Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רוצים להתחדש ברכב משפחתי להרכב של 2+1

ההתלבטות העיקרית היא בין:

1)הפלואנס דיזל ברמת איבזור פריוולדג' שנת 2013-2014

2) וינדאי i35 ברמת איבזור סופריום שנת 2013

הבדלים העיקריים שמעניינים אותי הם:

1) ירידת ערך\סחירות : איזה מהמכוניות צפויות לאבד פחות מהערך שלהם, ומה יהיה "קל" יותר למכור נגיד בעוד 3-4 שנים מעכשיו.

2) נוחות ישיבה ( לאנשים מעל גובה 1.8 )ואיכות חומרים בפלסטיקה של הרכבים, כמובן שאני יעשה נסיעת מבחן אבל בכל זאת אשמח לשמוע חוות דעת.

3) צריכת דלק: למרות שלפי מה שידוע לי וקראתי הפלואנס הרבה הרבה יותר חסכונית ( 1/20 לעומת 1/10) כשרוב הנסיעות בין עירוניות וללא פקקים ( באיזור הדרום), תקנו אותי אם אני טועה.

4) אמינות הרכבים: מה ה"מחלות" שלהם? למיטב הבנתי הפלואנס נחשבת למאוד אמינה ( פרק למחשב גיר \ קלאצ'ים בגיר שעלולים לשבוק חיים בקילומטרז' 120-140) אבל מה לגבי היונדאי?

5) איכות מזגן: אני יודע בפלואנס יש פתחי מזגן גם מאחורה, האם גם ב i35 יש? ואיך בכללי העוצמה של המזגנים

6) איכות מערכות השמע להרדיו: האם יש חיבורים ל AUX\USB ובכללי מה האיכות של הרמקולים.

7) בטיחות: אומנם פרמטר אחרון אבל מאוד חשוב, איזה מהרכבים נחשב לבטיחותי יותר?

לא התייחסתי לכל הנוגע בביצועים, כי אנחנו לא מחפשים רכב "ספורט" ואני בטוח ששני הרכבים יספקו אותנו מבחינת ביצועים ( כרגע נוהגים בסיטרואן C4 שנת 2006)

בעיקרון הראש אומר ללכת על הפלואנס דיזל ( אלא אם כן תתקנו אותי פה) הבעייה היחידה שהמראה החיצוני של היונדאי הרבה הרבה יותר מושך מהפלואנס המשעממת במראה.

תודה רבה מראש ואשמח כמובן לשמוע על אופציות נוספות שאולי לא חשבתי עליהם, ויש להם התרונות בולטים על פני המכוניות שציינתי

עריכה אחרונה על ידי vcpavel
פורסם

אולי הרנו תהיה חסכונית יותר בדלק משמעותית אבל,האחזקה שלה תעלה יותר מהאחזקה של היונדאי.

ביונדאי יש את המחלות הישנות כמו מנורת ESP שנדלקת בגלל תקלת מתג אור בלם ולפעמים גם בעיה בהגה החשמלי שמחייב החלפת חלק שעלותו כמה מאות שקלים.

ברנו,עניין הגיר יכול לעלות ביוקר ואני גם לא יודע אם פרט לחברה,יש מכוני גירים שיודעים בכלל להתעסק עם סוג הגיר הזה.

לגבי סחירות-תלוי כמה זמן תחזיק את הרכב,רנו כנראה תימכר לאט וקשה יותר מהיונדאי.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אתה מתכוון שהטיפולים השוטפים יהיו יותר יקרים ברנו? אני מדבר כמובן על טיפולים רק במוסכים מורשים.

מה הסיבה לכך?

אנחנו מתכננים להחזיק ברכב לפחות 3-4 שנים, את האמת שמודעות יד2 את היונדאי יש בשפע, לעומת זאת פלואס דיזל עם קילומטרג' סביר אין הרבה, אז חשבתי שאולי אותה יהיה קל יותר למכור.

עוד משהו לא ציינתי, אנחנו נוסעים קרוב ל30 אלף קילומטר בשנה, בגלל זה המפרמטר של הצריכת דלק הוא חשוב,וכמו כן הייתי רוצה לדעת איזה מהמנועים פחות רגיש לכמות גדולה של קילומטרים.

