Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהגתי כמעט 5 שנים על קליאו ידנית, והייתי מאד מרוצה. לצערי הקליאו הלכה לעולמה בדמי ימיה (אובדן עפ"י השמאי). כמעט קניתי קליאו חדשה, אבל אז גיליתי שרנו ביטלה את כריות האוויר מאחור, ששם יושבים הילדים.

מכיוון שזה רכב שני במשפחה, שמשמש בעיקר כרכב הסעות בשעות אחה"צ- חשובה לי מאד הבטיחות לילדים.

לכן, התחלתי לחפש אלטרנטיבה בטוחה יותר לקליאו.

הגעתי להשוואה בין השלוש:

א. רנו קליאו

ב. פורד פיאסטה

ג. פיג'ו 208

מה שחשוב לי מדורג להלן לפי סדר חשיבות:

1. בטיחות (!!) אקטיבית ופאסיבית

2. תחזוקה ואמינות

3. מרווחת

4. צריכת דלק נמוכה

5. מחיר (כל עוד לא עובר את ה- 90 אש"ח)

6. איבזור ונוחות

אז מה דעתכם? מה עדיף מבית השלוש? ואולי בכלל יש אפשרות נוספת שלא חשבתי עליה?

תודה רבה מראש למשיבים!

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

208 דיזל ידנית.

גם חסכונית גם חזקה וגם מאובזרת.

הונדה גאז' ידנית גם נכנסת בתקציב, מרווחת יותר והכי בטוחה בקטגוריה לפי יורו Ncup.

,

פורסם
208 דיזל ידנית.

גם חסכונית גם חזקה וגם מאובזרת.

הונדה גאז' ידנית גם נכנסת בתקציב, מרווחת יותר והכי בטוחה בקטגוריה לפי יורו Ncup.

,

תודה רבה!

לא הכרתי את ההונדה ג'אז בכלל והיא נראית פשוט מ-עו-לה! בדיוק מה שחיפשתי.

חבל רק שהיא כל כך יקרה ביחס למתחרות (האחרות עולות עכשיו רק כ- 70 אש"ח בגלל כל מיני מבצעים). מעניין אם צפוי איזה מבצע גם בהונדה, אולי שווה לחכות...

פורסם
208 זה אחלה רכב שמתאים לרשימת הדרישות שלך,גם הקליאו טובה מאד,הפיאסטה מרגישה כבר ממש מיושנת ולא ברת תחרות.

תודה, זו היתה גם התחושה שלי, אבל חשבתי שאולי זו סתם סטיגמה...

פורסם (נערך)
תודה, זו היתה גם התחושה שלי, אבל חשבתי שאולי זו סתם סטיגמה...

לגבי 208 גם בדיזל וגם בבנזין הסטיגמה תורגש לדעתי במכירה העתידית של הרכב כי שמירת הערך שלה אצל הישראלים הוא נמוך מאוד,כי ישראלי שבא לקנות רכב רק שומע פגו רנו סיטרואן גם דיזל וגם בנזין זה לא משנה לו , ישר נדלקת לו נורה אדומה שאומרת להתרחק , ואכן זה מה שרובם עושים.

לעומת אם ישמעו הונדה או טויוטה או את המילה סיאט איביזה או סתם שקר כלשהו חח המחסום במוח שלהם ישבר ! ומה שיקנו בסוף ברוב הפעמים זה את המותג המוביל אצל הישראלים לפחות ..רוב הפעמים המותג היפני ינצח ברוב קולות

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי ramos7626
פורסם
לגבי 208 גם בדיזל וגם בבנזין הסטיגמה תורגש לדעתי במכירה העתידית של הרכב כי שמירת הערך שלה אצל הישראלים הוא נמוך מאוד,כי ישראלי שבא לקנות רכב רק שומע פגו רנו סיטרואן גם דיזל וגם בנזין זה לא משנה לו , ישר נדלקת לו נורה אדומה שאומרת להתרחק , ואכן זה מה שרובם עושים.

לעומת אם ישמעו הונדה או טויוטה או את המילה סיאט איביזה או סתם שקר כלשהו חח המחסום במוח שלהם ישבר ! ומה שיקנו בסוף ברוב הפעמים זה את המותג המוביל אצל הישראלים לפחות ..רוב הפעמים המותג היפני ינצח ברוב קולות

הנסיון שלי עם רנו אמנם מוגבל ל- 4-5 שנים האחרונות שבהן נהגתי בקליאו, אבל חייבת לציין ש'אין עליהם' בשרות. דוקא בגלל הסטיגמות של הישראלים הם עושים מאמץ עילאי לתת את הנשמה עם שירות מצוין.

