Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

DSLR של ניקון

Ahbarony
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3575 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע עד כמה מה שאני אכתוב תורם לדיון

אבל יש לי D7000 כבר... לפחות שש שנים.

מצלמה נפלאה... אבל קצת כבדה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

המרתי את דת הניקון שלי בפוג'י מלפני קצת יותר משנה, ולא מצטער מאז. סוני גם נכנסה ל wishlist לתקופה מאוד קצרה, עד שהבנתי במהרה שלא רק שהגופים זוכים ליחס סמרטפוני למדי מצד סוני (כל שנה, אפילו פחות, משוחרר גוף חדש עם אפס תמיכה בגופים היוצאים) והיצע האופטיקה מגושם ויקר ללא כל פרופורציות.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם
יש במירורלס עדשה דומה ל18-200 של ניקון? כי תכל'ס כל עדשות הפריים שלי שוכבות יפה בקופסה וזאת מרותכת לגוף. אני משתמש בDSLR לרוב בשביל צילום אירועים. כלומר תנאי תאורת פנים עם פלאש. בשביל טיולים וצילומי חוץ מספיק טוב לי היפרזום של סוני. כבר 3 דורות אני משתמש בהם.

18-200 תהיה לרוב מאוד יקרה אם אתה רוצה אחת טובה באמת. אתה באמת משתמש באופן קבוע בטווח הזום הגדול? אני שמתי לב שמרביתן המוחלטת של התמונות שלי הן מתחת ל-70 (90% נניח), ולכן גם הלכתי על שילוב של 16-50 ו-55-210. בנוסף, בשביל צילום אירועים עם פלאש אתה לא צריך את הטווח הארוך כי הפלאש לא ממש רלוונטי בו.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
המרתי את דת הניקון שלי בפוג'י מלפני קצת יותר משנה, ולא מצטער מאז. סוני גם נכנסה ל wishlist לתקופה מאוד קצרה, עד שהבנתי במהרה שלא רק שהגופים זוכים ליחס סמרטפוני למדי מצד סוני (כל שנה, אפילו פחות, משוחרר גוף חדש עם אפס תמיכה בגופים היוצאים) והיצע האופטיקה מגושם ויקר ללא כל פרופורציות.

תסתכל על סוני:

https://www.dpreview.com/products/compare/side-by-side?products=sony_a6000&products=sony_a6300&products=sony_nex6

לא רואה איך זה בדיוק שנה בין גוף לגוף.

שנתיים בין ה6000 ל6300 שמחליפה אותה, זמן הגיוני ביותר.

מה עדיף, להיות כמו ניקון שאחרי כמה שנים טובות טרחה להשיק תחליף לD300S?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
מצד שני בשביל פעם ב10 שנים לא עדיף לקנות את הטוב ביותר כרגע?

אתה מצלם עם עדשה בינונית מינוס.

על איכות תמונה/חיישן אין לך סיבה לשפוך כסף, בין כה וכה זה לא העניין שלך.

תסתכל באיזה טבלת השוואה אם יש איזה פיצ'ר שיחסר לך או שתשתמש בו, ותחליט אם הוא שווה את הכסף.

הסיבה שלא עדיף לקנות את "הטוב ביותר" היא שההתקדמות מבחינת איכות תמונה די נעצרה בשנים האחרונות (וכאמור, עם העדשה שלך, אין לך רגישות להבדלים המזעריים שכן אולי קיימים, למי שחופר ומחפש אותם).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
18-200 תהיה לרוב מאוד יקרה אם אתה רוצה אחת טובה באמת.

אין כזה דבר 18-200 "טובה באמת".

אלו עדשות פשרה מטיבן, שמקריבות איכויות אופטיות ומפתח צמצם בשביל טווח זום.

פורסם

falou, ה18-200 של ניקון בהחלט לא "טובה באמת" אבל לפחות היא מוצלחת יותר מהטמרון או הסיגמא המקבילות.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

מה זה קשור?!

לא ביקרתי את העדשה. זה לגמרי בסדר לבחור את העדשה שמתאימה לך וזה גם בסדר לא להשקיע באיכות אופטית. לא את כולם זה מעניין. לגיטימי.

