Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אמינות וצריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אני מחפש רכב עד בערך 55-60 אלף, מה שחשבתי עליו זה או ג'טה 1.4TSI מהצורה החדשה יותר (2012)

או אולי סקודה ראפיד, או שבכלל ללכת על יפניות מאזדה 3 ספיריט.לא בעקרון מבחינת ג'טה וראפיד הייתי מעוניין לדעת אם עדיין קיימות הבעיות בגיר, והאם זה לא מפחיד לקנות ג'טה עם 100-120 אלף ק"מ ? אוטו דב לגבי הראפיד, ואם יש איזה שהן מחלות ידועות ?

ולגבי המאזדה כמובן שאני מודע לזה שהיא אמינה מאוד, השאלה הגדולה היא איך היא בדלק לעומת מזדה 3 1.6 ?

ואם יש איזה שהן הצעות לרכבים אחרים אני אשמח, בעיקרון הייתי שמח לרכב קטן יותר אבל אחד שלא יהיה עצלן מכיוון שאני גר בעיר דיי בעייתית שבנויה ללא מישור.

תודה רבה !

פורסם

בנוגע לג'טה ולראפיד בצע חיפוש על המנוע ותיבת ההילוכים DSG7 , לגבי המאזדה 3 , ה1.6 גם ככה חתיכת עגלה שעושה אחד לעשר, עדיף.כבר את ה2.0

פורסם

DSG7 למקום שיש לך שני מצבי נסיעה: עולה/יורד ובטוח מצבי פקקי תנוע ששם הגיר מתפגר מהר הייתי חושב לחפש אופציה ידנית או רכב אחר עם תיבה פלנטרית רגילה.

לגבי המאזדה 1.6 אני משאר מהדור השני, אני בעל אחת כזאת ובטבריה וכנרת והסביבה יש לה חיים קשים, כדי לנסוע אתה תהיה חייב להחזיק אותה תמיד מעל ל3.5KRPM אחרת תרגיש שאתה באלטו גם ככה חסר לה כוח ובמצב הזה בכלל. צריכת דלק ממוצעת(בקושי נסיעות במישור) יוצא לי 11.25KM/L לא במצב סבא עד כמה מתאפשר אבל לא חונק אותו עם גז

פורסם

DSG7 מצוין לשטח הררי. בעליות הוא סוחב מעולה. במידה ויש ירידה מתמשכת, כדי להקל על הגיר (אך לא חובה) היצרן ממליץ לעבור למצב ידני ולהישאר בהילוך 3-4 ע״מ להיעזר בבלימה מנועית. הגיר הזה ממש לא אוהב פקקים כי בפקקים אנחנו כל הזמן מצתמצמים : תאוצה-בלימה-תאוצה-בלימה. הגיר בנוי כך שהוא שואף כמה שיותר מהר להקפיץ הילוכים למעלה ע״מ להגיע לנסיעה החסכונית ביותר.

אני אישית בפקק מעביר למצב ידני.

סקודה ראפיד די חסכנית - בכביש מהיר אפשר להגיע לנתונים יפים כמו 1:20.

בתוך העיר כמובן הנתונים פחות מרשימים ודי מתקרבים לרכבים אחרים בקטגוריה. מעט טובים יותר.

ו...רכב מאוד מהיר.

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם

בפקקים אפשר (חלקית) להמנע מזחילה מי שחשוב לו אורך חיי המצמדים ולהשתמש במצב ידני כדי לחסוך מעט במכטרוניקס. עדיין בפקקים המצב רחוק מאידיאלי לגיר רובוטי.

לגבי רכב מהיר מאוד? אתה לא מתכוון ל1.2 נכון? אלא ל2.0. וגם אז זה מאוד יחסי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מתכוון לקטגוריה.

1.2tsi מהיר

1.4tsi מהיר מאוד

לא חסר מנועים 2.0 שהיו מאוד רוצים להיות מהירים כמו 1.4tsi

' (1997) past: Honda Civic 1.4 SE

2016 now: Skoda Yeti 1.2 TSI

פורסם

^^כן האטמוספריים שמפיקים הספק דומה עם צריכה גבוהה יותר אבל בעלי יכולת השרדות בערך פי 2 מאשר הTSI שיתחיל לגמגם כבר ב150K סביר להניח(במידה ומטפלים בו באופן סביר+ ולא שוחטים אותו)

• תוכן חדש...