Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3486 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי קיה ריו שנת 2012. מחירון 38,400 שׁ״ח.

לפני כחודש אשתי הייתה מעורבת בתאונה (קלה מאוד). בגלל אופי התאונה, קשה מאוד להוכיח שלא מדובר באשמתה ועל כן החלטנו לקחת את האחריות על עצמנו.

הנהג השני דיווח על התאונה (מדובר ברכב חברה מליסינג תפעולי, לא הייתה לו אפשרות אחרת) וקיבלנו תביעה לתשלום של כ-2700 ש״ח (מתוכם כ-700 ש״ח על שמאי ורכב תחליפי).

סוכן הביטוח שלנו אומר שבהתאם לגובה עלות התיקון ברכב שלנו, ההשתתפות העצמי שלנו תנוע בין 550 ל-1000 שקלים חדשים עבור שני הרכבים. לאחר מכן, כמובן, תרשם תביעה ובמשך 3 השנים הקרובות, עלות הפרמיה תעלה.

יצרתי קשר עם חברת הליסינג התפעולי, והם הציעו לסגור את כל העניין ב-2300 ש״ח. הנזק לרכב שלנו מינורי (פלסטיקת טמבון קדמי שקצת יצאה מהמקום, שפשוף קטן), ולא חשבנו כלל לתקן אותו, אך אני מתאר לעצמי שבמוסך הסדר התיקון יהיה לפחות 1000 ש״ח, אם לא 2000 ש״ח או יותר. אני לא חושב שערך הרכב ירד משמעותית, מה גם שאין תכנון למכור אותו ב-5 שנים הקרובות.

כעת אנחנו מתלבטים מה לעשות - האם לשלם ישירות לחברת הליסינג ולסגור את העניין, ולוותר על תיקון הרכב, או להפעיל את הביטוח ולשלם את ההשתתפות העצמי ואז לספוג 3 שנים של פרמיה יקרה יותר.

השאלה: בכמה עולה פרמיה של רכב כזה בעקבות תאונה *אחת* של נהג שאיננו הנהג העיקרי?

ניסינו לשאול את סוכן הביטוח וגם את חברת הביטוח את השאלה הזו, ואף אחד לא נותן מספר. דווקא בחברת הליסינג התפעולי אמרו שזה בסביבות ה-1000 ש״ח עלייה לפרמיה השנתית.

תודה לכם!

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

פורסם

אי אפשר לתת תשובה מדוייקת בכמה תעלה הפרמיה.

בכל מקרה, אתה יכול לעשות סימולציה באתר של WOBI - תקבל הערכה להפרש בפרמיות (תכניס פרטים כאשר פעם אחת אין רישום על תאונות ופעם נוספת כאשר יש רישום של תאונה אחת - ותבדוק מה ההפרש בין 2 הצעות הביטוח)

פורסם

אי אפשר לדבר על ballpark? פחות או יותר?

10%, 20%, 50%, פי 2, פי 3?

או שאולי - 500-1000 שקל יותר לכל נזק רכוש, 1000-2000 שקל לכל נזק גוף?

חייבת להיות דרך, לפחות פחות או יותר. הרי לא מדובר בכסף ואני לא הבן אדם הראשון שתבע את ביטוח הרכב שלו בישראל..

לגבי Wobi, ניסיתי - אך הוא רושם לי שאין הצעות עבורי. לא מבין למה.

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

פורסם

אי אפשר לתת הערכה מאחר וזה תלוי בנתונים האישים שלך ובחברת הביטוח (גיל, ותק בנהיגה, רכב, מקום מגורים וכו').

כמו כן, אל תשכח כי יתכן שינוי בגובה הפרמיה הבסיסית כל שנה - דבר שמשפיע גם על התוספת.

אינני יודע מדוע WOBI רשם שאין לו הצעות עבורך - אני מניח שזה עקב הנתונים שהכנסת (בהנחה שלא פספסת שום שאלה).

פורסם

אענה לך בצורה כללית מאוד ,

התייקרות של פוליסה הינה יכולה להיות בין 200 שח X 3 שנים ועד ל800 שח X 3 (לכאן או לכאן) זה הממוצע , כמובן שאם יש לך רכבים נוספים על שמך, ההתייקרות תהיה גם עליהם במקביל. דהיינו , אם ההתייקרות הינה 500 שח לשנה, תכפיל את הדבר כפול 3 שנים הבאות = 1500 שח.

בסכומים שציינת , היות שאין לך נזק גדול ברכב ואפשר לחיות איתו, הייתי מעדיף שלא להפעיל את הפוליסה אלא לשלם ישירות, מה שכן, לעיתים ניתן אף להתמקח איתם על הסכום ולשלם פחות.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם

אני מבטח דרך הסוכן ( כל פעם בחברה אחרת -- פניקס, מיגדל ), ועל כל שנה ללא תביעות ההנחה היא 7.5% מהסכום הכולל של הפרמיה ( לפני ההנחות האחרות ). זאת אומרת, אם לא היו תביעות ב 3 השנים הקודמות , ההנחה היא 22.5%.

אם תהיה תביעה, מפסיד 7.5% כפול 3 שנים על כל רכב.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

אל תפעיל את הפוליסה על הרכב שלך. כדי שהביטוח יתחיל לתקן לך את השריטה צריך נזק של לפחות ₪2000אצלך . כלומר הוא ינסה להחליף טמבון קדמי כדי להצדיק בכלל הפעלת פוליסה. סתם כי אלה החוקים. אני הייתי משלם אם הכופר שחברת הליסינג התחמנית מבקשת אם יש לך שני רכבים בפוליסה.

להחלפת טמבון קידמי יש אפקט פסיכולוגי במכירה , כאלו הרכב עבר תאונה קשה יותר.

אני על מקרה דומה הפעלתי ביטוח ושילמתי השתתפות עצמית ₪980 ולא נתתי לביטוח לטפל בטמבון שלי (וגם כי הצד הנפגע התחיל בדרישות של אלפי שקלים ורק במוסך אודי וכו וכו שכמובן הביטוח שלי סירב לתת לו).

עריכה אחרונה על ידי save
  • תוכן חדש...