Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המקרה הזה אמנם היה לפני שבועיים,אבל כבר יצא לנו לראות מאז בנסיעות אחרות איתו יותר מדי פעמים איך הולכי רגל פשוט מהמרים על החיים שלהם

אני הייתי עם חבר שלי כשזה קרה וישבתי לידו כשהוא נהג.זה היה בזמן הצבא בזמן שחבר שלי נהג ברכב צבאי(הוא נהג בצבא) ואני ישבתי לידו ונסענו לבסיס שנמצא ליד החר"פ כדי להביא משם איזה משהו.

בקיצור אנחנו נכנסים לאוטו והוא נוהג,אנחנו יוצאים מהעיר ונכנסים לכביש בין- עירוני וחבר שלי מגביר מהירות,פתאום אנחנו רואים שני תלמידי בית ספר,בערך בני-12 עם תיקים רצים לתוך הכביש מרחוק ומתקדמים לכיוון של הרכב בלי להסתכל בכלל על הכביש,זה כביש שכמובן אין בו בכלל מעבר חצייה,בקיצור חבר שלי קולט אותם,מוריד מהירות וצופר להם פעם ראשונה(הם שומעים את הצפירה ומסתכלים לכיוון שלנו אבל עדיין ממשיכים לחצות),הם ממשיכים לרוץ וחבר שלי מוריד עוד מהירות וצופר להם בפעם השנייה ועוצר כמה סנטימטרים מהם,עוד קצת והוא היה יכול לנגב אותם עם השמשה ,אני ממש נלחצתי מזה.הם נעצרו וסוג של קפאו במקום.חבר שלי התעצבן והתחיל לצעוק עליהם.

אחרי שחבר שלי המשיך לנסוע,אני נשארתי בשוק ונלחצתי,ממש היה נראה לי קרוב לדריסה.לחבר שלי יש ניסיון בנהיגה והוא נוהג כבר הרבה זמן אז הוא לא נלחץ יותר מדי ולקח את זה בקלות.

המקרה הזה אמנם היה לפני שבועיים,אבל כבר יצא לנו לראות מאז בנסיעות אחרות איתו יותר מדי פעמים איך הולכי רגל פשוט מהמרים על החיים שלהם וחוצים מול רכבים במקומות מסוכנים ופשוט הגיע הזמן לתת קנסות להולכי רגל שעוברים על החוקים ולא להפיל את הכל רק על הנהגים.

פורסם

יש מקומות בהם הולכי רגל ממש מבקשים למות, לכן אתה יכול לצאת מהשוק, גם אנשים צריכים לנהוג בשיקול דעת כאשר הם חוצים כבישים רובם מתעלמים ביודיעין ולרוב גם כועסים שאתה מתלונן

פורסם

אני לא נוהג להעלות סרטונים למרשתת, אבל יש לי סרטון שצילמתי לפני מספר ימים בו אני נוסע ברחוב עירוני צר ו"ספורטאית" מגיחה מבין המכוניות מימין ורצה מולי. בלמתי חזק - לא היה מרחב לסטיה - ולמזלי החכמולוגית נצמדה לרכב שחנה מימין ולא נפגעה.

בכלל, רצים חובבים מעדיפים לרוץ על הכביש גם כאשר התנועה כבדה ולמרות שיש לרשותם מדרכה ברוחב 2 מ'.

ממליץ לך ולחבריך להתקין מצלמת דרך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חשבתי שאתה שולח לינק לסרטון שלך. מזל שזה נגמר בשלום

התנגדות של בידוד איננה לינארית ואם המתח השאריתי באזור הזליגה של גוף החימום כשהאפס מחובר נמוך מספיק לא תהיה זליגה משמעותית. כשהאפס מנותק מלוא המתח מופיע בנקודה החלשה ונוצרת פריצה להקפיץ את הפחת.

פורסם
נשמע שהחבר היה עסוק בלצפור, פעמיים, במקום לבצע בלימת חירום.

או, יותר נכון, נשמע שחבר שלו צפר כי הוא לא רצה לבצע בלימת חירום מההתחלה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מחלה הדבר הזה, אני סובל מזה הרבה בעיר שאני גר בה(כביש ראשי, 9 בערב יום שישי, חבורה של חרדים החליטה לעצור באמצע הכביש לדבר על משהו ולהתווכח עם עוד חבורה במדרכה,כמובן שאתה חייב לעצור להמתין,לצפור קצת,אחרי כמה תנועות ידיים להתחיל להתדרדר אליהם כי אחרת הם לא זזים אחת הדוגמאות שנתקלתי ממש לאחרונה), אנשים פשוט מתפרצים לאמצע כביש בלי להסתכל אפילו, תלמידים חוצים באיזור בית הספר איפה שהם רוצים, אתה מאט וצופר בתמורה אתה מקבל צרור ברכות ואצבע משולשת, אמהות מטומטמות עם ילדים שהן אוספות מהגן/בית הספר לא שמות על חוקי התנוע, ביחייאט ראבק מיילה את אבל הילדים, מה הם אשמים בזה שאת לא שמה על חוקים. לא מזמן חבר שלי היה צריך לבצע החייה לילד כזה שקפץ לכביש עם קורקינט כאילו זה הכביש שלו מה שהוא לא חישב שהיה רכב בתנוע שם (50-60קמ"ש) כתוצאה הוא נמרח על המכסה מנוע ועף כמה מטרים מהבלימה(מעל לחודשיים היה בשיקום,שבוע במצב קשה)...

