Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע היום ממנו חששתי (אישתי זקוקה נואשות לרכב).

התקציב הוא בערך כ20 אלף שקל שיכללו את הכל.

אופציות ששקלתי:

• ג'אסטי
  • שרייד
  • אונו
  • 205
  • 106
  • חיפושית (:shock:)

את היפניות הורדתי מהרשימה, עם כל הכבוד לאמינות, בטיחות ונוחות (שחשובים לאישה הרה) אין שם.

את החיפושית, גם כן בגלל אותם סיבות (למרות שאם זה היה תלוי בי, מחר הייתי קונה לה אחת)

אז נשארו האונו, ה205, וה-106.

אישתי לא נוסעת הרבה, לכל היותר 200-300 ק"מ בחודש.

הצרכים הם:

1. קודם כל, בטיחות!
  2. נוחות
  3. אמינות (עד כמה שניתן)
  4. חסכון בדלק (שוב, עד כמה שניתן, אבל עדיף לפחות 1:12)
  5. אוטומט עדיף, אבל אין לה בעיה להסתדר עם גיר ידני :razz:
  6. רכב קטן וקומפקטי, אין לה צורך במרכב "3 קופסאות"
  7. וכמו כן אחסון מקסימלי עד כמה שניתן (עגלה+שלוש גופות מקדימה :wink:)

מה הייתם ממליצים?

תודה מראש.

:idea:חשוב כאיש נהיגה, נהג כאיש מחשבה :idea:

_

"במקום שאליו אני הולך

אני נזהר שלא לשמוע שלא לדרוך שלא לזכור

וטוב לי שאתה איתי וגם אתה וגם את..."

("היה לי חבר", דודו טסה)

פורסם

אתה רוצה בטיחות,עבור לרכב יותר גדול.

הגודל קובע הרבה דברים בחיים, אבל לא את הבטיחות.

בטיחות היא לא נגזרת של גודל.

ה-205 מיושנת יותר מה-106 ותהיה בטוחה פחות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הבחור שולל רכבים יפניים...רק בשביל הפרוטוקול,רכבים יפניים יותר בטוחים כי יש להם פח שסופג את האנרגיה ובמצב של תאונה ,הרכב מתקפל כי הוא סופג את המכה במקום שהנוסע יספוג אותה על עצמו.

אז...נ-כ-ו-ן שהבחור לא רוצה רכבים יפניים,ו נ-כ-ו-ן שהוא רוצה לחסוך ולקנות רכב קטן כי יפניות עולות יותר,ו... נ-כ-ו-ן שהוא חושב שרכבים קטנים הם בטוחים...אבל בתכלס ברכב קטן,גם בתאונה הכי קטנה מקדימה למשל...הוא דופק את כל מערכת ההגה,רדיאטור וכו....במיוחד בפגו, ובתאונק קשה חס וחלילה אין לו סיכוי ברכב שכזה.

מסקנה:

עדיף למען הבטיחות של הדבר הכי חשוב לך בחיים,להשקיע קצת יותר ולקנות משהו יותר בטיחותי וניתן למצא בצריכת דלק כמו שרצית קרי 1 ל 12 גיר ידני כמעט כל הרכבים המשפחתיים 1.6 ...ותחשוב על זה.

פורסם

תשתדל לא לכתוב טעויות בפורום.

רכבים יפניים יותר בטוחים כי יש להם פח שסופג את האנרגיה
ולרכבים אחרים יש פח שלא סופג אנרגיה ?

אבל בתכלס ברכב קטן,גם בתאונה הכי קטנה מקדימה למשל...הוא דופק את כל מערכת ההגה,רדיאטור וכו
כל רכב שמתוכנן להגן על הנוסעים מתוכנן לקרוס, עדיף לדפוק רדיאטור, ואפילו עדיף להרוס מערכת הגה כדי להציל חיי אדם.

גם ברכב קטן, וגם ברכב גדול, אם תקרא ותראה מבחני ריסוק תראה שגם רכבים גדולים ובטוחים קורסים, כדי להגן על הנוסעים.

