Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אבהיר- עניין הצבא שהעלתי הוא רק דוגמה שאני מכיר באופן אישי על מה שמבחינתי הוא בזבוז כסף מצד המדינה. למה דווקא השתמשתי בזה? כי זה משהו שאני יודע שקיים ולא קראתי עליו בYNET. קיטורי צבא אני שומר לOFF TOPIC.

לגבי נקודת ההתחלה שלנו אתה טועה. כן שנינו עבדנו וויתרנו על טיול אבל אני לא מגיע מבית מבוסס, אני מגיע מבית עם מינוס בחשבון ודירה בהשכרה. אני משער שהייתה עזרה מצד ההורים בקניית הדירה? (אם לא אז מוריד את הכובע) כי אצלי לא תהייה כזו.

ועוד פעם- תודה על כל הדברים שמתשפרים עם השנים. זה לא מספיק. ואם אף אחד לא יקום ויצעק "יקר פה!" לא תהיה מודעות ולא תהיה התקדמות.

אני לא מציע פתרון קסם, רק טוען שלפסול בכיינים כמוני על הסף זו לא הגישה הנכונה.

לא פוסל אותך על הסף, רק מנסה להסביר לך שהתמונה ממש לא שחורה כמו שאתה חושב שהיא.

זה נכון שבמבט ראשון הכל נראה פה יקר, אך תסתכל סביב, רוב האנשים חיים כאן ברמת חיים גבוהה יחסית, בטח שביחס לרוב אירופה (אנשים שוכחים שאירופה זה לא רק גרמניה/צרפת/איטליה/אנגליה..).

בפועל יש הרבה דברים מעבר למחיר כלי רכב.

למשל בשוויץ הרכבים זולים, וההכנסה הממוצעת היא בין הגבוהות באירופה ובהפרש, אבל הפנסיה שם נמוכה מאוד והם מתלוננים על כך (גם על גני ילדים, חוגים, בילויים ועוד).

אל תדרדר לגישה שמאוד נפוצה בימינו של ״הכל יקר כאן, איזו חרא מדינה״..

אני לא ציוני דגול, ממש לא, ובהחלט מכיר מדינות בהן הייתי חיי ברמת חיים גבוהה משמעותית עם רמת ההכנסה שלי (ואכן חייתי בכזו), אך מכיר גם הרבה מדינות שלא.

אנחנו מבחינתי במקום טוב באמצע, ולהתבכיין יותר מידי לא מביא לשום דבר חוץ מאשר למצב רוח רע.

אז בתחילת הדרך רכשתי רכבים משומשים זולים, ואתה יודע מה, הם סיפקו אותי בדיוק כמו רכב חדש ב-200 אלף.

צריך לדעת גם להסתפק במה שיש ולא רק להתלונן על מה שאין.

ואם אתה חושב שבגרמניה למשל המצב טוב יותר אז אתה טועה בגדול, לפני שבועיים יצא לי לדבר על המצב שם עם קולגה שבא לביקור, ותאמין לי שהיה לו הרבה על מה להתלונן.

אז נכון, פאסט חדשה תעלה לו הרבה פחות ואולי אפילו המילקי, אך יש כל כך הרבה מעבר לזה בחיים..

לגבי הדירה שרכשתי, אין לי כוונה להיכנס איתך לדין ודברים על המצב הפיננסי שלי או של משפחתי.

אני יכול לומר לך בוודאות שלא הייתי זקוק לשום עזרה בכדי להתחיל את חיי ולרכוש דירה, בשביל זה אישתי ואני חסכנו לא מעט על חשבון טיולים לחו״ל או בזבוזים בחנויות ובסופר.

היינו מחושבים ולכן הצלחנו לחסוך.

אתה יכול להמשיך לקטר, אבל זה לא יביא אותך רחוק.

מציע לך לשנות גישה או לחלופין לרדת מהארץ.

יש לי מספר חברים שירדו מהארץ (לקנדה וארה״ב) בחיפוש אחרי החיים היפים והקלים, חלקם כבר התפקחו וחלקם ככל הנראה עדיין מסרבים להודות בזה.

אולי גם אתה צריך ללמוד בדרך זו.

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מספר שאלות:

1. מתי רכשתם את הנכס?

2. איפה רכשתם את הנכס?

בשנת 2017 על משכורת ממוצעת ואפילו כפול ממנה קשה מאוד על גבול הבלתי אפשרי להגיע לדירה באזור סביר גם אם אוכלים כל הזמן פסטה וקופסאות שימורים וגרים בדירת מרתף מחולקת.

פורסם

קצת גלשנו מעניין המכוניות - אבל בנוגע לדירה, אני נשאר בדעתי שאפשר לרכוש אחת.

הצעירים של היום לא יודעים לחסוך ומתעקשים לגור במרכז. אני מתסכל אני זוגות צעירים מהסביבה הקרובה שחיים על חשבון ההורים שלהם ובמקום לחסוך הם טסים לחו"ל פעם, פעמיים בשנה וקונים שטויות. ולא טסים לאיזה 4 ימים באירופה, אלא חודש מלא בארצות הברית. לא הוצאה קטנה.

