Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניתוק כרית אויר במושב ליד הנהג פורד פוקוס 2009

assafta
שימו לב! השרשור הזה בן 3015 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

הי

ברשות רעייתי רכב מסוג פורד פוקוס שנת 2009. הרכב הוא מליסינג ונרכש על ידנו לפני כשלוש שנים בשלמה סיקסט.

לרגל הולדת תינוקי חדש במשפחה, בדקתי כיצד מנטרלים את כרית האוויר במושב ליד הנהג ברכב זה. ספר הרכב מתאר כפתור הנועד לביטול הכרית, אולם לא מצאתי כי כפתור זה קיים בדגם שלנו. בדקתי גם בדלת בצד אולם לא

מצאתי סוויץ' לנטרול הכרית, כפי שאני מכיר מהמאזדה שהייתה לי.

מכל מקום, יש איזשהוא מתג ברכב מתחת לרדיו (עולה ויורד), שאף פעם לא הבנתי מה תפקידו. נדמה לי שאמרו לי בזמנו בשלמה סיקסט שזה לא היה במקור ברכב, ואולי זה קשור לניטרול כרית האוויר. אני לא סגור על זה וגם הם לא היו.

משיחה שערכתי היום עם מזדה-פורד עולה כי רק המוסך המרכזי בניר צבי רשאי לטפל בנושאים אלו והפנו אותי למעשה להגיע לשם.

יש לכם רעיון מהו אותו מתג עלום, כיצד אני יכול לוודא שאכן הוא קשור לכרית האוויר, ובאופן כללי, כיצד מומלץ לפעול בעניין זה?

תודה רבה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין ברכב שלך אפשרות לניתוק כרית אוויר. הביאו אותם לארץ ללא המתג הזה.

ניתן להתקין בניר צבי מתג לניתוק כרית אוויר, בעלות של כ 500 ש"ח לדעתי (לגבי המחיר אני לא בטוח).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

היי אסף,

המתג הנ"ל אינו נראה כמו מתג נטרול כרית אוויר, וגם אם כן, הוא הותקן בצורה פיראטית ולא ניתן לסמוך על כך שיפעל תקין אם חלילה תזדקק לו.

היית קונה Baby Sense משומש שהתקינו לו מפסק חיצוני שאמור לדאוג לזה שהוא יפעל כראוי? :shock:

לאחותי הייתה פוקוס 2008 בזמנו ושהיא התקינה מפסק נטרול כרית אוויר,

הוא היה מותקן בדופן הדאשבורד עם סימון מתי פעיל ומתי לא,

והנטרול היה צריך להיעשות ע"י מפתח הרכב. גבו ממנה 700 שקלים למיטב זכרוני.

מזל טוב לרגל התרחבות המשפחה :-)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום

כולם צודקים.

המתג בתמונה אינו ניתוק כרית אוויר, מדובר במתג פיראטי (אולי הוא מכבה את האור ברכב ליד, כמו ב"סיינפלד" :lol: ).

בכל מקרה, הוספת המתג מתבצעת אך ורק במוסך המרכזי של מאזדה ופורד בניר צבי וגובים עליו תשלום + חתימה על טפסים לידיעת ההשלכות.

עדי

מרכז שירות שי לי - מורשה יבואן לרכבי פורד ומאזדה. רחוב היוזמים 12 אור יהודה, טלפון: 03-5333082
מוסך הסדר לחברות הביטוח מגדל, מנורה, ביטוח ישיר, 9 מליון, איילון, שירביט וליברה.
לחנות האונליין של שי לי עם הנחות ומבצעים לחצו כאן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וכמו שניתן להבין מעצם הצורך בחתימה על הטופס, ובכלל מכל הטרחה שמסביב לעניין: זהו פתרון שעדיף למצוא לו חלופות אחרות.

גם כאשר כרית האוויר מנוטרלת המושב הקדמי מסוכן יותר לתינוק משמעותית​ מאשר כל אחד מהאחוריים. זו גם הסחת דעת הרבה יותר חמורה לנהג.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תותחים אתם אחד אחד. תודה רבה על ההתייחסות. מעניין למה נועד הסוויץ' הזה... עד היום לא הבנתי...

עוד שאלה בנושא, ברשותכם: ברשותי גם שברולט אורלנדו LT שנת 2013. הייתי בטוח שברכב הזה לפחות אוכל לנטרל את כרית האוויר, וגם בספר רכב נראה כי יש אפשרות כזו. עם זאת, אני לא מצליח למצוא סוויץ'/מתג שכזה באף מקום, לא בדלתות, לא בצדדים ולא בשום מקום. האם גם כאן זה אותו סיפור?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רואה את האום? תוציא אותו החוצה עם היד ותראה עם המתג הזה מחובר למשהו בכלל.

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3015 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...