Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתור אחד שדי מפרנס את כביש 6 אני מודע לעלויות ומתשדל לבדוק מסלולים חלופיים. כלל אצבע שפיתחתי עם השנים הוא פשוט, אם הסיבוב לא יותר מ20 קילומטר וזמן הגעה לא מתעכב ביותר מ10 דקות אני אסע במסלול חילופי. אם הסיבוב גדול מ20 וזמן הגעה מתקצר לי ב15 דקות ויותר אני אסע בכביש 6.

אסור להתעלם מהזמן. יש כאלה שהזמן שלהם שווה כסף ובמקום לשרוף אותו בפקקים הם יכולים לחייב לקוחות על הזמן הזה.

צוות מתקינים שעולה לי כמעסיק 100 שקל שעה ויכול לחייב לקוח ב400 אסור שיעמוד בפקק בכביש 1. מתבחינתי שיסע בנתיב המהיר גם אם זה עולה 100 שקל. עניין כלכלי לחלוטין של עלויות הזמן.

וזה מוצדק לחלוטין.

יותר מזה, בעל מקצוע, שרוצה לרכוש את אמונו של לקוח חדש \ ותיק או לספק אחריות במקרה של פשלה של אחד העובדים שלו, יעדיף להגיע ללקוח, להפסיד כסף בכביש 6, להפסיד זמן עבודה, להסתפק בתשלום סימלי מצד הלקוח שאפילו לא מכסה חצי מהעלויות. כל זאת כדי שהלקוח יצא מרוצה. לגיטימי לגמריי. הבחור חושב לטווח ארוך. ושאפו גדול לו.

אותו דבר בחור הייטקיסט בן 40, נמצא בפיק של פרוייקט גדול, חוזר כל יום הבייתה ב20:00 בערב.

ההבדל בשבילו בין 19:45 ל20:00 הוא עצום - זה ההבדל אם לראות את הילד לפני שהוא הולך לישון או לא.

כמה כסף זה שווה ? קשה לכמת את זה.

אלו תנאים שלא מתקיימים עבור רוב קהל היעד. ולהכניס אותם לחישוב זה בלתי אפשרי לצערי, אז אני מתמקד במה שכן אפשר.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אותו דבר בחור הייטקיסט בן 40, נמצא בפיק של פרוייקט גדול, חוזר כל יום הבייתה ב20:00 בערב.

ההבדל בשבילו בין 19:45 ל20:00 הוא עצום - זה ההבדל אם לראות את הילד לפני שהוא הולך לישון או לא.

כמה כסף זה שווה ? קשה לכמת את זה.

זה אני פחות או יותר:wink: וכמו שכתבתי השעה יותר שבה אני נמצא יותר בבית מהווה המון הבדל, הרבה יותר מהעשרים שקלים ליום. יותר מזה, בשבועות הקרובים אני עומד להחליף מקום עבודה ואחד השיקולים המרכזים בזמן שחפשתי היה זמן ההגעה לעבודה. הייתי כבר בשלבי סיום במספר מקומות שהציעו עבודה מעניינת עם משכורת לא רעה אבל בסוף תמיד קיבלתי רגליים קרות בגלל שהם ממוקמים ברמת החייל או הרצלייה.

מה שמטריד אותי בתשלום לכביש 6 הוא לא הכסף שהם מרוויחים אלא התשלום הכפול, אני בכל מקרה משלם עבור התשתיות (אגרת רכב ומיסוי על הדלק) אבל גם משלם בנוסף לכביש 6. היה נחמד אם בזמן תשלום אגרת הרכב היה ניתן לקזז חלק ממנה בהתאם לתשלומים ששולמו לכביש 6 אני 70%עושה מהדרך שלי כל יום על תשתית בה המדינה לא השקיעה דבר אבל עדיין משלם עבור התשתיות...

פורסם

stum ידידי, אתה ממשיך להתפרץ לדלת פתוחה; למעט מקרים מסויימים אני חושב שדי ברור לרוב האנשים שהתמריץ לנסוע בכביש 6 אינו חשבון כלכלי נטו של צריכת דלק. רוצה למקסם תועלת כלכלית נטו? נאמר כבר - סע בתחבורה ציבורית בכל מקום וזמן אפשרי.