אבל כשאתה מצלם עם אופטיקה בינונית מינוס, אין סיבה להשקיע בציוד עם חיישן איכותי. לכן ייעצתי לו להתמקד בהבדלים פונקציונאלים בין המצלמות, ולהתעלם מהבדלים באיכות התמונה, כי עם העדשה הזו הם לא יבואו לידי ביטוי.

פורסם

בניגוד לנהיגה, בצילום דווקא אני מבין דבר או שניים, לעניות דעתי ועוד כמה אנשים. ה18-200 VRII מספקת את הדרישות שלי בצורה נפלאה.

יש לי 50/1.8 וסיגמה 105/1.8 מאקרו יחד עם טוקינה 11-16 מיותרת לחולטין. הן לא טובות לי למרות איכויות אופטיות.

סגנון הצילום שלי הוא בכיוון של street shooting, כלומר "לתפוס את הרגע". כאן הוורסטיליות של אורכי מוקד ומהירות הפוקוס של העדשה בינונית מינוס שאיתה אני מצלם מאפשרות לי להוציא תמונות נפלאות כפי ששום עדשה אחרת לא תוכל. הטענה היחידה שלי כלפיה שהיא נפתחת לבד תחת משקלה. כל השאר אני מוכן לסלוח.

אני כמעט ולא משתמש בDSLR בשנים אחרונות, כי הפוקטים של היום נותנים תוצאה טובה מבחינת תיעוד הטיול. לא מבחינת איכויות אומנותויות גמו בוקה או עומק השדה. לפוקטים של היום גם אין עייותי חבית או כרית כמו שיש לעדשות גדולות ויקרות. המקום היחיד שהן לא טובות זה צילומי פנים ותנועה מהירה. לכן אני מחזיק גם בDSLR. כאן אני בהחלט רגיל ל2 גלגלות ומסך עליון. אני גם רוצה קישוריות אלחוטית להורדת תמונות מיידית לטלפון שאני רגיל אליה. הייתי רוצה גם מסך מסתובב אבל אין את זה ב7200.

פורסם
סגנון הצילום שלי הוא בכיוון של street shooting, כלומר "לתפוס את הרגע".

אם צילומי רחוב זה באמת התחום שמעניין אותך, זניחת ה DSLR לטובת גופים קטנים ודיסקרטיים יותר היא ככל הנראה בלתי נמנעת.

פורסם
מה זה קשור?!

מה מה זה קשור?

זה בהקשר לתגובתך לsronis.

פורסם
אם צילומי רחוב זה באמת התחום שמעניין אותך, זניחת ה DSLR לטובת גופים קטנים ודיסקרטיים יותר היא ככל הנראה בלתי נמנעת.

וגם במקרה כזה לא מבין בשביל מה צריך טווח זום כך כך גדול. לרוב צלמי רחוב אוהבים פריים זווית רחבה או מקביל ל35 50 ממ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
וגם במקרה כזה לא מבין בשביל מה צריך טווח זום כך כך גדול. לרוב צלמי רחוב אוהבים פריים זווית רחבה או מקביל ל35 50 ממ.

אבל הוא לא.

סול לייטר צילם בשנות החמישים צלומי רחוב עם עדשת טלה ובצבע.

הצילומים זכו להכרה אומנותית רק בשנות האלפיים, כי צבע נחשב אז פיכסה מסחרי ועם טלה לא מצלמים צילומי רחוב.

אבל מי קבע?!

גם קליין צילם צילומי אופנה כביכול ספונטנים ברחוב, עם טלה.

זה עניין של להתאים את הכלי לטעם ולסגנון הצילום. בניגוד לצילום מסחרי, עם מטרה, אין כאן נכון ולא נכון.

אני מכיר צלם חובב רציני שעושה פורטרטים מעניינים באורך מוקד 24,עם העיוותים שלו. זו הדרך שלו לצלם אנשים, וזה עובד, גם אם הפרופורציות שלהם יוצאות לא '' טבעיות''.

לצילום פרסומת זה לא מתאים, אבל כאומנות, יש לו שפה וסגנון משלו.

• תוכן חדש...