Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3254 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בגלל עבודה רשלנית שלי על הרכב, נשבר פנס אחורי.

קניתי פנס תחליפי שנראה זהה לחלוטין למקורי פרט לדבר אחד - לתחליפי אין נשם, הצינורית הלבנה הקטנה שרואים בתמונה.

האם לדעתכם העדר נשם יגרום לתופעות כמו אדים בתוך בפנס או שזה לא קריטי?

תודה.

a20036e5794533e11c20070606512172.jpgdf560d0c99e0f07f39b3ac2a0f276a2a.jpg

פורסם

מהתמונה קשה לי לזהות את מבנה הפנס אבל בכול זאת אנסה לתרום מהידע שלי.

קיימות למעשה מספר שיטות לאיוורור הפנס והם:

1. צינורית או צינוריות בחלק העליון או/גם תחתון.

2. פתח בעל מבנה של קונכיה שמצד אחד משמש לכניסת/יציאת אוויר לשם השוואת לחצים ומצד שני בגלל מבנה הקונכיה הדבר מקשה על כניסת מים לפנס.

3. נשם או נשמים בצורת דיאפרגמה המודבקת בחלקו העליון של הפנס.

* יישנם פנסים אטומים לחלוטיין לכניסת אוויר לכן במקרים כאלה לא תיווצר לחות או אדים בפנס.

בדוק את הפנס בצורה מדוקדקת יותר האם קיים בפנס נשם/פתח כפי שציינתי. אולי קיימת אפשרות להעביר את הצינורית לפנס החדש ?

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה,

לא זיהיתי בפנס החדש שום פתח.

אי אפשר להעביר את הצינורית כיוון שהיא מורכבת על ניפל שגם לא קיים בפנס החדש.

פורסם

הייתי מסתכן וקודח חור של 3 מ"מ בתחתית הפנס החליפי. יתכן שצריך לקדוח באלכסון כלפי הפח ברכב ואולי עדיף אנכית, לא סגור על זה. אם תתאמץ תוכל אפילו לקבע צינורית פלסטית לתוך הקדח ולנתב אותה למקום מתאים.

יוסי

פורסם
תודה,

לא זיהיתי בפנס החדש שום פתח.

אי אפשר להעביר את הצינורית כיוון שהיא מורכבת על ניפל שגם לא קיים בפנס החדש.

האם במקרה הפנס תוצרת חברת

DEPO ?

אני אישית הייתי מתקין את הפנס ורואה האם יש השפעה שלילית משמעותית על הצטברות מים או אדים בפנס.

פורסם

נכון, פנס של Depo. לא אוהב דברים לא מקוריים ולכן תחילה קניתי פנס מקורי משומש שהיה מלא לכלוך ואבק, התחלתי לנקות אותו ואז הוא נסדק לי מסיבה לא ברורה. יכול להיות שכבר היה בו סדק זעיר.

אז נאלצתי לזרוק גם אותו.

אכן הרכבתי את הפנס התחליפי כמו שהוא, סה"כ הוא נראה בסדר גמור ולו זהיתי הבדלים נוספים מהמקורי מלבד הנשם.

הוא גם יחסית זול, 235 ש"ח.

מי שרוצה לדעת איך שברתי את הפנס:

במהלך החלפת בולמים למכסה תא מטען, לא החזקתי טוב את המכסה והוא נפל יחד עם מברג שהיה תקוע בטבעת נעילה של הבולם. המברג שבר את הפנס. במזל שמשה אחורית לא נשברה.

פורסם (נערך)
נכון, פנס של Depo. לא אוהב דברים לא מקוריים ולכן תחילה קניתי פנס מקורי משומש שהיה מלא לכלוך ואבק, התחלתי לנקות אותו ואז הוא נסדק לי מסיבה לא ברורה. יכול להיות שכבר היה בו סדק זעיר.

לא סתם ניחשתי :roll:

קיבלתי ייעוץ טלפוני מאחד המוסכניקים בארץ. בהרבה מקרים הוא נתקל בחוסר התאמה מסויים לחלק המקורי בדיוק בדברים כמו במקרה שלך או מיקום של קדחים עבור מנועים בפנסים קידמיים לא במקום או/גם חוסר אטימה ועוד הרבה דברים לכן הוא הפסיק לרכוש פנסים תוצרת DEPO.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

אני מכיר את זה, בעבר קניתי פנס תחליפי Depo לסיוויק, הוא בכלל לא התאים מבחינת מקום הרכבה של בתי נורות למרות שהיה זהה חיצונית. החזרתי אותו, הוספתי כסף והחלפתי למקורי.

במקרה של פורד, הסתכלתי על הפנס , וודאתי שהוא זהה. והוא אכן זהה, רק שאת הנשם פיספסתי בבדיקה בחנות, זה מסוג הדברים שקשה לשים לב אליהם.

• תוכן חדש...