אגב, כשקניתי את הקליאו הייתי מודעת לסטיגמה ובכל זאת בחרתי בה מפני שבאותו זמן לא היו לה מתחרות בקטגוריה של הסופר-מיני בתחום הבטיחות.

לך תדע- אולי הסטיגמות ישתנו עד שאחליט למכור אותה בעוד כמה שנים... ובכל מקרה- הגישה שלי היא שעדיף לקנות לפי הצורך ולא לפי שיקולי מכירה עתידיים מעורפלים. הנה, תראה למשל עכשיו- אני לא מוכרת את הקליאו אלא מקבלת את תמורתה מחברת הביטוח, כי היא מוגדרת 'טוטל לוס'. תאר לעצמך שהייתי קונה לפי שיקולי המכירה העתידית...?!

פורסם

אז ככה.

אנחנו עד היום התניידנו עם פיאסטה כרכב משני ואפילו עיקרי לאיזה תקופה. הפיאסטה למרות היותה המבוגרת בחבורה עדיין נמכרת בעשרות מונים יותר באירופה, אבל וזה אבל גדול בישראל לא מיובא המנוע טורבו הקטן ותאלץ להסתפק במנוע אטמוספרי עצל.

את הגאז רכשה אמא שלי בהמלצתי, היא מרווחת ונוחה יותר מכל סופר מיני בשוק אבל התמחור של הידנית הזוי לחלוטין.

בין הצרפתיות הייתי בוחר ב208 היא נראית עסקה טובה יותר וכך גם לפי לא מעט ביקורות באירופה אך גם כאן בחירה בדגמי הבנזין תהיה בדמות מנוע אטמוספרי דומה לפיאסטה.

Sent from my SM-A510F using Tapatalk

פורסם

שני המועמדות העיקריות לדעתי שאת צריכה להסתכל עליהם הם

הונדה ג'אז לגבי בטיחות ואמינות ומאוד מרווח

לגבי 208 דיזל ידני צריכת דלק נמוכה נוחות עדיפה לגבי אמינות רק הזמן יגיד למרות שזה מנוע דיזל שרץ הרבה שנים בשוק ולא שמעתי על בעיות כלשהם.

פורסם

בקליאו לא ביטלו את הכרית האחורית, אלא יש כרית אחת ארוכה שמכסה 2 מושבים, כך שהיא לא פחות בטוחה מכל השאר. דווקא אני שמעתי ממקור ראשון חוות דעת מאוד שלילית לגבי האמינות שלה ממישהו שהתלונן שזה רכב מאוד נוח אבל שכל הזמן יש לו תקלות חשמל ושנמאס לו מהן.

בפיאסטה יש את הכי הרבה כריות אוויר, 7 כריות כולל כרית לברכי הנהג שאין בשאר הרכבים בקטגוריה.

לא הבנתי למה משנה גיל הדגם של הרכב, זה לא שהיו חידושים מרעישים בעולם הרכב העממי בשנים האחרונות.

פורסם
אז ככה.

אנחנו עד היום התניידנו עם פיאסטה כרכב משני ואפילו עיקרי לאיזה תקופה. הפיאסטה למרות היותה המבוגרת בחבורה עדיין נמכרת בעשרות מונים יותר באירופה, אבל וזה אבל גדול בישראל לא מיובא המנוע טורבו הקטן ותאלץ להסתפק במנוע אטמוספרי עצל.

את הגאז רכשה אמא שלי בהמלצתי, היא מרווחת ונוחה יותר מכל סופר מיני בשוק אבל התמחור של הידנית הזוי לחלוטין.

בין הצרפתיות הייתי בוחר ב208 היא נראית עסקה טובה יותר וכך גם לפי לא מעט ביקורות באירופה אך גם כאן בחירה בדגמי הבנזין תהיה בדמות מנוע אטמוספרי דומה לפיאסטה.

תודה רבה!

חיזקת את הדעה שלי לגבי המחיר של הג'אז. בדקתי והוא נראה רכב מעולה, אבל המחיר גבוה בעשרות אלפים לעומת ה'מתחרות', אז אני מוותרת.

פורסם
שני המועמדות העיקריות לדעתי שאת צריכה להסתכל עליהם הם

הונדה ג'אז לגבי בטיחות ואמינות ומאוד מרווח

לגבי 208 דיזל ידני צריכת דלק נמוכה נוחות עדיפה לגבי אמינות רק הזמן יגיד למרות שזה מנוע דיזל שרץ הרבה שנים בשוק ולא שמעתי על בעיות כלשהם.