ויש דירות זולות בישראל אם מתרחקים מהמרכז. בישוב שלי בדיוק נגמר פרויקט שבו הדירה הכי יקרה זה דופלקס 6 חדרים+גינה+מרפסת של 90 מ"ר ב1.2 מיליון. היו גם פרויקטים של 4 חדרים במחיר של 700 אלף.

פורסם (נערך)
לא פוסל אותך על הסף, רק מנסה להסביר לך שהתמונה ממש לא שחורה כמו שאתה חושב שהיא.

זה נכון שבמבט ראשון הכל נראה פה יקר, אך תסתכל סביב, רוב האנשים חיים כאן ברמת חיים גבוהה יחסית, בטח שביחס לרוב אירופה (אנשים שוכחים שאירופה זה לא רק גרמניה/צרפת/איטליה/אנגליה..).

בפועל יש הרבה דברים מעבר למחיר כלי רכב.

למשל בשוויץ הרכבים זולים, וההכנסה הממוצעת היא בין הגבוהות באירופה ובהפרש, אבל הפנסיה שם נמוכה מאוד והם מתלוננים על כך (גם על גני ילדים, חוגים, בילויים ועוד).

אל תדרדר לגישה שמאוד נפוצה בימינו של ״הכל יקר כאן, איזו חרא מדינה״..

אני לא ציוני דגול, ממש לא, ובהחלט מכיר מדינות בהן הייתי חיי ברמת חיים גבוהה משמעותית עם רמת ההכנסה שלי (ואכן חייתי בכזו), אך מכיר גם הרבה מדינות שלא.

אנחנו מבחינתי במקום טוב באמצע, ולהתבכיין יותר מידי לא מביא לשום דבר חוץ מאשר למצב רוח רע.

אז בתחילת הדרך רכשתי רכבים משומשים זולים, ואתה יודע מה, הם סיפקו אותי בדיוק כמו רכב חדש ב-200 אלף.

צריך לדעת גם להסתפק במה שיש ולא רק להתלונן על מה שאין.

ואם אתה חושב שבגרמניה למשל המצב טוב יותר אז אתה טועה בגדול, לפני שבועיים יצא לי לדבר על המצב שם עם קולגה שבא לביקור, ותאמין לי שהיה לו הרבה על מה להתלונן.

אז נכון, פאסט חדשה תעלה לו הרבה פחות ואולי אפילו המילקי, אך יש כל כך הרבה מעבר לזה בחיים..

לגבי הדירה שרכשתי, אין לי כוונה להיכנס איתך לדין ודברים על המצב הפיננסי שלי או של משפחתי.

אני יכול לומר לך בוודאות שלא הייתי זקוק לשום עזרה בכדי להתחיל את חיי ולרכוש דירה, בשביל זה אישתי ואני חסכנו לא מעט על חשבון טיולים לחו״ל או בזבוזים בחנויות ובסופר.

היינו מחושבים ולכן הצלחנו לחסוך.

אתה יכול להמשיך לקטר, אבל זה לא יביא אותך רחוק.

מציע לך לשנות גישה או לחלופין לרדת מהארץ.

יש לי מספר חברים שירדו מהארץ (לקנדה וארה״ב) בחיפוש אחרי החיים היפים והקלים, חלקם כבר התפקחו וחלקם ככל הנראה עדיין מסרבים להודות בזה.

אולי גם אתה צריך ללמוד בדרך זו.

לא כל כך מתחבר לנימה ה"מנטורית" של המצוטט, אבל זה בשוליים, מה שכן ראוי לטעמי להתייחסות היא הנחת הכותב שדי בהסתכלות מסביב בכדי להבין שהכל פה סבבה, כולם או במסעדות או בתור לבדיקת דרכונים בנתב"ב או ליד השולחן באולם התצוגה של מזדה במיקוח על CX5 דנדש. אז ומבלי לפרט יותר מדי כי חג, קח לך את דו"חות הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה וראה זה פלא, לא הכל ורוד, אפילו לא בסביבה ולא בהכרח ההתנהלות הנבונה של רעייתך ושלך הביאה אתכם ל"חיים היפים", אלא וקרוב לודאי, השתכרות מעל הממוצע וחיבוק פיננסי ( הגם שגם פה צריך להזהר, לא באמת יודע, אבל להסתברות כח משלה ), אמיץ של משפחה תומכת. כל מי שלא שפר מזלו ונאלץ לכלכל משפחה עם ילדים ממשכורת ממוצעת, אפילו כששני בני הזוג עובדים במשרה מלאה, יתקשה להגיע לשובה ונחת מהן אתה נושא מין משנה מלומדת ומחנכת שכזו.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם (נערך)
המגזרים שתלויים במדינה ומקבלים ממנה כסף רק הולכים וגדלים.

