Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת סטרטר [306]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

במשך כל החודש האחרון ההתנעה ברכב הייתה קשה מאוד והיה ניתן לשמוע בסטרטר עייף ומתקשה..

המצבר הקודם גמר את חייו והחלפתי מצבר בכל מקרה, חשבתי אולי זה יעזור במעט..

אתמול הרכב כבר לא הניע בבוקר... הסטרטר נפטר סופית.

היום הלכתי לחשמלאי מוסמך בעל שם חזק בתחום.

הוחלפו כל הסלילים ונברשות הפחם (בקיצור שיפוץ) והסטרטר כמו חדש. (הסטרטר הקודם אגב החזיק יפה 11 שנים ו-215000 ק"מ)

החור בכיס: 440 ש"ח... (כולל שנה אחריות)

מספר שאלות של התעניינות:

-מהי תוחלת החיים הממוצעת של סטרטר? (חבר שלי החליף עכשיו סטרטר באופל קורסה שנת 2001 עם 90K)

-האם הבלאי הבלעדי או המרכזי של הסטרטר הוא מספר ההתנעות? (כלומר, רכב שהניעו אותו הרבה פעמים יחסית, צפוי לשיפוץ סטרטר מוקדם יותר)?

תודה לכולם.

אמיר.

פורסם

הגורם העיקרי לבלאי המתנע (סטרטר) הוא מס' התנעות ואורך זמן ההתנעה.

בנסיעה רצופה של 100 ק"מ יש התנעה אחת ובנסיעות עירוניות של 100 ק"מ יכולות להיות גם 50 התנעות. כמובן שגם מזל משחק תפקיד.

ד"א, המחיר ששלמת הנו הוגן מאוד ומה שהוחלף נקרא מברשות (פחמים) ולא נברשות (מנורות תקרה גדולות ומפוארות בבית וכו').

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
הגורם העיקרי לבלאי המתנע (סטרטר) הוא מס' התנעות ואורך זמן ההתנעה.

בנסיעה רצופה של 100 ק"מ יש התנעה אחת ובנסיעות עירוניות של 100 ק"מ יכולות להיות גם 50 התנעות. כמובן שגם מזל משחק תפקיד.

ד"א, המחיר ששלמת הנו הוגן מאוד ומה שהוחלף נקרא מברשות (פחמים) ולא נברשות (מנורות תקרה גדולות ומפוארות בבית וכו').

בברכה - רפי לין :-)

שגיאת כתיב קטנה במקלדת... ה-מ' קרובה מדי ל-נ'.....:-P

תודה על התשובה...

בסך-הכל אני חושב שב-215K ק"מ נעשו מספיק התנעות..

הוא החזיק יפה מאוד עד היום.

אשמח להמליץ למי שמבקש על המקום שביצע את השיפוץ.... באמת מקצוען אמיתי..

אמיר.

פורסם
מאד מכובדת כברת הדרך שהסטרטר שלך עבר ללא שיפוץ
זה נאמר לי בהתפעלות רבה גם במוסך עצמו... הוא הראה לי בחיוך שהוא פירק זה עתה סטרטר מקורי לחלוטין שלא נגעו בו!!

יש לי שאלה נוספת:

לפני חצי שעה נסעתי עם האוטו נסיעה קצרה.

האוטו באמת נדלק בשבריר שניה, ללא מאמץ וניכר ההבדל הענק בסטרטר.

עכשיו, מיד לאחר ההתנעה נשמע צליל מאוד מוזר שלא היה קודם לכן,

כאילו רעש של משהו חשמלי שמכבים אותו. (למשל שניה אחרי שהמחשב נכבה)

הערכה גסה שלי היא שהבנדיקס מקבל טיפה יותר מדיי זרם מהסלילים החדשים והוא מסתובב עוד שניה באויר..

הגיוני?

• תוכן חדש...