תודה רבה.

מהג'אז ירדתי בגלל המחיר הגבוה. ממשיכה בבירור לגבי הרנו...

פורסם
בקליאו לא ביטלו את הכרית האחורית, אלא יש כרית אחת ארוכה שמכסה 2 מושבים, כך שהיא לא פחות בטוחה מכל השאר. דווקא אני שמעתי ממקור ראשון חוות דעת מאוד שלילית לגבי האמינות שלה ממישהו שהתלונן שזה רכב מאוד נוח אבל שכל הזמן יש לו תקלות חשמל ושנמאס לו מהן.

בפיאסטה יש את הכי הרבה כריות אוויר, 7 כריות כולל כרית לברכי הנהג שאין בשאר הרכבים בקטגוריה.

לא הבנתי למה משנה גיל הדגם של הרכב, זה לא שהיו חידושים מרעישים בעולם הרכב העממי בשנים האחרונות.

לגבי כריות האוויר בקליאו- זה חוסר דיוק במקרה הטוב, ושקר גס במקרה הרע. לא שלך, חלילה, אלא של רנו.

בדקתי את זה שוב, ושוב ושוב. עשיתי מחקר יסודי ברשת. הטענה שלהם כאילו הכריות נפתחות למצב 'וילון' היא לא נכונה. המוכרים בסניפים של קרסו לא משקרים, פשוט זה מה שאמרו להם, והם מאמינים בזה. אבל זה לא נכון! מזמינה אותך לצפות במבחני ריסוק שלהם, ובתרשימים של פתיחת הכריות שמופיעים ברשת. חד משמעית - החל משנת 2013 אין הגנה של כריות אויר על היושבים במושב האחורי של הקליאו.

לגבי תקלות חשמל- לא ידוע לי, אבל אבדוק, תודה שהפנית את תשומת ליבי. נהגתי 4 שנים על קליאו ולא נתקלתי בזה, אבל זה לא אומר שלא קיים.

לגבי הפיאסטה- היא מצוינת, ללא ספק, אבל היא נתפסת אצלי כמו מכונית ל'דודות' או לסבתות. אז אמנם חגגתי 40 לא מזמן, ואני דודה כבר ל- 12 אחיינים, ובכל זאת... מרגיש לי כמו ללבוש חלוק ורולים ולצאת לשבת על הספסל בגינה עם שאר הזקנות ברחוב...

טפשי, הא?! ;-) תראה איזה שיקולים יש לא/נשים בבחירת רכב...

פורסם

שורה תחתונה-

נשארתי להתלבט בין הפיג'ו 208 שהיא יותר בטיחותית, לבין רנו קליאו החדשה, שהיא יותר מאובזרת.

תכל'ס תוך כדי שאני כותבת אני קולטת שנסגרתי על הרנו.

הפיאסטה נפלה בגלל התדמית.

הג'אז נפלה בגלל המחיר.

הקליאו נפלה בגלל הבטיחות.

תודה לכולכם! פורום מדהים!

פורסם
שורה תחתונה-

נשארתי להתלבט בין הפיג'ו 208 שהיא יותר בטיחותית, לבין רנו קליאו החדשה, שהיא יותר מאובזרת.

תכל'ס תוך כדי שאני כותבת אני קולטת שנסגרתי על הרנו.

הפיאסטה נפלה בגלל התדמית.

הג'אז נפלה בגלל המחיר.

הקליאו נפלה בגלל הבטיחות.

תודה לכולכם! פורום מדהים!

אז ככה, לא הייתי פוסל את הפיאסטה בשום שלב, לא סתם היא הסופר מיני הכי נמכרת באנגליה בפער משמעותי, היא מוצלחת מאוד גם אם לא מושלמת וגם אם יחסית ותיקה, רכב מעולה עם עלויות אחזקה נמוכות וכל הנושאים השליליים לגביה עוסקים בתיבה האוטומטית.

את הרנו הייתי בודק בקפידה רבה, יותר מידי קולות עברו ליידי על כל מיני תקלות חשמל הזויות גם אם לא מהותיות, בנוסף קרסו הוא יבואן שנהנה מתדמית לא הכי טובה.

הפיגו נראית על הנייר כעיסקה הכי טובה אך שימי לב כי הפער בין הבנזין לדיזל כלכך גבוה שצריך קילומטראז מאוד גבוה כדי להצדיק את הבחירה בדיזל.

אני הייתי מזמין נסיעות מבחן בכולן, בנוסף מברר על עלויות ביטוחים וטיפולים.

• תוכן חדש...