אז המדינה צריכה את הכסף הזה

אמת ויציב, למרבה הצער, דווקא המגזרים שלא ממש תורמים למדינה הם "הצרכנים הגדולים" ביותר של תקציבי הרווחה, החינוך, הבריאות וכיוצא בזאת. זאת האמת העגומה.

לא שאני בא להצדיק אבל אל תשכח שרק תקציבי הביטחון במדינה שלנו הם לא ריאליים גם למדינות גדולות מאיתנו - לא שתקציב הביטחון כולו מוצדק אבל הוא מטורף לגמרי.

תוסיף עוד כמה מגזרים כאלה ואחרים שחולבים את המדינה ויש לך פה הוצאות של עשרות מילארדי שקלים שלמדינות אחרות אין.

רוצה לשמוע משהו שתקבל ממנו הלם? מוכן? תקציבי הרווחה, הקיצבאות וכיוצא בזה למגזרים חלשים (שלא ממש תורמים למדינה בהרבה מובנים) עבר לראשונה את תקציב הביטחון. כן, כן, מה שאתה קורא. המדינה מוציאה יותר כסף על קיצבאות ותמיכה מאשר על טנקים ופגזים. לא יודע אם שמעת אבל אם המצב ימשך כמו שהוא היום, בשנת 2040 כל החברה בני 40 פלוס שיגיעו לגיל שבו הם אמורים לקבל קיצבת זיקנה יגלו שאין כסף. המדינה לוקחת מהאזרחים שעובדים מיסים בצורת ביטוח לאומי וגם משתמשת בו למטרות אחרות.

פשוט מרתיח. מבזבזים את כספי הציבור על מחלפים.

צריך לעצור את זה!

למה לא? מה רע בפיתוח כבישים? זה צעד מבורך.

כן, למה שהמדינה תמשיך לממן טיפולים לחולי סרטן? למה שיהיה חוק חינוך חובה? למה צריך משטרה בכלל? סתם אוכלי חינם כולם.

שימותו, העיקר שכבוד פות"ש יוכל לעשות סלפי עם פורד מוסטנג חדשה.

פותח השירשור הוא אדם שעובד למחייתו. הוא לא איזה פרזיט שחיי על חשבון אחרים. הוא עובד קשה כמו כולנו ומשלם מיסים. החלום שלו זה לקנות פורד מוסטאנג. בשביל זה הוא עובד קשה ימים ולילות. אני קניתי הארלי. עבדתי בשתי עבודות כל יום 15 שעות ביום ויום שישי משעה 7 בבוקר ועד 16:00. זה החיים, אתה עובד קשה עבור חלום אחד ומקריב משהו אחר. האם זה עושה אותי איש רע שיש לי חלום ואני עובד קשה להגשים אותו? כלל וכלל לא.

להיפך, אנשים שעובדים, משלמים מיסים וקונים מוצרים כאלה ואחרים מניעים את המשק. אתה טוען שהוא אדם לא מוסרי וסציומט, אגואיסטי בזה שהוא רוצה מוסטנאג ולא רוצה לשלם מיסים. להיפך, הפוך גוטה, אדם שלא סוגר את החודש ומביא לעולם ילדים שהוא לא יכול לגדל ובוכה למדינה שהיא מדינה אוכלת יושביה הוא בן אדם חזיר. באף מקום בעולם לא רשום שזכותו של אדם להביא כמה ילדים שהוא רוצה. מילא, מהילדים הללו היו יוצאים חיילים, אנשי מילואים, עובדים שמשלמים מיסים ובעצם מניעים את המדינה הייתי אומר בסדר. אבל רוב רוב של המגזרים הקשי יום זה המגזרים שמחד הם "הצרכנים" "הכבדים" של תקציבי הרווחה ומצד שני התרומה שלהם בחזרה למדינה שואפת לאפס. אז מי פה האגואיסט בסופו של דבר? זה שחולם על מוסטאנג או שזה שחי חיים שהוא לא יכול להרשות לעצמו ביודעין ודורש מהמדינה שתתמוך בו?

הבעיה האמיתית היא שישראל צריכה לעודד כניסת רכבים חסכוניים יותר בדלק ובטוחים יותר מערכות אקטיביות וכדומה, על שאר הרכבים שישאר מיסוי גבוהה אבל על רכבים שיכולים לעזור למדינה ולאזרחיה באופן ישיר, איכות אוויר יותר נקי פחות חולי ופחות תאונות דרכים. על המדינה לעודד כניסת רכבים כאלה למדינה ולהוריד את המיסים עליהם באופן ניכר.

