Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ובת הזוג רוצים לטוס בשבועות הקרובים ל7-10 ימים לאירופה ומחפשים יעד לצעירים. ברודוס ביקרנו פעמיים ואהבנו אך קצת מיצינו, ולכן מחפשים יעד אחר ושונה.1. מחפשים טיול כיפי ולא בטן גב במלון.2.אטרקציות +אטרקציות תירותיות +קצת לטייל בטבע ובנופים +לראות מקומות מיוחדים/מגניבים.3. אנחנו מאד מעדיפים להשכיר טרקטורון {מאד נהנתי מזה בפעמיים ברודוס}ואם יש איזוריים לטייל בהם ולנסוע על כבישים בטרקטורון. איזו ארץ אפשר לנסוע כך בטרקטורון כמו ביוון כמה ימים מהטיול?4. בת הזוג רוצה גם פה ושם שופינג אבל לא בהגזמה . אני רוצה אטרקציה מוטורית.5. ערים יפות לטייל בהן . התקציב שלנו הוא בערך 8-9אלף לזוג כולל טיסות לינה ואוכל וטיפה קניות .בין 7-10 ימים כמה שהתקציב מאפשר. זוג שזורם ופתוח להרבה דברים בעיקרון אני בעד ברלין {בעיקר לבקר חבר שגר שם} בת הזוג בעד ברצלונה {שילוב של תירות + קוסטה בראווה שזה חוף + אולי יש שם טרקטורונים} מחכים לטיסה אחרי שסוףסוף נגמרה תקופת המבחנים תודה רבה לעוזרים

פורסם

אישית אהבתי את ברלין הרבה יותר מאשר את ברצלונה. אבל בשתיהן אל תחפש אטרקציות מוטוריות מהסוג של יוון.

ברלין עיר הרבה יותר עשירה, שבוע בעיר עצמה זה לא הרבה זמן (אני מדבר על רדיוס הרכבת הפרברית), וזה בלי טיולי טבע. ברצלונה הרבה יותר קטנה אבל מפוצה על ידי אתרים בסביבה כגון בקוסטה-בראווה או מונסראט וכו'. בתוך שתי הערים להתנייד רק בתח"צ, בברצלונה יש מקום לשכור רכב לטיולים מחוץ לעיר, אבל במקרה זה הייתי בוחר במלון בשולי העיר כדי לא להכנס לתנועה העירונית. בברלין התח"צ מעולה שבמעולות, אין שום סיבה לנהוג עצמאית, להסתבך בתנועה ולסבול מחוסר חניה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קודם כל, יוון עצמה זה עולם ומלואו וגם אם מיצית את רודוס יש עוד הרבה איים לראות וגם את היבשת. המדינה הכי טובה בעולם...:-D

מעבר לכך, תקבל חוויה דומה בכל מקום שדומה ליוון - חלקים דרומיים של ספרד (במקום ברצלונה הקטלונית והמאוד-אירופית), סיציליה וחלקים דרומיים של איטליה, מלטה, מדינות בלקן הסמוכות ליוון כמו מקדוניה ובולגריה.

מדינות ים-תיכוניות לא חסר.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

חזרתי עכשיו מכרתים וזה די עונה להגדרות שלך, אממה - טרקטורון לא יעזור לך למצות את הפוטנציאל של האי, הוא ענק יחסית לרודוס.

הייתי עם רכב ועברתי שם 700 ק"מ, חופים לבנים ומים שקופים (בצד אחד של האי), יש לך קניות כמו זארה, ברשקה ורשתות גדולות אחרות, מועדונים סבבה ובגדול כל מה שביקשת.

בגלל שאתה פנוי ליותר ימים ממה שאני הייתי אז הייתי מתכנן טיול שכולל בתוכו חצי מהזמן את כרתים וחצי מהזמן את היבשת עצמה.

תהנה!

