Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3434 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרייבר:

אני רוצה לומר לך ששנים על גבי שנים טיפלתי במוסכים מורשים ומעולם לא ראיתי גירוז של המובילים,ולא גירוז של אוזני הרפידות בגריז נחושת.

ברוב המקרים המוסכים גם היו מתקינים מיידית את הצלחות ללא ניקיונם עם ספריי בלמים(או ספריי קרבורטור).

באחד המקרים בהם הייתה שחיקה בלתי אחידה של הרפידות בצד שמאל,טען המוסכניק שמכיוון שהרפידות השמאליות קרובות להגה לכן הם נשחקות יותר מהרפידות הימניות....

מאז עברו הרבה מים בנהר.

הודות לפורום,הודות לרצון לדעת,והודות לחברי כנופיית הטיפולים השוטפים ובראשם אסף,למדנו פרק של מקצוענות בכל הקשור לתחזוקת הרכב על פי ספרות יצרן.

הטיפול המקצועי שאסף ביצע במערכת הבלימה של הפונטו ספייס שברשותי,לא זכיתי ומן הסתם לא אזכה לכך בשום מוסך.

זה הזמן להצדיע ושוב לומר תודה לאסף.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אסף, כל הכבוד!

דרייבר, אתה מצחיק ופאטתי. להכנס לשרשור אחזקה ולהתנהג בתמימות כזו, לשאול 'מעניין מה עמדת משרד התחבולה' כשאתה ושכמותך הם אלו שמפעילים את הלובי שמייצר את העמדה הזו ומשאיר אותנו מדינה מפגרת בנושאים האלו, זה מגוחך.

פורסם
Driver - גילוי נאות מצידך היה יכול להיות נחמד... אתה מנהל מוסך מורשה. לכן האינטרס ברור.

[ATTACH=CONFIG]480695[/ATTACH]

ועכשיו כשחשפנו את זה, אני חייב לציין שזה תמיד מצחיק אותי לראות איך אנשים פה בארץ מתנהגים כשזה נוגע למערכות בטיחות.

כנסו לפורומים ברוסיה או ארה"ב, בחיים לא תראו את אחד המשתמשים אומר לאחר "נו נו נו" על זה שהוא העלה מדריך, או שאל איך להחליף ברקסים למשל בעצמו.

באותו רגע מנהל הפורום נותן למצקצק בלשונו באן ל-3 ימים רק על זה שהוא ליימר.

הפורומים נועדו לשתף מידע, אתה בוחר מה לעשות איתו. הגיע הזמן שנתקדם קצת ונפתח את הראש, אחרי זה מתפלאים למה אין פה ספורט מוטורי, כי כולם תקועים מאחור...

עצם העניין שאתה "חושף" את זה, דיי מצחיק, היות ואיני מסתיר את מקצועי. וכמובן איני מתבייש.

אני מנהל מקצועי במרכז שירות מורשה יבואן, והאמן לי, הסטנדרטים של גבוהים מאוד, בפרט כשמדובר בבטיחות.

כמו שציינתי, כמו שאמרו, תרבות ה DIY בכל מה שקשור בתחום הזה בארצנו לוקה בהמון חסר, איני שולל, ואני מכיר באופן אישי בעלי רכבים שהייתי רוצה שיהיו איתי ביחד במוסך מרוב שאני סומך על הידע והעבודה שלהם.

אך מאידך מתוקף עבודתי אני נתקל בכל מיני ניסיונות כאלה ואחרים ל DIY כושלים מאוד ואפילו המסכנים את הסביבה.

קשה לי לראות או אולי מוזר לי לראות שלא מבינים את כוונתי בנושא, שוב איני שולל DIY, על פי רוב. רוב הנהגים במדינה שלנו בקושי להחליף גלגל יודעים. משם זה מגיע, כמובן שיש הרבה שכן. אך רוב ממש לא.

אנחנו עדיין לא הגענו למצב כמו באיטליה שכל נהג שני שם הוא גם מכונאי.

עד כאן מובן? כי אם לא אני יכול להסביר בבדידים. (בצחוק כמובן)

פורסם

אני נתקל ב DIY של מוסכים מסוכנים וכושלים ביותר, לאחר מכן יש את האלמנט כמובן = ממשכן את המשכורת שלי.

אשמח מאוד אם תוכל להסביר לנו בבדידים, כיוון שככל הנראה גם באיטליה לא כל נהג שני הוא מכונאי וגם בחו"ל יש כמה מאות שמבינים משהו בכל פורום.

אז אם אתה לא מבין עדיין, אוכל להסביר לך שבפורום מקצועי, מי שנרשם בכדי ללמוד ובעל הידע הכלים והיכולת, יעקוב אחר המדריכים ויעשה את הנדרש.

מקווה שזה מובן, אם לא אוכל להסביר בתרשימים.

פורסם

[quote=

סלח לי שזה המקצוע שלי.

איני עובד במשרד התחבורה, אך מתוקף מקצועי מחויב לעמוד בנהלים ובתנאים שלהם.

כמו שאמרת, רק במילים אחרות. אין לי הרבה ברירה.

פורסם

בקיצור שהעליתי קודם אפשר לראות DIY של מוסך שמסכן את הסביבה (רפידות גדולות על דיסק קטן). אני לא שולל מוסכים אבל בשרשור של עבודה עצמית, אל תיתמם, אתה חייב לתת גילוי נאות!