בוא ואני אגלה לך סוד קטן, מדינת ישראל מרוויחה מהדלק ומקניית רכבים. כל רכב חדש מכניס למדינה מעל ל 100 אחוזים רווח. על כל שקל בנזין המדינה מקבלת מעל ל60 אגורות. ורק כדרך אגב, המדינה מענישה, מכריחה אותך בכוח שתקנה רכב חדש. כל בעל רכב מיושן עובר מדורי גהינום כל שנה. הם עושים לך דווקא את המוות בכדי שתתפטר מהרכב הישן ותקנה חדש, שתשלם גם מס על הרכב וגם אגרת רישיון יקרה.

הנה, לאחרונה התבשרתי שמעכשיו והלאה אתה יכול להקפיא רשיונות של רכב מיושן רק לשנה אחת ולא שנתיים. אם עבר מעל שנה שפקע הטסט לרכב מיושן אתה צריך בדיקת מעבדה.

אתה לא טועה, אבל ההכללה שלך גם לא בדיוק צודקת.

היי, אני צעיר בן 23 שעלה לארץ בגיל 5, השתחררתי לפני שנתיים ובגדול אני מתחיל מנקודת מוצא לא רחוקה מ0 (תכלס המשפחה שלי במינוס, אבל לא מנסים להפיל עלי את זה יותר מידי). עבדתי שנה וחצי והשנה אני מתחיל תואר במדעי המחשב שאת כל כולו כולל מחייה אני ממן בעצמי. מה שחסכתי יספיק לי באופן גבולי כדי להשלים אותו.

אני אשמח לדעת איך בדיוק אני אמור לממן לעצמי בעתיד דירה+חתונה+רכב חדש וכו....

ברור שתמיד אפשר להבציע על דוגמאות מהעבר/ מקומות שבהם פחות טוב ולהגיד "הנה, לא כזה רע פה", אבל בוא לא נערבב הכרת תודה על מה שיש עם התדמית שמוכרים לנו על מצב המדינה. אני אצטרך להלחם בשיניים על כל הדברים שציינתי.

אני כמעט היחיד מבין חברי שעשה שירות קרבי, ובזמן שהדעה שלי חלוקה לגבי חלק מהדברים שבהם מושקע התקציב שלנו באימונים אני לגמרי סגור לגבי זה שצבא זו לא קייטנה, וכשאני שומע שחברים שלי שעשו את כל השירות תחת מזגן ויומיות במרחק נסיעה של חצי שעה מההבית יוצאים לימי כיף בעלות כמה מליוני שקלים אני קורא לזה בזבוז כסף. לי יש הרבה דוגמאות כאלו, ואני בטוח שזה קיים בהרבה מאוד מקומות שכספי משלמי המיסים מגיעים אליהם חוץ מהצבא.

שורה תחתונה- זה נכון שצריך להיות ריאלי ולהבין שאי אפשר לדרוש יותר ממה שהמדינה יכולה להפיק, והטבה באספקט אחד תביא להרעה באחר, אבל אם אני רואה את המדינה זורקת ארגזים של כסף למדורת ל"ג בעומר אז זכותי "להתבכיין". יש מקום לשיפור ולא צריך לקרוא למחאה על זה התבכיינות.

אדוני הנכבד, גם את רומא לא בנו ביום אחד. תודה רבה לך על שירותך הצבאי. אתה לא מתחיל מאפס. קודם כל יש לך את מענק השיחרור, אחר כך מענק של עבודה נדרשת ואחר כך כאשר אתה הולך ללמוד באוניברסיטה אתה מקבל כמו כל אזרח בישראל סיבסוד בשכר הלימוד של 66 אחוזים מהמחיר המקורי של כל שנת לימודים. אז אם תלך על הגל ותלמד מקצוע מבוקש אתה תחייה ברווחה כל חייך. אם לא, אתה תצטרך לעבוד קשה עם הגב שלך. זאת המציאות, בכדי לקבל עבודה טובה ומכניסה צריך ברוב המקרים ללמוד. מי שלא לומד יעבוד בדרך כלל בעבודות השחורות והלא מתגמלות.

מה שכן, אני טוען שחייבים לשנות את השיטה היום שבה גם אלה שלא תורמים למדינה מקבלים תמיכה בדיוק כמו אלה שכן תומכים ותורמים. איפה כאן ההיגיון? הנה, כתבתי על זה כאן.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?639180-%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%99-%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%AA-%D7%94%D7%92%D7%99%D7%95%D7%A1-%D7%9C%D7%A6%D7%94-quot-%D7%9C-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%97%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%9C%D7%A0%D7%95%D7%9B%D7%97-%D7%94%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אדוני הנכבד, גם את רומא לא בנו ביום אחד. תודה רבה לך על שירותך הצבאי. אתה לא מתחיל מאפס. קודם כל יש לך את מענק השיחרור, אחר כך מענק של עבודה נדרשת ואחר כך כאשר אתה הולך ללמוד באוניברסיטה אתה מקבל כמו כל אזרח בישראל סיבסוד בשכר הלימוד של 66 אחוזים מהמחיר המקורי של כל שנת לימודים. אז אם תלך על הגל ותלמד מקצוע מבוקש אתה תחייה ברווחה כל חייך. אם לא, אתה תצטרך לעבוד קשה עם הגב שלך. זאת המציאות, בכדי לקבל עבודה טובה ומכניסה צריך ברוב המקרים ללמוד. מי שלא לומד יעבוד בדרך כלל בעבודות השחורות והלא מתגמלות.