וניתן למצא בצריכת דלק כמו שרצית קרי 1 ל 12
זה סעיף 4 בשאלה. מה לגבי שלושת הסעיפים שקדמו לו ?

בקיצור, אף אחד מהרכבים שברשימה לא מצטיין בבטיחות. זה לא בגלל רדיאטור, ולא בגלל הגה, ולא בגלל הגודל. זה בגלל שהם מיושנים, ושיקול הבטיחות בזמן תכנונם לא היה קו מנחה למהנדסים (בניגוד לכל רכב שמיוצר היום).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

יש מצב לדחוק לתקציב הזה איזה פונטו חדישה?

אם הבטיחות היא כנר לרגלייך אז אולי תרכוש רכב חדיש יותר מהשכרה או ליסינג (או עם הסטוריה של..) ואז המחיר יהיה נמוך יחסיתה והבטיחות שלו תהיה עדיפה אלפי מונים מ 205 או אונו.

בברכה,יניב

...אבל בתכלס ברכב קטן,גם בתאונה הכי קטנה מקדימה למשל...הוא דופק את כל מערכת ההגה,רדיאטור וכו....במיוחד בפגו, ובתאונה קשה חס וחלילה אין לו סיכוי ברכב שכזה.
למען הפרוטוקול ושמו הטוב של הפורום תרשה לי להגיב ב 3 מילים: שטויות במיץ עגבניות!!!

אין שום קשר כל שהוא בין הגודל של הרכב ובין הבטיחות שלו.נקודה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תקן אותי אם אני טועה:

פיגו 106, מכה קטנה במדרכה מקדימה...משולשים נדפקו,ציריות,הגה...מה לא? הכל כ"כ נמוך וקרוב לקצה שכל מכה קטנה זה נזק גדול, וזה לגבי מכות קטנות בלי שום קשר לבטיחות הנוסעים.

לגבי בטיחות לנוסעים,אני דוגל בזה שכמה שהרכב יותר גדול ככה הוא יותר חזק.כמה שיותר פח ככה יותר חזק בתאונה\יותר דברים שיכולים להגן עליי\פחות נזק לנוסע.

אתה בא לומר לי שפגו 106 יותר בטוחה מאופל אסטרה לדוגמא או מפגו 405?

פורסם

לגבי בטיחות לנוסעים,אני דוגל בזה שכמה שהרכב יותר גדול ככה הוא יותר חזק.כמה שיותר פח ככה יותר חזק בתאונה\יותר דברים שיכולים להגן עליי\פחות נזק לנוסע.

אני דוגל בזה שככל שהרכב יותר צהוב הוא יותר בטוח.

זה עדיין לא הופך את זה לנכון.

חפש מבחני ריסוק ותראה שאין קשר בין גודל הרכב לבין רמת הבטיחות שלו.

תדגול במקום אחר.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם
הגודל קובע הרבה דברים בחיים, אבל לא את הבטיחות.

בטיחות היא לא נגזרת של גודל.

.

לא מדויק בטיחות היא כן פונקציה של גודל-יותר מדויק של מסה.עם כל הכבוד לטכנולוגיות מתקדמות ,אף אחד עוד לא ביטל את חוקי הפיסיקה.למסה יש תפקיד מכריע .

דוגמא מוגזמת -אחד נוהג בלגונה 5 כוכבים ואחד במשאית ריו מי לדעתך ינזק פחות במקרה תאונה

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

דוגמא מוגזמת -אחד נוהג בלגונה 5 כוכבים ואחד במשאית ריו מי לדעתך ינזק פחות במקרה תאונה

ההשוואה שלך לא נכונה.

אבל הדוגמא שלך לא מוגזמת בכלל.

בתאונה בין שתיהן למסה יש ייתרון חשוב.

