Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
קליאו נראית מצוין, אבל היא מכונית ממש לא נוחה. לדעתי 208 מעניקה את התמורה הטובה ביותר עבורך.

הגב השבור שלי שכבר 3 שנים נוסע על קליאו ומאז הכאבים כמעט נעלמו לא יסכים איתך.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אז מבחינת נוחות ושיכוך מהמורות בנסיעה מי הסופר מיני הכי טובה בסעיף זה ?

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

הפיאסטה

פורסם

תרשי לי לטרוף לך מחדש את הקלפים:

קודם-כל, אני מתפלא שלא המליצו פה על סקודה פאביה/סיאט איביזה (אולי המליצו ופספסתי משהו) - בהחלט שווה לשקול אותן.

מבחינת בטיחות - לפיאסטה הכי הרבה כריות אויר

מבחינת נוחות והגה - פיאסטה.

השוו בין רנו קליאו לפורד פיאסטה באתר אחר.תוכלי למצוא את ההשוואה כאן.

בסיכומו של המבחן הזה, הפיאסטה היתה לא פחות מהירה ויותר חסכונית בדלק

(ואני מקווה שהכל אובייקטיבי).

עלויות - טוב, כאן כבר כל יבואן לוקח מחירים כיד הדמיון הטובה עליו, אבל לפיאסטה יש מנוע אטמוספרי רגיל (יענו, לא טורבו) - מה שאומר ש(תיאורטית) עלויות האחזקה צריכות להיות יותר זולות מאלה של מנועי הטורבו.

הדבר החשוב שצריך לבדוק בפיאסטה זה את תיבת ההילוכים - מדובר בתיבת power shift שלמעשה זאת תיבה רובוטית די דומה לתיבה המושמצת של הפורד פוקוס(אמנם עברה מקצה שיפורים, אבל בכ"ז).

את צריכה לנסוע עליה ולראות אם היא מתאימה לך מבחינת התנהגות בשינוי הילוכים - דווקא בעיר ודווקא במהירות נמוכה.

בהצלחה

פורסם (נערך)

זו אותה תיבה בעייתית וגם הפיאסטה קיבלה הארכת אחריות, לא הייתי ממליץ עליה.

נוחות זה סובייקטיבי בסופו של דבר ,לי ה208 הייתה הכי נוחה וגם במבחן הזה והזה.

כמו כן כיום יותר כריות אוויר לאו דווקא מבטיח בטיחות טובה יותר.

הקליאו מודרנית יותר מהפיאסטה , שהיא דגם יחסית מיושן כבר, איתנו מ2009.

הקליאו גם עם תא מטען גדול מהפיאסטה, מגיעה עם מערכת מקורית ולא התקנה מקומית כמו בפיאסטה ומאובזרת יותר ממנה.

עריכה אחרונה על ידי yoav911gt2
פורסם

לכל גאוני הפיזיקה היישומית - בבקשה הנה תוצאות מבחני הריסוק של ה 208 והקליאו. נחשו מי ניצחה בכל הפרמטרים...

קליאו : http://www.euroncap.com/en/results/renault/clio/10944

208 : http://www.euroncap.com/en/results/peugeot/208/10941

אז שאף אחד לא יבלבל במוח שעוד שתי כריות אויר יהפכו רכב ליותר בטיחותי...

פורסם

אני מתפלא איך אף אחד כאן לא טרח לציין שהקליאו קיבלה זה עתה מתיחת פנים שתגיע בחודש הבא לארץ, אז במידה וכבר החלטת על הקליאו, אולי כדי לחכות לאוגוסט לכשתגיע.

פורסם
לכל גאוני הפיזיקה היישומית - בבקשה הנה תוצאות מבחני הריסוק של ה 208 והקליאו. נחשו מי ניצחה בכל הפרמטרים...

אומנם אני לא גאון בפיזיקה יישומית, אך אני לא רואה כאן שום "ניצחון", וודאי שלא בכל הפרמטרים.

בסה"כ מדובר בתוצאות די דומות, ודווקא נראה שה"חסכון" בכריות האוויר בקליאו כן בא לידי ביטוי, במבחן הקורה למשל, רואים שהבובה בקליאו נפגעה קשה יותר באזור בית החזה.

גם בהגנה על הולכי רגל, לקליאו אומנם אחוז גבוה יותר, אך זה בא לידי ביטוי בעיקר באזור הרגליים, בפגיעת ראש דווקא ה208 ידידותית יותר. הסעיף היחידי בו הקליאו מובילה הוא סעיף ההגנה על ילדים ( שדווקא אותו השמיצו כאן, בגלל המחסור בכריות הוילון).