מה שכן, אני טוען שחייבים לשנות את השיטה היום שבה גם אלה שלא תורמים למדינה מקבלים תמיכה בדיוק כמו אלה שכן תומכים ותורמים. איפה כאן ההיגיון? הנה, כתבתי על זה כאן.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?639180-%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%99-%D7%A9%D7%99%D7%98%D7%AA-%D7%94%D7%92%D7%99%D7%95%D7%A1-%D7%9C%D7%A6%D7%94-quot-%D7%9C-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%97%D7%95%D7%91%D7%94-%D7%9C%D7%A0%D7%95%D7%9B%D7%97-%D7%94%D7%9E%D7%A6%D7%99%D7%90%D7%95%D7%AA

פעם אחת הזכרתי צבא גמרתי את הקריירה אני מבין :biglaugh:

לא אבל ברצינות, אם זה נשמע כאילו אני לוקח את זה להתבכיינות על צבא- זה לא המקרה.

50 אלף ממענק+פיקדון זה לא רע, אבל אז מביטים במדור נדלן ביד 2... ולא תודה לגבי המועדפת, קיבלתי יותר מזה בתקופה שהספקתי לעבוד מאז שהשתחררתי.

גם ככה יש לי חלק באשמה על זה שהדיון נגרר מהנושא המקורי שלו, אבל זה הכרחי לראות את שאר ההוצאות כי בוא נדבר רכבים:

בגיל 30+ דירה ראשונה עם משכנתא שיקח לי תקופה ארוכהההה להפתר ממנה? שם כבר יופיעו עלוקות, סליחה ילדים, והאשה תרצה לטוס פעמיים בשנה לחופשת סקי כי הכרס בירה שלי כבר לא בדיוק מושכת אותה? הרבה הוצאות

ואני מה אני, בסך הכל איש של חלומות- איזה הוט האצ' ידנית תסדר לי את משבר גיל העמידה. אבל המבחר בארץ כבר עכשיו לא גדול, בוא נזמין מחו"ל! אבל מאיפה הכסף לסכומים ההזויים שעולה להביא רכב בארץ? :-( פאק איט, אפילו לקנות אחד בארץ.

זה נכון שיכול להיות הרבה יותר רע, אבל גם יכול להיות יותר טוב אם רק נסתום כמה חורים שחורים שהכסף נעלם בהם. אז למה לא בעצם?

אגב כמה פעמים העלו פה, בחצי לחישה כזאת, שאם רכבים יהיו נגישים יותר אז הכבישים הצפופים שלנו יסתמו לגמרי. מכיוון שזה פורום רכב נצא מנקודת הנחה שלרוב מי שחושב פה ככה יש ברשותו רכב. האם זה מקומכם להגביל למי כן מגיע רכב ולמי לא? מעניין

פורסם

לגבי הצבא -

לא יודע מה המענק עכשיו.

אבל אני השתחררתי לפני 12 שנה בערך והמענק היה מתחת ל-20 אלף אם אני זוכר נכון זה היה אפילו באיזור ה12 (יחידה עורפית).

אני יכול להגיד לך, שמבחינה כלכלית

נטו- יותר משתלם לוותר על המענק ולשלם שכר לימוד מלא - במקום לשרת.

פורסם
אתה טוען שהוא אדם לא מוסרי וסציומט, אגואיסטי בזה שהוא רוצה מוסטנאג ולא רוצה לשלם מיסים. להיפך, הפוך גוטה, אדם שלא סוגר את החודש ומביא לעולם ילדים שהוא לא יכול לגדל ובוכה למדינה שהיא מדינה אוכלת יושביה הוא בן אדם חזיר. באף מקום בעולם לא רשום שזכותו של אדם להביא כמה ילדים שהוא רוצה. מילא, מהילדים הללו היו יוצאים חיילים, אנשי מילואים, עובדים שמשלמים מיסים ובעצם מניעים את המדינה הייתי אומר בסדר. אבל רוב רוב של המגזרים הקשי יום זה המגזרים שמחד הם "הצרכנים" "הכבדים" של תקציבי הרווחה ומצד שני התרומה שלהם בחזרה למדינה שואפת לאפס. אז מי פה האגואיסט בסופו של דבר? זה שחולם על מוסטאנג או שזה שחי חיים שהוא לא יכול להרשות לעצמו ביודעין ודורש מהמדינה שתתמוך בו?

א) שניהם. גם פות"ש, שרוצה להביא רכב בזבזני, מזהם ומנקר עיניים וגם לא לשלם מס, וגם זה שמביא ילדים בלי אבחנה. שניהם בסופו של דבר יהיו נטל על משלם המיסים, פשוט לזה עם הילדים כרגע יש דרך חוקית לעשות את זה, ולזה עם המוסטנג עדיין לא.

