעלו האג"ח ירד, ולהפך. בהשקעה באג"ח עצמו אפשר להחזיק לפדיון ולהסתפק בתשואה השוטפת, כך שהשינוי במחיר האג"ח פחות רלוונטי, אבל באחזקה באמצעות מדד, כמו שאתה עושה, עליה בריבית בהחלט יכולה להביא להפסדים.

• תוכן חדש...