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

קליאו : http://www.euroncap.com/en/results/renault/clio/10944

208 : http://www.euroncap.com/en/results/peugeot/208/10941

אז שאף אחד לא יבלבל במוח שעוד שתי כריות אויר יהפכו רכב ליותר בטיחותי...

1. איפה אתה רואה אזכור לכריות אוויר מאחור בפיז'ו במבחן הזה?

2. אתה טוען ששתי כריות נוספות לא הופכות רכב ליותר בטיחותי? ומה לגבי ארבע נוספות? ומה לגבי להוריד עוד שתיים?

ההבדל המצויין היחיד בין המכוניות הוא בהגנה על חזה אצל ילדים מתחת לגיל 18 חודש.

בסופו של דבר, שתי המכוניות די דומות. אם אחת באה עם שתי כריות אוויר נוספות לאחור, זה יתרון. מסויים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כנראה שאין באמת משמעות לכרית האויר אם הניקוד של הקליאו גבוה יותר ( גם אם באחוזים בודדים ). לא תמיד יותר - זה יותר טוב. כנראה שרנו מצאו לנכון שאין תמורה בעוד שתי כריות אויר. עובדה שזה הוכיח את עצמו.

אני אתן לך הקבלה אחרת. נגיד שאתה רוצה לבנות בית, וסוג הבטון שתשתמש בו בפועל יהיה חזק פי 2 מהתכנון המקורי. זה יהיה יותר טוב? לא. כי אתה לא צריך בטון חזק פי 2 במקרה הזה. גם עם החוזק המקורי הבית יהיה חזק ויציב.

פורסם
כנראה שאין באמת משמעות לכרית האויר אם הניקוד של הקליאו גבוה יותר

שוב, שים לב: הפיז'ו נבחנה בלי כריות אוויר מאחור.

פורסם (נערך)
נהגתי כמעט 5 שנים על קליאו ידנית, והייתי מאד מרוצה. לצערי הקליאו הלכה לעולמה בדמי ימיה (אובדן עפ"י השמאי). כמעט קניתי קליאו חדשה, אבל אז גיליתי שרנו ביטלה את כריות האוויר מאחור, ששם יושבים הילדים.

מכיוון שזה רכב שני במשפחה, שמשמש בעיקר כרכב הסעות בשעות אחה"צ- חשובה לי מאד הבטיחות לילדים.

לכן, התחלתי לחפש אלטרנטיבה בטוחה יותר לקליאו.

הגעתי להשוואה בין השלוש:

א. רנו קליאו

ב. פורד פיאסטה

ג. פיג'ו 208

מה שחשוב לי מדורג להלן לפי סדר חשיבות:

1. בטיחות (!!) אקטיבית ופאסיבית

2. תחזוקה ואמינות

3. מרווחת

4. צריכת דלק נמוכה

5. מחיר (כל עוד לא עובר את ה- 90 אש"ח)

6. איבזור ונוחות

אז מה דעתכם? מה עדיף מבית השלוש? ואולי בכלל יש אפשרות נוספת שלא חשבתי עליה?

תודה רבה מראש למשיבים!

נשמח לדעת באיזה רכב בסוף בחרת ?

ומי הפייבוריטים שלך ?

נ.ב יש גם את הפולו שהיא גם מעניינת

לגבי ה 208 דיזל-האם העלויות אחזקה אמורות להיות יותר יקרות ?

עריכה אחרונה על ידי ram4000
פורסם
צודק. במיוחד בשבילך השוואה עם פיאסטה עם 7 כ"א : http://www.euroncap.com/en/results/ford/fiesta/10922

ועדיין הקליאו גבוהה יותר ברוב הסעיפים פרט לראשון כשהיא מפגרת ב 3 אחוז.

כמעט שכחתי.

הבחינה מאחור זה רק לילדים במושב בטיחות. הם רתומים למושב.

מה עם ילדים בלי או עם בוסטר?

פורסם

כל עוד זה לא נבדק - אי אפשר להסיק מסקנות מה בטוח יותר ומה פחות. יכול להיות מאוד שהכרית השישית הזו בכלל לא יעילה לילדים במושב אחורי. כל שאני יודע זה שרמת הבטיחות שנבדקה אינה נופלת מהמתחרות ואף מתעלה עליהן.

• תוכן חדש...