ב) אבל יש כאן אבל מאוד גדול. הילדים של זה שמקיים מצוות פרו ורבו לא אשמים בעניין. הם לא בחרו לבוא לעולם, למעשה עד גיל 18 אין להם מילה בנושא. ואתה גם לא יכול לדעת מה ייצא מהם. מה שבטוח - אם תיקח מהם את החינוך חובה והקצבאות, אתה תקבל במקרה הטוב דור המשך לאבא שלהם, במקרה הגרוע הם יבואו אליך הביתה כדי לקחת את מה שלדעתם כבר שייך להם, כולל את ההארלי ואת אישתך, כי החינוך וההשכלה שלהם יבואו ממסגרת, בוא נגיד ככה, "אלטרנטיבית" (אתה לא רוצה לממן את החינוך שלהם, זוכר? אז יבוא מישהו שכן, והוא יהיה הרבה פחות סימפטי מפקידי ממשלה).

ג) עובד למחייתו? נניח, אבל לי זה נשמע כמו "אכלו לי שתו לי, תעשו לי הפגנה, כדי שאני יוכל לקנות מוסטנג בזול". תעבור איפה שזול.

not your personal army

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

רשות המסים ציינה בעבר במפורש כי הורדת מסים על רכבים בשיעור מסויים ומעלה לא תגרום להפחתה בסך המסים הנגבים מרכבים אלא להיפך אפילו תגרום לעלייה שלהם, שכן יירכשו יותר רכבים חדשים.

גם כמות הרכבים הכוללת לא תגדל באופן משמעותי, אלא הפילוח הפנימי ישתנה, יותר רכבים חדשים על חשבון רכבים משומשים ששוויים יהיה נמוך עד שווי אפס תוך זמן קצר בהרבה והם ייגרטו.

מדובר לדעתי פשוט במחשבה שמרנית של משרד האוצר שפועל מכוח האינרציה.

דרך אגב החסכון במחיר רכישת הרכב הוא לא החסכון שירגישו רוכשי הרכבים, שהרי עלות אחזקת הרכב הרכב היא למעשה שיעור ירידת הערך שלו (והוצאות אחזקה כגון ביטוח, טיפולים, דלק וכיוצ"ב).

לצורך הדוגמה רכב שעולה כיום 150 ₪ ומפסיד לצורך הדוגמה 30 אחוז מערכו תוך 3 שנים, ירידת הערך תהיה 45 אלף ₪.

נניח שתהיה הפחתת מסים של 60 אחוז (בחיים לא יקרה) והרכב יעלה כחדש 105 אלף ₪ ( בהנחה של 100 אחוז מס בערך שנגבים היום, 60 אחוז הפחתת מס תתבטא בהפחתה של 30 אחוז במחיר הרכב). נניח שוב ירידת ערך של 30 אחוז לאחר 3 שנים, ירידת הערך תהיה

23,455 ₪.

כלומר בעוד הפרש המחירים עומד על 45 אלף ₪, הפרש העלות האמיתי יעמוד רק על 21,500 ₪ (וזה כאמור עוד לאחר הורדה אגריסיבית של שיעור המס ועוד לגבי רכב יקר יחסית, בדוגמה ריאלית יותר ההפרש יהיה נמוך עוד יותר).

ואולם לאור המחירים הזולים יותר והעלות הנמוכה יותר שתדרש כדי להתקדם לרכב חדש, ייתכן שגם ששיעור ירידת הערך של הרכבים ייגדל ואז בכלל ההפרש ייקטן עוד יותר. (לצורך הדוגמה שיעור ירידת הערך על אותו הרכב יהיה נניח 40 אחוז ומעלה לאחר 3 שנים).

מישהו באמת יודע מה שיעור ירידת הערך הממוצע בארה"ב למשל בה מחירי הרכבים זולים מאד, אני כאמור משער שגדול יותר מישראל, מעניין אם זה נכון?

עריכה אחרונה על ידי green
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

בזמנו בדקתי את הנושא אם הרכבים של פורד. גם וידאתי את זה חלקית עם קרוב משפחה שגר בארה"ב.

רכב יד שניה בארה"ב לא מאבד כול כך הרבה כמו בארץ כי פשוט אין לאן לרדת.

באופן כללי, למרות מחיר רכישה נמוך הרבה יותר בארה"ב לעומת הארץ, לפורד משומשת בת 4-5, המחירים פחות או יותר זהים.

רק הסתייגות קטנה- הירידת הערך של פורד גדולה מאוד בארץ, אפילו גם לפני עידן הגירים הרובוטים המחורבנים.

פורסם
רשות המסים ציינה בעבר במפורש כי הורדת מסים על רכבים בשיעור מסויים ומעלה לא תגרום להפחתה בסך המסים הנגבים מרכבים אלא להיפך אפילו תגרום לעלייה שלהם, שכן יירכשו יותר רכבים חדשים.

