Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, בהנחה ויש לי 2 אופציות:

1. קבלת רכב חברה תמורת שווי שימוש בלבד (עבור רכב מסוג סקודה ראפיד 1.2 זה כ-1100 ש"ח נוספים שיורדים מהנטו, וכ-1300 ש"ח עבור רכב גדול יותר דוגמת גולף 1.4 או האלנטרה החדשה).

2. רכישת רכב חדש/יד 2 0 ק"מ (פרטי) וויתור על רכב חברה תמורת תוספת של 4000 ש"ח לברוטו (כולל אחזקת רכב, דלק וכדומה), כלומר כ-2350 ש"ח תוספת לנטו.

*אין זכויות סוציאליות על ה-4000 ש"ח.

ההבדל בנטו בין 2 האופציות עומד על כ-3500 ש"ח בערך לטובת אופציה מספר 2.

מחישוב פשוט שעשיתי, יוצא שעלות חודשית כוללת של רכב מיני (למשל סוויפט ידנית שכרגע בבעלותי) עומדת על כ-2500 ש"ח בחודש לנסועה של 30 אלף בשנה (ביטוח - 4000, רישוי - 1188, שטיפה - 1100, 2 טיפולים - כ-1800, צמיגים אחת לשנתיים - כ-800 לשנה, שונות (מגבים, תיקון פנצ'ר ותיקונים קטנים) - 300, כביש 6 - כ-1200, דלק כ-10500, סך הכל כ-21 אלף בשנה שזה 1750 בחודש + ירידת ערך של כ-750 ש"ח בחודש).

בהנחה ואני משדרג לרכב חדש שהוא קצת יותר גדול (נניח בסכום של כ-120-130 אלף ש"ח), אז ירידת הערך תהיה לפחות 1500 ש"ח בחודש (תוספת של 750), צריכת הדלק כנראה שתגדל גם בעוד כ-150 ש"ח בחודש לפחות, וכך גם דברים "קטנים" כמו הצמיגים וכדומה, ונגיע פחות או יותר לעלות כוללת של כ-3500 ש"ח בחודש.

לאור החפירה למעלה, האם בהנחה ואלו 2 האופציות היחידות יוצא שרכב חברה משתלם יותר במקרה הזה (אם לוקחים בחשבון גם שקט נפשי ותקלות לא צפויות וכדומה)?

תודה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6

פורסם

שאלת וענית לעצמך אז קצת קשה להבין מה השאלה.

החישובים שלך נכונים,ובסופו של דבר ההפרש (אם קיים) זניח.

השאלה היא האם משנה לך כמה מאות שקלים בחודש או לא...

אם התשובה היא לא, אז קח את הליסינג ותהיה בראש שקט ועם רכב חדש.

ודרך אגב,תוכל להסתפק בראפיד- הוא לא פחות גדול מההצעות האחרות.

פורסם

במקרה שלך הייתי הולך על הליסינג בראש שקט ההפרש זניח לא שווה את ההתעסקות עם רכב פרטי וכו.

קח רכב ותרביץ בו.

תהנה.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
שאלת וענית לעצמך אז קצת קשה להבין מה השאלה.

תודה על התשובות.

השאלה היא אם עניתי לעצמי (וחישבתי) נכון, שכן במבט ראשון הפרש של 3500 ש"ח בחודש בין 2 האופציות נשמע לי המון, אבל אחרי שבוחנים לעומק מתגלה שזאת בערך עלות אחזקת רכב משפחתי ממוצע (אם לוקחים בחשבון את הכל, כולל ירידת ערך).

פורסם

ההשוואה בין רכב חדש בתפעולי לבין רכב חדש פרטי היא אמנם כביכול ההשוואה הנכונה, כי זו ההשוואה שרוצים שתעשה (המחוקק, האוצר, היבואן, והחברה החולה שבה אנו חיים). ההשוואה האמיתית היא כמשפחה צעירה, מהו הרכב שייתן לך הכי הרבה במחיר הזול ביותר, ועדיין ישאיר לך סכום לא קטן בנטו בחודש. ואני לא מדבר על רכב חדש, אלא על משפחתית משומשת בת 5 לפחות אם לא בת 7. הסוויפט דוגמא טובה. כשקונים משומשת בת 5 ונוסעים בה עוד לפחות 5 שנים, המספרים מקבלים תפנית חדה. בדוק גם קיה ריו 2012 שנמכרות בסיילים ב-50- 45 אלף מליסינג.

פורסם

מאוד קשה לעשות חישובים כאלה מכיוון ובעולם הרכב (כמו בהרבה קניות אחרות בחיים) קשה לחשב מראש כמה בדיוק יהיו העלויות.

אתה יכול לקנות רכב ישן ולחיות איתו בשלום, ויכול לקנות רכב חדש שיצטרך להיות כל שני וחמישי במוסך, וכמובן כל שאר האופציות הקיימות בניהן (כמו:רכב לא סחיר שיהיה קשה למכור אח"כ,תקלות לא צפויות, תאונות לא צפויות שיעלו כסף ויעלו את הפרמיה של הביטוח,ועוד).