ד"א, אם כבר עוסקים בנושא: שאלה לחיפאים שבחבורה - עד כמה אם בכלל אתם מוצאים תועלת בכביש 6 כיום? כיצד תשתנה התשובה עם השלמת הזרוע המערבית (יקנעם - מחלף שער העמקים והלאה צפונה)?

חזיר דיזל

פורסם

נסיעה בכבישי אגרה היא פשוט לא כלכלית, נקודה. סוף פסוק. לא במחירים שלהם כיום.

אחרי שזה נאמר, לא חסרות נקודות שגורמות גם לי לנסוע משם, כגון:

-אני ממהר להגיע לתור או משהו אחר, ונסיעה בדרך הארוכה תגרום לי לאחר.

-אני רוצה להתפנק ולנסוע בכביש שבו הנהיגה שפוייה יותר, רגועה יותר.

-מחכה לי ערב ארוך (או יום ארוך למחרת) ואני חייב לסיים סידור כלשהו, אז שווה לי לקצר את הנסיעות.

לכל דבר בחיים יש עלות. הנקודה היא, איפה נקודת האיזון שלך בתוך כל זה- מתי שווה לך להוציא סכום מנופח ומה אתה מקבל בתמורה לו.

ד"א, אם כבר עוסקים בנושא: שאלה לחיפאים שבחבורה - עד כמה אם בכלל אתם מוצאים תועלת בכביש 6 כיום? כיצד תשתנה התשובה עם השלמת הזרוע המערבית (יקנעם - מחלף שער העמקים והלאה צפונה)?

אני לא דוגמא לכלום... כשהייתי עצמאי, השתמשתי בו הרבה. כיום, לא נוסע שם כלל. ואני לא בטוח שהתשובה שלי תשתנה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

קורן - אני משתמש בכביש 6 כאשר אני צריך להתנייד לכיוון ירושלים או ב"ש בשעות היום, ובהתחשב בהמלצות של וייז.

בעבר גרתי בסמוך לאוניברסיטה, כך שנסיעה דרך יקנעם היתה הגיונית. כיום, כאשר אני גר במערב העיר, מדובר בסטיה יותר משמעותית (ממחלף זכרון עד עין תות).

בשעות הלילה וסופ"ש - כביש 2.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

גר בקציר ( כן יש מקום כזה ) בפתח של ואדי עירון ( ערה למיטיבי השפה הערבית ).

רוצה לנסוע לקרית שמונה. קורה.

אפשרות ראשונה כביש 65 וכביש 90

האפשרות השניה דרך כביש 6 כביש 77 כביש 65 מצומת גולני וכביש 90.

ההפרש בקילומטר , 10 ק"מ לטובת האפשרות הראשונה, ההפרש בזמן 2 דקות לטובת האפשרות השניה.

בוחר תמיד את האפשרות השניה, "היקרה" כי

כביש 65 בין עפולה עילית לצומת גולני ברובו הגדול נתיב אחד לכל כיוון כמובן אין גדר הפרדה. שומר נפשו ירחק.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
stum ידידי, אתה ממשיך להתפרץ לדלת פתוחה; למעט מקרים מסויימים אני חושב שדי ברור לרוב האנשים שהתמריץ לנסוע בכביש 6 אינו חשבון כלכלי נטו של צריכת דלק. רוצה למקסם תועלת כלכלית נטו? נאמר כבר - סע בתחבורה ציבורית בכל מקום וזמן אפשרי.

כמו שכתבתי קודם, בסופי שבוע כביש 6 לא רלוונטי

באמצע שבוע אם צריך לירושליים או דרומה מתל באביב בשעות הלחץ, רק כביש 6

כיום העבודות ביקנעם-יגור הופכים את הכביש ללא סימפטי וגם פקוק, כשהן ייגמרו יכול להיות שנסיעה לכביש 6תהיה יותר מהירה

• תוכן חדש...