Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3577 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לצורך הדוגמאות נניח כי:

יש ברשותי 500,000 ש"ח הון עצמי.

עלות המגרש היא כ-650,000 ש"ח ועלות הבנייה היא כ-850,000 ש"ח. כלומר סה"כ עלות משוערת 1.5 מיליון ש"ח.

גם נניח לצורך הדוגמא שהמחירים האלה באמת רלוונטיים בישראל דהיום.

אני מעוניין במשכנתא מהבנק. איך זה בדיוק עובד? האם הבנק לוקח ממני את ה-500,000 ש"ח ומשחרר לי כספים בהתאם להתקדמות והצורך? האם יש בכלל משכנתאות נפרדות למגרש ולבית? האם הבנק סומך על ההערכה שלי ובהתאם לכך מקצה לי משכנתא? ואם טעיתי (או החלטתי לשדרג) ובפועל עלות הבנייה תהיה 1.1 מיליון ש"ח?

אשמח להסבר ממצה ממי שיודע ויכול להקדיש את הזמן בשיתוף הידע.

פורסם

המשכנתא היא אחת שמחולקת לשתיים, חלק מגרש וחלק בניה, למגרש מוקצה לך חלק ואז אחרי כל התהליך (וזה תהליך....) של היתר הבניה אתה מגיע עם התכניות לקבלנים ומקבל הצעת מחיר רשמית, איתה אתה ממשיך לבנק ומבקש את יתרת המשכנתא, והבנק ישחרר לך את הכסף לפי התקדמות הקבלן, יסודות, שלד, פנים חוץ וכו וכו.

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

פורסם

תודה על התשובה.

מה דין ההון העצמי? האם עליי להפקיד את מלוא הסכום מראש בבנק, או שמא החלק שמיועד למגרש לפני רכישת המגרש והחלק שמיועד לבנייה לפני התחלת הבנייה?

פורסם

בשרשור המשכנתאות הגדול, בהודעה 915 ביקשתי ייעוץ למשכנתא עבור מגרש לבניה עצמית. הייעוץ קצת מפוזר לאורך כמה עמודים, אבל אולי ישפוך מעט אור, ואולי גם יעזור לך לתכנן את המשכנתא במידה ואתה שוקל באמת לרכוש מגרש לבניה עצמית.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תוכן חדש...