פורסם

אברג'ל - אני חולק עליך לגבי חלוקת הזמן. אמנם חלפו שנים רבות מאז ביקרתי בכרתים - אבל שבוע הוא זמן קצר מאד לאי הגדול הזה שארכו 260 ק"מ, רחבו המרבי 60 ק"מ ושטחו כ-40% משטח מדינת ישראל. במהלך אותו שבוע הספקתי לסייר במרכז האי מאיוס ניקולאוס ועד חאניה (הבסיס היה סמוך להרקליון), ולא הגעתי כלל לחלק המערבי האמור להיות מעניין מאד. הערכתי היא שכרתים לבדו מצדיק כ-10 ימים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טועה בגדול.

זה לא אירופה - זה הים התיכון המזרחי - אבל אי עם הרבה נופים ואתרים. זה הגדול באי יוון, גדול ועשיר פי כמה מרודוס. מנוסוס והרקליון, דרך רמת לסיתי ומערת הדיטיאון, איוס ניקולאוס ואי המצורעים, ועד רתימנון, חאניה וקניון סמריה. ובדרך עוד הרבה אתרים מעניינים ויפים שלא הזכרתי. את נופי רודוס גומרים ביומיים, הוסף עוד יום לעיר רודוס (מוגזם) ויום לאי סימי (שמרביתו במעבורת) - בכרתים שבוע זה מינימום.

אולי בפורום יש רושם שמדובר באי של בטן גב בגלל הקלאבים בחרסוניסוס, אבל זה בערך כאילו אילת זו ישראל.

פורסם
כרתים מרגיש לי בטן גב ופחות "אירופה שאני מחפש "האם אני טועה ?

קודם כל, בטן גב במקרה היווני זה משהו אינהרנטי לצביון המקום. היוונים עצמם פשוט כאלו בטלנים שיכורים שזה חלק מן החוויה התרבותית. המדינה הכי טובה בעולם, כבר אמרתי?:lol:

אם אתה נעול על אירופה - אל תלך לשום מקום ביוון. אבל אם תחשוב לרגע מה אתה מחפש ב"אירופה" אז ייתכן שתמצא שיוון מציעה יותר בזרת הקטנה מאשר כל אירופה המערבית.

בכל אופן, בתוך יוון, כרתים זה ה-מקום. זה החלק הכי עשיר ביוון (במשאבי טבע ונופים) ומוקד אוכלוסין ותרבות יוונית לא פחות מהיבשת, מימי קדם ועד היום.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מצטרף להמלצה על כרתים, זה אי ענק עם שלל נופים שונים ואין שום קשר בין רצועת החוף הגנרית שלו לבין פנים האי. המקומיים בהרים אדיבים וחביבים ויש מה לעשות גם עבור חובבי הטיולים בטבע. אתרי העתיקות מרגישים קצת כמו מלכודת תיירים והשילוט המזעזע באי תופס גם לגבי העתיקות, אבל זה פגם קטן ונסלח במקום מקסים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

לגמרי. בעיקר בחלק המערבי אבל גם במרכז האי (בכל זאת, יש איזה הר עצום שם).

מה שכן, חוץ מטבע לא תמצא שם הרבה ״דברים לראות״ - כל מדינה אירופית סבירה

תספק הרבה יותר עניין, או בקיצור, תלוי איך מגדירים מהו ״טיול״.

נפלאות גוגל מאפס: https://www.google.co.il/maps/place/White+Mountains+Protected+Forest/@35.3216388,23.9294615,3a,75y,334.99h,75.04t/data=!3m8!1e1!3m6!1s-e2iCS6b1Pt0%2FV2RtlrG1x6I%2FAAAAAAAAUO0%2FXLN7L8TaLSE1VHuty_NKLo_bSPiuHocSACLIB!2e4!3e11!6s%2F%2Flh4.googleusercontent.com%2F-e2iCS6b1Pt0%2FV2RtlrG1x6I%2FAAAAAAAAUO0%2FXLN7L8TaLSE1VHuty_NKLo_bSPiuHocSACLIB%2Fw172-h86-n-k-no%2F!7i6144!8i3072!4m5!3m4!1s0x0:0xc90738b2f5445ef9!8m2!3d35.314705!4d23.9774895!6m1!1e1

הנקיק המפורסם בסמריה: https://en.wikipedia.org/wiki/Samari%C3%A1_Gorge

ותוצאה מקרית מגוגל: http://www.intocrete.net/features/hiking.asp

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...