אבל במקרה של כל אחת מהן מול גורם שלישי, למשל אם שתיהן תתנגשנה בקיר בטון באותה מהירות, הנהג בלגונה יפגע פחות (למרות שיהרס לו הרדיאטור).

הנהג ריו, שאין לה אזורי קריסה, יספוג את כל האנרגיה לגופו, למרות שלריו לא יהיו נזקים חיצוניים (והרדיאטור שלה יישאר שלם). הריו היא דוגמא מובהקת לרכב ללא בטיחות בכלל. כל האנרגיה בתאונה מועברת לנוסע.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם
הבחור שולל רכבים יפניים...רק בשביל הפרוטוקול,רכבים יפניים יותר בטוחים כי יש להם פח שסופג את האנרגיה ובמצב של תאונה ,הרכב מתקפל כי הוא סופג את המכה במקום שהנוסע יספוג אותה על עצמו.

אז...נ-כ-ו-ן שהבחור לא רוצה רכבים יפניים,ו נ-כ-ו-ן שהוא רוצה לחסוך ולקנות רכב קטן כי יפניות עולות יותר,ו... נ-כ-ו-ן שהוא חושב שרכבים קטנים הם בטוחים...אבל בתכלס ברכב קטן,גם בתאונה הכי קטנה מקדימה למשל...הוא דופק את כל מערכת ההגה,רדיאטור וכו....במיוחד בפגו, ובתאונק קשה חס וחלילה

כמה שטויות אתה רושם תהיה בריא... אתה בטוח שאתה לא מתפרנס מזה?

בטיחות אקטיבית שמעת?

יכול להיות לך רכב עם פח מפה ועד ג'בלייה אבל עם בטיחות גרועה, ורכב קטן (בדר"כ אירופאי, רק הם חושבים על זה...) שיגן על נוסעיו בצורה הרבה יותר טובה.

בנוגע לרדיאטור, מערכת הגה, ועוד שאר ההבלים שרשמת - כפרה עליהם. שילכו. בשביל זה יש ביטוח.

אחרי שריסקתי את הקולט שלי (R.I.P) אומנם איבדתי רכב שקניתי אותו בדם יזע ודמעות, והשקעתי עליו המון, אבל הייתי שמח שיצאתי שלם. בניגוד לרכב, לאדם אין חלקי חילוף.

:idea:חשוב כאיש נהיגה, נהג כאיש מחשבה :idea:

_

"במקום שאליו אני הולך

אני נזהר שלא לשמוע שלא לדרוך שלא לזכור

וטוב לי שאתה איתי וגם אתה וגם את..."

("היה לי חבר", דודו טסה)

פורסם

אוקיי, בוא נעשה התערבות :

אני מביא ריאו ואתה נוסע ברנו לגונה, ניסע פנים מול פנים במהירות 50 קמ"ש....ונראה מה יקרה...

פורסם

אתה צודק בעיניין של הקיר,אבל רוב התאונות מתרחשות בין כלי רכב ובמקרה זה אם לרכבים יש רמת בטיחות דומה תמיד הנוסעים ברכב כבד יותר יהיו יותר בטוחים.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

נחזור למציאות, יש 2 עובדות כרגע:

1. הריו פחות בטוחה מרנו לגונה (אלא אם היא מטפסת על רנו לגונה).

2. לאשתו של "מאגנום" אין רשיון ג'.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

SUB

מן הסתם כל רכב פרטי שמתנגש חזיתית עם משאית ימעך עד לבלי היכר...

אבל

כנס בעמוד במהירות של 30 קמ"ש עם ריאו רוב הסיכויים שתפצח לעצמך את הגולגולת על אחד מהברזלים הרבים שיש בפנים הרכב הזה , מה זה אומר? שרכב שלא השקיעו מחשבה בתכנון ומיקום נכון של פלסטיקים/ברזלים/עצמים קשיחים וכד' בבנייתו , עלול להוות סכנה גדולה יותר.

בלגונה יש לך יותר סיכוי לשרוד בסיטואציה כזו.

GOT סחוג?

• תוכן חדש...