גם כמות הרכבים הכוללת לא תגדל באופן משמעותי, אלא הפילוח הפנימי ישתנה, יותר רכבים חדשים על חשבון רכבים משומשים ששוויים יהיה נמוך עד שווי אפס תוך זמן קצר בהרבה והם ייגרטו.

מדובר לדעתי פשוט במחשבה שמרנית של משרד האוצר שפועל מכוח האינרציה.

דרך אגב החסכון במחיר רכישת הרכב הוא לא החסכון שירגישו רוכשי הרכבים, שהרי עלות אחזקת הרכב הרכב היא למעשה שיעור ירידת הערך שלו (והוצאות אחזקה כגון ביטוח, טיפולים, דלק וכיוצ"ב).

לצורך הדוגמה רכב שעולה כיום 150 ₪ ומפסיד לצורך הדוגמה 30 אחוז מערכו כחדש תוך 3 שנים, ירידת הערך תהיה 45 אלף ₪.

נניח שתהיה הפחתת מסים של 60 אחוז (בחיים לא יקרה) והרכב יעלה כחדש 105 אלף ₪ ( בהנחה של 100 אחוז מס בערך שנגבים היום, 60 אחוז הפחתת מס תתבטא בהפחתה של 30 אחוז במחיר הרכב). נניח שוב ירידת ערך של 30 אחוז מערכו כחדש לאחר 3 שנים, ירידת הערך תהיה 31,500.

כלומר בעוד הפרש המחירים עומד על 45 אלף ₪, הפרש העלות האמיתי יעמוד רק על 13,500 ₪ (וזה כאמור עוד לאחר הורדה אגריסיבית של שיעור המס ועוד לגבי רכב יקר יחסית, בדוגמה ריאלית יותר ההפרש יהיה נמוך עוד יותר).

הפרש לא מהותי במיוחד של 4,500 ₪ לשנה.

(ואולם לאור המחירים הזולים יותר והעלות הנמוכה יותר שתדרש כדי להתקדם לרכב חדש, ייתכן שגם ששיעור ירידת הערך של הרכבים ייגדל ואז בכלל ההפרש ייקטן עוד יותר. (לצורך הדוגמה שיעור ירידת הערך על אותו הרכב יהיה נניח 40 אחוז ומעלה לאחר 3 שנים).

מישהו באמת יודע מה שיעור ירידת הערך הממוצע בארה"ב למשל בה מחירי הרכבים זולים מאד, אני כאמור משער שגדול יותר מישראל, מעניין אם זה נכון?

תיקון טעות בחישוב שביצעתי בהודעה הקודמת- במילים המודגשות.

דרך אגב זה ההבדל באופן כללי בסכום ירידת הערך גם כיום, בין רכישת רכב שעולה 150 אלף לרכישת רכב שעולה 105 אלף ₪, בהנחה של שיעור ירידת ערך זהה באחוזים. לא מהותי כמו שחושבים.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אגב כמה פעמים העלו פה, בחצי לחישה כזאת, שאם רכבים יהיו נגישים יותר אז הכבישים הצפופים שלנו יסתמו לגמרי. מכיוון שזה פורום רכב נצא מנקודת הנחה שלרוב מי שחושב פה ככה יש ברשותו רכב. האם זה מקומכם להגביל למי כן מגיע רכב ולמי לא? מעניין

למה אתה מסיק שהם (גם אני טענתי ככה) חושבים שהם צריכים להחליט למי יהיה רכב ולמי לא? אני בסה"כ ביקרתי את הממשלה. מבחינתי שלכולם יהיו רכבים חדשים ויקרים. אותי מהלך כזה (ירידת מיסים) רק ישרת לטובה.

פורסם
למה אתה מסיק שהם (גם אני טענתי ככה) חושבים שהם צריכים להחליט למי יהיה רכב ולמי לא? אני בסה"כ ביקרתי את הממשלה. מבחינתי שלכולם יהיו רכבים חדשים ויקרים. אותי מהלך כזה (ירידת מיסים) רק ישרת לטובה.

"עוד סיבה עיקרית שמחירי הרכבים יקרים , זה פשוט עומס ברכבים על כבישי ישראל , אם למשל רכב חדש שעולה היום 100,000 ש"ח יעלה 50 או 60 אלף שח לאחר הורדת המיסים , אתה יודע מה יקרה ?"

תגובות מהסוג הזה ^

איך עוד אתה קורא לזה?

