Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי זה סיטרואן סקסו, כרגע מותקנים עליהם רביעיית מישלין מסוג energy saver. הצמיגים שירתו אותי נאמנה, אך ברצוני בצמיגים עם יותר אחיזה, ודירוג בלימה "יבש" טוב, אז זרקו הצעות.

הבנתי שאני יכול להגדיל את המידה של הצמיגים ל185/65 באותו גודל של 14, האם זה נכון? מומלץ? יש צמיגים בגודל הנ"ל שעדיפים?

מוכן להשקיע עד 500 לצמיג.

Sent from my SM-G930U using Tapatalk

פורסם

נראה לי שגודייר אפישנטגריפ קומפקט או קונטיננטל פרימיום קונטקט 2/אקו קונטקט 5 הם האפשרויות העדיפות במידה הנוכחית.

אני חושב שהמידה הגדולה יותר היא 185/55R14 (יש גם הודעה אחת כזו בשרשור שינוי מידות בטכני, אבל מ-2006).

מאחר והשרשור הנ"ל לא ממש פעיל כרגע, יכול לפנות למישהו מ"הכנופיה" עם אוטודאטה ולברר מולו, או לגשת למכון רישוי לוודא מראש.

לאחר מכן, אפשר לשוב לדבר על אפשרויות במידה הגדולה יותר.

פורסם (נערך)

ככלל, אני לא מכיר מצב שחוקי להגדיל רוחב סוליה מבלי להקטין חתך מכיוון שהחתך מחושב באחוזים מהרוחב. לכן טום כנראה צודק.

שווה לבדוק קודם כל אם בכלל קיימים צמיגים איכותיים במידה הגדולה יותר בשוק המקומי. אני חושב שהתקציב שלך גבוה מאוד ותוכל למצוא בו צמיגים מעולים.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
פורסם

במידה הגדולה יותר נראה שאין היצע נרחב מידי. חלק מהצמיגים שציינתי קודם גם לא בהכרח זמינים במידה הגדולה יותר.

כן ראיתי טויו CF2. לכאורה אני רואה במספר אתרים גם יוקוהמה S.Drive, אבל אני לא בטוח שיש זמינות אמיתית שלו בשטח.

בחו"ל במידה הזו מוצעים צמיגים נוספים טובים, כמו דנלופ בלוריספונס וגודייר אפישנטגריפ פרפורמנס וכו', אבל שוב הענין הוא מה מיובא לארץ.

אני גם לא ממש רואה צורך ממשי במידה הגדולה יותר לרכב כמו סקסו. No offense.

פורסם

Non taken.

בשביל זה פניתי לפורום, רציתי לדעת האם זה יתרום לאחיזה, מכיוון שאני לוקח סיבובים בחדות יחסית ומתעלל בצמיגים, והמישלין החזיקו דיי יפה.

תודה על העצות, היום המכונים סגורים אז מחר אני אבדוק.

Sent from my SM-G930U using Tapatalk

פורסם

יחד עם זאת, לא בטוח שהם יהוו שיפור על פני המישלין.

את הצמיגים בהודעתי הראשונה ראיתי בפרסומים בפחות מ-1300 ש"ח לרביעיה (אתר אוטו טייר). יתכן וניתן להשיג אף בפחות.

חיים, עצם הגדלת רוחב הצמיג לא תוביל בהכרח לאחיזה משופרת, אם כי בסיבובים זה אולי יכול לתרום מעט.

יש כאן גם שיקול של איכות הצמיג ורוחב החישוק. ראה מיני-שירשורפלצת כאן.

אני מציע להתחיל מסקר שוק, כדי לבדוק אילו דגמים בכלל זמינים וטריים (שנה מתאריך יצור), ואז לשוב ולהתלבט.

פורסם

בוודאי שהם לא יהיו ברמת המישלן... לא מתיימרים גם. במחירם לדעתי זו אופציה טובה ורציתי להביא לתשומת לבו של פות''ש שגם בסכום סמלי אפשר לקבל צמיג שאוחז יפה מאוד והוא גם שקט למדי.

בתקציב של פות''ש יש קונטי באתר טיירדיל ויש גם מישלן כמו שיש לו, אבל כמובן שצריך לבדוק מה באמת יש בפנצ'ריות.

• תוכן חדש...