Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופן פעולת מזגן

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כמה חודשים קניתי מזגן תדיראן A28, לדירת 2 חדרים 70מ, המזגן מותקן בפינת אוכל מול הסלון וחדר השינה.

בחורף המזגן חימם מצוין ושמר על טמפ נעימה בכול הדירה.

הבעיה היא שכאשר אני מפעיל אותו על קירור הוא מקרר חזק מידי ולא משנה איזה טמפ אני קובע בשלט.

עשיתי בדיקה עם מד חום, שמתי לב שכאשר אני משנה את הטמפ בשלט בין 24 ל30 מעלות אז הטמפ במד חום חיצוני (שמתי אותו רחוק מהמזגן) משתנה בין 24 ל25 מעלות.

זה יוצר מצב שליד המזגן קפוא וגם בחדרים רחוקים נהיה קר אחרי כמה שעות.

שבוע שעבר דיברתי עם תדיראן, הפקידה ישר אמרה שזה תקלה והזמינה טכנאי. הטכנאי בדק את המזגן וקבע שככה הוא צריך לעבוד. כאשר שאלתי אותו למה צריך את השליטה בטמפ אם היא לא משפיעה הוא ענה את אותה תשובה...

הוא הוסיף שהמדחס נכנס להשהייה והכרטיס תקין.

לפי דעתכם זה מצב תקין? או שצריך להתחיל להתלונן?

פורסם

יש שני סוגי מזגנים: INVERTER (מדחס בתפוקה משתנה) ומזגן רגיל ON / OFF.

במזגן רגיל, כנראה כמו שיש לך, יש שני מצבים, קירור מקסימלי או הפסקה. מה שקובע את הטמפרטורה זה הטרמוסטט של המזגן.

נניח בחדר יש 30 מעלות וקבעת טמפ' במזגן של 25 מעלות, המזגן יקרר באופן מקס' עד שהטקמוסטט יזהה שהטמפרטורה בחדר ירדה ל25 מעלות ואז יפסיק את פעולת המזגן עד שהטמפרטורה תעלה שוב.

במזגני אינוורטר, המזגן יוציא טמפ' של 25 מעלות כאשר המדחס לא יפעל בכל הכוח.

פורסם

אצלי המזגן לא אינוורטור. הטכנאי הסביר לי שהיחידה הפנימית אמורה לעבוד כול הזמן וההשהיות מתרחשות ביחידה החיצונית בלבד.

אתמול קבעתי טמפ של 27 מעלות, המזגן הוריד את הטמפ ל25 ושמר אליה במשך 4 שעות. זה פעולה תקינה?

פורסם

מנסיון עם המזגן הזה

הרגש לא תקין

גם לא בטוח שהחלפה שלו תועיל לאורך זמן (אצלי לפחות זה לא לגמרי פתר את הבעיה)

מזגן חזק מאוד ומקרר חלל גדול בדקות, אבל אי אפשר להיות לידו. אצלי הוא מותקן מעל פינת האוכל. אורחים שאני לא אוהב מתחפפים די מהר.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
מנסיון עם המזגן הזה

הרגש לא תקין

גם לא בטוח שהחלפה שלו תועיל לאורך זמן (אצלי לפחות זה לא לגמרי פתר את הבעיה)

מזגן חזק מאוד ומקרר חלל גדול בדקות, אבל אי אפשר להיות לידו. אצלי הוא מותקן מעל פינת האוכל. אורחים שאני לא אוהב מתחפפים די מהר.

אצלי הוא גם מותקן בפינת אוכל ויש לי בדיוק אותה בעיה. אצלך הוא גם שומר על טמפ סביב 25 מעלות בלי קשר למה שאתה מגדיר?

לא הבנתי למה ההחלפה של הרגש לא פתרה את הבעיה?

פורסם

אני שמתי רגש גנרי (עלות של כ35₪ מהחברה שאשתי עובדת בה)

ייתכן שרגש מקורי היה פותר את הבעיה, אבל אנחנו רואים שגם המקורי בקושי החזיק, אז לא התאמצתי להשיג

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

נראה לי זה פגם/תכנון לקוי בכול מזגני תדיראן. עשיתי עכשו ניסוי, הושבתי בחדר עם מזגן תדיראן ישן, חבר מעבודה שכול הזמן טען שהוא מאוד אוהב כשקפוא בחדר (יש לו מזגן טורנדו שמכוון ל20). כיווניתי את המזגן ל27 מעלות, אחרי שעה הוא כיבה את המזגן כי לא יכל להחזיק יותר.

פורסם

רציתי לעדכן שאתמול התקשרתי עוד פעם לתדיראן וכנראה הפעם נפלתי על פקידה שמבינה עניין ובאמת רוצה לעזור, היא התיעצה עם טכנאי "בכיר" ואחרי רבע שעה חזרה אלי.

ביחד הצלחנו להבין מה הבעיה: בגלל שבדירה שלי התקרות גבוהות והחיישן נמצא ביחידה הפנימית, זה יוצר מצב שכאשר מתחת למזגן 25 מעלות אז למעלה איפה שהחישן קרוב ל30. הטכנאי המליץ לי להשתמש בפונקציה I FEEL, כלומר לגרום למזגן לקבל את הטמפ מהשלט. וזה באמת עבד! הנחתי את השלט בגובה נמוך, כיוונתי על 26 והמזגן באמת הפסיק לקרר כשהטמפ ירדה ל26.

• תוכן חדש...