קיצור אנשים בארץ לא שמים על חוקי התנוע, חושבים שכולם חייבים להם והכביש שלהם, אם הם החליטו לחצות או להתפרץ לכביש על דעת עצמם זה אומר שכל הסובבים חייבים להם והכי עצוב שלהתגונן מכאלה אתה צריך לנסוע על 5 קמ"ש

פורסם
או, יותר נכון, נשמע שחבר שלו צפר כי הוא לא רצה לבצע בלימת חירום מההתחלה.

לי נשמע שחבר שלו קלט אותם במרחק סביר הוריד מהירות וצפר להם המשיך להיות עירני ראה שממשיכים ללכת, צפר שוב ובמקביל ממשיך להאט.

עד שלבסוף עצר עצירה מלאה כי הם קפאו.

בסך הכל עשה חכם, לא כל דבר מצריך בלימת חירום ואל תשכח שבלימת חירום יכולה לגרום לתנועה מאחורה לבצע תאונה בעקבות חוסר עירנות או סטייה מסוכנת.

פורסם (נערך)

אם התחלת בלימת חירום וגילית שבלמת חזק מכפי שהיה צריך, אתה יכול להפחית את עוצמת הבלימה.

את ההיפך - לא תמיד אפשר לעשות.

היסוס בבלימת חירום זו בעיה חמורה, והיא קיימת כמעט אצל כל נהג לא מתורגל. זה מה שמתואר (כנראה) על ידי פותח השרשור. זה למה יש לנו Brake Assist....

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

השאלה אם זה המקרה שמצדיק את זה.

כמובן שאם המקרה מצריך לבלום ומהר אז צריך לעשות זאת בלחיצה חזקה ומהירה על דוושת הבלם עד הסוף.

אבל אם יש לך טווח ראיה וזמן לעצור אז עדיף עצירה מדורגת ולא בלימה פתאומית שיכולה לגרום לתאונה לתנועה שמאחוריך.

לפי מה שאני מבין מהמקרה לא היה צריך אבל בלי סרטון אנחנו לא נדע.

פורסם

כן, אבל במצב שיש בו מרכיבים של הפתעה ובהלה כמו שמתואר אתה לא באמת יודע להעריך את מרחק העצירה במדויק, אז קודם כל יורדים על הבלמים ואחר כך מקסימום מרפים ו/או משתמשים בהגה.

הרבה נהגים נכנסו לצרות כי הם עשו את ההיפך - בלמו חלש מדי ואז "הנה המכונית/הולך רגל/מטען/גמל מתקרבים בוא נבלום חזק יותר... אוי, מאוחר מדי הנה אני מגי...."

פורסם

תסע ברחוב ויצמן בכפר סבא, תחזור לכאן עם מספר הולכי הרגל שלא עברו במעבר חציה.

פורסם

הולכי רגל חושבים שיחצו בכל מקום והכל יהיה בסדר.

רכבים נוסעים בעיר לרוב ב 50 קמ"ש אם לא יותר ולפעמים השדה ראייה ממש גרוע.

אם הולך רגל קופץ לכביש הוא תלוי במרחק הבלימה וערנות הנהג נטו.

בסוף הנהג צריך לחיות עם הטראומה של פגיעה באדם.

Volkswagen Polo GTI 2020 - White

Skoda Fabia 2015 - Style, White & Black (sold)

פורסם
נשמע שהחבר היה עסוק בלצפור, פעמיים, במקום לבצע בלימת חירום.

מין הסתם זה לא היה מצב חירום, רק הנוסע נלחץ.

כמו שיש נהגים בלי מודעות לסביבה, יש גם הולכי רגל בלי מודעות, רוכבי אופניים בלי מודעות וכו'.

באנגליה, אם מישהו עובר יותר מדי קרוב אליך ברחוב או בסופר או חוסם את דרכך, אפילו בטעות, הוא מבקש 'סליחה' על החדירה למרחב האישי. יש כל הזמן התייחסות למקום של הזולת במרחב. בארץ לא לומדים את זה כחלק מהחינוך הבסיסי, וככה זה נראה בכל מקום. אין מודעות לאחר, לצורך שלו, לזכותו לנוע בחופשיות. המנטליות היא: 'שהוא יחכה קצת, למה מה?!'

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...