לאחר 3 שנים עם ליסינג מהחברה חישבתי כמוך עלויות (התנאים אצלנו שונים משלך), והחלטתי לקחת סיכון ולהחזיר את הליסינג.

אז לא רכשתי רכב חדש- כדי לא להפסיד הרבה כסף, וקניתי רכב חסכוני יחסית ושנחשב אמין.

פורסם

בארץ יהיה קשה למכור רכב שעשה יותר מהקילומטרז השנתי גם במחירון מחושב קילומטרז- ו30 אלף זה מעל.

בנוסף,

אם סוויפט ידנית מספיקה לך תבדוק אופציית שנמוך לדרגה דומה(דרגה B)..אם אתה מוריד קטגוריה אתה פיזית מקבל לנטו החזר יחסי של ההטבה למשכורת(הכמות משתנה בין חברה לחברה).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

תודה על התשובות. כמו שציינו פה, אחד השיקולים העיקריים אצלי הוא הקילומטראז' הגבוה שאני עושה בשנה (כ-30000), מה שמשפיע לא רק על התחזוקה השוטפת אלא גם על ירידת הערך (שלא לדבר על כך שאנשים נרתעים מרכבי בנזין עם קילומטראז' בשמיים). כמובן שהקילומטראז' גורר איתו עלויות נוספות כמו כביש 6, צורך בשטיפה תכופה וכדומה.

בנוגע להחלפת הרכב - למרות שהסוויפט הידנית היא רכב מצוין, אני מעוניין ברכב חדש (או עד כשנה על הכביש), שיהיה חזק יותר ומעט גדול יותר, ורצוי אוטומט (החברה לא כל כך מסתדרת עם ידני), אז ההשוואה של הליסינג צריכה להיות למשהו דומה.

כל החישוב פה נועד לבדוק שאני לא שוכח משהו בחישוב עלות הליסינג או לא מגזים עם חישוב עלות אחזקת הרכב הפרטי (שכן במבט ראשון, 2500 ש"ח בחודש לסוויפט ידנית נראה לי די הרבה).

פורסם

יש עוד נתון ששכחת וזה התנאים הסוציאליים על עוד 4000 שקל שנכנסים לברוטו.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

הוא רשם שזה לא משפיע על התנאים הסוציאליים.

על פניו נראה שבמקרה הנ"ל הליסינג תהיה אופציה עדיפה אלא אם כן אתה קונה רכב שנחשב אמין מאוד ומחזיק אותו 5-6 שנים לפחות.

פורסם

נכון. ה-4000 ש"ח מתווספים לברוטו במקרה של ויתור על רכב חברה, אך הם לא נכללים בחישוב של תנאים סוציאליים.

כרגע אני בודק את האפשרות לקחת פורד פוקוס סטיישן 2014 שיש לה עוד שנה עד לסיום חוזה ההשכרה, כך שבעוד שנה, כשיהיה לי מידע מדויק יותר בנוגע לשימוש שלי ברכב ולעלות המדויקת שלו במשכורת, אוכל לוותר על האפשרות הזאת ללא צורך בתשלום קנס.

החיסרון היחידי הוא ה-200 ש"ח הנוספים שאשלם עליו ביחס לראפיד למשל (עקב שווי שימוש גבוה יותר), וכמובן הגיר המהולל של הפוקוס.

פורסם

אין להם רכב אחר שלקראת סוף חוזה כמו הפוקוס? לקחת ביינתים רכב עם חוזה קצר כדי לא להתחייב ולהסתכן בקנסות זה צעד חכם - תברר אם יש רכב קצת יותר אמין.

אתה היום עם סוזוקי סוויפט..לא יהיה לך סיוט להיסחב עם רכב ארוך כ"כ כמו פוקוס סטיישן?.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אל תתקרב לפוקוס 2014.

מאמין שיהיה בסדר. אומנם שמעתי הרבה דברים לא טובים על הגיר, אבל ברכב בן שנתיים אני מאמין שכבר טיפלו בבעיה (בין אם זה החלפת מצמדים או עדכון תוכנה וכדומה), מה גם שזה רק לשנה (ואם הרכב יכנס למוסך כל שני וחמישי אז יחליפו לי אותו).

בנוגע לבעייתיות הגיר בפקקים - זה גם משהו שפחות מטריד אותי, שכן רוב הנסיעות שלי רחוקות מריכוזי הפקקים.

אין להם רכב אחר שלקראת סוף חוזה כמו הפוקוס? לקחת ביינתים רכב עם חוזה קצר כדי לא להתחייב ולהסתכן בקנסות זה צעד חכם - תברר אם יש רכב קצת יותר אמין.

אתה היום עם סוזוקי סוויפט..לא יהיה לך סיוט להיסחב עם רכב ארוך כ"כ כמו פוקוס סטיישן?.

כל עוד אני לא אצטרך לסחוב אותו על הידיים :wink:

ייקח זמן להתרגל לגודל שלו, אבל אני לא גר באזור עם מצוקת חניה (וכנ"ל בעבודה ובסופי שבוע), אז זה לא אמור להפריע.

נראה לי שיש עוד רכב שלא זכור לי הדגם שלו, אבל נראה לי שהוא יקר בכמה מאות שקלים בחודש.

• תוכן חדש...