פורסם

בכמות הנסיעות שלכם רנו עדיפה ללא ספק. גם בעניין סחירות, רכב משפחתי בנזין עם קילומוראז' גבוה זה לא להיט המכירות. רכב דיזל אשר נוסע 30 אלף קילומטרים כל שנה זה מצב רגיל.

אני מציע לך לחפש בסבלנות עד שתמצא פלואנס או מגאן DCI במצב שמור ועם קילומטראז' יחסית נמוך, גם אם תצטרך לשלם קצת יותר בקניה.

בטיחות טובה, טיפולים לא כל כך יקרים כמו שמנסים לתאר את המצב - כמו אצל כל מוסכי יבואנים. טיפול כל 20 אלף קילומטרים כאשר מחליפים בית מסנן סולר כל 40 אלף קילומטרים. החלפת רצועת טיימינג לא מסובכת והתדירות 150-180 אלף קילומטרים.

רק אל תצפה לצריכת דלק של 1:20 אלא משהו כמו 1:16-1:17. ומערכת שמע של רנו מתחת לכל ביקורת, אבל את זה אפשר לשפר בהשקעה לא גדולה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תודה על התשובה המפורטת,

את האמת אני פחות מתקרב לצורת סטיישן של המגאן החדשות, למרות למיטב הבנתי הם רכבים כמעט זהים לפלואנס , ורכב מומלץ סך הכל.

לגבי מערכת השמע בפלואנס, אתה מתכוון שאפשר לשפר על ידי החלפה לנגן ורמקולים אחרים?

אין בעייה או סיכונים בהחלפת דברים מקוריים? זה לא יכול לפגוע במערכות אחרות?

פשוט שמעתי דברים נוראים את "התקנות מקומיות" בישראל

פורסם

אפשר להחליף רמקולים ליותר איכותיים, גם את המערכת המקורית ( ואפילו לשמר שליטה מההגה ) - יש מספיק מקומות מומלצים.

אין מבחר גדול של רכבי דיזל עם קילומטראז' נמוך. לכן, גם אם העדפה אישית שלך היא פלואנס, אם תראה מגאן DCI עם נתונים טובים, אל תפסול.

אוקטביה TDI רכב מעולה, רק הרבה יותר יקר לקניה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ולאד אני לא יודע אם יצא לך לנהוג על פלואנס דיזל או על מגאן דיזל מהדור הקודם, אבל 1:16 זה נתון בר השגה בעיר, מעל 1:20 מחוץ לעיר בלי בעיה גם כן, לכן אם הוא נוהג רגוע אין סיבה שצריכת הדלק אצלו תעמוד על איזור ה-1:20. בייחוד שכבישי הדרום מתנהלים באיזור ה-80-100 קמ"ש בדרך כלל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

אופציה מעניינת נוספת סיאט טולדו דיזל 2014

וגם אופל אסטרה טורבו דיזל 2014. יש אחת בלוח יד2 עם 70 א' ק"מ בסה"כ. הייתי מתקשר לבדוק

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי מולטיפלה 05
פורסם

בזמנו ההורים שלי שקלו את האסטרה דיזל, למיטב זכרוני היא פחות חסכונית באופן משמעותי לעומת ה-TDI של ה-VAGיות וה-DCI של רנו.

הטולדו עם גיר DSG7, אם אתה מפחד מהגיר של הרנו אז מה-DSG7 אתה צריך לפחד הרבה יותר. יש לו מוניטין אמינות לא מוצלח במיוחד בפורום.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

האופל אולי פחות חסכונית אבל הרבה יותר חזקה. 160 כ"ס יש לה ועדיין היא חסכונית יותר מרכב בנזין וחזקה בהרבה. הייתי רץ לבדוק את זו שבלוח שגם יש לה קילומטראז' נמוך. קשה למצוא רכבי דיזל עם ק"מ נמוך בלוחות

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

פורסם

בעיקרון ה160 כ"ס לא מושך אותי, כי כמו שאמרתי אנחנו לא ממש מחפשים חיית ביצועים. ובכל מקרה אני לא מצליח למצוא את הרכב שאתה מדבר עליו במודעות יד 2

• תוכן חדש...