פורסם
א) שניהם. גם פות"ש, שרוצה להביא רכב בזבזני, מזהם ומנקר עיניים וגם לא לשלם מס, וגם זה שמביא ילדים בלי אבחנה. שניהם בסופו של דבר יהיו נטל על משלם המיסים, פשוט לזה עם הילדים כרגע יש דרך חוקית לעשות את זה, ולזה עם המוסטנג עדיין לא. וואו, איזה אוסף של הכללות. פות"ש הוא משלם מיסים ללא ספק, אחרת איך יוכל להרשות לעצמו רכישת "רכב בזבזני, מזהם ומנקר עיניים"? להבדיל, סביר להניח כי משפריץ הילדים שייך לאחד משני המגזרים שלא ממש משלמים מיסים. הסבר בבקשה כיצד הגעת למסקנה כי פות"ש יהווה "נטל על משלם המיסים".

ב) אבל יש כאן אבל מאוד גדול. הילדים של זה שמקיים מצוות פרו ורבו לא אשמים בעניין. הם לא בחרו לבוא לעולם, למעשה עד גיל 18 אין להם מילה בנושא. ואתה גם לא יכול לדעת מה ייצא מהם. מה שבטוח - אם תיקח מהם את החינוך חובה והקצבאות, אתה תקבל במקרה הטוב דור המשך לאבא שלהם, במקרה הגרוע הם יבואו אליך הביתה כדי לקחת את מה שלדעתם כבר שייך להם, כולל את ההארלי ואת אישתך, כי החינוך וההשכלה שלהם יבואו ממסגרת, בוא נגיד ככה, "אלטרנטיבית" (אתה לא רוצה לממן את החינוך שלהם, זוכר? אז יבוא מישהו שכן, והוא יהיה הרבה פחות סימפטי מפקידי ממשלה). זה נשמע ממש "צ'כונה", ניתן לתמצת זאת בביטוי כגון "תביא קצת כסף עייוני ונשמור שלא יבואו עליך...". אין לי בעייה עם הכסף, אם כבר שילמתי אותו במיסים אז שיופנה לכוחות שמירת החוק מאשר לקצבאות.

ג) עובד למחייתו? נניח, אבל לי זה נשמע כמו "אכלו לי שתו לי, תעשו לי הפגנה, כדי שאני יוכל לקנות מוסטנג בזול". תעבור איפה שזול. אתה סגור על זה? מהאנשים שאני מכיר/הכרתי שעזבו לחו"ל אני רואה שרובם הם אנשים משכילים (בתכלס, תואר בחשמל/אלקטרוניקה וכו'. לא לא ספרות/עבודה סוציאלית/קרימנולוגיה) עם משכורות לא רעות (שני העשירונים העליונים). את אלה אתה רוצה לזרוק? את משלמי המיסים?

not your personal army

השגיאה הבסיסית בכל הוויכוחים האלה היא ההנחה שהוצאות הממשלה אינן ניתנות לשינוי אך סוג/כמות ההכנסות ניתן לשנות. לא מסכים עם זה.

הממשלה אמורה לספק שירותים ציבוריים אולם לא מעט מהכסף מנותב לבעלי עיניין. סתם לדוגמה, למה לעזאזל אנחנו כמדינה צריכים את משרד התרבות והספורט?

השירותים הציבוריים אותם מספקת המדינה מנוהלים (אם אפשר לקרוא לזה כך...) בצורה לא יעילה ובזבזנית. אתה מוזמן לחפש התרשים האירגוני של משרד החינוך (שעד לפני מספר שנים היה השני בתקציבו לאחר משרד הביטחון) ולגלות כמה מהכסף מגיע בסופו של דבר למורים.

איכות השירותים הציבוריים אותם מספקת המדינה אינה גבוה אך מחירם גבוה. מה שממש מרגיז הוא שככל שאתה משלם יותר מיסים אתה צריך לשלם על השירותים האלה בנוסף. אני משלם מס שמגיע למשרד הבריאות, אז מדוע אני זקוק לביטוח בריאות פרטי? אני משלם מס שמגיע למשטרה, אז מדוע אני משלם "אגרת ביטחון" לשומרים המסתובבים בישוב? אני משלם מס שמגיע למשרד התחבורה/מע"צ, אז מדוע עליי לשלם בכביש 6 כשאני נוסע לעבודה. אני משלם מס שמגיע למשרד החינוך, אז מדוע עליי לשלם למורה פרטי/חוגים כדי שהבת שלי לא תצא בורה? אני משלם מס שמגיע משרד התרבות והספורט, אז מדוע אני צריך לממן מכיסי את פעילויות התרבות במרכז הקהילתי? אפשר להמשיך בכך שעות.

לטעמי, אנחנו כמדינה צריכים לקצץ ככל האפשר בשירותים שכאלה ולהקטין את גובה המס. זה השנקל שלי.

פורסם

"עוד סיבה עיקרית שמחירי הרכבים יקרים , זה פשוט עומס ברכבים על כבישי ישראל , אם למשל רכב חדש שעולה היום 100,000 ש"ח יעלה 50 או 60 אלף שח לאחר הורדת המיסים , אתה יודע מה יקרה ?"

תגובות מהסוג הזה ^

איך עוד אתה קורא לזה?

כתבתי, זו ביקורת על הממשלה.

• תוכן חדש...