פורסם
בקיצור שהעליתי קודם אפשר לראות DIY של מוסך שמסכן את הסביבה (רפידות גדולות על דיסק קטן). אני לא שולל מוסכים אבל בשרשור של עבודה עצמית' date=' אל תיתמם, אתה חייב לתת גילוי נאות![/quote']

יאללה, מקבל.

פורסם
עצם העניין שאתה "חושף" את זה, דיי מצחיק, היות ואיני מסתיר את מקצועי. וכמובן איני מתבייש.

אני מנהל מקצועי במרכז שירות מורשה יבואן, והאמן לי, הסטנדרטים של גבוהים מאוד, בפרט כשמדובר בבטיחות.

כמו שציינתי, כמו שאמרו, תרבות ה DIY בכל מה שקשור בתחום הזה בארצנו לוקה בהמון חסר, איני שולל, ואני מכיר באופן אישי בעלי רכבים שהייתי רוצה שיהיו איתי ביחד במוסך מרוב שאני סומך על הידע והעבודה שלהם.

אך מאידך מתוקף עבודתי אני נתקל בכל מיני ניסיונות כאלה ואחרים ל DIY כושלים מאוד ואפילו המסכנים את הסביבה.

קשה לי לראות או אולי מוזר לי לראות שלא מבינים את כוונתי בנושא, שוב איני שולל DIY, על פי רוב. רוב הנהגים במדינה שלנו בקושי להחליף גלגל יודעים. משם זה מגיע, כמובן שיש הרבה שכן. אך רוב ממש לא.

אנחנו עדיין לא הגענו למצב כמו באיטליה שכל נהג שני שם הוא גם מכונאי.

עד כאן מובן? כי אם לא אני יכול להסביר בבדידים. (בצחוק כמובן)

יפה כתבת קבל +10

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק אני אשמח לדעת מה על מה בדיוק אתה מסכים עם Driver, בסופו של של הוא לא באמת כתב פה משהו עם עניין (מבלי להעליב), סתם ציין עובדות בלי תוכן.

זה שיש עבודות DIY שנכשלות מה זה אומר? גם בעלי מקצוע נכשלים בעבודתם מדי פעם.

אני לא הצלחתי להבין את התגובה של Driver ולאן הוא חותר, מצד אחד הוא בעד DIY מצד שני הוא טוען שהוא ראה מקרים מסכנים חיים.

אז מה השורה התחתונה? מה המסקנה?

כמו שכתבתי - בנושא החלפת דיסקים ורפידות, אם סגרת אחריך את כל הברגים - אין שום סיבה שהבלמים שלך לא יעבדו או יכשלו.

מערכת הבלמים היא מערכת מאוד פשוטה לטיפול ואין הרבה מקומות לטעות.

פורסם

בעד או נגד DIY בבלמים , לא חושב שהוא רלוונטי לשרשור שמוסבר במקצועיות. לא חסר שרשורים , הסברים ,ספרים מקצועיים, היינס וכו

למי שבאמת רוצה ללמוד את הנושא ,לפעמים לא פחות ממוסך.

מי שבאמת רוצה לבצע את העבודה בעצמו לא ניתן לעצור אותו אז עדיף שיראה איך עושים זאת בצורה נכונה. הרוב פשוט לא מנסים.

• ספונסר פורום
פורסם

כל הכבוד על המדריך, נראה שהכנופייה מתקדמים, ביחוד שפו על הככפות הכתומות (-:

הארה קטנה, אין למרוח שום גריז או נוזל על יד הסרן (נאבה) כדי למנוע התפסות שלה בעתיד, הדבר מונע מהצלחת לשבת ב-100 אחוז על הנאבה מכיוון שהגריז מכיל נוזלים ומוצקים שכידוע אינם ניתנים לדחיסה, מה שגורם לצלחת לשבת מעט עקום לאחר הידוק ברגי הגלגל בגלל שכבה לא אחידה, בעתיד זה יגרום לצלחת להישחק באופן לא שווה ולרעידות בבלימה.

אורן

פורסם

תודה אורן,

אומנם גריז לא דחיס אבל יש לו לאן לברוח דרך חורי הצלחת, וגם ה"כובע" המרכזי של הצלחת גדול מעט מהנאבה.

אני אישית לא נתקלתי בבעיות בינתים. דרך אגב יד הסרן זה נאקל KNUCKLE, ונאבה היא נאבה... HUB

מה שהכי חשוב זה באמת לנקות את הנאבה עם מברשת ברזל כדי להעיף את כל החלודה לפני השמת הצלחת החדשה, כי אז היא באמת תשב עקום.

Stay Dirty

פורסם

מה שהכי חשוב זה באמת לנקות את הנאבה עם מברשת ברזל כדי להעיף את כל החלודה לפני השמת הצלחת החדשה, כי אז היא באמת תשב עקום.

דבר ששום מוסך מורשה יבואן לא עושה.....

אסף אני רואה שחסכת על הבחור ולא שמת לו מהגריז הסגול...... נגמר לך? לקנות לך שוב?

פורסם

פספסת כנראה את התמונה, פינקתי אותו בגריז הסגול שלך. אבל אכן הוא עומד להיגמר, ועוד אחרי שעשיתי REFILL לחצי צנצנת באדיבותו של MARK_AVN

20170128_113509.jpg

Stay Dirty

• תוכן חדש...